تعداد بازدید: 2761

توصیه به دیگران 1

پنجشنبه 6 بهمن 1390-14:18

يک راي براي دو نفر

گفتاري حقوقي درباره داوطلباني که اسامي مشابه دارند؛احتمال ضعیفی وجود دارد که این عمل(ورود کاندیداهای دارای نام مشابه) یک اتفاق باشد، گویی برای پایین‌آوردن رای آن فرد یا معامله با وی این صحنه‌سازی انجام مي گيرد. شاید هم طرف همنام با کانديدا/نماينده مطرح فکر کرده مي تواند از نام او استفاده کند و رای بیاورد.


مازندنومه،رضااصغري،کارشناس ارشد حقوق عمومي،قائم شهر:در هر انتخابي،از جمله همين انتخاب پيش رو کنار نام هاي مشهور، نام/نام هاي مشابه دیگری هم سبز مي شود.

 احتمال ضعیفی وجود دارد که این عمل، یک اتفاق باشد، گویی برای پایین‌آوردن رای آن فرد یا معامله با وی این صحنه‌سازی انجام مي گيرد. شاید هم طرف همنام با کانديدا/نماينده مطرح فکر کرده مي تواند از نام او استفاده کند و رای بیاورد.

 برابر ‌‌تبصره 2 ماده 20 ‌قانون انتخابات مجلس شوراي اسلامي مصوب 1378 اصلاحي 1390، چنانچه آراي ريخته شده به صندوق،به علت تشابه اسمي نامزدهاي انتخاباتي به هيچ وجه قابل تشخيص و تفكيك نباشد،به نسبت آراي ‌نامزدهاي داراي تشابه اسمي در آن صندوق،راي ميان آنان تقسيم مي‌شود و در مورد رأي يا آراي باقيمانده غيرقابل تقسيم، به حكم قرعه عمل خواهد شد.

‌تبصره 2 مكرر اين ماده افزوده: به منظور تسهيل امر نظارت و حفظ آراي واقعي مردم و جلوگيري از تضييع حقوق داوطلبان نمايندگي، چنانچه نامزدي در حوزه ‌انتخابيه به تشخيص هيأت اجرائي يا نظارت براي عامه مردم ناشناخته و گمنام باشد، ولي نام خانوادگي و يا نام و نام خانوادگي او مشابه نام خانوادگي و ‌يا نام و نام خانوادگي يكي از داوطلبان سرشناس و معروف آن حوزه باشد، بايد مشخصه‌اي مانند شماره (‌كد)، شغل، محل سكونت، نام پدر و غيره براي او تعيين و در آگهي انتشار اسامي نامزدهاي انتخاباتي درج شود.در اين صورت آراي فاقد آن مشخصه، براي او منظور نخواهد شد.

 ‌همچنين مطابق تبصره 1 ماده 36 ‌آيين‌نامه اجرايي قانون انتخابات مجلس شوراي اسلامي مصوب 1378 اصلاحی 1390، هيات هاي اجرايي و نظارت مربوط موظفند با هماهنگي يكديگر آن مشخصه را براي وي تعيين و مراتب را براي قيد در تبليغات انتخاباتي به داوطلب ذي‌ربط و درج در آگهي انتشار اسامي نامزدها به فرماندار/ بخشدار مركز حوزه انتخابيه اعلام کنند.

 برابر انتهاي تبصره 2 مكرر قانون اشاره شده، فرد مذكور مي‌تواند در تبليغات انتخاباتي خود مشخصه تعيين شده را قيد نمايد و چنانچه در ايام تبليغات انتخاباتي اعلام انصراف نمايد، داوطلب‌همنام او مي‌تواند قبل از روز انتخابات از طريق روزنامه و يا صدور اطلاعيه ادامه داوطلبي خود را براي رفع ابهام اعلام نمايد.

 تبصره 2 ماده 36 آن آيين‌نامه اضافه نموده: چنانچه داوطلب به غير از نام و نام خانوادگي مندرج در شناسنامه به نام ديگري مشهور باشد كه آن را در پرسشنامه اعلام داوطلبي قيد كرد و مورد تأييد هيأت اجرايي باشد، فرماندار يا بخشدار مركز حوزه انتخابيه موظف است آن نام را نيز در آگهي اسامي نامزدها قيد نمايد.

ملاك‌احتساب رأي به هر يك از نامزدها، نام خانوادگي يا اشتهار آنان كه در آگهي اسامي نامزدها آمده مي‌باشد.

