شهادت، اوج کمال انسان
یادداشت معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار، ویژه اجلاسیه بزرگ شهدای مازندران
مازندنومه، ارسالی روابط عمومی استانداری مازندران:
مقام معظم رهبري ( مد ظله العالي ): ما شهدا را از دست نداده ايم، بلكه آن ها را به دست آورده ايم.
در مکتب توحید، آن عملي دارای ارزش و ماندگاری است که در راه خدا و برای خدا شکل گیرد. از خود گذشتگی در راه خدا و دفاع از حق در بالاترین حد، ارزش گذاری و در زمره برترين اعمال شمرده است ولذا فرهنگ ایثارگری و شهادت طلبی در متن اسلام از درخشش و ویژگی برجسته ای برخوردار است. شهید در لغت به معنی گواه، حاضر، ناظر،شاهد و... و در اصطلاح دینی به کسی اطلاق می شود که با انتخاب آگاهانه و بر اساس حجت عقلي وشرعی، در راه خدا به شهادت می رسد . شهادت اززيبا و برترین واژه های فرهنگ اسلامی و از مقدّس ترین مفاهیم معارف الهی است.
به مقوله شهيد، شهادت و شهادت طلبي در اسلام ناب محمدي(ص) اهميت بسياري داده شده است.
شهيد و شهادت داراي جايگاه ويژه اي نزد خداوند مي باشند و شهادت به عنوان مهمترين اعمال و بالاترين مراحل تكامل عملي، معرفي گرديده است.
شهادت اوج کمال انسان است، آنگاه که انسان تمام هستی خود را یکجا نثار معبود می کند و قطره وجودش به دریای بیکران هستی مطلق می پیوندد و عاشق به معشوق ملحق مي شود.
پیغمبر اکرم(ص) فرمود: « اشرف الموت قتل الشهاده. ( شهادت برترین مرگ ها است ) و حضرت امیرالمؤمنین علي ( علیه السلام ) در مقام دعا و درخواست از خداوند متعال عرضه می دارد: «نسأل اللّه منازل الشّهداء؛ ( از خداوند جایگاه شهیدان را طلب می کنم ). مي توان گفت تنها مرحله اي از تكامل كه انسان با رسيدن به آن به رستگاري و سعادت جاويد خويش يقين پيدا مي كند، مرحله شهادت در راه خداست. در معناي شهادت طلبي مي توان گفت، شخص با اينكه مي داند درنبرد بادشمن غداٌر كشته مي شود، باز هم در جنگ شركت كند و همين منشأ قداست شهادت است؛ زيرا شهادت دو ركن دارد؛ اول اينكه: در راه خدا باشد؛ يعني هدف مقدس بوده و انسان بخواهد خود را فداي هدف كند و ديگر اينكه آگاهانه صورت گرفته باشد و شهادت به حكم اينكه عملي آگاهانه است و اختياري و در راه هدف مقدس و از هر گونه انگيزه خودگرايانه منزه و مبراست، تحسين انگيز و افتخارآميز است و عملي قهرمانانه تلقي مي شود و در ميان انواع مرگها، تنها اين نوع از مرگ است كه از حيات و زندگي، برتر و مقدس تر و عظيم تر و باافتخارتر است.
نمونه تاريخي اين مطلب، ياران باوفاي امام حسين(ع) مي باشند، با آنكه آن حضرت در شب عاشورا خطاب به ياران خويش فرمود: "هر كه مي خواهد برود و هر كس مي خواهد بماند، البته هر كس ماند فردا شهيد مي شود." عده اي رفتند و عده اي كه طعم شيرين شربت شهادت را خداوند به آنها قبل از شهيد شدنشان چشانده بود، ايستادند و مقاومت كرده و سپس به درجه رفيع شهادت نايل شدند.خاندان رسالت هميشه به عنوان الگوهاي برتر شهادت طلبي مطرح مي باشند و حضرت زينب(س) نيز به عنوان پيام آور كربلا، الگوي شهادت طلبي هر زن و مرد مسلماني مي باشد. درک مقام شهید از توان و ظرفیت فهم ما خارج است و تنها منبع وحی الهی است که شمه ای از این مقام را برای ما بازگو فرموده است: ( ولاتقولوا لِمَن یُقتَلُ فی سَبیل اللّه اَموات بل احیاء ولکن لاتشعرون؛ برای کسانی که در راه خدا کشته می شوند نگویید مردگانند (کلمه اموات را درباره شهدا به کار نبرید) بلکه آنها زنده اند، لکن شما درک نمی کنید).
