پدیده زشت آماردرمانی/فتحیان:سرعت توسعه مازندران پایین است
بازرس كل استان مازندران گفت:فقدان برنامه محوري،نبود تفكراستراتژيك،خود بزرگپنداري برخي از مديران و خويش را محور توسعه و تحول دانستن،نبود ظرفيت شناسي ،ضعف در كاركرد تيمي و رواج پديده بسيار زشت «آمار درماني» موجب شده تا سرعت توسعه مازندران بسيار پايين باشد.
مازندنومه،خبر ارسالی اداره كل بازرسي استان مازندران:جلسه مشترک حميدرضا فتحيان-بازرس كل استان مازندران- و دكتر رحماني معاون نظارت و بازرسي امور فرهنگي و اجتماعي بازرسي كل استان با هيأت رئيسه دانشگاه علوم پزشكي مازندران برگزار شد.
در ابتداي جلسه دكتر ناصحي -رئيس دانشگاه علوم پزشکی مازندران-به ارايه گزارشي از روند فعاليتهاي جاري در بُعد درمان و آموزش در این دانشگاه پرداخت و در خصوص مواردي چون؛ امكانات، قابليتها و توانمنديهاي دانشگاه ، چالشهاي موجود در بيمارستانها ، افزايش هرم آموزشي ، انتخاب دانشگاه علوم پزشكي مازندران به عنوان قطب درماني شمال كشور، ارتقای شاخصهاي دانشگاهي و احراز رتبه دوم در حوزه توسعه منابع انساني مطالبي بیان کرد.
در ادامه نشست بازرس كل استان ضمن قدردانی از دعوت به عمل آمده حول سه محور رسالت سازمان بازرسي در عرصه تحولات استراتژيك،مازندران به عنوان استاني برخوردار از مزيت هاي توسعه و وضعيت بهداشت و درمان مازندران و يافتههاي بازرسي طي 18ماه گذشته توضیحاتی ارایه کرد.
فتحیان با اشاره به اصل 174 قانون اساسي،به تبیين دكترين مقام معظم رهبري در زمينههاي «اثبات كارآمدي نظام مقدس جمهوري اسلامي» و«شيرين نمودن ذائقه مردم از ثمره خدمات رساني» پرداخت و در زمينه سياستهاي عملياتی سازمان بازرسي گفت:در تمام شقوق،ماموريت هاي محوله سيستمي و برنامه محور است و مطابق با الگوی تحول استراتژيك و با ايجاد اتاق هاي فكر متعدد،در تلاشيم تا در فرآيندهاي تصميمگيري و تصميمسازي مسئولان استاني نقشی اثربخش ايفا کنیم.
این مسئول افزود:بازرسي كل استان مازندران پس از بازمهندسي روشهاي تحقق رسالت به سيستمي حرفهاي و مجهز به شيوههاي نوين بازرسي و نظارت مبدل شده که با اعمال نظارتهاي حالنگر و پرهيز از خيمه زدن بر اتفاقات گذشته ، در پي مسئلهيابي دقيق در دستگاه هاي اجرايي و حل اصولي مشكلات مزمن استان است.
فتحیان با بیان این که بخش عمده مطالبات مان از دستگاههاي اجرايي برنامهاي است،تصریح کرد:با اعطای نقش محوي به واحدهاي بازرسي و نظارت دستگاهها، بخش اصلی اطلاعات را پيش از استقرار هيأت بازرسي به صورت كاملاً حرفهاي جمعآوري كرده و تلاش مي كنيم مديران را به سمت تفكر استراتژيك و برنامه محور در توسعه پايدار استان سوق داده و يافتههاي بازرسي را پس از تجزيه و تحليل و توليد اطلاعات راهبردي ، صرفاً در اختيار مراجع ذيربط قرار دهيم.
وی در ادامه افزود: برنامه هاي نظارت راهبردي و حل مسائل ريشه اي را با اولويتهايي چون: منويات مقام معظم رهبري و راهبرد توسعهايي معظم له در سال 1378، كيفيت ميزان تحقق شعار سال، سندهاي توسعه، بازمهندسي نظام تحصيل درآمد و ريشه يابي مشكلات مربوط به منابع طبيعي در دستور كار بازرسي كل استان قرار داده ايم.
