تعداد بازدید: 2639

توصیه به دیگران 2

پنجشنبه 27 تير 1392-1:28

"سرو کهنسال" منتشر شد

ستوده نامه(2)/به مناسبت فرا رسیدن یکصدمین سال ولادت این دانشمند، ایران شناس، پژوهشگر، شاعر، نویسنده ، استاد دانشگاه تهران، استاد جغرافیای تاریخی با عنوان سرو کهنسال (شرح یکصد سال تلاش دکتر منوچهر ستوده) تدوین شد+مصاحبه نوروزی دکتر ستوده با مازندنومه


مازندنومه؛رشت،محمد رضا توسلی:به مناسبت فرا رسیدن یکصدمین سال تولد دانشمند، ایران شناس، پژوهشگر، شاعر، نویسنده ، استاد دانشگاه تهران، استاد جغرافیای تاریخی با عنوان سرو کهنسال (شرح یکصد سال تلاش دکتر منوچهر ستوده) تدوین شد.

در این اثر مقالات و اشعار گوناگونی در مورد زندگی و خاطرات و سفرهای دکتر منوچهر ستوده درج شده است.

در این کتاب آثاری از استاد زنده یاد ابراهیم پورداوود، استاد ایرج افشار، استاد دکتر محمد دبیر سیاقی، دکتر ابراهیم باستانی پاریزی، دکترمحمد جعفر یاحقی، استاد عنایت الله مجیدی، استاد عبدالرحمن عمادی، استاد فریدون نوزاد، استاد مصطفی فرضپور ماچیانی، دکتر ابراهیم شکری، دکتر ولی جهانی، دکتر علی عبدلی، دکتر علی رفیعی، دکتر افشین پرتو، مومن منفرد، آذر جاودان، هوشنگ عباسی، محسن آریاپاد منتشر شده است .


در این جشن نامه با نظر استاد دکتر منوچهر ستوده چند قطعه، مقاله و مقدمه از ایشان به چاپ رسیده که بخشی از ابعاد فعالیت ایشان را نشان می دهد.

از جمله استاد دکتر یاحقی در مقاله ای با عنوان «سخن های ستوده» خاطرات مشروحی را پیرامون دکتر منوچهر ستوده درج کرده است.


استاد فریدون نوزاد -از مفاخر و شعرا گیلان- در نوشته خود از خاطرات خود و دوستی با دکتر ستوده که از سال 1332 سروع شده، از ارادت دیرینه گیلانیان به دکتر ستوده سخن گفته است .

دکتر ولی جهانی -رئیس باستان شناسی گیلان- در مقاله مبسوطی کشفیات باستان شناسی گیلان را که مربوط به منطقه از آستارا تا هوسم (رودسر) را که بعد از پژوهش های دکتر منوچهر ستوده انجام شده را به رشته تحریر در آورده است .

استاد عنایت الله مجیدی -از اعضای دائرة المعارف بزرگ اسلامی- در نوشته 35 صفحه ای خود کل کتب و تحقیقات و پژوهش های دکتر ستوده را از ابتدا تا پایان به درج کرده است.

استاد دکتر سید محمد دبیر سیاقی -یار دیرینه دکتر ستوده- دو شعری را که در پکن سروده اند برای چاپ ارائه نمودند .

شعرای گیلانی دکتر ابراهیم شکری و استاد محسن آریاپاد و آذر جاودان در توصیف دکتر منوچهر ستوده اشعاری سروده اند.

در بخشی از کتاب سرو کهنسال مجموعه ای از اشعار سروده دکتر منوچهر ستوده و چندین مقاله از ایشان به چاپ رسیده است.


کتاب سرو کهنسال با 352 صفحه و تصاویر متعدد در قطع وزیری و جلد گالینکور توسط این جانب محمدرضا توسلی و به وسیله انتشارات بلور تدوین و منتشر شده که در روز 28 تیر (روز ولادت دکتر منوچهر ستوده) رونمایی خواهد شد.

مراسم رونمایی دیگری نیز با حضور تعدادی از مسئولان استان گیلان و دانشگاهیان،محققان و دانش پژوهان و علاقه مندان دکتر ستوده ساعت 10 صبح روز چهارشنبه 2 مرداد 1392 در سالن اجتماعات دکتر غلامرضا رحمدل رشت(سلیمان داراب،پژوهشکده گیلان شناسی) برگزار می شود.

*ستوده:دو ماه دیگر صد ساله می شوم!

متن گفت و گوی نوروزی خبرنگار مازندنومه با دکتر منوچهر ستوده که روز چهارشنبه 7 فروردين 1392 منتشر شد و به بهانه صدمین سالروز تولد استاد،بازنشر می شود.

*استاد عید نوروز و پیشاپیش صد سالگی تان مبارک.

-من هم عید را به همه تبریک می گویم.درسته،من دو ماه دیگر صد ساله می شوم.

*ماشاء الله! دکترای شما در چه رشته ای است؟

-من دکترای ادبیات دارم.به خودم گفتم حالا بیایم این دیوان را بخوانم،آن دیوان را بخوانم،نهایتش می شوم دیوان خوان! این شد که رفتم به سراغ جغرافیای تاریخی.

*و الان هم پدر علم جغرافیای تاریخی ایران هستید با ده ها جلد تالیف ارزشمند.جغرافیای تاریخی یعنی چی؟

-در منطقه ها و شهرها و روستاهای مختلف در طول تاریخ اتفاقات زیادی روی داد.وقتی ما از گذشته و تاریخ این مناطق و نقاط می گوییم،می شود علم جغرافیای تاریخی.

*استاد الان حال و هوای عید بهتره یا قدیما؟

-ما قدیما موقع عید سفره هفت سین دومتری می گذاشتیم و همه وظیفه داشتیم عید را گرامی بدانیم.این سال ها احترام به نوروز کم رنگ تر شده است.الان حتی زندگی را سرسری می گیریم.

*قدیما چی عیدی می گرفتید شما؟

-معمولا تخم مرغ بود و بعضی مواقع هم سکه.

*شما الان چی عیدی می دید؟

-من 6-5 تا نوه دارم و به تناسب و درجه بندی به بچه ها بیشتر و به نوه ها کم تر عیدی می دم.

*مازندران چند سال قدمت داره؟

-مازندران و شهرهای مختلف اون از پیشینه چند هزار ساله برخورداره و ما تمدن کهنی داریم.همین الان شهرها و مناطقی در مازندران داریم که حدود 7 هزار سال قدمت دارن.

*شما در اصل اهل کجا هستید و پدرتون چه کاره بود؟

-ما در اصل اهل نور هستیم و پدرم معلم و رییس مدرسه بود حدود سال 1290 این ها.

*الان هم در سن صدسالگی مطالعه می کنید؟

-بله،من از صبح با کتاب سروکار دارم تا غروب.فقط این را بگویم که زیر چراغ مصنوعی و لامپ مطالعه نمی کنم،چون ضرر دارد.من چشم هایم را از پول بیشتر دوست دارم.



    ©2013 APG.ir