تعداد بازدید: 4596

توصیه به دیگران 0

سه شنبه 16 دی 1393-22:25

معاون محيط طبيعي سازمان حفاظت محيط زيست:

سايت پرنده نگري، پياده رو و پيست اسب در آشوراده اجرا می شود

احمدعلی کیخا: بنده به عنوان معاونت فني سازمان محیط زیست مي گويم در چارچوب مطالعاتي كه انجام شده است مي توانيم فعاليت طبيعت گردي در آشوراده انجام دهيم


مازندنومه؛ سرویس محیط زیست و گردشگری، محمد اسماعیل بخشی سورکی: احمدعلي كيخا -معاون محيط طبيعي سازمان حفاظت محيط زيست- در گفتگو با برنامه متن –حاشيه در خصوص گفت و شنودهاي رسانه اي جزيره آشوراده و ميانكاله اظهار داشت: پروژه طبيعت گردي در اغلب كشورهاي جهان مرسوم است و بحث ما امضاي موافقت نامه با سازمان گردشگري براي اين موضوع بوده است.

وي با بيان اينكه مسايل حاشيه اي در اين خصوص بسيار بوده است، گفت: اصلا ملك و زميني به كسي واگذار نشده و واگذاري املاك در مناطق تحت مديريت ما غيرقانوني است.

كيخا ابراز داشت: واگذاري اراضي دولتي ممنوع است.

وي با بيان اينكه از حدود يك دهه قبل در مناطق تحت مديريت سازمان طرح هايي تحت عنوان طرح هاي مديريت جامع و تفصيلي مناطق انجام شده است، افزود: اين كار توسط مشاوران با مشاركت دست اندركاران در سازمان محيط زيست و همچنين دانشگاهيان و محلي ها تدوين و طراحي شده است.

معاون محيط طبيعي سازمان حفاظت محيط زيست گفت: مطالعات شبه جزيره ميانكاله از حدود يك دهه قبل انجام و توسط شوراي برنامه ريزي استان تصويب شده است كه نتيجه آن نقشه زوم بندي بوده است كه به ما تحويل داده اند.

وي ادامه داد : در اين نقشه زوم بندي در جزيره آشوراده حدود 408 هكتار به صورت زوم بندي طبيعت گري مشخص شده است.

كيخا با اشاره به واگذاري ملك در گذشته و ورود سازمان بازرسي در اين خصوص اظهار داشت: در آن مورد طرف با واگذاري ملك، سند گرفته است كه توسط سازمان بازرسي باطل شد اما اكنون واگذاري صورت نمي گيرد.

وي گفت: تفاهم نامه اي با سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري امضا شده است كه بخش خصوصي كه مايل باشد سرمايه گذاري كند مي تواند طرح خود را به ميراث فرهنگي ارائه دهد كه در صورت تاييد ما مي تواند آن را اجرا كند.

اين مسئول با بيان اينكه ما اجازه داديم كه بخش خصوصي در اين منطقه فعاليت طبيعت گردي انجام دهد، گفت: در حال حاضر اصلا پروژه اي در دست اجرا نيست كه سازمان بازرسي قصد متوقف كردن آن را داشته باشد.

كيخا ادامه داد: سازمان بازرسي كان لم يكن كردن تفاهم نامه را اعلام نكرده است.

وي گفت: بحث فني اين است كه مي توان در اين منطقه فعاليت طبيعت گردي انجام داد يا خير كه بنده به عنوان معاونت فني سازمان مي گويم بله در چارچوب مطالعاتي كه انجام شده است مي توانيم فعاليت طبيعت گردي انجام دهيم.

معاون محيط طبيعي سازمان حفاظت محيط زيست با نفي هر گونه ساخت و ساز تله كابين و پيست اسكي در اين منطقه اظهار داشت: سايت پرنده نگري، پياده روهاي چوبي، پيست اسب دواني و كارهاي سازگار با محيط آن منطقه مورد نظر ما است.

اين مسئول با نفي فرض هاي موجود در اين زمينه گفت: كارهايي كه در چارچوب ضابطه و مقررات سازمان براي طبيعت گردي است مشخص شده است و تنها در اين ضابطه سرمايه گذار، مي تواند فعاليت كند كه هنوز اصلا طرحي از ميراث فرهنگي در اين خصوص دريافت نكرده ايم.

كيخا گفت: با انجام فعاليت هاي طبيعت گردي در مناطق تحت مديريت سازمان نه تنها موافق هستيم، بلكه فكر مي كنيم اين ضرورتي براي امر حفاظت اين مناطق است.

