مازندران؛بهشت گردشگران
مروري بر مهم ترين جاذبه هاي گردشگري مازندران(عليرضا عزيزکمالي،خبرنگار-آمل)
شاید خیلیها استان مازندران را با دریا و جنگلهای انبوه آن میشناسند اما حقیقت این است که اینها تنها گوشه ای از مناظر طبیعی و جاذبههای گردشگری این استان شمالی کشور است که به عنوان بهشت گردشگران مطرح است.
در حال حاضر بسیاری از جاذبههای تاریخی، فرهنگی و مذهبی و حتی بسیاری از جاذبههای طبیعی این استان برای گردشگران ناشناخته مانده است.
در هر شهر و هر روستای مازندران، علاوه بر زیباییهای مناظر طبیعی، میتوان سراغ یک بنای تاریخی، فرهنگی و یا مذهبی را گرفت که ناشناخته مانده است.
برای آشنایی بیشتر خوانندگان عزیز به برخی از مهم ترین جاذبههای تاریخی، فرهنگی و طبیعی شهرستانهای مختلف استان مازندران به صورت مختصر اشاره میکنیم.
------------------
* ساری
ساری مرکز استان مازندران است که وسیع ترین شهرستان این استان محسوب میشود. شمال آن به دریا و جنوب آن به مناطق جنگلی و کوهستانی متصل است.
از مهم ترین جاذبههای گردشگری مرکز استان میتوان به مجموعه تاریخی فرح آباد مربوط به دوره صفوی که در ۳۰ کیلومتری این شهرستان و در روستایی به همین نام و در ساحل دریا قرار دارد اشاره کرد،نيز برج رسکت مربوط به قرن پنجم هجری، برج آرامگاهی امامزاده عباس، برج آرامگاهی امامزاده یحیی و برج آرامگاهی امامزاده سلطان مربوط به قرن نهم هجری، مسجد جامع ساری، خانه کلبادی و حمام وزیری و آب انبار مربوط به دوران قاجاریه.
از سوی دیگر بیشتر پلاژها و اماکن رفاهی آموزشی دستگاههای اجرایی دولتی و وزارت خانهها در سواحل دریا در شهرستان ساری واقع شده است و جنگلهای انبوه، دریا و مناظر واقع در حاشیه سد سلیمان تنگه یا شهید رجایی، از مهمترین جاذبههای گردشگری این شهرستان محسوب میشود.
* بهشهر
بهشهر در شرق مازندران واقع شده است و به عنوان وسیع ترین و پرجمعیت ترین شهرستان شرق استان محسوب میشود که یکی از تاریخیترین شهرستان های کشور است.
غار کمربند هوتو و گوهر تپه رستم کلا در این منطقه، دارای شواهد تاریخی و ماقبل تاریخی است. از مهم ترین جاذبههای گردشگری این شهرستان میتوان به مجموعه تاریخی عباس آباد مربوط به دوران صفویه، غار باستانی هوتو واقع در روستای تروچن، قلعه پلنگان در شمال بهشهر، عمارت باغ شاه در شهرداری فعلی، کاخ صفی آباد و شبه جزیره طبیعی میانکاله به عنوان موزه حیات زنده اشاره کرد.
* قائم شهر
قائم شهر از شهرستانهای مرکزی مازندران است که به دلیل استقرار صنایع نساجی در آن معروف به شهر کارگري بوده است، ضمن آن که اين شهر در تولید انواع محصولات کشاورزی به ویژه مرکبات حايز اهميت است.
از مهم ترین جاذبههای گردشگری این شهرستان میتوان به تپه باستانی قلعه کش مربوط به عصر آهن، تپه باستانی گرد کوه، برج آرامگاهی نوایی مربوط به قرن نهم هجری و پارک جنگلی تلار واقع در جاده نظامی اشاره کرد.
*سوادکوه
سوادکوه در جنوب مازندران قرار دارد و با استان تهران از طریق شهرستان فیروزکوه مجاور است که به عنوان شهرستانی کوهستانی محسوب میشود.
پل تاریخی ورسک در این شهرستان قرار دارد و غار اسپهبد خورشید و قلعه کنگلو مربوط به دوره ساسانی، قلعه چهل در و برج لاجیم مربوط به قرن نهم هجری، پل شاهپور مربوط به دوران صفوی و پارک جنگلی جوارم و منطقه ییلاقی آلاشت و جنگلهای جاده زیر آب، از مهم ترین جاذبههای گردشگری این شهرستان تاریخی محسوب میشوند.
*بابل
بابل با نام اولیه بار فروش یکی از شهرستانهای تجاری مازندران است که با استقرار ۳ دانشگاه بزرگ دولتی در آن و دانشگاههای متعدد آزاد اسلامی، غیردولتی و جامع علمی کاربردی، به صورت شهری دانشگاهی درآمده است.
