تعداد بازدید: 4125

توصیه به دیگران 1

چهارشنبه 3 اسفند 1384-0:0

بي‌نظير و گمنام

نگاهي به غار دانيال سلمانشهر


غرب مازندران به دليل جاذبه‌هاي بي‌نظير طبيعي يكي از مهمترين كانون‌هاي فعاليت ايرانگردي و گردشگري در كشور محسوب مي‌شود هر چند هنوز خيلي از اين جاذبه‌ها ناشناخته مانده است.

برخورداري از سواحل هموار و ماسه‌اي، همجواري جنگل، كوه و دريا و وجود چشمه‌هاي آب معدني و آبشارهاي زيبا از جمله امتيازاتي كه توسعه بيشتر امكانات گردشگري را در اين منطقه ضروري مي‌سازد.

غار "دانيال" سلمانشهر واقع در شهرستان تنكابن يكي از اين مناظر بي‌نظير گردشگري است كه تاكنون حتي براي اهالي غرب استان مازندران نيز ناشناخته مانده است.

به اعتقاد كارشناسان، گردشگري صنعتي است كه به دليل كاركردهاي متفاوت روز به روز بر اهميت آن افزوده مي‌شود.

به‌گفته آنان در اين ارتباط در مناطق داراي جاذبه‌هاي گردشگري وبا قابليت بالا در اين صنعت بايد بر لزوم سرمايه‌گذاري و برنامه‌ريزي اصولي براي توسعه اين بخش تاكيد شود.

غار دانيال در جنوب شرق سلمانشهر در جوار روستاي دانيال واقع شده است.

دهانه غار سنگي بوده و براي ورود به آن بايد دو متر پايين رفت، طول غار به درستي مشخص نبوده و تاكنون كسي نتوانسته به انتهاي غار دست يابد.

در درون غار علاوه بر جاري بودن آب، سقف منقش به مناظر طبيعي و بسيار زيبا، جاذبه‌هاي آن را دو چندان كرده است.

هواي خنك و و دلپذير داخل غار بخصوص در فصل گرم سال امكان حضور ساعتهاي متمادي گردشگران را در درون آن فراهم مي‌سازد.

عرض غار دانيال سلمانشهر و آب جاري در آن به گونه‌اي است كه سه قايق مي‌توانند در كنار هم حركت كنند.

به گفته برخي از مسوولان منطقه، سالها قبل صحبت از احياي غار دانيال سلمانشهر به ميان آمده بود كه متاسفانه تاكنون براي توسعه و معرفي آن هيچ كاري صورت نگرفته است.

"اباصلت آهنگريان"- رييس شوراي اسلامي سلمانشهر- گفت: به‌خاطر محدوديت‌هايي كه‌منابع طبيعي بوجود آورده تاكنون نتوانستيم در زمينه احياي صنعت گردشگري دراين غار سرمايه‌گذاري كنيم.

وي با بيان اينكه هواي اين غار در تابستان خنك و در زمستان معتدل است، اظهارداشت: سقف بسيار زيبا و رودخانه جاري در غار زمينه سرمايه‌گذاري براي استفاده گردشگران از آن را فراهم كرده است.

به‌گفته وي، درصورت سرمايه‌گذاري و احيا، غار دانيال از غار عليصدر همدان گردشگري بيشتري جذب خواهد كرد.

فرماندار تنكابن نيز در اين ارتباط از علاقمندان براي سرمايه‌گذاري در جوار اين غاز دعوت كرد و گفت: اين نهاد از سرمايه‌گذاران حمايت كرده و با آنان همكاري خواهد كرد.

"علي اسدي" ادامه داد: شوراهاي اسلامي و افراد صاحب سرمايه مي‌توانند در قالب شركت‌هاي تعاوني در خصوص احياي غار سلمانشهر تلاش كنند.

وي همچنين ارايه امكانات گردشگري و توجه مسوولان امر به توسعه اين صنعت در غرب مازندران را ضروري دانست.

"اكبر رضايي"- دانش‌آموخته بيكار سلمانشهري -نيز تصريح كرد: مسوولان با برنامه‌ريزي و اتخاذ طرحي مدون و اصولي در بخش‌هاي مختلف از جمله گردشگري، زمينه اشتغال بيكاران منطقه را فراهم كنند.

وي اضافه كرد: با فراهم كردن امكانات لازم غار دانيال به يكي از بهترين مراكز گردشگري منطقه و ايران تبديل مي‌شود.

"سيدامير حسيني جو" بخشدار سلمانشهر نيز گفت: متاسفانه براي احياي غار دانيال سلمانشهر به عنوان يك منطقه گردشگري هيچ قدمي برداشته نشده‌است.

وي تاكيد كرد: اين بخشداري تلاش مي‌كند تا غار دانيال سلمانشهر به روي گردشگران گشوده شود.

سرپرست اداره ميراث فرهنگي و گردشگري غرب مازندران گفت: كمبود اعتبار، همكاري نكردن نهادهاي ذيربط و آشنا نبودن مسوولان با صنعت گردشگري سبب شده تا گردشگري در اين منطقه در حد مطلوب رونق پيدا نكند.

"سيدرضا موسوي ميركلا" با اشاره به ظرفيت بالاي گردشگري منطقه از مسوولان خواست براي توسعه اين صنعت اشتغالزا، برنامه‌ريزي و سرمايه‌گذاري كنند.

وي يادآور شد: براي آشنايي اهالي و مسافران با اماكن و مراكز گردشگري منطقه، در سال جاري سه هزار بروشور چاپ و توزيع شده است.

سالانه بيش از ‪ ۱۰‬ميليون مسافر براي استفاده از مناظر طبيعي، دريا، جنگل و آب و هواي پاك غرب مازندران به اين منطقه سفر مي‌كنند.

رضايت اين گردشگران براي بازگشت وسفر مجدد به‌منطقه نيازمند سرمايه‌گذاري و توجه بيشتر مسوولان منطقه به جاذبه‌هاي گردشگري غرب ماندران است.(irna)


  • سه شنبه 12 دی 1385-0:0

    با سلام لازم به ذكر است كه اقاي پرويز مشهد‌‌(رييس هييت تنكابن) اين غار را تا انتها رفته است 2037 متر طول غار


    ©2013 APG.ir