سياه و سفيد ايران بانک2010
...در جشنواره ايران بانک اطلاع رسانی غیر فنی و غیر تخصصی صورت گرفته تا جایی که محل برگزاری جشنواره فاقد علائم و نوشته هایی نظیر محل برگزاری یا به طرف جشنواره بانکها است.حال بماند که شان بانکها فراتر از این است که بروند درمکانی که درمالکیت یکی از بدهکاران بزرگ سیستم بانکی است!(يادداشتي از محمدعلي روشن-ساري)
جشنواره ایران بانک 2010 افتتاح شد! اين تیتری بود که طی روزهای گذشته در فضای رسانه ای منتشر شد و درنگاه اول برای مخاطب و خواننده این ذهنیت ایجاد می شود که توانمندی بانکی ایران اسلامی دراین جشنواره درمعرض دید مردم شریف قرار گرفته است.
اما وقتی به شرح خبر افتتاحیه مراجعه می کنید با مطلبی مواجه خواهید شد که همه آنچه را که درذهنتان تداعی شده بود را زیر سوال می برد و آن مطلب هم سخنرانی مدیرعامل يک تعاونی اعتباری منطقه ای است که ازنظر بانک مرکزی فاقد مجوز برای فعالیت های بانکی بوده و باید در ضرب الاجل تعیین شده تکلیف خود را روشن کند!
متاسفانه اطلاع رسانی غیر فنی و غیر تخصصی صورت گرفته تا جایی که محل برگزاری جشنواره فاقد علائم و نوشته هایی نظیر محل برگزاری یا به طرف جشنواره بانکها است.حال بماند که شان بانکها فراتر از این است که بروند درمکانی که درمالکیت یکی از بدهکاران بزرگ سیستم بانکی است!
مکان یابی ناصحیح جشنواره( و به عبارتی صحیح تر نمایشگاه بانک ها نه جشنواره) نشات گرفته از نبود تخصص برای برگزاری نمایشگاه است.
در ورودی نمایشگاه هم تاق نصرت زرد رنگی است با برند یک تعاونی اعتباری محلی که گویا ازحامیان مالی برگزارکنندگان نمایشگاه هم بوده و هنوز نتوانسته خود را همراه بابسته سیاستی بانک مرکزی نماید. همه مراجعین الزاما از زیر این تاق نصرت می گذرند تا به سالن اصلی برسند .
سمت راست سالن اصلی هم غرفه همان تعاونی محلی فاقد مجوز از بانک مرکزی به چشم می آید. در مقابل هم ماکتی ازبارگاه ملکوتی حضرت امام رضا (ع) به چشم می خورد که غرفه یکی ازتعاونی اعتباري هاست که به نام مبارک ثامن الحجج(ع) است وآن هم طبق آخرین اخبار دریافتی هنوز موفق به اخذمجوز از بانک مرکزی نشده است.
حضورغرفه هایی که بانک نیستند اما خدماتی را دربحث فروش تجهیزات بانکداری الکترونیکی ارایه می دهند،می توان مناسب با اهداف نمایشگاه که درحقیقت معرفی بانکداری الکترونیک است دانست؛ برخلاف حضورتعاونی های اعتباری ای که نه تنها خدمات الکترونیکی بانکی ندارند ومورد تایید بانک مرکزی نیستند بلکه بسیاری ازاقدامات شان درشعب مختلف موجب نگرانی هایی درجامعه شده است.
چند غرفه دراین نمایشگاه به بورس اختصاص یافته است که شرکت های کارگزاری بورسی حضوریافته و به تبلیغ فعالیت های خود می پردازند اما سوال اینجاست که خدمات بانکداری بورس چیست؟
تا آنجا که به ما آموخته اند درعلم اقتصاد بورس و بانک دو مقوله کاملا جدا ازهم بوده و دو سازمان مجزا از دیگری هستند که به عبارتی فعالیتی موازی باهم دارند.
از حضوربسیار ضعیف سه شرکت بیمه ای بخش خصوصی و نبود بیمه های بزگ این کشور درنمایشگاه به علت آنکه عنوان نمایشگاه ایران بانک 2010 است می گذریم که مقوله بیمه درجای خود نیاز به ده ها جشنواره تخصصی بین المللی دارد.
