سيد محمود محدث، مدير امور اكتشاف شركت ملى نفت ايران، گفت: فعاليتهاى حفارى در درياى خزر سال آينده آغاز مىشود.
درياى خزر به خاطر منابع عظيم نفت و گازى كه در بستر آن نهفته است در دهه آينده در بازارهاى جهانى نقش مهمى خواهد داشت. احتمال داده مىشود كه اين منطقه پس از روسيه و خاورميانه، مهمترين حوزه نفت و گاز جهان است. اختلافات بر سر چگونگى استفاده از منابع اين دريا از زمان فروپاشى اتحاديه جماهير شوروى (روسيه سابق) بالا گرفته است و كشورهاى منطقه در رقابتى تنگاتنگ كه در صدر آنها جمهورى آذربايجان است، در صدد بهره بردارى هرچه بيشتر از منابع نفت و گاز اين دريا هستند تا بتوانند، چرخهاى توسعهاى خود را با سرعت بيشترى بچرخانند.
مهندس محدث كه دوشنبه در حاشيه همايش چالشها و فرصتهاى شركتهاى ايرانى در قراردادهاى نفت و گاز با خبرنگار ايرنا صحبت مىكرد، درباره فعاليتهاى ايران در اين منطقه گفت كه ايران قصد دارد تا پايان سال 1383 قراردادهاى اكتشافى جديدى با شركتهاى خارجى يا داخلى امضا كند.
هم اكنون در حوزه «مهر»، فعاليتهاى اكتشافى در حال اجراست، اما هنوز مشخص نشده نفت يافته شده در اين مناطق ارزش تجارى دارد يا خير.
شركتهاى ايرانى مثل شركت نفتى پتروپارس براى حضور در مناقصه مربوط به طرح «مراو تپه» اعلام آمادگى و اسناد مربوط به مناقصه را دريافت كرده است.
چنانكه محدث مىگويد، شركت ايرانى خدمات اكتشاف و شركت ملى حفارى نيز هم اكنون كارهاى لرزهنگارى در بلوكهاى نفتى «مهر» و« اناران» را انجام مىدهند. سالانه حدود 200 ميليون دلار براى فعاليتهاى اكتشافى در اين ناحيه بودجه در نظر گرفته شده است كه اين رقم از منابع داخلى شركت ملى نفت ايران تامين مى شود