تعداد بازدید: 3356

توصیه به دیگران 3

سه شنبه 19 آبان 1394-23:28

دبیر حزب مردم‌سالاری مازندران:

به دنبال ائتلاف با اصلاح‌طلبان هستیم/حمایت از فرماندار دولت گذشته توجیه اصلاح طلبی ندارد

محمود شربتیان گفت: دولت در راستای توسعه سیاسی هنوز هیچ گامی برنداشته است/ وزارت کشور نقش بسترساز برای فعالیت احزاب را به خوبی ایفا نکرده است/نگاه حزبی در دولت جدید هم وجود ندارد/ احزاب تعطیل و عملا ستاد انتخاباتی هستند/حزب مردم سالاری به دنبال ائتلاف و اجماع با اصلاح‌طلبان است/ تعجب می‌کنم از اصلاح‌طلبانی که از استاندار حمایت نکردند و از فرمانداری که منصوب دولت گذشته است، حمایت می‌کنند/اگر تیغ رد صلاحیت از سر اصلاح‌طلبان برداشته شود، اصلاح‌طلبان برنده انتخابات خواهند بود.


مازندنومه؛ سرویس سیاسی، کلثوم فلاحی: محمود شربتیان وکیل پایه یک دادگستری، عضو کانون وکلای دادگستری مازندران، مدرس دانشگاه و موسسه های آموزش عالی و دانشجوی مقطع دکتری فقه و حقوق اسلامی در دانشگاه تهران است. شربتیان اکنون دبیر حزب مردم‌سالاری مازندران -از احزاب طیف اصلاح طلب- است. او به سوالات مازندنومه درباره وضعیت احزاب، انتخابات پیش رو و اصلاح‌طلبان، نگاه دولت به احزاب، رویکرد حزب مردم‌سالاری در انتخابات مجلس دهم، عملکرد استاندار مازندران، تغییر فرماندار ساری و ... پاسخ داد.

مازندنومه: ابتدا در باره لزوم تحزب و اهمیت فعالیت های حزبی در کشور توضیح دهید.

فعالیت احزاب در کشور ما نهادینه نشده است. به دلیل نگاه منفی که در ابتدای انقلاب به احزاب وجود داشت و آن هم به علت فعالیت حزب رستاخیز در قبل از انقلاب اسلامی بود، این نگاه منفی را بین طرفداران انقلاب به وجود آورده بود که حزب یعنی کسی که خدمتکار حکومت است و باید برای حکومت کار کند. دلیل دوم هم این بود که فکر می‌کردند حزب از نگاه مفهوم قرآنی است که حزب‌الله را در مقابل جندالشیطان می‌داند در حالی که حزب سیاسی، متفاوت از مفهوم حزب در قرآن است.

احزاب باید تشکیل شوند تا زیرساخت دموکراسی به وجود بیاید و افراد با برند همان حزب به فعالیت سیاسی بپردازند، نه اینکه بعد از گرفتن رای، اهداف حزب را زیر پا بگذارند. مانند رفتاری که خانم راستگو در شورای شهر تهران انجام داد.

اگر بر اساس حزب فعالیت کنیم، وعده‌ها هم معلوم است و باید به این سمت برویم که احزاب در کشور فعال شوند. فعالیت احزاب، باعث شفاف شدن فعالیت‌های سیاسی هم می‌شود.

مازندنومه: نگاه دولت روحانی به احزاب چگونه است؟

دولت روحانی هرچند در سیاست خارجی و دیگر ابعاد، خوب عمل کرده، در راستای توسعه سیاسی هنوز هیچ گامی برنداشته است. وزارت کشور هم آن نقش بسترساز برای فعالیت احزاب را به خوبی ایفا نکرده است. اگرچه حزب مردم‌سالاری تلاش کرد خانه احزاب را راه‌اندازی کند، نگاهی که انتظار داشتیم نسبت به احزاب به وجود نیامد.

دولت گذشته احزاب را قبول نداشت و روحانی هم در نخستین اظهارنظر نسبت به احزاب اعلام کرده بود که احزاب فقط در زمان انتخابات فعال هستند در حالی که حزب مردم‌سالاری در 14 سال اخیر که راه‌اندازی شد برنامه داشت و حتی در سال 88 هم کنگره حزب را با تمام مشکلات، برگزار کردیم.