خالی بودن فضای قابل توجهی ازسالن ، خود علامت سوال بزرگی است که آن را باید در کنار نبود بانک ها و موسسات مالی ای دانست که نزد مردم دارای اعتبار ویژه هستند نظیر بانک های سینا ، شهر ، پارسیان ،قوامین ، پاسارگاد ، سرمایه ، رفاه کارگران ، توسعه صادرات ، صنعت ومعدن ،اقتصادنوین ، کارآفرین ، تات ، دی ، سامان، قرض الحسنه مهر ایران وموسسات مالی اعتباری مهر و توسعه و....
غرفه های حاضر در نمایشگاه ایران بانک 2010 استانی بودند و ملی نبودند نظیر بانک ملی که انصافا خیلی چشمگیر ظاهرشده بود ویا بانکهای تجارت ، ملت و کشاورزی ، صادرات که حضوری فعال داشتند و سبب می شود تا غبار خستگی ، ملالت و افسردگی کمتر برچهره بازدیدکنندگان بنشیند.
گرچه دربازدید ازغرفه هایی چون پست بانک ، بانک مسکن ، بانک سپه ، بانک توسعه تعاون و بانک انصار هم بازدید کننده متاسف می شود که پاسخگوئی نمی بیند که از بازدید کننده ي بدون عنوان دولتی استقبال نماید.
ظاهرا درمحلی خاص متصدیان محترم جلوس کرده و درانتظارند تا مدیرکل ومسئولی به نمایشگاه بیاید و او رابه غرفه خود راهنمایی نموده و عکس یادگاری یا شاید عکس تبلیغاتی گرفته و ازطریق سیستم رایانه برای افرادی که ازکنار غرفه عبور می کنند به نمایش بگذارند!
درهرحال نظام بانکی کشور شانی بسیارارزشمند دارد و اگرموضوعی پیرامون آنها اتفاق مي افتد حتما والزاما بايد با درنظر گرفتن همه شئون باشد و این گونه نباشد که درپایان بازدید این ذهنیت ایجاد شود که ما ایرانی ها باید به طورمستقیم همواره از کالاهای دست چندم چینی یابازارهای مشترک استفاده کنیم وازخودچیزی نداریم.هم چنين مصادره شخصی ازعنوانی عام هم نباید درپایان بازدید درذهن ها متبادر شود.
جشنواره (نمایشگاه) ایران بانک 2010 گرچه تجربه اول با این عنوان بود اما تجارب مشابه فراوانی درکشور وجود داشت که باید ازآن الگوگیری می شد. امید آن می رود دربرنامه های بعدی این مهم تجربه ای باشد تا افراد متخصص و کارآزموده بانکی درهیات اجرائی آن قرار گرفته وآنچه که درنهایت اجرا می شود بیانگر قابلیت ها وتوانمندی های بانک های کشور باشد، به گونه ای که حداقل فرآیند برگزاری خوب آن ، محور صحبت خانواده ها درمنزل شان باشد.
- جمعه 5 آذر 1389-0:0
پیشنهادمی شود داده های یانک مرکزی رابررسی کنید وآمارموجوددرسایت بانک مرکزی گویاشت
دوم اینکه ظاهرا جوانه معصومی وجودخارجی ندارد بهتراست بررسی دقیق شود
سوم شرکت سرمایه گزاری موج شمال چه سنخیتی داشت که درجشنواره حضوریافت؟
لوح تقدیری که به بانک ملی داده اند راببینید وبخوانید که چه نوشته اندواین مهندس معصومی چه ادعاکرده؟
چهارما آقایی که بخود جرات داده لوح تقدیربه مدیران ارشدبانک ملی بدهد چه جایگاهی دارد؟
برای معصومی متاسفم که آخرت خودرابرای دنیای دیگران می فروشد - پنجشنبه 4 آذر 1389-0:0
تبیین دستاوردهای ایران بانک ۲۰۱۰ از زبان مهندس معصومی عضو شورای سیاست گذاری این جشنواره
