تعداد بازدید: 5634

توصیه به دیگران 0

يکشنبه 15 آذر 1394-1:46

تبعات احداث نیروگاه زباله سوز در یک جاده گردشگری

دامادی: مخالفتم را در تاریخ ثبت کنید

 محمد دامادی گفت: مخالفت بنده را برای ساخت نیروگاه زباله‌سوز در شهرک صنعتی ساری در تاریخ ثبت کنید /در شهرک صنعتی کارخانه زباله‌سوز احداث می‌کنند و بنده نمی‌دانم آقایان دنبال چه چیزی هستند/ در شهرک صنعتی مصطفی خمینی ساری صنعت نان، پودر ماهی، فولاد، صنعت پلاستیک و... وجود دارد و حالا زباله کم داشت که با تدبیر و درایت آقایان به آن اضافه شد/ محل دفن زباله باید هرچه زودتر از منطقه چهاردانگه ساری خارج شود اما با تدبیر بهتر و در مکانی غیر از جاده توریستی و محل عبور و مرور دانشجویان/  قبل از انتخابات از ساخت نیروگاه زباله‌سوز در جاده فرح‌آباد اعلام مخالفت کردم و الان بعضی‌ها بر علیه بنده جوسازی می‌کنند که به خاطر انتخابات در حال موضع‌گیری هستم.


 مازندنومه؛ سرویس محیط زیست و گردشگری، گزارش ارسالی کمیته رسانه نماینده مردم ساری و میاندورود در مجلس شورای اسلامی: مشکل لاینحل زباله سال‌هاست گلوی برخی شهرهای شمال ایران از جمله مرکز استان مازندران را می‌فشارد؛ معضلی که دامنه آسیب آن پای گردشگری را لنگ کرده و سلامت مردم شهرستان ساری و روستایان بخش چهاردانگه را به خطر انداخته است.

گریزی به گذشته می زنیم؛ شنبه 31 ارديبهشت 1390 کلنگ ساخت نیروگاه زباله‌سوز در شهرک صنعتی شماره یک ساری با حضور محمد جواد محمدی زاده- معاون رئیس جمهوری وقت و رئیس سابق سازمان محیط زیست کشور- بر زمین زده شد.

این پروژه‌ از سوی مسئولان آن زمان، به عنوان نخستین نیروگاه زباله‌سوز کشور در شهرستان ساری معرفی شد. مسئولانی که این نسخه را برای مرکز استان مازندران پیچیدند بر این ادعا بودند که این نیروگاه بدون آلایندگی و با رعایت تمامی استاندارهای لازم در زمنیه بهداشت و محیط زیست در شهرکت صنعتی ساری جایگذاری شده است.

پروژه نیروگاه زباله‌سوز در منطقه توریستی جاده دریا -فرح‌آباد- قرار دارد! جاده گردشگری، واحدهای مختلف دانشگاهی و تردد بالای جاده، نزدیکی به دریا و زمین‌های شالیزاری و کشاورزی یک طرف ماجراست و ماشین‌های حمل زباله که قرار است در این مسیر تردد کنند، طرف دیگر!

تهدید آلایندگی‌های زیست محیطی به مهم‌ترین دغدغه اهالی روستاهای اطراف نیروگاه زباله‌سوز و کشاورزان روستاهای بخش رودپی تبدیل شده است. کشاورزان بر این باورند که شیرابه‌های حاصل از نیروگاه زباله‌سوز در آب‌های زیرزمینی نفوذ کرده، موجب آلودگی آب زمین‌های کشاورزی منطقه شود.

*کارخانه زباله‌سوز تهدید جدی برای کشاورزی منطقه

محمد رجبی در گفت‌وگو با خبرنگار ما با بیان اینکه نیروگاه زباله‌سوز نباید موجب متضرر شدن صنعت کشاورزی منطقه می شود، افزود: مگر می‌شود در منطقه‌ای زباله انباشته، نگهداری کنند و بعد بگویند آلودگی ایجاد نمی‌شود .

وی با اشاره به اینکه بیش از 90 درصد مردم منطقه کشاورز هستند، اضافه کرد: کارخانه زباله‌سوز کشاورزی منطقه را تهدید می‌کند و کشاورزان نسبت به این مسئله معترض هستند.

این کشاورز بخش رودپی جنوبی ساری با اشاره به وجود شهرک صنعتی مصطفی خمینی در این منطقه، گفت: تردد بی شمار کامیون و تریلی در جاده باریک بخش رودپی با وجود شهرک صنعتی کم بود که در آینده  خودروهای حمل زباله هم به آن اضافه می شود و این یک معضل جدی برای مردم منطقه است.

*دغدغه آلودگی زیست محیطی داریم

دیگر کشاورز بخش رودپی جنوبی ساری اظهار کرد: مردم منطقه دغدغه آلودگی زیست محیطی کارخانه زباله‌سوز را دارند اما تاکنون هیچ کسی به ما این اطمینان خاطر را نداده است.

