تعداد بازدید: 4742

توصیه به دیگران 1

سه شنبه 27 ارديبهشت 1390-23:51

در طلب طالب

مازندران سرآمد مشاهیر و مفاخر جهان اسلام است و شهرستان آمل به تنهایی در بخش مفاخر و مشاهیر از شهرهای ممتاز است/علي رغم اين که گفته بودند جمشيد مشايخي هم در اين همايش حضور خواهد يافت،اين هنرمند به سالن همايش نيامد/يکي از حاضران به ارايه مقاله خانم دکتر الهامي واکنش نشان داد و گفت اين مطالب تکراري است/وزير ارشاد با خبرنگاران گفت و گو نکرد.(گزارش مازندنومه از همايش طالب آملي-متن+حاشيه ها)


مازندنومه:روز سه شنبه نخستين همايش بين‌المللي طالب آملي با دکتر سید محمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی،طاهائی استاندار مازندران، رئیس انجمن آثار مفاخر ایران،نماینده هاي مردم آمل و بابل در مجلس شورای اسلامی ،ابراهيمي مدیرکل ارشاد مازندران،فرماندار و مسئولان شهري و باحضور استادان سبك هندي و رشته ادبيات از چهار كشور فارسي زبان هندوستان، افغانستان، پاكستان و تاجيكستان و نيز جمعي از مشتاقان و علاقه مندان به طالب آملی درآمل برگزارشد.گزارش عليرضا عزيزکمالي-خبرنگار مازندنومه-را از اين مراسم بخوانيد.

-----------------------------------

*اکبرزاده:اشعار طالب فقط عاشقانه نيست

 درمراسم صبح یدالله اکبرزاده-فرماندار و رئیس ستاد برگزاری نخستین همایش بین المللی طالب آملی -اظهار داشت: ستاد برگزاری همایش طالب آملی از یکسال گذشته تا کنون با برگزاری جلسات مختلف سعی در برگزاری مطلوب این همایش بین المللی داشته است.

 اکبرزاده با بیان اینکه اشعار طالب آملی اکنون فقط در داستانها و مسائل عشقی برای مردم شناخته شده است از محققان ادبی خواست در زمینه آثار طالب آملی بیشتر تحققیق و پژوهش کنند.

وی شهرستان آمل را مهد مشاهیر، پیشکسوتان و علمای کشور دانست و گفت: شهرستان آمل با سابقه کهن فرهنگی نخستین شهری بوده که حکومت علویان و شیعه را پذیرفته است.

فرماندار آمل وجود شخصیت های فرهیخته ای همچون آیت الله محمدتقی جعفری، آیت الله فرسیو، غروی، میرزاهاشم آملی ،علامه حسن زاده و جوادی آملی را جزو افتخارات اين منطقه برشمرد که از سده های گذشته تا کنون مشغول خدمت به جامعه علمی کشور هستند.

*ابراهيمي:اين حرکت ها براي نسل هاي آينده است

مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان مازندران گفت: 2 هزار بيت شعر متعلق به طالب آملي وجود دارد كه داراي مضامين ارزشي و انساني است.

 ابراهیمی با بيان اينكه از اشعار طالب آملي تنها همان داستان مربوط به مسائل عشقي آن براي مردم شناخته شده است، تصريح كرد: وصفي كه آيت‌الله جوادي آملي براي اين شاعر گرانقدر به كار برده‌اند به حق شايسته وي است.

 مدیرکل فرهنگ وارشاد اسلامی مازندران با اشاره به اينكه تمام هجمه‌ ي دنيا بر روي كشورهاي اسلامي براي كمرنگ كردن ارزش‌ها است، تعيين خروجی و نتيجه‌گيري از اين همايش‌ها را در راستاي تقويت ارزش‌هاي ديني مهم ارزيابي كرد.

 ابراهیمی اضافه کرد: از آنجایی که اهمیت این شاعر فارسی سرای برای مردم مازندران بسیار قابل اعتنا است، پیام روشنگر آیت الله جوادی آملی، برای ادامه مسیر فرهنگی و علمی این همایش در آینده بسیار راهگشا خواهد بود.

حجت الاسلام عباسعلي ابراهيمي با تاكيد براينكه بايد براي ماندگاري آثار و تفكر علمي طالب آملي به نسل جوان بيشتر توجه شود، افزود: خدمت به فرهيختگان و شخصيت هاي بنام فرهنگي و علمي ، خدمت به شخص نيست و اين حركتها براي نسل هاي آِينده خواهد بود.