جشنواره تخصصی ایران بانک ۲۰۱۰ که تحت عنوان بانکداری الکترونیکی برای اولین بار در سطح ملی در مازندران برگزار گردید یک تجربه خوبی برای بانکداران و فعالان صنعت بانکداری در منطقه بوده است و اعتقاد بر این است وجود چنین جشنواره های تخصصی در حوزه های مختلف می تواند گام موثری در پیشرفت و توسعه فرهنگ اقتصادی بر پایه دانش محوری داشته باشد و این جشنواره فرصت خوبی برای کارکنان شبکه بانکی استان به جهت اشنائی از تکنیک ها و روشهای اجرائی بانکها و سطح و کیفیت خدمات الکترونیکی بوده است و در واقع به عنوان یک کارگاه اموزش عمومی برای کارکنان بانکها را در پی داشته است که خوشبختانه با حضور مدیران روابط عمومی و کارشناسان انفورماتیکی بانکها در طول دوره برگزاری در غرفه ها نقش کلیدی و موثری در شناسائی بازخورد ابزارها و کیفیت خدمات الکترونیکی بانکها را داشته است و از این نگاه یک موفقیت نسبی با توجه به استقبال همکاران بانکی حاصل گردیده است
مهندس معصومی با تاکید براینکه این جشنواره از نظر ماهیتی و رویکری با نمایشگاها و همایش های صنعتی بازرگانی و تولیدی کاملا متفاوت بوده است افزودند که با توجه به ضرورت ارتباط بانکها به عنوان محور توسعه اقتصادی در کشور با فعالان اقتصادی لذا سعی گردید که در جشنواره مدیران استانی بانکها همراه با کارشناسان اعتباری بانکی و غیره در جهت اطلاع رسانی و مشاوره در امر فعالیت بانکی و اعتباری و بررسی مشکلات واحدهای صنعتی حضور داشته باشند که الحمدالله مورد استقبال مدیران بانکها بخصوص بانکها ملی ملت تجارت صادرات کشاورزی مسکن و انصار گردیده و از این جهت هم رضایت مندی لازم حاصل شده است و این به منزله ایجاد فرصت مناسب جهت تسهیل و تسریح در فرآیند انجام امور تولیدی و سرمایه گذاری وتوسعه استان بوده است.
وی همچنین با اشاره به اینکه ممکن است این جشنواره همه انتظارات عمومی را برآورده نکرده باشد لاکن به نظر بنده به عنوان اولین تجربه در سطح استانی یک گام بسیار مثبت ارزیابی می شود و صرفا در صورت تکرار چنین جشنواره های تخصصی در حوزه های مختلف می توان به ارتقاء سطح کمی و کیفی مورد نظر تحقق یابد .
عضو شورای سیاست گذاری جشنواره در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت این جشنواره اثبات کرد که استان مازندران هم همانند استانهای برتر کشور (تهران ،اصفهان و مشهد)قابلیت برگزاری جشنواره و همایشهای ملی و تخصصی در حوزه های مختلف اقتصادی اعم از پولی و مالی و بانکی را دارد .و معتقدم در حوزه برگزاری دوره های تخصصی بایستی تمرکز زدائی شود و به جای برگزاری دوره ها در تهران اصفهان مشهد مسئولین محترم در سطح ملی اعم از مدیران عامل بانکها ، بیمه ها ،بورس ،موسسات مالی و اعتباری و سایر نهادهای مالی و بانکی و اقتصادی کشور هم نیم نگاهی به سایر استانها بخصوص مازندران با توجه به قابلیتهای منطقه ای اعم از امکانات و دانش و تخصص و تجربه نیروی انسانی کارامد و علاقمندی بسیار خوب شهروندان و از همه مهمتر هماهنگی و تعامل مقامات استانی و دستگاهی می تواند به عنوان یک فرصت در اختیار سازمانها و نهاد های تخصصی در برگزاری چنین دوره هائی باشد و این موضوع در این جشنواره به خوبی نمایان بوده است و از انجائی که این جشنواره اولین بار توسط بخش خصوصی اداره و اجرا گردید حضور نهاد های بانکی و مالی با هماهنگی استانداری نشان از اعتماد بخش دولتی به بخش خصوصی تلقی گردیده و این هم نشات گرفته از تسعه یافتگی و نگاه مثبت مقامات استانی د ارد .