وي ابراز داشت: مشكل جايي است كه افراد از منظر خود فعاليت طبيعت گردي را تفسير مي كنند اما از منظر ما چيزي است كه در همه جاي دنيا انجام مي شود كه سازگار با طبيعت هم هست

معاون محيط طبيعي سازمان حفاظت محيط زيست گفت: متاسفانه ديوار بي اعتمادي بلندي در گذشته ايجاد شده است كه مي گويند معمولا اين اتفاقات با اين رويكرد شروع مي شود اما راه ديگري را مي رود كه ما حق مي دهيم.

وي ادامه داد: اين نبود اعتماد براي ما هم وجود دارد اما مراقبت خواهيم كرد كه چنين اتفاقي رخ ندهد.


  • نقل از خبرآنلاینپاسخ به این دیدگاه
    چهارشنبه 17 دی 1393-14:27

    1ـ رییس سابق منطقه آزاد کیش، در اظهارنظری شگفت‌آور خطاب به صدرا محقق در روزنامه شرق گفته: آشوراده ارزش محیط زیستی ندارد؛ چرا که در آن فقط تعدادی شغال و مار و انار ترش یافت می‌شود (چه دلیلی از این بهتر که چنین تفکری هرگز نمی‌تواند ضامن ارزش‌های محیط زیستی در یک پروژه عمرانی باشد)!
    2ـ پیش‌تر، یکی از مقامات استانداری ایلام هم در اظهار نظری مشابه، مدیران محیط زیست را زنهار داده بود که چرا به بهانه‌ی حفظ چند درخت بلوط، مردم را در محرومیت نگه داشته اید؟! درست عین ادعایی که استاندار سابق فارس در مورد منطقه حفاظت شده بهرام گور کرده و حضور سیصد گورخر را سبب بیکاری جوانان نیریزی دانسته بود.
    3ـ یکی از نمایندگان استان گلستان در مجلس شورای اسلامی هم در مورد جنگل ابر گفته که هیچ درخت ارزشمندی در آنجا وجود ندارد و وی نمی‌داند که این همه جار و جنجال برای حفظ یک جنگل بی‌ارزش برای چیست و چرا سازمان محیط زیست اجازه عبور جاده را از دل جنگل ابر نمی‌دهد؟!

    • چهارشنبه 17 دی 1393-14:24

      پیست اسکی نمی زنید؟ لطف می کنید. نیست که آشوراده منطقه سردسیر و پر از برفیه ...
      کارشناسیتون تو حلقم ...

      • چهارشنبه 17 دی 1393-13:6

        عدم اعتمادي كه آقاي كيخا بدان اشاره مي كند تنها به دليل رفتارهاي قبلي دولت نيست بلكه رفتارهاي فعلي هم هست. وقتي مسئله اي با اين اهميت (كافي است به واكنش مردم در چند روز اخير در رسانه و همچنين فضاي مجازي دقيق شويم) در واقع به مسئله عمومي بدل مي شود حق آن است كه مسئولين شفاف سازي كنند. نه اينكه به كلي گويي در قالب مصاحبه اكتفا شود.
        يكي از راه هاي شفاف سازي در اين مرحله انتشار عمومي جزئيات توافق نامه ها است.
        نكته بسار مهمي كه بايد در مورد رفتار دولت يازدهم با محيط زيست در نظر داشت، تلقي محيط زيست به عنوان يكي از ممرهاي درآمدي است. گمان منتقدان و شكاكاني مانند كساني كه در اين چند روزه عليه اين كار موضع گرفته اند ناديدن پيامدهاي زيست محيطي و انساني طرحهاي توسعه در اين دوره است. اين امر با كسري بودجه دولت به خصوص با افت قيمت نفت تشديد مي شود.
        در مورد آشورده بايد گفت كه آيا تاسياسات زيربنايي و مقدمات جلب توريست در بيرون از اين جزيره فراهم است يا قصد اين است كه اسب سوران و بازيدكنندگان پرندگان شب را زير آسمان سر كنند. اين زيربناها تاكنون در خارج از جزيره ساخته نشده است. ترس ما اين است كه براي اين بندگان خدا در جزيره ويلا سازي يا هتل سازي شود.
        و نكته آخر. متاسفانه آقاي كيخا در مقام معاون فني سازماني كه قاعدتا بايد در اين مورد در جهت شفاف سازي حركت كند، رندانه و سياستمادرانه و نه فن مدارانه (آنطور كه از مقامش انتظار مي رود) پاسخ مي دهد. آ


        ©2013 APG.ir