دومين نشست اولين جشنواره بينالمللي فرهنگ و صنعت به بررسي آثار فرشاد فدائيان-فيلم ساز بابلي- اختصاص داشت .
اين نشست با حضور منوچهر انور، جمشيد ارجمند، فرشاد فدائيان و محمدسعيد محصصي برگزار شد.
ابتداي اين نشست جمشيد ارجمند متن نامه زاون قوكاسيان را كه براي اين نشست ارسال كرده بود قرائت كرد.
قوكاسيان در نامه خود اين چنين آورده بود: «ارزش سينماي مستند صنعتي تا كنون ناديده گرفته شد و هنرمندان
ما در اين حيطه فعاليت كردهاند، اما تا كنون آنچنان كه بايد نمايان نشده است. البته تلاشهايي براي شناسايي تواناييهاي اين سينما شده است.»
او در ادامه آورده است«كه بايد يادآور شد توانايي اين سينما در صورت رشد جايگاه خوبي براي جوانان خواهد بود»
قوكاسيان درباره آثار فدائيان تاكيد كرد واعلام كرده كه «او سي و سه فيلم مستند ساخته كه پسوند صنعتي با خود دارد،آشنايي من با فيلمهاي او به يكي دو سال قبل برميگردد فيلمهاي صنعتي سفارش دهنده دولتي يا خصوصي دارند و كارهاي او بيشتر به همين موضوع بستگي دارد»
قوكاسيان كارهاي او را به دو دسته خاطرههاي نقشدار و خاطراتي كه در آن نقش وجود ندارد و نگاه فرماليتي تقسيم ميكند و فضاسازي با موسيقي را از ويژگيهاي آثار فدائيان دانسته است.
بعد از قرائت نامه قوكاسيان توسط جمشيد ارجمند، منوچهر انور درباره فدائيان و آثار او گفت: آثار فدائيان هميشه من را تحت تاثير قرار داده و متاثر كرده است ، كارهاي او عالي است. مشخصه آثار او اين است كه تمامي جزيئات كارهاي او از درون ذهنش سرچشمه ميگيرد.
وي ادامه داد: فدائيان شخصيتي نادري است كه حدود خود را ميشناسد و اين از خصوصياتي است كه كمتر كسي دارد، متاسفانه من با كارهاي او خيلي دير آشنا شدم.به گزارش ايسنااو با اشاره به اينكه فدائيان در كارهايش به شعر ميرسد، گفت: وقتي او به نتيجهاي در محدوده خودش ميرسد پروازهاي دن كيشوتي نميكند و بيهوده تيشه به ريشه خودش نميزند.
منوچهر انور در پايان سخنانش گفت: فدائيانها بايد كاري را انجام بدهند كه حس ميكند بايد انجام بدهد.
فرشاد فدائيان در پايان نشست، اظهار داشت: من هميشه گفتهام كه صنعت تناقضي با ساير موضوعات براي
من ندارد، صنعت و فرآوردههاي صنعتي ما را احاطه كرده است و همين موضوع باعث ميشود كه درباره آن كار كنم.
او در پايان گفت: من اعتراف ميكنم، تعريفهايي كه از من ميكنند، درست نيست و من در آن سطح نيستم، من شايد خيلي از آثارم را دوست نداشته باشم و با نمايش دوباره آن موافق نيستم
(isna)