نگاه حمایتی و بسترسازی برای فعالیت احزاب که وظیفه دولت است ایجاد نشده است و نگاه حزبی در دولت جدید هم وجود ندارد. احزاب تعطیل و عملا" ستاد انتخاباتی هستند.

مازندنومه: خط مشی حزب مردم‌سالاری در انتخابات مجلس دهم چیست؟ ائتلافی با احزاب اصلاح‌طلب خواهید داشت یا اینکه حزب مردم‌سالاری لیست جداگانه می‌دهد؟

حزب مردم‌سالاری در مازندران به تبعیت از فعالیت این حزب در سطح کشور، به دنبال ائتلاف و اجماع با اصلاح‌طلبان است. از کاندیدایی حمایت می‌کنیم که مورد اجماع اصلاح‌طلبان و شورای هماهنگی جبهه اصلاحات باشد. قائل به اشخاص به معنای شخص حقیقی به عنوان یک تفکر نیستیم، افراد باید در قالب احزاب قرار گیرند.

احزاب اصلاح‌طلب هم در مازندران فعالیت خوبی دارند و در هر حوزه که اجماع شکل گیرد و احزاب اصلاح‌طلب، نامزدها را معرفی کنند این افراد، کاندیدای ما هم هستند و چنانچه به هر دلیلی اجماع صورت نگیرد، ما لیست اختصاصی خودمان را داریم. راهبرد ما در انتخابات آتی، حمایت از ائتلاف و اجماع اصلاح‌طلبان است.

مازندنومه: به نظر می‌رسد اصلاح‌طلبان در مازندران اجماع و جهت مشخصی ندارند. درباره فعالیت اصلاح‌طلبان در مازندران چه نظری دارید؟

مشکل ایجاد شده نداشتن اعتقاد به حزب است. بعضی اصولگرایان و یا اصلاح‌طلبان استان، خود را در چهارچوب حزب نمی‌بینند بلکه خود را فراتر از حزب دانسته و حزب را وسیله‌ای برای رسیدن به هدف می‌دانند. این مسئله باعث می‌شود رویکردهای چندگانه داشته باشند. برخی مشروعیت حزب را در حد رفع نیاز می‌دانند.

مشکل دوم مازندران این است که برخی اصلاح‌طلبان، نگاه همه‌جانبه ندارند و فقط سعی می‌کنند به نوعی برای پیشبرد اهداف شخصی و خاص خود، از حزب بهره ببرند. تفکر حزب را فدای منافع شخصی خود می‌کنند.

چرا باید فرمانداری که از دولت گذشته باقی مانده همچنان بر مسند فرمانداری باشد؟ حمایت از او توجیه اصلاح‌طلبی ندارد. فرماندار دولت قبل حتما باید در دولت جدید، تغییر کند. حتی چوب لای چرخ استاندار می‌گذارند هرچند که استاندار نتوانسته قوی عمل کند و خود مقصر این اتفاقات است چون با همین تغییر ندادن نیروها، راه را برای انتقاد باز گذاشته است و باید به استاندار فرصت داد.

تعجب می‌کنم از اصلاح‌طلبانی که از استاندار حمایت نکردند و از فرمانداری که منصوب دولت گذشته است، حمایت می‌کنند. ریشه این دودستگی و تفرقه در همه بخش‌ها دیده می‌شود چون اتحاد ما کم است و از ضعف اتحاد، رنج می‌بریم.



مازندنومه: عملکرد استاندار مازندران را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

فلاح شرایط را برای انتقاد ایجاد کرد، چون برنامه قوی و مدونی از او ندیدیم. این انتقادها را از روز اول نسبت به استاندار مازندران شاهد بودیم. فلاح برای تصدی مسئولیت استانداری، رقبای قوی داشت و این احتمال هم وجود داشت که بعد از انتصاب، تحت فشار باشد. لازم بود چند برنامه چشمگیر انجام دهد تا از این فشارها کاسته شود. با این وجود معتقدم باید به او وقت داد نه اینکه از روز اول ساز مخالف زد. تغییر دولت به معنای تغییر نگاه مردم است و اگر به برنامه‌های دولت قبلی اعتقاد داشتند، همان دولت را دوباره انتخاب می‌کردند.

