شکار خاموش
خون نگاهبان مهربان البرز، توسط شکارچیان متخلف، در پارک ملی سالوک بر زمین ریخته شد.
در پي کشته شدن يکي از محيط بانان سخت کوش به دست شکارچيان، انجمن دوستداران میراث فرهنگی هوتو اعتراضيه اي را براي "مازندنومه"فرستاد.در مطلب ارسالي آمده:
زنده ياد یحیی شاهکومحلی از مسئولان میراث طبیعی سرزمین ما بود که در راه حفظ و احیای مواهب خدادادی، سخت کوشید و با تلاشی پیگیر در مدت مسئولیت خود در سازمان محیط زیست شهرستان بهشهر در حفظ و احیای گونه های مختلف جانوری و زیستی، نشانه های ماندگاری را از خود به یادگار گذاشت.
مرحوم شاهکومحلی حافظ سرسخت تالاب میانکاله و نگاهبان جنگل های شمال شرق کشور بود و در مدت حضور خود در این منطقه، دوستداران محیط زیست را با حمایت های مهربانانه ی خود به جشن آشتی انسان و طبیعت دعوت نمود.
هنوز چند ماهی از حضورش در پارک ملی سالوک در استان خراسان شمالی نگذشته بود که در پی ماموریت دستگیری شکارچیان غیرمجاز توسط دشمنان طبیعت و حیات وحش، در سحرگاه 19 تیر ماه 1385 به شهادت رسید.
انجمن دوستداران میراث فرهنگی هوتو ضمن ابراز تاسف از شهادت این همراه و همیار میراث فرهنگی و طبیعی ایران زمین، برخورد جدی مسئولین قضایی را با عاملان این جنایت خواستار است.
محمد عظیمی - (hotongo@yahoo.com)
توضيح:در همين راستا CHN اعلام کرد استان مازندران به نسبت برخورداري از عرصههاي محيط طبيعي و همچنين تنوع زيستي بسيار، از كمبود محيطبان رنج ميبرد.
براساس استانداردهاي بينالمللي هر هزار و 500 تا سههزار هكتار نقطه حفاظت شده، يك نيروي محيطبان نياز دارد كه اين استاندارد در كشورمان رعايت نميشود.
مهندس رسول اشرفيپور گفت: «در حال حاضر بهدليل كمبود پرسنل محيطبان گونههاي جانوري استان مازندران در معرض تهديد قرار دارند و شكارچيان غير مجاز استان مازندران نيز روز بهروز بيشتر ميشوند.»
وي با اشاره به غناي عرصههاي طبيعي استان تصريح كرد: «بسياري از مناطق حفاظت شده استان از لحاظ گونههاي گياهي كمنظير بوده و اگر محيطبانان در تمامي مناطق حفاظت شده حضور نداشتهباشند، استفاده بيريوه از مراتع استان و همچنين وجود قاچاقچيان چوب در جنگل ها، محيط طبيعي مازندارن را تخريب خواهد كرد.»
وي با اشاره به امن نبودن شرايط فعلي محيطبانان كشور خاطر نشان كرد: «شهادت چندين محيطبان در طول ماه هاي اخير شاهدي بر اين مدعا است.»
مديركل حفاظت محيط زيست مازندران با تأكيد بر نقش نظارتي دولت بر اجراي فعاليتهاي حفاظتي در عرصههاي طبيعي كشور افزود: «سازمان محيط زيست كشور بايد دقيقا دولتي باشد و محيط زيست استانها نيز از جايگاه اداري اداره كل به سازمان ارتقاء يابد تا ديگر شاهد مشكلاتي چون شهادت پرسنل محيطبان و ازدياد شكارچيان غيرمجاز نباشيم.»
اين كارشناس با اشاره به وجود تشكلهاي غير دولتي فعال در زمينه محيط زيست گفت: «با توجه به اينكه دولت بهتنهايي نميتواند در زمينه نگهداري از محيط زيست و تنوع زيستي فعاليت كند، وجود اين تشكلها، براي استان مازندران ضروري است.»