فلاح: مشکلات به این زودی حل نمی شود
گزارش+گزارش تصویری مازندنومه از نشست استاندار با جمعی از دانشگاهیان و مدیران موسسات آموزشی غیر دولتی مازندران
مازندنومه، رضا شریعتی: عصر پنج شنبه 16 آبان ماه، ساعت 14:30؛ جمعی از دانشگاهیان و روسای دانشگاه های غیر انتفاعی نزد استاندار آمده بودند تا از مسایل آموزشی موسسات غیر دولتی و چالش های پیش روی شان حرف بزنند.
جلسه بیشتر راجع به برای مسائل ملی بود، البته با حضور مسئولان استانی! مسایل و مشکلات که بیان شد، خروجی جلسه امضای نامه ای با تایید استاندار بود برای ارسال به مسئولان کشوری.
نشست با قرائت قرآن و صلوات خاصه آغاز شد و با سخنرانی و ذکر روضه حجت الاسلام عباسعلی بهاری ادامه یافت.
او به داستان طوطی و بازرگان وارتباط آن با واقعه کریلا اشاره و ابراز امیدواری کرد دستمزد این روضه را از استاندار بگیرد!
*شکم دانشجویان را پاره کنیم؟!
علی آهون منش -رئیس اتحادیه دانشگاهها و موسسات غیردولتی و غیرانتفاعی- یکی از سخنران این مراسم بود.
وی با اشاره به اینکه تعداد موسسات و دانشگاه های غیر دولتی تا سه سال پیش 68 موسسه غیر انتفاعی بود، خاطر نشان کرد: آمار نشان می دهد تا آخر شهریور امسال 354 موسسه ایجاد شده است.
آهون منش افزود: اکنون ظرفیت دانشگاه های غیر انتفاعی خالی مانده و ورشکستگی این دانشگاه ها را سبب شده است، البته خالی ماندن به معنای حذف دانشجو نیست، بلکه 65 درصد در آمد این دانشگاه ها کم شده است.
او ادامه داد: دانشجویان ورودی غیر انتفاعی از نظر کیفی موقعیت مناسبی ندارند، اما خروجی این دانشگاه در آزمون سراسری کارشناسی در مقام دوم قرار گرفته است.
رئیس اتحادیه دانشگاهها و موسسات غیردولتی و غیرانتفاعی در بخش دیگری از سخنانش ضمن انتقاد ازسیاست ها و استانداردهای دوگانه وزارت علوم در رفتار با دانشگاه آزاد و پیام نور و غیر انتفاعی، به پذیرش دانشجوی بدون آزمون در تمام مقاطع کاردانی وکارشناسی و خارج از عرف در دانشگاه آزاد و رشدخارج از ظرفیت پذیرش دانشجو در پیام نور اشاره کرد و گفت:در اساسنامه دانشگاه پیام نور در مورد حضوری یا غیر حضوری و دولتی یا غیردولتی بودنش ایرادهایی وجود دارد.
وی تاکید کرد: آقای نادری منش-معاون آموزشی سابق وزارت علوم- در مصاحبه ای اعلام کرد حدود83 درصد دانشجویان پیام نور برای تحصیل پول می پردازند، پس این دانشگاه، غیر دولتی است و از طرفی هم بر حسب مصوبه پیام نور دانشگاهی غیر حضوری هست، پس چرا در رشته های حضوری نظیر هوافضا و کشاورزی با حداکثر ظرفیت دانشجو می گیرد؟! و چرا نسبت استاد به دانشجو در پیام نور 1به 250 اما همین نسبت برای غیر انتفاعی 1به40 است؟!
آهون منش تصریح کرد: دانشگاه غیر انتفاعی با آموزش 400 هزار دانشجو، 400عضو هیئت علمی تمام وقت و به کارگیری 10 هزار عضو هیئت علمی پاره وقت و نیز بیش از 8000 هزار نفر کارمند و پرداخت 180 تریلیارد تومان از دولت محترم حمایت کرده و باری از دوش آموزش عالی کشور برداشته است، اما دولت برای ما چکار کرده است؟!