وي افزود: مازندران در همه قرن ها شخصيت هاي مهم علمي، فرهنگي و فرهيختگان مشهوري را داشته كه نسل فعلي بايد با پژوهش در آثار آنان قدرشناس آنان باشند.

 *حسيني:مازندران سرامد مشاهير جهان اسلام است

 در ادامه صاحبان مقالات برگزیده به بیان نقطه نظرات خود در خصوص طالب آملی پرداختند.از جمله سخنرانان صبح حجت الاسلام رحمانی-امام جمعه آمل-بود که به بیان سبک شعرهای طالب پرداخت.

مراسم در بعدازظهر با پیام حضرت آیت الله جوادی آملی که بصورت تصویری پخش شد و نيز اجرای طالبا توسط گروه روجا ادامه يافت.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دراین همایش گفت: همه مسئولان و دست اندرکاران امور فرهنگی استان و اندیشمندان باید اشعار و زندگی این ادیب فرزانه را بیشتر به نسل نوجوان و جوان جامعه بشناسانند .

محمد حسینی، مازندران را سرآمد مشاهیر و مفاخر در جهان اسلام دانست و ادامه داد: شهرستان آمل به تنهایی در بخش مفاخر و مشاهیر از شهرهای ممتاز است.

*حاشيه ها

- درپایان همايش به مسئولان و برگزارکنندگان و صاحبان مقالات برتر تندیس و لوح یادبود اهدا شد.

- 100 اثر از محققان کشورمان و پنج اثر دیگراز کشورهای تاجیکستان، قطر، ترکیه و پاکستان به دبیرخانه همایش بین المللی طالب آملی ارسال شده است که از میان آثار رسیده به دبیرخانه این همایش،27 اثر ایرانی و یک اثر خارجی مورد پذیرش علمی قرار گرفت و مقاله شش نفر در این همایش قرائت شد.

-این همایش صبح و عصر سه شنبه در اداره ارشاد اسلامی شهرستان آمل برگزارشد.

- برنامه پس از نیم ساعت تاخیر راس ساعت 9 صبح آغاز شد.با هدایت متولیان همايش، مدعوين يکي يکي روي صندلي ها مي نشستند.

- به علت استقبال بیش از حد علاقه مندان در محوطه هم صندلی هايي گذاشتند و برنامه از طریق دوربين مدار بسته هم پخش مي شد.

- علی رغم وعده رئیس ارشاد آمل مبني بر مصاحبه وزیر با ارباب جراید و پرهيز از هرگونه تکروی از سوی خبرنگاران،در پايان اين مصاحبه مطبوعاتي برگزار نشد و خبرنگاران نتوانستند با وزیر ارشاد گفت و گو کنند.

-در بعدازظهر همایش بعد از سخنرانی خانم دکتر شراره الهامی در خصوص تاثیر قرآن در اشعار طالب آملی،يکي از حاضران نسبت به ارائه مقاله اعتراض کرد و گفت:مطالب خوانده شده کپی مقاله اولین همایش ملی طالب آملی بود.در اين لحظه در سالن سر و صدا و هياهو شد. فردی که خود را از استاد دانشگاه معرفی کرده بود، از این حرکت اعتراضي انتقاد کرد که مورد تشویق حضار قرار گرفت.

- علی رغم تبلیغات وسیع در شهر و نصب بنر با عکس جمشید مشایخی که این هنرمند برجسته هم در این همایش حضور پيدا خواهد کرد، اين بازيگر پيشکسوت سينما و تلويزيون نيامد که نيامد.

-با توجه به عنوان همایش که طالب آملی بود،عکس و نگاره اي از این شاعر مشهور قرن يازدهم در سالن وجود نداشت. 