 در تبصره 3 اين ماده پيش بيني شد: هيئت هاي اجرايي مراكز حوزه‎هاي انتخابيه مي‎توانند با رعايت تبصره‎هاي (1) و (2) اين ماده، براي تمامي نامزدها شماره‎اي تعيين کنند تا توسط فرماندار و يا بخشدار مركز حوزه انتخابيه در فرم اسامي نامزدها منظور و منتشر گردد. با اين توصيف، ابهام موجود برطرف خواهد شد.

ايميل نويسنده: (rezapost@yahoo.com)


  • جمعه 14 بهمن 1390-0:0

    آقای حسینی بعنوان یک ایرانی که تاکنون نه تنها به کشور و ملتش خیانتی نکرده بلکه بارها در خدمت نظام و حفظ و صیانت از خاکش تلاش کرده مورد تقدیر است حضرت آقا فرمودند سعی بر احراز صلاحیت باشد و شورای نگهبان با اغماض بیشتری تایید کند ولی سئوال من اینجاست که ما وکالتمان را باید به چه کسی بدهیم مگر امام نفرمودند مجلس باید عصاره فضائل ملت باشد آقای حسینی در حد همان مسئولیت امنیتی شاید خوب بود اما خود را استاد دانشگاه لقب داده کدام دانشگاه؟ تدریس وصیت امام را امروز در پیام نور به هرلیسانس و فوق لیسانسی می دهند. مشاور نهاد ریاست جمهوری و وزیر سابق نفت صرفا بواسطه رفاقتش با علی آبادی که اصلا جایگاهی حتی در ریاست جمهوری ندارد حاصل شده را تجربه مسئولیت میدانید؟ کدام تالیف در کدام مکتب؟ چرا حقیقتان را رو نمی کنید با این الفاظ بدنبال خام کردن چه کسانی هستید این است عصاره فضیلت؟ آقای اکبری هم تا دیروز خود را دکتر اکبری می نامید حتی در سایتش اما کسی از وی نپرسید شما که فوق لیسانست هم معادل است چرا دکتر؟ آقای حسینی شهامت داشته باشید و هرچه هستید همان بنمایانید مردم صداقت و سلامت می خواهند. فورا طی اطلاعیه ای رسما از گروه انحراف خود را مبری کنید و نجات یابید

    • يکشنبه 9 بهمن 1390-0:0

      حسینی دکتر نعمت زاده ادیانی و اکبری گزینه های اصلی رقابت مجلس نهم هستند.حسینی بسیار باانگیزه و درصدد اثبات حرفهایش می باشد بسیار به دکتر نعمت زاده و ادیانی نزدیک است گرچه اختلافات شدید اکبری و ادیانی با وی کارش را کمی سخت کرده ولی ادیانی بدنبال تکرار شعارهای گذشته و اثبات آن است او تشنه قدرت و شیفته شهرت نیست ولی اکبری وی را مانع اصلی تحقق اهدافش در نساجی می داند اکبری نیز بسیار جسور و فعالترین کاندیدای اجرایی است اگر اطرافیانش بگذارند نساجی را به ثمر می نشاند بسیار علاقمند به ایجاد شغل در شهر است دکتر نعمت زاده نیز به سلامت و تخصص در اقتصاد و کشاورزی شهرت دارد مدعی است دور شدن از قطب کشاورزی امنیت غذایی را در آینده نزدیک به چالش خواهد کشاند نماینده دولت سیار نیست باید قابلیت وضع قوانین صحیح و نظارت بر آن را داشته باشد

      • يکشنبه 9 بهمن 1390-0:0

        خبر وتحليلي خوبي بود.ا

        • شنبه 8 بهمن 1390-0:0

          از اطلاع رساني شما قدرداني مي گردد. از تحليل واحتمالاتشما ممنون

          • شنبه 8 بهمن 1390-0:0

            من کاندیدای انتخاباتم و اسمم صمده!هر کی صمده بکشه کنار!

            • شنبه 8 بهمن 1390-0:0

              من شنیدم دو نفر از حوزه قائمشهر با اسم سید علی ادیانی اومده اند!

              • جمعه 7 بهمن 1390-0:0

                "احتمال ضعیفی وجود دارد که این عمل، یک اتفاق باشد، گویی برای پایین‌آوردن رای آن فرد یا معامله با وی این صحنه‌سازی انجام مي گيرد. شاید هم طرف همنام با کانديدا/نماينده مطرح فکر کرده مي تواند از نام او استفاده کند و رای بیاورد."
                آقاي نويسنده قضاوت پيش از بررسي گناهه مي دوني؟


                ©2013 APG.ir