وی در ادامه درخواست های خود را از استاندار برشمرد و گفت: از جمله درخواست های ما این موارد است:توجه بیشتر به امور مذهبی-فرهنگی (درخواست مبلغی برای امور مذهبی و فرهنگی)، رعایت عدالت آموزشی و توسعه متوازن برای موسسات غیر انتفاعی، آزاد و پیام نور و اعطای پذیرش بدون آزمون، محدود کردن ظرفیت پذیرش دانشگاه های پیام نور به آموزش از راه دور اصلاح اساسنامه آن، پیش بینی تبصره های لازم در قانون بودجه برای تسهیلات دراز مدت و کم بهره، تخصیص سهم بیشتری از سهمیه دکتری، تعیین تکلیف دانشگاه های غیر انتفاعی در استفاده از یارانه ها و این که موسسات غیرانتفاعی از دی ماه سال گذشته یارانه دانشجویی نگرفته اند،یعنی ما باید شکم دانشجویان را پاره کنیم و غذاهایی که خورده اند را در بیاوریم؟!
حرف های آهون منش تمام نشده بود که صادقعلی موحدمنش -رییس دانشگاه پیام نور مازندران- برای دفاع از دانشگاه پیام نور لب به سخن گشود و گفت: از دوستانی که اینجا هستند خواهشمندیم صف بندی نکنند، ما تاکنون هیچگونه صف بندی در استان نداشته ایم و برادرانه کار کرده ایم، خصوصا در مورد پیام نور مواردی مطرح شد که برای توضیح وقت می خواهیم.
*مثل سرطانی ها شده ایم!
غلامرضا کیانی -نایب رییس اتحادیه دانشگاهها و موسسات غیردولتی- سخنران بعدی بود.
وی گفت: با توجه به جلسه قبلی و هماهنگی های صورت گرفته نامه ای تهیه کردیم تا با امضای استاندار و نمایندگان و دانشگاهیان مازندران برای رییس جمهوری بفرستیم، اما بنا شد تا این نامه برای وزیر محترم علوم فرستاده شود.
کیانی در ادامه با اشاره به اینکه یکی از اهداف ما در دولت گذشته بحث عدالت آموزشی بود اما با باید عدالت را در برخورداری وسعت و جمعیت ببینیم، گفت:23 درصد از موسسات در منطقه گیلان، گلستان و مازندران دائر شد که فقط کم تر از 10 درصد جمعیت و 4 درصد مساحت کشور را در اختیار دارند.
وی ادامه داد:از حدود 59 هزار ظرفیت ایجاد شده در مقطع کاردانی،تنها 26 هزار نفر یعنی 44 درصد ثبت نام کرده اند و بقیه ظرفیت موسسات غیرانتفاعی خالی است.
کیانی با بیان این که تنها در مازندران ما 4هزار و403 هزار میلیارد اعتبار به استان داده ایم، پس چرا باید برای گرفتن رشته تحقیر شویم؟ تصریح کرد: ما مصداق بیماری هستیم که سرطان گرفته است و وزارت علوم به جای درمان، به ما فرا رسیدن زمان مرگ مان را امید می دهد.
*دویست هکتار را به ما بدهند
مصطفی کواکبیان سخنران دیگر جلسه بود. او باز هم نماینده شده بود و این بار نماینده دانشگاهیان.
وی با اشاره به اینکه مواردی که آهون منش وکیانی گفتند مباحث کلان کشوری است و شان نزولش مربوط به این جلسه نیست، ادامه داد: از اقای موحدمنش هم می خواهم به خودشان نگیرند، این مباحث، مباحث کلان کشوری است.
کواکبیان با تاکید بر این که اصلاح اساسنامه باید مهم ترین خواسته ما باشد، افزود: ما باید بدانیم 400هزار نفر دانشجو باید تحصیل کنند یا نباید تحصیل کنند؟!