  • چهارشنبه 11 خرداد 1390-0:0

    در نخستین همایش بین­المللی طالب آملی که در بیست و هفتم اردیبهشت در آمل برگزار شد، مقاله­ای با عنوان «تاثیر قرآن در اشعار طالب آملی» تالیف خانم دکتر ... و دانشجویشان خانم .... در کتاب مجموعه مقالات این همایش چاپ و به صورت سخنرانی نیز در روز همایش به وسیله­ی خانم دکتر ارائه شد. نکته­ی تاسف­برانگیز آن است که این مقاله، سراپا سرقتی بی­کم و کاست (شاید بهتر است بگوییم فتوکپی) از مقاله­ی جناب آقای دکتر زین­العابدین درگاهی (محقق و همکار بازنشسته­ی قائمشهری) بوده که 15 سال پیش با همین عنوان (تاثیر قرآن در اشعار طالب آملی) در ویژه­نامه­ی همایشی که در سال 1375 به همت دانشگاه پیام نور آمل برگزار شد، به چاپ رسیده بود. جالب­تر آن که در هنگام ارائه­ی شدند که این مقاله را دانشجوی ایشان نوشتند و ایشان آن را به عنوان کار مشترک ارائه کردند. حتی اگر این توجیه خانم دکتر را بپذیریم باز باید از ایشان بپرسیم که چگونه حاضر شدند مقاله­ای را که توسط دانشجو فراهم شده و خودِ ایشان هیچ نظارتی بر آن نداشته­اند، به عنوان کار مشترک با دانشجو، برای همایش ارسال کنند تا چنین عواقبی برای ایشان در پی داشته باشد؟! با این توضیحات، به اطلاع خوانندگان گرامی این وبلاگ می­رسانیم مقاله­­ی «تاثیر قرآن در اشعار طالب آملی» تالیفِ خانم دکتر ... و دانشجویشان خانم ...، چاپ شده در صفحات 70 تا 90 کتابِ «مجموعه مقالات نخستین همایش بین­المللی طالب آملی، به کوشش اداره کل فرهنگ ارشاد اسلامی مازندران، آمل، انتشارات طالب آملی، چ اول، 1390» را از آنِ جناب آقای دکتر زین­العابدین درگاهی بدانند که 15 سال پیش با همین عنوان (تاثیر قرآن در اشعار طالب آملی) در صفحات 32 تا 44 کتابِ «ویژه­نامه­ی همایش شاعر گرانمایه طالب آملی، به کوشش مصطفی مجد، آمل، انتشارات دانشگاه پیام نور، چ اول، 1375» به چاپ رسیده بود./مقاله به وسیله­ی خانم دکتر در روز همایش، دکتر درگاهی (صاحب اصلیِ مقاله) نیز در سالن حضور داشتند و پس از اتمام ارائه­ی مقاله، این انتحال و سرقت ادبی را یادآور شدند که با شرمندگی و توجیهات خانم دکتر همراه شد. خانم دکتر مدعی نوشته شده در سه شنبه دهم خرداد 1390ساعت 0:34 توسط گروه ادبیات فارسی آموزش و پرورش مازندران

    • محمد آملیپاسخ به این دیدگاه 0 0
      جمعه 30 ارديبهشت 1390-0:0

      دوست عزیز وقتی نویسنده ی اصلی در جلسه حاضر بودومقاله کپی شده را که در کتاب همایش سال 1375 چاپ شده بود وباخود آورده بودند ومهم تر از همه اعتراف خانم الهامی بود،ومهم تر از همه چطوراین مقاله از فیلتر داوران رد شد.مگر چند مقاله تحقیقی پیش از این همایش نوشته شده بود.پس به قول دکتر درگاهی آنان از همایش 1375 ومقالات آن خبر نداشتند.

      • جمعه 30 ارديبهشت 1390-0:0

        باسلام،لطفا درست اطلاع رسانی کنید.9مقاله خوانده شد و29 مقاله تأیید ودر کتاب همایش به چاپ رسید.امید که دیگر شاهد سرقت ادبی نباشیم یالااقل طرفداری از چنین افراد نشود.یا هیأت داوران لاپوشانی نکنند وتندیس ولوح تقدیر هم در پایان ندهند.وقتی از سالن خارج می شدم تأسف مردم از این سرقت و...بسیار شنیدنی وجالب توجه بود.

        • چهارشنبه 28 ارديبهشت 1390-0:0

          اگر به گزارش خبرنگار دقت کنیم ، در این گونه گردهمایی ها حرف اول را دیپلمات ها و سیاستمداران و مدیران سیاسی منطقه می زنند . در حقیقت این رجال محترم پا جای پای محققان می گذارند و جای آن ها را تنگ می کنند . خانمی هم که مطلبی را گفتند و مورد اعتراض قرار گرفت پا جای پای روحانیون حاضر در جلسه گذاشت و بهتر بود که این قسمت کار را به عهده نمی گرفت .
          ای کاش خبرنگار هم حرفی و مطلبی تازه از قول شرکت کنندگان و پژوهشگران برای ما نقل می کرد و یا حد اقل قطعه ای زیبا از شعر طالب آملی را چاشنی گزارش خودش می کرد .....

          • چهارشنبه 28 ارديبهشت 1390-0:0

            بالاخره خبرنگار محترم نگفتند آن مقاله تکراری بود یا نه؟برام جالبه بدونم


            ©2013 APG.ir