تعداد بازدید: 4123

توصیه به دیگران 1

پنجشنبه 17 فروردين 1391-0:39

استاد دانشگاه مازندران:تصميم گيران بايد گوش شنوا داشته باشند

دکتر محمدتقی گیلک حکیم آبادی-عضو هیات علمی دانشگاه مازندران-گفت: سرمايه و نيروي كار را مي توان فراهم كرد اما نمي توان صاحب سرمايه و كار را به زور به توليد وا داشت/اگر كشور در يك شرايط سياسي خاص قرار گرفته،توليدكنندگان و مصرف كنندگان(مردم) بايد به اندازه كافي توجيه باشند/مهمترين اقدام دولت ايجاد فضاي باز سياسي و مدني براي دردمندان به نظام توليد است/در خصوص پرداخت يارانه نقدي باز به اول خط بازگشته ايم.(بسته ويژه سال تولید ملی-2)


مازندنومه،محمد اسماعیل بخشی سورکی:آنچه در قران و آيين اسلام آمده تكيه صريح بر اين مطلب است كه از بين تمام قول ها،گفته مناسب تر و بهتر انتخاب شود كه نشانگر اين است كه در اجراي هر امري بايد از خبرگان و صاحبان نظر و ايده بهره برد.

در سالي كه با نام توليد ملي و حمايت از كار و سرمايه ايراني نامگذاري شده است اصل اساسي و مهم، شناسايي نقاط قوت و ضعف و برنامه ريزي درست براي بهبود اوضاع توليد در كشور است.

در اين بين استادان دانشگاه و مديران با تجربه سهم بسزايي در تئوري پردازي و عملي كردن اين تئوري ها و تسريع روند رو به رشد اقتصاد كشور خواهند داشت. از این رو مازندنومه در بسته های ويژه سال تولید ملی با مسئولان و کارشناسان اقتصادی گفت و گو خواهد کرد که قسمت نخست آن را روز سه شنبه پخش کردیم(http://www.mazandnume.com/?PNID=V13460) و اینک بسته دیگر را تقدیم می کنیم که با یک استاد اقتصاد دانشگاه گفت وگو کردیم.

دکتر محمد تقی گیلک حکیم آبادی در گرگان متولد شد و در رشته مهندسی ماشین آلات کشاورزی دانشگاه تبریز درس خواند.

او سال 1363 برای تحصیل در حوزه علمیه قم از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی استعفا داد و علی رغم حضور در جبهه توانست بعد از 6 سال وارد درس خارج شود.

دکتر حکیم آبادی از سال 1371 تحصیلات دانشگاهی خود را در رشته اقتصاد ادامه داد. البته از سال 1369 در دانشگاه مفید قم حدود 60 واحد رشته اقتصاد را گذراند.

او سال 1373 کارشناسی ارشد گرفت و در همین سال وارد دوره دکترا شد. در طی دوران تحصیل کارشناسی ارشد و دکتری با دانشگاه مفید قم ، همچنین با پژوهشگاه حوزه و دانشگاه و فرهنگ و اندیشه اسلامی همکاری  نزدیک داشت و به تألیف کتاب و تدریس مشغول شد.او عضو هیات علمی دانشگاه مازندران است.

دکتر گیلک حکیم آبادی نویسنده کتاب ها و مقاله های گوناگونیست،از جمله این کتاب ها:دانشنامه امام علی (ج 7)،درس هایی از اقتصاد اسلامی،نقش دولت در اقتصاد و نگرش علمی به هزینه و درآمد اسلامی.

*فضاي باز سياسي و ثبات قوانين

دكتر محمد تقي گيلك حكيم آبادي در گفتگو با مازندنومه اظهار داشت: اقتصاددانان توسعه معتقدند كه يكي از عوامل مهم در شكست برنامه هاي توسعه در كشورهاي در حال توسعه نبود عزم جدي رهبران و حاكمان كشورهاست.

 وي با بيان اينكه طرح شعار و اراده جدي رهبر معظم انقلاب يكي از عوامل تاثيرگذار در مهم ترين چالش اقتصادي و بلكه اجتماعي كشور يعني توليد ملي و حمايت از سرمايه و نيروي كار خواهد بود ، افزود: اميدواريم كه اين عزم و اراده در رده هاي پايين تر و در بين مسئولان نيز تبلور پيدا كند.

 اين استاد دانشگاه با اشاره به ضرب المثلي كه"شما مي توانيد اسب را به زور لب آب بياوريد ولي نمي توانيد به زور به حيوان آب بخورانيد" اظهار داشت: سرمايه و نيروي كار را مي توان فراهم كرد اما نمي توان صاحب سرمايه و كار را به زور به توليد وا داشت.

عضو هیات علمی دانشگاه مازندران ادامه داد: توليد يك كشور تابع عوامل فيزيكي و مادي يا همان سرمايه و نيروي كار ساده است كه بايد زمينه هاي ايجاد انگيزه براي فضاي كسب و كار ايجاد شود.