وی ادامه داد: ما نباید اجازه دهیم یک عده با نام ایرانیان برای خودشان دانشگاه و موسسه باز کنند، این دویست هکتار را به ما بدهند تا همین الان دانشگاه بسازیم.
کواکبیان در پایان از استاندار و نمایندگان مجلس خواست به 47-48 موسسه غیر انتفاعی استان عنایت ویژه ای داشته باشند.
*5-4 سال دیگر دانشجویی نخواهیم داشت
در این نشست تعدادی دیگر از دانشگاهیان و مدیران موسسات غیردولتی استان صحبت کردند که برگزیده اظهارات آن ها در زیر آمده است:
- صمیمی، دانشگاه راه دانش مازندران:این جلسه را باید به فال نیک گرفت. سال ها دانشگاه غیر انتفاعی بود ولی چنین جلسه ای نبود. من خودم رشته اقتصاد خواندم باید بگویم وضع دانشگاه های ما شبیه کشاورزی می ماند. وقت و زحمتی که شده است صرفه اقتصادی ندارد.
- حاجی آقایی، شفق تنکابن: استاندار ومعاونان او در جلسات هیئت امنای موسسات شرکت کنند و موانع را ببینند. اگر مدیران موسسات غیر انتفاعی با این شرایط می مانند به خاطر آبروی شان است.
-عباسعلی بهاری اردشیری، ادیب مازندران:کمیته ای تشکیل شود و فاصله بین دانشگاه های پیام نور و آزاد برداشته شود، هماهنگی بین دانشگاه ها صورت بگیرد و پایان نامه ها کاربردی شود.
- عباس نژاد، دانشگاه مازندران: در طول 4-5 سال گذشته مازندران در بحث نظارت و رفع موانع رتبه اول را دارا بوده است. دانشگاههای برخوردار نیز بهتر است برای رهایی از این مشکل فراملی عمل کنند.
- آقا پور، رییس حراست دانشگاه مازندران: با توجه به 45تا 47 موسسه غیر دولتی، وزارت علوم با جدیت بیشتری عمل کند و بحث فرهنگی در دانشگاه ها نیز باید با دقت بیشتری صورت گیرد.
- صالحی رییس موسسه عمران آمل: دغدغه مالی مهم ترین مسئله دانشگاه های غیر انتفاعی است. 5-4 سال دیگر دانشجویی نخواهیم داشت و این یک خطر جدی است.
- صداقتی پور، فنی وحرفه ای: دانشگاه های ما باید مستقل شوند، اما حالا همه دانشگاه ها به نوعی وابسته به وزارت علوم هستند.
*بدون دعوت نیامدم
- صادقعلی موحدمنش -رییس دانشگاه پیام نور مازندران- که بیشتر تیرها و نشان ها را به سمت دانشگاه تحت مدیریتش می دید، گفت:ما انتظار داشتیم به نسبت سخنرانی دوستان به ما وقت بدهند که مسئولان برگزاری نشست اعلام کردند: این جلسه پیرامون دانشگاه های غیر دولتی است و با توجه به نبود وقت کافی، او تنها به بیان نقطه نظرات خود بپردازد.
موحد منش گفت: ما بدون دعوت نیامده ایم و خدا را شکر می کنم از سال 72 تا الان در تمام دولت ها کار علمی و دانشگاهی تنها هدفم بوده است.
وی با بیان این که باید به صورت یکپارچه و ملی با توجه به چشم انداز های آینده پیش برویم، تصریح کرد: پیام نور به خاطر مردم و به خواست آنها ایجاد شده و متعلق به مردم است.
رییس دانشگاه پیام نور مازندران تاکید کرد: ما هیچ گونه محرومی به خطر شهریه نداریم و تنها دغدغه مان آموزش است.
صحبت های موحدمنش که تمام شد، آهون منش گفت: گلایه ما از کل کشور است سازمان سنجش 60 درصد ظرفیت را به سمت دانشگاه پیام نور می فرستد.