از آنجا که شهید برای خدا و در راه خدا، هستی خود را برای نجات و سعادت جامعه فدا می نماید، هر چند پاداش اصلی خود را از خداوند دریافت می کند، اما بنابر حکم عقل، جامعه نیز به لحاظ حقی که شهید بر گردن آنان دارد. مدیون شهید است و باید با تمام وجود، دين خود را در قبال شهید ایفاء نماید.
در دفاع مقدس ظرفيت والاي شهادت و شهادت طلبي به اوج تجلي خود رسيد و در سايه رهبري هاي آن پير فرزانه، حضرت امام خميني (ره) زيباترين جلوه هاي اين فرهنگ بلند و متعالي درخشيدن گرفت و امروز نيز شعله هاي تابناك آن حماسه سازي ها هم چنان چراغ راه ماست.
مازندران قهرمان در هيات لشکر همیشه پیروز 25 کربلا و رسته هاي مختلف جنگاوران و حماسه سازان بسيجي، ارتشي، ژاندار مري، سپاه و نيروهاي انتظامي و مردمي نقش خود را در خلق جلوه هاي والاي شهادت طلبي به نيكي ايفا نموده است و امروز بيش از 10 هزار گلگون كفن مازني، ستاره هاي فروزان آسمان آبي شهادت هستند.
بزرگداشت و تکریم شهید در جامعه یعنی بزرگداشت و تکریم فرهنگ شهادت و تمام نیکی ها و ترویج روحیه ایثارگری و فداکاری برای ارزشها و دفاع از جامعه و سرزمین اسلامی. فرهنگ و روحیه ای که قوام و بقاء جامعه و نظام و سرزمین اسلامی، همواره نیازمند به آن می باشد. زنده نگهداشتن یاد و نام شهید و بزرگداشت زمان و مکان شهادت و مدفن او و الگوسازی از شخصیت و سیره زندگی و حماسه ایثارگرانه شهید، بخشی از وظائف جامعه نسبت به شهید می باشد.
برگزاري اجلاسيه سرداران و ده هزار شهيد مازندران گامي ارزشمند در راستاي ترويج فرهنگ جهاد و شهادت و شهادت طلبي و ظرفيتي والا براي بيان گوشه اي از ايثارگري ها، جان فشاني ها و پايمردي هاي بهترين نخبگان و جوانان اين مرز و بوم براي همه اقشار جامعه به ويژه براي نوجوانان و جوانان اين سرزمين مقدس بشمار مي رود.
اين جانب ضمن عرض تسلیت و تعزیت ایام عزای نبی مکرم اسلام ( ص )، امام حسن مجبتی (ع) و حضرت ثامن الحجج امام رضا (ع) از كليه دست اندكاران و برگزار كنندگان اين اجلاسيه عظيم قدرداني نموده، از خداوند سبحان مسالت دارم، ما را در صيانت از آرمان هاي شهداي والامقام انقلاب اسلامي تحت زعامت رهبر عظيم الشأنمان مقام معظم رهبري موفق و مويد بدارد و اميد وارم ياد و خاطره اين گلگون كفنان براي هميشه و در هر لحظه در خاطر دلدادگان شهدا حاضر و ناظر باشد و يادواره ها و كنگره هاي شهيدان اين نشانه ها هميشه جاويدان و پايدار حريٌت ، جوانمردي و فضيلت و كرامت و عزت وشرافت امت بي بديل ايران اسلامي هر سال با شكوه تر از سال قبل برگزار شود.ان شاء الله.
- جمعه 13 دی 1392-16:57
سرم بر بالين زهراست مادر!!!
- چهارشنبه 11 دی 1392-13:22
اميدواريم فرزندان شاهد استانداري در هياهوي جريانات سياسي فرموش نشوند زيرا بودند كساني كه شعار و حرفهاي خوب در خصوص شهدا زدند ولي در عمل خلاف آن عمل كردند
- چهارشنبه 11 دی 1392-9:12
سرزمین نینوا یادش بخیر کربلای جهبه ها یادش به خیر بود سنگر بهترین محوای من اه جهبه کو برادرهایمن سنگر خوب قشنگی داشتیم روی دوش خود تفنکی داشتیم جنگ ما ر ا لایق خود کرده بود جهبه ما را عاشق خود کرده بود هر بسیجی اقتدار بر شمع کرد بارهای جان خود را جمع کرد سلام درود خدا بر بسیج های شهید بی ادعا جنگ تحمیلی روح تمامی شهدا هم شاد
- سه شنبه 10 دی 1392-22:12
طنين نعره ام بر پاست مادر
تفنگم بر زمين تنهاست مادر
غريبانه نمردم در بيابان
سرم بر بالين زهراست مادر