از مهم ترین جاذبههای گردشگری این شهرستان میتوان به مقبره سلطان محمد طاهر، مقبره درویش فخرالدین مربوط به قرن نهم هجری، مسجد کاظم بیک و پل آ جری محمد حسن خان مربوط به دوران قاجاریه و ییلاق بند پی اشاره کرد.
* آمل
آمل با استقرار ۸۰ درصد صنایع مازندران در آن به عنوان صنعتی ترین شهرستان این استان محسوب میشود.نيز به دلیل قرار گرفتن جاده هراز به عنوان دروازه ورودی مازندران از سمت تهران است.
از مهمترین جاذبههای تاریخی، فرهنگی و طبیعی شهرستان آمل میتوان به دخمههای سنگی کافرکلی در منطقه آب اسک آمل مربوط به دوران پیش از اسلام، قلعه ملک بهمن در منطقه لاریجان مربوط به دوران ساسانی، امامزاده عبدا... مربوط به قرن هشتم هجری، برج آرامگاهی ناصرالحق و امامزاده ابراهیم مربوط به قرنهای نهم و دهم هجری، برج آرامگاهی میرحیدر آملی، بقعه میربزرگ آملی مربوط به دوران صفوی، برج آرامگاهی شمس طبرسی و قلعه دماوند، دره و دریاچه سدلار، آبگرم لاریجان، آبگرم شاهاندشت، آبشار نوا و پارک جنگلی میرزا کوچک خان اشاره کرد.
*نوشهر
نوشهر بندری در غرب مازندران است که اقتصاد آن برپایه فعالیتهای بندری، صنایع مرتبط با حمل و نقل، گردشگری و کشاورزی است و اداره کل منابع طبیعی غرب مازندران و دانشگاه افسری نیروی دریایی در این شهرستان ساحلی واقع شده است.
مهم ترین جاذبه گردشگری این شهرستان پارک جنگلی سی سنگان است که با اتصال جنگل، دشت و دریا به هم، منظره ای بدیع را به تماشا میگذارد. از دیگر جاذبههای گردشگری این شهرستان، میتوان به دریاچه خضرنبی، دیو چشمه، بقعه سیدمحمد کیاسلطان و بقعه آرامگاهی امامزاده طاهر مطهر در بخش کجور مربوط به قرنهای هفتم و نهم هجری و موزه کندلوس واقع در روستای کندلوس اشاره کرد.
* چالوس
این شهرستان به دلیل واقع شدن بخش ییلاقی کلاردشت در آن، به عنوان یکی از زیباترین شهرستانهای مازندران محسوب میشود و پایه اصلی اقتصاد آن که در ۱۸۰ کیلومتری مرکز استان قرار دارد،گردشگری است.
از مهم ترین جاذبههای گردشگری شهرستان چالوس میتوان به امامزاده حقانی مربوط به دوره تیموریان، بقعه امامزاده فضل و فاضل مربوط به دوران اسلامی، کاخ چایخوران، عمارت شاه چشمه، پل زغال، بنای نهارخوران، دریاچه ولشت، پارک جنگلی فین، تله کابین نمک آبرود و ییلاق کلاردشت با زیباییهای منحصر به فرد آن اشاره کرد.
*تنکابن
تنکابن با قابلیتهای کشاورزی در زمینههای تولید مرکبات، برنج و انواع گل و گیاهان زینتی در ۲۲۰ کیلومتری ساری واقع شده و در مناطق کوهستانی آن دارای مناطق بکر و بدیعی هم چون ارتفاعات ۲ هزار و ۳ هزار است که هر انسانی را به تفکر در خلقت این زیباییها وامیدارد.
از مهم ترین جاذبههای گردشگری تنکابن میتوان به قلعه تنکا، پل خشتی، قلعه گردن مربوط به دوره صفوی و آب معدنی فلکده، غار دانیال، قلعه سیالان، دشت دریاسر، آبشار فرهادجوی، پارک جنگلی چالدره و موزه تاریخی تنکابن اشاره کرد.
*رامسر
رامسر به عنوان آخرین شهرستان مازندران در غرب این استان واقع شده است و به طور تقریبی ۲۷۰ کیلومتر با ساری به عنوان مرکز استان فاصله دارد.
از مهم ترین جاذبههای تاریخی این شهرستان میتوان به هتل قدیم و جدید رامسر، قلعه مارکو مربوط به قرن ششم هجری، پارک جنگلی صفارود، جواهرده و جنگل دال خانی اشاره کرد.
- جمعه 24 شهريور 1391-0:0
رامسر
- جمعه 5 فروردين 1390-0:0
پس كو نور و محموداباد تا كي تبعيض؟؟؟؟؟؟؟
حتما از نور هم بنويسيد:از پارك جنگلي اون- از دهكده ي توريستس لاويج اون و.. و ..و...