*مشکلات به این زودی ها حل نخواهد شد
حالا نوبت به میزبان ها رسیده بود که صحبت کند. ابتدا باباییان -مشاور استاندار در امور آموزشی- گفت: این جلسات تعامل استانداری با دانشگاهیان است و برای آموزش عالی دوکارگروه داریم؛ یکی برای موسسات غیر انتفاعی و دیگری کارگروه دانشگاه های دولتی که آقای موحدمنش در کارگروه دانشگاه های دولتی دعوت می شوند و مسائل را مورد بررسی قرار می دهیم.
استاندار مازندران آخرین سخنران بود که گفت: ما وقتی از نزدیک بازدید می کنیم، در صنایع کشاورزی و گردشگری مشکلات پیچیده تر از این است که ان شاالله مسائل قابل حل است.
ربیع فلاح جلودار افزود: بعضی از مسائل بحث کلان کشوری است، اما در کل این جلسه بسیار مفید بود چرا که دانستیم 47 دانشگاه غیر دولتی وجود دارد و ما باید بین شان تعامل ایجاد کنیم.
استاندار مازندران ادامه داد: ما باید با استفاده از شما کارگروه ایجاد کنیم و مشکلات را حل کنیم؛ مثلا ما در استان 2میلیون تن مرکبات داریم که کارگروه اضطراری داریم و به نوعی هر هفته یکی دو جلسه داریم تا حداقل ظرفیت ها از بین نرود.
این مسئول تاکید کرد: یک سری از مشکلات استان با نامه حل نخواهد شد، باید بنشینیم و با استفاده از امکانات به حل شان کمک کنیم،ولی چیزی که مسلم است، این است که مشکلات به این زودی ها حل نخواهد شد.
- شنبه 18 آبان 1392-0:0
آقایان فکر می کنند در پیام نور نان و حلوا تقسیم می کنند که سرشان بی کلاه ماند نه جانم در پیام نور کار زیاد وجود دارد که جای شما حسابگران اقتصادی نیست که دانشگاه را با بنگاه اقتصادی اشتباه گرفتید اصلا شما می دانید که چقدر فشار روی پرسنل دانشگاه وارد شد تا بچه شما بتواند در محل زندگی خودش درس بخواند در یک دانشگاه کاملا سالم اگه جرات دارید یک مقطع دانشجوی پیام نور بشوید و ببینید که نمره گرفتن به این نون و ماست ها نیست (مثلا 5 نمره حضور غیاب،10 نمره تحقیق و 5نمره آزمون پایان ترم اون هم چند برگ جزوه و.....).از آقای دکتر موحد منش هم خیلی سپاسگزاریم که جانانه از پیام نور دفاع کردواقعا پیام نور مظلوم واقع شده است آقای دکتر موحد منش این آقایان از کجا می دانند که شما اوقات تمام زندگی خودتون رو وقف دانشگاه کردیدتا همه کارکنان و اساتید بهترین خدمات را ارائه نمایندشما درست فرمودید تمام فکرودغدغه ما در پیام نور فقط بحث آموزش است نه پول در آوردن از یک قشر دانشجو اگر انصاف دارند آقایان بیایندواقعیتها را بگویند. با تشکر
- جمعه 17 آبان 1392-0:0
ما رو باش که چه خوش خیال بودیم و می خواستیم از غفلت سردبیر مازندنومه سوء استفاده کنیم و یک کامنتی را به عنوان مقاله ای مستقل جا بزنیم ولی هوشمندی سردبیر مانع از بروز فاجعه شد و نگذاشت توی رزومه غلط انداز دروغ وارد شود که مثلاً غلط انداز 400 مقاله نوشته است.
همینطوری با ولگردی وبگردی می کردم که توی همین مازندنومه نشستی را دیدم که بین روسای دانشگاههای غیر انتفاعی و آقایانی از تهران با حضور استاندار - یرحمهم الله - برگزار شد و غلط انداز به جرم نداشتن موسسه غیر انتفاعی و نداشتن نفوذ و اقدام به موقع از این موهبت بادآورده محروم ماند.