فتحيان به مزيتهاي توسعهاي استان اشاره کرد و با اشاره به این که بهرغم برخورداري از مزيتهاي توسعهاي خداداد،مازندران استاني توسعه نيافته يا كمتر توسعه يافته است ،استدلال کرد: با همه تلاشهاي انجام شده به دلايلي چون فقدان برنامه محوري ، نبود تفكراستراتژيك، خود بزرگپنداري برخي از مديران و خويش را محور توسعه و تحول دانستن،نبود ظرفيت شناسي ،ضعف در كاركرد تيمي و ايجاد هم افزايي ،نبود حساسيت بر چگونگي مديريت بر سرمايه هاي طبيعي استان و عرضه آن به ثَمني بسيار قليل به افراد فرصت طلب و سودجو ، ناتواني در اجماع نظر به جهت شناخت مزيت استراتژيك استان و رواج پديده بسيار زشت «آمار درماني» موجب شده تا هم افزايي دستگاهها در استان مازندران نسبت به هم کم بوده،سرعت توسعه در آن با عنايت به مزيت هاي موجود بسيار پايين باشد.
بازرس كل استان در ادامه با تاكيد بر اهميت خدمات ارائه شده از سوي دانشگاه علوم پزشكي مازندران به نتايج حاصل از بازرسي هاي انجام شده از حوزه هاي تحت پوشش آن دانشگاه اشاره کرد و اظهار داشت: هيچ تناسبي بين ميزان واقعي نياز با ظرفيت هاي موجود،وجود ندارد.
وی افزود:به منظور بهبود وضعيت عمومي بهداشت و سلامت جامعه ضرورت دارد اولاً استراتژيهاي نظام سلامت و درمان مردم با دقت بيشتري انتخاب و تدوين شود و ثانياً استراتژي هاي ابلاغي از مركز به برنامه هاي دست يافتني و بومي سازي شده در استان تبديل شود و به نحوي برنامه ريزي شود كه امنيت رواني مردم در حوزه سلامت همسان و هم شأن با انتظارات مردم از نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران باشد.
فتحیان سپس به طرح سوالاتي از مسئولان حاضر پرداخت و پرسید: ميزان سرانه بهداشت و درمان ، تخت هاي بيمارستاني، پزشك عمومي و پزشك متخصص در كشور به چه ميزان و نسبتي است و این میزان در مازندران چقدر است و آيا مقايسهاي بين وضعيت موجود با ميزان و نسبت سرانه ها در دولت هاي قبل و حتي پيش از انقلاب اسلامي شده است؟
وی در پایان اظهارات خود به اجراي طرح پزشك خانواده توسط دانشگاه علوم پزشكي اشاره کرد و گفت:مرحله اول پس از تجزيه و تحليل و احراز مقبوليت اجراي طرح ، شموليت فراگير پيدا كند ، بنابراين توصيه اكيد دارم كه طرح پزشك خانواده و نظام ارجاع را با مداقه بيشتري در استان اجرا شود و در ابتدا در يك يا دو شهرستان عمليات اجرائي آن آغاز و سپس به كل استان تعميم يابد.
بازرس كل استان مازندران تاکید کرد:اين هشدار را به جان بشنويم و يادمان باشد كه فرصت سرافراز بودن و سرافراز ماندن در نهادهاي خدمت را با آيندهاي سرافكنده و پشيمان مبادله نكنيم!
گفتني است در اين جلسه حجت الاسلام مستقيمان مسئول نهاد نمايندگي ولي فقيه در دانشگاه ، دكتر بابامحمودي قائم مقام و معاونين حوزههاي فرهنگي، پژوهشي و فناوري، غذا و دارو ، بهداشتي ، درمان ، توسعه منابع و مسئولان فوريت ها، حراست و بازرسي و رييس دفتر هيات امناي دانشگاه نيز حضور داشتند و به پرسش هاي مطرح شده در زمينه برخي از مسائل دانشگاه و چگونگي همراهي بازرسي كل استان مازندران پاسخ داده شد.