تعداد بازدید: 3121

توصیه به دیگران 2

دوشنبه 5 آبان 1393-11:42

نظام اطلاع رسانی دولت در مازندران، به تقویت نیاز دارد

انسجام در اطلاع یابی، پردازش و اطلاع رسانی، طراحی و پیاده سازی سیستم اطلاع رسانی تحت "وب"، انتخاب "سخنگو" برای استانداری و راه اندازی "پایگاه اطلاع رسانی دولت در مازندران" می تواند موجب توسعه و تقویت نظام اطلاع رسانی استان شود.


 

مازندنومه؛ سرویس سیاسی، ایرج نیازآذری: موضوع کمیت و کیفیت اطلاع رسانی دولت تدبیر امید در دو سطح ملی و محلی طی یکسال اخیر، مسئله و دغدغه بسیاری از روحانی خواهان شد و در محافل و مقالات مختلف هم مطرح؛ حتی اعتراف شخص رییس جهموری مبنی بر کاستی های دولت درامر اطلاع رسانی و فراوانی رسانه های مخالف و منتقد دولت را نیز بسیار شنیده ایم.

در استان مازندران هم این قاعده پابرجاست، اگرچه تمهیداتی در قالب شورای اطلاع رسانی استان صورت پذیرفت، اما متاسفانه در حد احکام انتصاب و صورت جلسه بالاتر نرفت!

از طرفی عموما از روابط عمومی ها انتظار اتخاذ تمهیدات داریم، اما به طور مشخص روابط عمومی استانداری با انبوهی از وظایف و البته کمبود امکانات و نیرورنج می برد و نباید امر مهم وگسترده اطلاع رسانی در حد مدیریت روابط عمومی تقلیل یابد.

 ارتباطات و اطلاع رسانی باید به عنوان یکی از راهبردهای اصلی هرسازمان در بالاترین سطح سازمانی مورد توجه جدی قرارگیرد. اطلاع رسانی و اطلاع یابی شکل ها، اقسام، اهداف، مسائل و رویه های مختلفی دارد که بسته به زمان، شرایط و مخاطب ابزار و شیوه خاص خودرا می طلبد.

وقتی سخن از اطلاع رسانی یا اطلاع یابی می شود، فقط در خبر رسانی خلاصه نمی شود، بلکه حضور یک مسوول در یک روستا یا مرکز تولیدی می تواند نقشی دوسویه داشته باشد یا برپایی یک نمایشگاه پیام فرست مناسبی برای اهداف مد نظر ایفا کند.

براین اساس شایسته است جدا ازگلایه های روزمره و دعواهای تمام نشدنی خبرنگاران و روابط عمومی ها از یکدیگر، سطح بالاتری از مسائل حوزه اطلاع رسانی را مد نظر قراردهیم، با این پیشنهاد که درصورت اصلاح ساختار و تفکیک و انتزاع بخشی از وظایف روابط عمومی و با تشکیل مدیریت مستقل " اطلاعات و اخبار" نظام اطلاع رسانی در ستاد استان سامان مناسب تری به خود بگیرد.

انسجام در اطلاع یابی، پردازش و اطلاع رسانی، طراحی و پیاده سازی سیستم اطلاع رسانی تحت "وب"، انتخاب "سخنگو" برای استانداری و راه اندازی "پایگاه اطلاع رسانی دولت در مازندران" می تواند موجب توسعه و تقویت نظام اطلاع رسانی استان شود.

مراد این قلم اخبار استانداری نیست بلکه این پیشنهاد معطوف به کل استان است و طیف وسیعی از اخبار و تحولات استان را شامل می شود.

درحال حاضر دولت با این همه تلاش و کوشش و داشتن امکانات نسبتا فراوان، نتوانست در بخش اطلاع رسانی درست عمل کند و متاسفانه صدای منتقدان و مخالفان به رغم امکانات اندک، از صدای دولت رساتر و صریح تر است و باید پذیرفت که اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان ارگان سازمانی دولت هم نتواسته انتظارات بحق مخاطبان را دراین بخش برآورده سازد.

با توجه به حجم گسترده اخبار و اطلاعات استان، تعدد جلسات و سفرها در بخش های مختلف و شرکت مدیریت روابط عمومی در برنامه های مختلف، نباید همه انتظارات را متوجه روابط عمومی استانداری کنیم و اگر ستاد استان دارای سیستم اطلاع رسانی یکپارچه، مستقل، کارآمد و متمرکز با اختیارات و امکانات مناسب و حرفه ای باشد، می توان به تقویت اطلاع رسانی و تامین نظر رسانه ها و سایر مخاطبان امیدوار بود.

درحال حاضر اطلاع یابی و اطلاع رسانی، تحلیل و پردازش اخبار و تحولات مختلف سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی بخش اقل اقدامات ارتباطی مسوولان استان است و همین بخش هم با کمبود امکانات و نیروی خبره مواجه است.  اگراطلاع رسانی اهمیت دارد -که دارد-باید متناسب با اهمیت آن ساختار، جایگاه سازمانی، امکانات، نیرو و اعتبار فراهم شود. 

 


  • مريم محموديپاسخ به این دیدگاه
    سه شنبه 6 آبان 1393-23:50

    وقتي استانداري مازندران هنوز به شكل سنتي هم خوب اطلاع رساني نمي كند مثلا" از بنرها هم براي اطلاع رساني استانداري هم به نحو شايسته استفاده نمي كند واي به حال بقيه ادارات

    • سه شنبه 6 آبان 1393-21:38

      جانا سخن از زبان ما می گویی

      • سه شنبه 6 آبان 1393-12:22

        با نویسنده موافقم. سیستم درست اطلاع رسانی نداریم

        • دوشنبه 5 آبان 1393-22:48

          ای خدا عاقبت ما رابه خیر بفرما

          • دوشنبه 5 آبان 1393-18:6

            پیشنهادجالبی ارائه شد استانداری هم مثل دولت سخنگو داشته باشد. اتفاقا همین آقای نیاز گزینه خوبی برای سخنگویی استانداری مازندران است.


            ©2013 APG.ir