فضای حاکم را همانند فضای تیم های فوتبال دولتی و فدراسیونها دیدم که هی قیمت بازیکن را بالا می برند و هی از دولت بودجه اضافی می خواهند تا خرج خرید بازیکنان با قیمت آنچنانی که انسان از حسادت پاره می شود و ورزشگاه و باشگاه و ... را بدهد و تازه یک مقداری هم اضافه داشته باشد تا مخارج مربوط به سفرهای خارجی و اضافه پرداخت های جوائزی به بازیکنان و مربیان تامین شود.
اینجا هم فضا کمک خواهی و لابی گری و وزارت علوم را به استمداد طلبیدن بود که وام های چند صد میلیونی را با بهره های اندک 4 درصد به غیر انتفاعی ها بدهند تا اینها بتوانند سرپا باشند. ظریفی هم کامنت گذاشت که تمام ساختمان های غیر انتفاعی با هوشمندی تمام به صورت هتل ساخته شد تا اگر روزی با قلت دانشجو مواجه شده و اعلام ورشکستگی و انحلال کردند صاحبان امتیاز تبدیل به هتل داران موفقی بشوند که درآمد هتل داری علاوه بر خدمت شایان توجه به گردشگری و درآمدزایی و اشتغال زایی، بتواند جبران مافات کرده و مشکلات کشور را در زمینه تامین هتل های چند ستاره و بی ستاره حل کند.
از اینجا معلوم می شود که دانشگاه غیر انتفاعی می تواند درآمد زا باشد و یا حداقل بهانه ای برای سرمایه گذاری با تسهیلات بانکی دولتی و با بهره های خیلی پائین آموزشی و بدون پرداخت مالیات و حتی عوارض شهرداری یا دهداری قرار گیرد و سپس بایک تغییر شغل از دانشگاه داری به سمت هتل داری حرکت کنند.
شاید باور نکنید مسئولان سابق وزارت علوم از ساده دلی مازندرانی ها حسن استفاده را کردند و برای برخی از معاونان خود به همراه تعدادی از اساتید دانشگاههای مازندران در گوشه گوشه این استان مثل قارچ دانشگاه غیر انتفاعی کاشتند و خود معاونان نیز در آن سهیم بودند و کلی هم کاسب بودند و از قبل این درآمدها آتیه خود و فرزندان و نوه و نبیره و نتیجه خود را قرص و محکم تامین کردند و حالا سردبیر بیچاره مازندنومه باید یکی یکی اینها را پیدا بکند که چند تا آگهی یا رپرتاژ برای تبلیغات توی مازندنومه بزنند تا هزینه های اداره مازندنومه به صورت سر به سر و بخور و نمیر تامین شود.
باور کنید سهم اساتید در این موسسات غیر انتفاعی چندان زیاد نیست و از مدرک آنها - که به زعم آقای دکتر علیه الرحمه کاغذ پاره ای بیش نبود - محض خاطر امتیاز آوری استفاده شده است و البته برخی از اساتید زرنگ که دست اندرکار نیز هستند حسابی بار خود را بستند و الآن هم با اعمال نفوذ حتماً سهم بیشتری از تسهیلات را به خود اختصاص خواهند داد. تازه اینها گاهی دو شغله و چند شغله هم هستند و همزمان ریاست دانشگاه دولتی و غیر انتفاعی را با هم در اختیار دارند.
اگر یک وقت فکر بکنید یکی از مسئولان وقت وزارت علوم با سلام و صلوات تعدادی از روسای دانشگاههای دولتی را برای کلنگ زنی دانشگاه غیر انتفاعی وابسته به خود در یکی از شهرهای نزدیک یکی از دانشگاههای مادر دولتی در زمان فعال اداری با ماشین های دولتی و راننده های دانشگاههای مذکور به همراه برده تا مثلاً نشان بدهد چقدر برای استان خودش اهمیت قائل است و در فکر سرمایه گذاری در استان خودش است در حقیقت درست فکر کردید و این غلط انداز حسود و بخیل است که چشم دیدن موفقیت آنها را ندارد.