مسعود فتحی با بیان اینکه بنده در تحقیقات خود متوجه تهدید آلودگی آب‌های زیرزمینی به‌خاطر شیرابه‌های کارخانه زباله‌سوز شدم، ادامه داد: مسئولان با چه تدبیری می‌خواهد جلوی این فاجعه زیست‌محیطی را بگیرند؟ آیا مسئولان محیط زیست و وزارت جهاد کشاورزی ساخت کارخانه زباله‌سوز در قلب زمین‌های کشاورزی را تایید می‌کنند؟

وی به معضل ریختن شیرابه‌ها هنگام حمل خودروهای زباله در کف جاده اشاره کرد و گفت: هر هفته به‌خاطر شیرابه‌های زباله و برای ایجاد لغزندگی در جاده کیاسر شاهد تصادف و مرگ و میر هستیم و این سئوال را از مسئولان باید پرسید که آیا قرار است مردم بخش رودپی هم در این جاده جان دهند؟

*تردد خودروهای حمل زباله در جاده فرح‌آباد اشتباهی بزرگ است 

معضل ساخت نیروگاه زباله‌سوز در شهرک صنعتی ساری نه تنها مختص اهالی منطقه بخش رودپی نیست، دانشجویان چندین دانشگاه در جاده فرح‌آباد از این مسئله اظهار تعجب و نگرانی کردند.

صادق کمالی -دانشجوی دانشگاه پیام نور ساری- اظهار کرد: تردد خودروهای حمل زباله در جاده فرح‌آباد یک اشتباه بزرگ است که به اقتصاد منطقه ضرر می رساند.

وی با بیان اینکه با تردد خودروهای حمل زباله، دانشجویان هرروز باید بوی بد زباله را استشمام کنند که این مسئله اصلا خوشایند نیست، افزود: حتی اگر خودروهای حمل زباله در اواسط شب در جاده توریستی فرح‌آباد تردد کنند بازهم شیرابه‌های آن در کف جاده باقی می‌ماند و سلامت و امنیت جان مردم و دانشجویان را تهدید می‌کند.

این دانشجو با انتقاد از ساخت نیروگاه زباله‌سوز در شهرک صنعتی و تردد خودروهای حمل زباله در جاده فرح‌آباد، گفت: مسافران دریا شبانه روز از جاده فرح‌آباد تردد می‌کنند که استشمام بوی زباله اصلا برای مسافران و توریست خوش‌آیند نیست.

*مصاحبه بنده را در تاریخ ثبت کنید

محمد دامادی -نماینده مردم ساری و میاندورود در مجلس شورای اسلامی- از سال‌های گذشته انتقاد خود را از جایگذاری کارخانه زباله‌سوز در شهرک صنعتی اعلام و نسبت به تردد خودروهای حمل زباله، نفوذ شیرابه‌ها به آب‌های زیرزمینی و آلودگی‌های زیست محیطی ابراز نگرانی کرده بود.

این نماینده مجلس در گفت‌وگو با خبرنگار ما با بیان اینکه مخالفت بنده را برای ساخت نیروگاه زباله‌سوز در شهرک صنعتی ساری در تاریخ ثبت کنید، اظهار کرد: این مصاحبه سند است و هیچگاه تغییر موضع نمی‌دهم.

دامادی تصریح کرد: اینکه معضل زباله شهرستان ساری را باید برطرف کنیم، در آن شکی وجود ندارد اما نباید با این عمل مشکلی به مشکلات مرکز استان اضافه کنیم.

وی با اشاره به اینکه در جاده چهاردانگه هموطنان مان جان می دهند و یکی از علت‌های آن معضل زباله است، ادامه داد:  یادمان باشد که برای حل یک مشکل نباید مشکل دیگری اضافه کنیم و برای حل مشکل یک منطقه، منطقه دیگری را دچار چالش نکنیم.

*نمی‌دانم آقایان دنبال چه‌چیزی هستند

نماینده مردم ساری و میاندورود در مجلس شورای اسلامی بر تصمیم‌گیری صحیح و علمی تاکید کرد و اظهار داشت: در شهرک صنعتی کارخانه زباله‌سوز احداث می‌کنند و بنده نمی‌دانم آقایان دنبال چه چیزی هستند. حتی اگر بهترین تکنولوژی روز دنیا را هم برای این کارخانه استفاده کنیم، تجربه نشان داده مشکلات باقی می ماند.

این مسئول به سطح بالای آب زیرزمینی در بخش رودپی به‌خاطر نزدیکی با دریا بسیار بالا دانست و گفت: حجم بالای گردشگر در جاده خزرآباد، رفت و آمد دانشجویان چندین دانشگاه، حجم ترافیک جاده و... از مسائلی است که باید در جانمایی کارخانه زباله‌سوز به آن توجه می‌شد که نشد.

دامادی بیان کرد: در شهرک صنعتی مصطفی خمینی ساری صنعت نان، پودر ماهی، فولاد، صنعت پلاستیک و... وجود دارد و حالا زباله کم داشت که با تدبیر و درایت آقایان به آن اضافه شد.