مازندنومه: با توجه به وجود برخی شائبه‌ها درباره رویکرد شورای نگهبان در مقابل اصلاح‌طلبان، وضعیت اصلاح‌طلبان در انتخابات آینده را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

شورای نگهبان قابل پیش‌بینی نیست، اما انتظار داریم نیروهای این نهاد، امانت‌داری را رعایت کرده، به جزء جزء قانون اساسی عمل کنند و شرایط حضور در انتخابات را برای همه مردم و کسانی که التزام و اعتقاد به نظام اسلامی دارند، به وجود بیاورند.

احزاب اصلاح‌طلب هم پایبند به نظام جمهوری اسلامی و قانون اساسی هستند و به چشم معاند نگاه کردن به اصلاح‌طلبان، جفای به ملت است، چرا که بخشی از ملت، طرفدار این احزاب هستند.

اگر تیغ رد صلاحیت از سر اصلاح‌طلبان برداشته شود، اصلاح‌طلبان برنده انتخابات خواهند بود.

اخیرا از سوی یکی از مسئولان واژه "مشکوک‌الاعتبار" درباره نامزدهای انتخابات بیان شده، در حالی که در هیچ جای قانون به چنین واژه‌ای اشاره نشده است و این مردم هستند که باید بین کسانی که از حداقل‌ها برخوردارند، بهترین را انتخاب کنند.

اگر شورای نگهبان راه را باز بگذارد اصلاح‌طلبان همواره آمادگی حضور در صحنه را دارند. با وجود اینکه روحانی کاندیدای حداقلی اصلاح‌طلبان بود اما مردم در انتخابات شرکت کردند و نظام اسلامی هم رضایت داشت که بعد از مدت‌ها رخوت در زمینه سیاسی، شور و نشاط به وجود آمد.

حزب مردم‌سالاری هیچوقت شرکت در انتخابات را تعطیل و تحریم نکرد و از انتخابات قهر نکرد. در بدترین شرایط، لیست ارائه دادیم که البته کاندیداهای ما هم رد شده بودند. اگر شرایط فراهم شود تا اصلاح‌طلبان در انتخابات شرکت گسترده داشته باشند پیروز نهایی، نظام اسلامی است و نباید از حضور نامزدهای اصلاح‌طلب در انتخابات ترسید.

مازندنومه: گاهی از عنوان اصلاح‌طلب غیرواقعی برای حزب مردم‌سالاری استفاده می‌شود. در این باره چه نظری دارید؟

این اتهام برای حزب مردم‌سالاری وجود دارد که اسب تروای نظام بوده و به ظاهر اصلاح‌طلب است. راهبرد حزب مردم‌سالاری همواره حضور در انتخابات بوده و به دنبال قهر از انتخابات نیستیم. راهبردی که ما در سال 90 برای مجلس داشتیم دیدیم که در انتخابات سال 92 مورد وثوق قرار گرفت و برخی متوجه شدند که ضرر شرکت نکردن در انتخابات بیشتر از شرکت کردن است.

آنها که ما را متهم می‌کردند که اصلاح‌طلب تقلبی هستیم و چرا در انتخابات شرکت کردیم، سال 92 ورود پیدا کردند و امسال هم حاضر هستند.

مجلس نهم برای رای اعتماد به نجفی، یک رای کم داشت و اگر یک اصلاح‌طلب بیشتر در مجلس بود، اتفاق دیگری رقم می‌خورد. رئیس دولت اصلاحات رای خود را بعدازظهر انتخابات مجلس در دماوند به صندوق انداخت و اگر آن رای را صبح همان روز به صندوق می‌انداخت مردم بیشتری به نامزدهای اصلاح‌طلب رای می‌دادند.

اتهامات به ما وارد شد اما الان همه چیز نشان می‌دهد که حق با ما بود و همه به این نتیجه رسیدند باید در انتخابات شرکت کنند و شرکت در انتخابات به نفع مردم خواهد بود.


  • چهارشنبه 20 آبان 1394-9:15

    درود بر جوان نخبه و متعهد شهرمان
    بسيار عالي و شيوا بود
    انشاالله جايگاه احزاب در كشور ما ثبت و متعالي گردد..
    البته حزب گرايي دليل بر عدم به كار گيري فكر و انديشه نيست و يقينا احزاب مقلد محض نيستند و احزاب بايد در جهت پيشرفت ايران و كشورمان كمك كنند


    ©2013 APG.ir