آخه کی به کیه هر کسی که زده و هر کسی که برده همان کس هم خورده و آنانی که عرضه خوردن ندارند به جایی هم نمی رسند. حالا می خواهد این بی عرضه ها در خوردن از جنس غلط انداز باشند یا از جنس سردبیر محترم. اینجا که روز قیامت نیست که یقه فرد را بگیرند و از او حساب بکشند. اینجا بعد از پایان مسئولیت کسی به کسی نیست و هرچه را که بردی از تو سوال نخواهد شد و تازه می توانی به پاس خدمات خوبی که صادقانه انجام داده ای عضو شورای برخی از نهاد های انقلابی دانشگاهی بشوی که کانون ضد تدبیر و امید را راه می اندازند و رئیسشان در تمام کشور مجلس را بر علیه وزیر تازه کار علوم تحریک می کند. - جمعه 17 آبان 1392-0:0
از مدیریت سایت خواهشمندیم مطالب را انعکاس دهند
آقای استاندار در روز معارفه معاونین برنامه ریزی و سیاسی آیا از پشت تریبون به مهندس فرزانه اعلام نکردید وضعیت صنعت و اشتغال و کشاورزی استان عقب افتاده است از افق 1404 صحبت کردید گفتید در مازندران چرا برنج 2کشت تولید مد شود باید 3کشت تولید شود از مرکبات گفتید از ماهیان خاویاری گفتید و اعلام کردید ظرف چند ماه استان را آباد می کنیم حالا 2ماه از آنروز سپری نشده با 3 بازدید از شهرک صنعتی در استان فهمیدید که کار از بیخ خراب است و اعلان شکست کردید... - جمعه 17 آبان 1392-0:0
خدا قوت
خدا قوت
- جمعه 17 آبان 1392-0:0
چرا حرف راست به مردم نمی گویید؟
1- این مراکز آموزش عالی با پول مردم و کمکهای میلیاردی دولت درست شد.
2- سهامداران پولی ندادند و امروز از زمین و ساختمان آنها میلیاردی سرمایه دارند.
3- سهامداران این مراکز که بدون سرمایه گذاری، سرمایه دار شدند، تماماً ساخمانها را به شکل هتل ساختند که فردا بهانه بیاورند و از دادن اقساط وامها شانه خالی کنند و مراکز آموزشی را به هتل و آپارتمان تبدیل کنند.
4- کدام یک از سرمایه نگذارهای این مراکز از روز اول نمی دانستند که این مراکز شرکت مادی نیست؟؟
5- منصفانه اعلام کنیدکه چند صد میلیارد تومان درچه زمانی با چه میزان سود و چند ساله وام گرفتید؟
6- بگویید که چند صدنفر از این سرمایه گذارها فقط به دلیل موقعیت سیاسی و داشتن مدرک دکترا، اصلاً سال به سال به این مراکز نمی آیند. اصلاً مازندرانی نیستند. اما هر سال دهها میلیون تومان پول می گیرند. به دلیل اینکه از سهامداران هستند اما هیچ سهمی ندارند.
7- این سر وصداها را راه انداختند، باز هم هدف دارند.
8- شما دکان مدرک فروشی باز نکردید؟ خدایی شما به کشور مدیون نیستید؟
9- در بین شما یک اقلیت بسیار شریف هستند که بقیه از نام و شرافت و سلامت آنها سواستفاده کردند و می کنند. حساب این شرافتمندان جداست. - جمعه 17 آبان 1392-0:0
آقای ربیع فلاح پس مشکلات کی حل می شود؟ ما به دولت امد و تدبیر برای همین موضوع رأی دادیم وگرنه چه دلیلی داشت!!
- جمعه 17 آبان 1392-0:0
خداییش استاندار چیزی از جلسه و صحبت های آقایون دستگیرت شد؟
- جمعه 17 آبان 1392-0:0
سر چشمه شاید گرفتن به بیل /
چو پر شد نشاید گذشتن به پیل(سعدی )