مهندس معصومی در ادامه سخنان خود دستاوردهای جشنواره ایران بانک را چنین اعلام داشته اند: اولین دستاورد در زمینه اثبات کشش و ظرفیت منطقه ای یبرای برگزاری جشنواره تخصصی در حوزه های مختلف اقتصادی (پولی و بانکی و مالی ،سرمایه گذاری ،توسعه ای، اعتباری و غیره)دوم اینکه تعامل سطوح مدیریتی و دستگاهای اجرائی با متولیان بخش خصوصی در جهت اجرای برنامه های تخصصی سوم اینکه برسی ظرفیت ها و ابزار ها و تجهیزات وخدمات بانکی الکترونیکی در منطقه و مقایسه آن با سایر استانها با توجه به مولفه های تعین شده
چهارم اینکه فرصت بسیار خوبی برای بانکها موسسات مالی و اعتباری بیمه ها و نهادهای مالی جهت ارزیابی سطح و کیفیت خدمات و نیز آشنایی با تکنیک ها و روشهای اجرای یکدیگر و نیز ارتقاء فرهنگ نقدپذیری و تعامل و شناخت عمیق بر فرصتها و چاش های خدمات بانکی منطقه ای
وی در ادامه ضمن انتقاد از برخی بانکها خصوصی و دستگاهای متولی امر تجارت الکترنیک در کشور چنین اعلام داشته که عدم حضور بانکها خصوصی در جشنواره به منزله عدم مشارکت در برنامه ها و طرحهای و پروژه ها سرمایه ای توسعه ای و فرهنگی مناطق تلقی می شود و از مدیران عامل همه بانکها خصوصی کشور خواسته که در طرحهای عمرانی و توسعه استانی با توجه به حضور و فعالیت شعب آنان در عرصه بانکداری مناطق مشارکت بیشتری در برنامه منطقه ای داشته باشند به نحوی که مسئولیت تتامین مابع اعتباری در طرحها و پروژه های اقتصادی و محور های حمایتی دولت در تنظیم برنامه ها و اهداف کلان اقتصادی در سطح مناطق صرفا به عهده ۹بانک (ملی ،صادرات،ملت ،تجارت،مسکن،کشاورزی،صنعت و معدن ،رفا،سپه )نباشد و همچنین اعلام نمود با توجه به اینکه مازندران به عنوان پایلوت در تجارت الکترونیک در کشور اعلام گردید عدم استقبال و حضور مقامات سازمان بازرگانی و اتاق بازرگانی و اتاق تعاون در جشنواره که یک فرصت بسیار خوب در جهت برسی و چگونگی انجام کار با عنایت به اینکه بانکها یکی از اضلاع مثلث تجارت الکترونیک محسوب می شود انتقاد نمودو اظهار امیدواری کرد که در گام بعدی برپایه تجارت الکترونیک اعلام گردد.
در خصوص معیارهای ارزیابی بانکها
عضو هیئت داوران جشنواره در خصوص معیارهای ارزیابی بانکها در جشنواره ایران بانک ۲۰۱۰ چنین گفته است:مبنای ارزیابی بانکها با نگاه بانک داری الکترونیکی برمحورهای ابزارها و تجهیزات(atm،pos،تعداد کل کارت، انواع کارت اعتباری و هدیه) عملکرد ابزارها (تراکنش atmوpos)شاخص های فعالیت و نیز خدمات الکترونیک اعم از اینترنت بانک و cor bankingبرپایه اطلاعات و آمار و عملکردی اداره نظام های پرداخت بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در مقطع منتهی به شهریور ۸۹در سطح ملی و منطقه ای با لحاظ نمودن ضرایب اهمیت در شاخص های کمی و کیفی بوده است برپایه همین ارزیابی از سوی هیئت داوران بانک ملت به عنوان بانک برتر جشنواره ایران بانک ۲۰۱۰ انتخاب و نیز بانک ملی ایران به عنوان بانک برتر جشنواره در عملکرد ابزارها (تراکنش atmوpos) و بانک تجارت نیز به عنوان بانک برتر در زمینه اینترنت بانک و بانک کشاورزی به عنوان بانک برتر در corbankingو بانک صادرات مازندران هم بعنوان بانک برتر استانی در جشنواره تعیین و از سوی هئت داوران لوح تندیس انان اهدا گردید .
