نماينده مردم لامل گفت: عدم توجه به تعمير و مرمت بناهاي مذهبي باعث كاهش زائر (گردشگر مذهبي) در ايران شده است.
عزتالله يوسفيان، با بيان اينكه استان مازندران به غير از مراكز تفريحي از نظر مذهبي و زيارتي نيز مكانهاي زيادي براي جذب گردشگر دارد، به مشكلات موجود در اين راستا اشاره كرد و گفت: مناطق دورافتاده و داراي بناهاي مذهبي از نظر امكانات، اسكان و پذيرايي از جهانگردان داخلي و خارجي با مشكلات عمدهاي مواجهاند. در واقع تمام امكاناتي كه براي يك گردشگر مذهبي نياز است، را دارا نيستيم.
وي افزود: متأسفانه مسئولان امر بيشتر به فكر كسب درآمد هستند تا مسأله تعمير و ساخت مجدد بناهاي تاريخي و مذهبي و به اين مسأله توجه كمي ميشود. در حالي كه همانگونه كه آنها خدمات موقوفات را در نظر ميگيرند، بايد هزينههايي نيز براي تعمير و بازسازي بناهاي مذهبي در اختيار استانها قرار دهند.
نايب رئيس كميسيون حقوقي و قضايي مجلس عدم تعمير و مرمت بناهاي مذهبي و نامناسب بودن راه اين بخشها را مورد توجه قرار داد و گفت: مسلما اين عوامل بر گردشگري ما به ويژه گردشگري مذهبي تاثير ميگذارد. يكي از شرايط و امكاناتي كه افراد را راغب ميكند كه از مراكز تاريخي و مذهبي ديدن كنند، وجود همين امكانات است كه اگر چنين امكاناتي وجود نداشته باشد ميزان گردشگري نيز كاهش خواهد يافت. متأسفانه به دليل مشكلات در برخي بخشها، تنها در دو فصل سال ميتوان از مراكز مذهبي و تاريخي ديدن كرد.
نماينده آمل افزود: مشاهده ميشود كه سلايق مديران اجرايي در اين راستا مشكلاتي ايجاد ميكند و چون سلايق مختلف است نياز به قوانين مدون داريم تا سر و ساماني به اماكن مذهبي با توجه به تناسب اعتبار آن اماكن بدهيم.
يوسفيان بازنگري در قانون مربوط به سازمان اوقاف و امور خيريه را لازم دانست و تصريح كرد: بايد يك تجميع و تفريقي در كل قوانين انجام شود و در اين رابطه وآنچه مقررات داريم جز اندكي كه براي بازگشت موقوفاتي كه حيف و ميل شده، بقيه جزء قوانين سابق است و متأسفانه در اين راستا كاري صورت نگرفته است كه نياز است به اين مسأله نيز توجه شود.