مسئولان پاي كار باشند
فرمانده يگان حفاظت اداره كل مناطق طبيعي استان مازندران گفت:شرايط اقليمي امسال در 35 سال اخير بي سابقه است- از امام جمعه شهرستانهاي استان خواستهايم به مردم اطلاع رساني کنند-از اعتبارات استان حدود 12 فقره خودرو پيكاپ گرفتهايم.
بنا به نوشته روزنامه آرمان روابط عمومی،فرمانده يگان حفاظت اداره كل منابع طبيعي استان مازندران با بيان اينكه از ابتداي سال جاري تا پايان آذر ماه 170 فقره آتشسوزي در جنگلهاي استان مازندران اتفاق افتاده است،افزود: اين آتشسوزيها در 228 هكتار جنگل و 136 هكتار مرتع رخ داده است.
سرهنگ ابوالحسن عبدالله تبار با اشاره به اينكه درحال حاضر بيشترين موارد آتش سوزي در بهشهر و نكا مشاهده مي شود، اظهار كرد: درپي آتشسوزيهاي صورت گرفته دراستان مازندران 12 ميليارد تومان خسارت تنها به جنگلهاي اين استان وارد شده است.
وي ادامه داد: 95 درصد آتش سوزيها در اين جنگلها سطحي و پنج درصد نيز تنهاي و درختي گزارش شده است.
او نداشتن بارندگي، نبود رطوبت كافي و وجود لاش و برگها در عرصه جنگلي را از مهم ترين و در حد 98 درصد عوامل اين آتشسوزيها دانست و اظهار كرد: البته شايد وجود برخي از عوامل انساني و چوپانها، دامداران و عشاير نيز باعث اين آتشسوزيها شده باشد.
وي شرايط اقليمي امسال را در 35 سال اخير بي سابقه دانست و در ادامه به اقدامات صورت گرفته از سوي اين يگان براي اطفاي حريقهاي صورت گرفته در جنگلهاي اين استان اشاره كرد و گفت: با هماهنگي مديريت بحران استان به موقع در محلهاي حريق حضور يافتهايم،ضمن اينكه تمامي دستگاههاي اجرايي و ارگانها نيز هماهنگي به موقع در اطفاي حريق اين جنگلها داشتهاند.
وي افزود: از امام جمعه شهرستانهاي اين استان نيز خواستهايم با اطلاع رساني از مردم بخواهند در صورت مشاهده هر گونه دود و آتش در سطح جنگل با شماره تلفن رايگان 09696 مسئولان را از اين آتشسوزيها آگاه كرده تا آنها نسبت به اطفاي به موقع حريق اقدام كنند.
عبدالله تبار با بيان اينكه نيروهاي اين يگان براي اطفاي حريق از ابتداي فروردين ماه به صورت آماده باش 100 درصد هستند، اضافه كرد: در آذر ماه با 86 فقره آتشسوزي در سطح 191 هكتار از جنگلهاي اين استان بيشترين ميزان حريق در جنگل را داشتهايم كه براي اطفاي حريقهاي صورت گرفته يك بار از بالگردي كه در اختيار استان گلستان بود استفاده كرديم ولي هنوز نتواستهايم براي اين استان به تنهايي بالگردي تهيه كنيم.
فرمانده يگان حفاظت اداره كل مناطق طبيعي استان مازندران با بيان اينكه در شهرستان بهشهر بيش از 30 روستا براي اطفاي حريق با ما همكاري داشتند، افزود: در اين عمليات هشت نفر از نيروهاي مردمي و دو نفر از نيروهاي يگان زخمي شدهاند.
وي با اشاره به كمبود امكانات اين استان براي اطفاي آتشسوزيها در جنگل اظهار كرد: ايجاد پايگاه حفاظت ازجنگل، تجهيزامكانات يگان و اعطاي امكانات مناسب به يگان حفاظت، ايجاد ايستگاههاي ديدهباني وتهيه بالگرد از مهمترين نيازهاي يگان براي اطفاي حريق در جنگل محسوب ميشوند كه البته اين درخواستهاي خود را به استاندار اعلام كردهايم.
فرمانده يگان حفاظت اداره كل منابع طبيعي استان مازندران با تاكيد بر اينكه براي جلوگيري و كنترل آتشسوزيها در جنگلها نيازمند عزم ملي هستيم، ادامه داد: با توجه به قدمت 2.5 تا 160 ميليون ساله جنگلهاي اين استان و ارزش و اهميت اين جنگلها لازم است كه مسئولان پاي كار باشند چرا كه اين جنگلها جنگلهاي نادر بوده و بهترين نوع درختان صنتي و پهنبرگ در اين جنگلها قرار دارند.
عبدالله تبار خاطر نشان كرد: از اعتبارات استان حدود 12 فقره خودرو پيكاپ گرفتهايم كه هميشه آماده اطفا حريق هستند.