در خاتمه وی از حسن اعتماد و توجه مسئولین و مقامات استانی و بخصوص از تلاش و مساعدت و همکاری بسیار ارزشمند معاونین محترم سیاسی و امنیتی و برنامه ریزی و نیز دفتر هماهنگی اقتصادی و ناظر محترم پولی بانک مرکزی و کلیه مدیران بانکها و بیمه ها و شرکتهای کارگزاری بورس تشکر و قدر دانی نموده است
- پنجشنبه 4 آذر 1389-0:0
توجه نگاره محترم جناب آقای روشن هم استانی محترم را به چند نکته کوچک جلب می کنم :
من هم واقعا قدردان نقد منصفانه(؟) شما هستم من هم این جشنواره که شما می فرمایید را بازدید کردم البته این دست نقد ها در استان ما باب هست نقد هایی که خیلی سازنده هستند ! و این نقد ها نشان از آن دارند که ما همیشه بدنبال پیشرفت استان خود هستم و همیشه از حاشیه سازی بدوریم و سعی داریم از همه ظرفیت ها برای توسعه ی استانمان استفاده کنیم !
این نگارنده منصف و دلسوز واقعا بجا به نکاتی مهم و درست اشاره کردند واقعا چرا بانکهای تازه تاسیس و صاحب کشور نظیر شهر ، قوامین ، مهر و سینا و . . . در جشنواره حضور نداشتند اما بانکهای ملی ، ملت ، صادرات ، تجارت ، مسکن ،سپه ، کشاورزی و ... در این جشنواره به استناد خود نگاره (بانک ملی) حضور پر رنگ و قوی دارند تنها چیزی مرا به نوشتن وا داشت این است که چرا تا یک حرکت نویی در استان ما اتفاق می افتد هستند هم استانی هایی نظیر این نگارنده که تخریب کنند حاشیه سازی کنند من الان واقعا حس می کنم که چرا استان ما همیشه از استان های دیگر عقب هستیم من به اقای روشن تبریک می گم ایشان موفق شدند این جشنواره استادانه را تخریب کنند و شاید در سالهای اتی شاهد برگزاری این حرکت ها در استان مازندران نباشیم و شاید علاقمند برای سالهای بعد برای بازید جشنواره ایران بانک 2010 به استان های دیگر مثل اصفهان ،مشهد یا تبریز مسافرت کنند . - چهارشنبه 3 آذر 1389-0:0
چرا بانک ملی از حق خود محروم شد؟ معیار هیات داوران جشنواره ایران بانک 2010 برای اتخاب برترینها چه بوده است؟ جشنواره ایران بانک 2010 درحالی تمام شد که هیات داوران جشنواره در یک داوری غیر منصفانه بانک ملی مازندران را از حق خود محروم نمود! بانک ملی با تمام توان خود در جشنواره شرکت کرده بود بگونه ای که هربازدیدکننده ای که به محل جشنواره می آمد به این مهم واقف بود که غرفه بانک ملی را نباید غرفه خواند بلکه باید یک شعبه ای از بانک با کلیه امکانات و خدمات الکترونیکی و بانکی دانست . درحجم کشوری هم که ملاحظه ای بطور فنی انجام شود بانک ملی دارای بیشترین شعب ، بیشترین دستگاههای خودپرداز و بیشترین تراکنشها است و برترین خدمات الکترونیکی را در حوزه بانکی ارائه می دهد که قطعا داوران جشنواره هم به این مهم واقفند اما متاسفانه آشکارا حق بانک ملی نادیده گرفته شده و از معرفی این بانک به عنوان برترین بانک در خدمات الکترونیکی خودداری می شود. واقعا هیات داوران چه معیارهایی داشته اند که بانک ملی را فاقد آن معیارها دیدند واز حق مسلم آنرا محروم ساختند؟ آنچه که کاملا محرز می باشد اینست که بانک ملی بعنوان بزرگترین بانک جهان اسلام درحوزه های مختلف خدمات الکترونیکی بانکی درخشیده است ولی درنگاه دست اندرکاران جشنواره ایران بانک 2010 چون افتخارات بانکداری الکترونیکی و بانکداری اسلامی بانک ملی بسیار بیشتر از بقیه بانکهاست نباید دراین رویداد به عنوان بانک برترانتخاب گردد. همه کارشناسان ومردم ایران بر شایستگی بانک ملی برای احراز برتری کامل در جشنواره می توانند نظر دهند وحال اینکه به چه دلیل هیات داوران نسبت به انتخاب این بانک بعنوان بانک برترایران بانک نظر نداده اند جای بسی تامل دارد!!! صمیمانه به همه دوستان دربانک ملی مازندران بابت حضور مقتدرانه درجشنواره وهمچنین بابت حضورپرافتخاردرعرصه بانکی کشور تبریک گفته ومطمئنیم که مردم هم برتری بانکی بانک ملی را قبول دارند.