 وی ايجاد فضاي باز سياسي ، ثبات قوانين، دورنماها و مقررات لازم را از اصول اوليه انجام اين كار عنوان كرد و گفت: اگر كشور در يك شرايط سياسي خاص قرار گرفته،توليدكنندگان و مصرف كنندگان(مردم) بايد به اندازه كافي توجيه باشند تا همدلي و همراهي بيشتر در اين زمينه صورت پذيرد.

*دولت بايد دردهاي مردم را با گشاده رويي بشنود

 حكيم آبادي مهم ترين مانع توليد در كشور را جدايي صاحبان سرمايه و كار از مصرف كنندگان دانست و افزود: تصميم گيران بايد گوش شنوا داشته و پندپذير باشند تا از طريق توجه عملي به پيشنهادهاي توليدگران ، اعتماد را بازسازي كنند.

وي ادامه داد: به عنوان مثال شما مي توانيد طرح مهمي مانند هدفمندي يارانه ها را اجرا كنيد اما با صرف هزينه هاي بسيار سبب از دست رفتن توليد و فرسايش اعتماد ملي شويد.

 استاديار دانشگاه مازندران ابراز داشت: به هرحال استفاده كردن از سرمايه ايراني نمي تواند با در نظر نگرفتن صاحبان سرمايه عملي شود.

 وي مهمترين اقدام دولت را ايجاد فضاي باز سياسي و مدني براي دردمندان به نظام توليد عنوان كرد و گفت:دولت بايد دردهاي مردم را با گشاده رويي بشنود و مردم بايد احساس كنند كه امنيت كاملي براي اعتراضات آن ها وجود دارد.

حكيم آبادي با بيان اينكه در اين طرح بزرگ بايد همه مردم به يك چشم ديده شوند،افزود: اگر زماني حق اقشاري از مردم به درستي داده نشده است، نباد از كيسه ديگران كه تقصيري در اين ضايع شدن ندارند، هزينه كرد.

 وي گفت:اگر طرح هاي حمايت از اقشار ضعيف جامعه همه جانبه و پايدار نباشد و از مسير توليد نگذرد رفاه ايجاد شده موقتي خواهد بود.

*به اول خط بازگشته ایم

 اين استاد دانشگاه در خصوص پرداخت يارانه نقدي نيز گفت: انجام اينكار موجب بهبود وضع اقتصادي عده اي شد اما اكنون كه شرايط تورمي و ركودي بر كشور حاكم است باز به اول خط بازگشته ايم.

 وي ابراز داشت: اگر مردم احساس كنند كه شرايط به وجود آمده در راستاي آرمان هاي آنها هاست و اين هزينه ها تحميلي است يقينا حاضرند كه جنس ايراني مصرف كنند هر چند كه قابل رقابت با اجناس خارجي نباشد.

حكيم آبادي با بيان اينكه نبايد انتظار داشت كه همه در اين امر يكدل باشند افزود: سودجويان و فرصت طلبان در هر زماني حضور دارند.

وي ادامه داد: مهم اين است كه نظام حكومتي درستكاران عملي و نه رياكاران را پاداش و خلاف كاران را مطابق خلاف شان جزا دهد.


  • جمعه 18 فروردين 1391-0:0

    وقتی قانون کار بیشتر برای کارگر بوده؛ ولی قانون تولید کاربردی برای سرمایه ضعیف باشد یک پای اقتصاد می لنگد.

    • جمعه 18 فروردين 1391-0:0

      کار قشنگی بود؛ امید است فرهنگ حقیقی تولید نهادینه شود.

      • جمعه 18 فروردين 1391-0:0

        « اینگونه هست » حال آن که « اینگونه باید باشد» این گزاره ها چهل و اندی سال است که در کشور مااز زبان اقتصاد دانان و کارشناسان اهل مماشات و مصلحت جوی ما تکرار و تکرار و یا تقلید می شود . بیاییم امروز به گزاره سوم یعنی این گزاره بیشتر بیندیشیم : این گونه این وضع ناخواسته چرا تکرار می شود ! ؟

        • پنجشنبه 17 فروردين 1391-0:0

          در حمایت از تولید کننده داخلی همت دولت و ملت توام نیاز دارد :
          دولت با در اختبار گذاشتن سرمایه و منابع اولیه به افراد واجد شرائط نه واجد روابط ..ملت هم با استفاده از تولیدات داخلی

          • پنجشنبه 17 فروردين 1391-0:0

            از آقای دکتر بپرسید با وجود این صنایع مونتاژ آیا باز ما تولید ملی داریم؟در ضمن زمان تحریم چگونه باید به تولید ملی رسید؟لطفا این سئوالها را از کارشناسان دیگر بپرسید

            • یعقوبی-قائمشهرپاسخ به این دیدگاه 0 0
              پنجشنبه 17 فروردين 1391-0:0

              آقایانی که مدعی اند چرا مثل سایت شما درباره سال تولید ملی کار نمی کنند؟در ضمن از نظرات ارزشمن دکتر حکیم ابادی بهره مند شدم.به امید تکرار


              ©2013 APG.ir