*مخالفت جدی دارم

وی با بیان اینکه با ایجاد کارخانه زباله‌سوز در استان موافقم اما در این مکان که جاده توریستی کشور محسوب می‌شود مخالفت جدی دارم، اضافه کرد: محل دفن زباله باید هرچه زودتر از منطقه چهاردانگه ساری خارج شود اما با تدبیر بهتر و در مکانی غیر از جاده توریستی و محل عبور و مرور دانشجویان.

نماینده مردم ساری و میاندورود در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: برخی ها مدعی شدند که این کارخانه را می‌توان در قلب شهر احداث کرد، اگر چنین چیزی وجود دارد چرا ایجاد نکردید؟ پس این امکان وجود ندارد. 

این مسئول عنوان کرد: بنده برای مخالفت از ساخت نیروگاه زباله‌سوز در جاده فرح‌آباد به‌صورت کارشناسی حرف می‌زنم، تعریف ما از جاده فرح‌آباد باید مشخص شود، چون این جاده با تردد بالا، توریستی بودن و وجود دانشگاه‌های متعدد جای تردد ماشین‌های زباله نیست.

دامادی در پایان گفت: بنده قبل از انتخابات از ساخت نیروگاه زباله‌سوز در جاده فرح‌آباد اعلام مخالفت کردم و الان بعضی‌ها بر علیه بنده جوسازی می‌کنند که به خاطر انتخابات در حال موضع‌گیری هستم.


  • شنبه 21 آذر 1394-23:0

    جناب آقای دامادی
    با سلام لطفا توضیح بفرمائید که شما چطور در زمان تصویب پروژه ای به این مهمی حرفی نزدید؟
    مگر مجمع تمایندگان استان که شما هم عضو فعال آن هستید چرا مخالفتی نکرد؟
    و صدها سوال دیگرو....برادر من مگر مطالعات مکان یابی پروژه صورت نگرفت ؟و.......
    توهین به شعور ملت است این جور صحبت کردن آنهم در زمان انتخابات

    • کارشناس گردشگریپاسخ به این دیدگاه 0 6
      سه شنبه 17 آذر 1394-12:44

      سلام,نه تمایلی به انتخابات دارم و نه از این جنگهای مسخره ایی که راه انداختین خوشم میاد,اما واقعا دوستانی که ادعای ساروی بودن دارن باید ستایش,کنن دامادی رو,ماشینهای حمل زباله در جاده فرح باد!!!!واقعا متاسفم واسه عوامفریبیها و جنگهایی که سوختش مال ساریه

      • جواب كارشناس!پاسخ به این دیدگاه 3 0
        چهارشنبه 18 آذر 1394-8:36

        صحبت اينجاس كه كارشناس گردشگري همانطوريكه ميدانيد جانمايي زمينهاي اين شكلي با استانداري وستادپسمانداستان باحضورنماينده گردشگري ومحيط زيست و...هست وهمانطوريكه قبلا گفته شد اين زمين درهنگام عضويت شوراي شهردامداي وشهردارعزيزش حجازي بود صورت گرفت عبوري هم اومد يكسري كارها را مانند تحكيم بستروكانال و...الان هم برخي قطعاتش نصب شده ودرحال كارند حال سوال اينجاست آيا مطرح كردن اين حرف دركارانجام شده چه سودي دارد!!!آيا فقط عوام فريبي نيست آيا باعث تحريك اهالي منطقه نميشه ؟ دامادي ميگه اين جاده نه چهاردانگه نه پس كجا بشه !!!
        شماي كارشناس آيا اين پروژه كه نصف كارش انجام شده به تاخيربيفته زباله بيشتري درجنگل دفن نميشه!!! ازكارشناسي جون شمابعيده هرجاي شمال كه ببيني كاربري گردشگري داره يه جا راشما بگو جاده قائمشهر نكا كياسر دريا كجا همه جه مثل همند تازه اين نيروگاه زباله سوزه ودرشهرزك صنعتي
        حالا كارخانجاتي چون انتي بيوتيك .چسب سازجاده دريا آلاينده نيستند!!!!

      • همیشه دامادیپاسخ به این دیدگاه 0 12
        سه شنبه 17 آذر 1394-10:55

        دامادی نماینده ای شجاعه و همیشه همین حرفها رو زده. چیز جدیدی نیست. بقیه همین حد هم موضع ندارند. شجاعی الان کوش؟ دستهاشو بالا برده ظاهرا! با شجاعت داره حرف میزنه دامادی و چون داره حرف حساب میزنه و کار میکنه دوروبریهای شهردار دارند اونو میزنن. رای ما دوباره دامادی

        • سه شنبه 17 آذر 1394-7:30

          دامادي ميگه نيروگاه درشهرك صنعتي نباشه!!!
          كه چي ......................مخالفتم درتاريخ ثبت بشه !~!!!
          همانطوريكه خودتان گفتين جانمايي نيروگاه زباله سوز درزمان رفيق شفيقت حجازي شد !
          فرمايش شما اينه كه نيروگاه زباله سوز در شهرك صنعتي نباشه زباله درچهاردانگه نره پس كجابره جا را شما بگين زباله هرمسيري بره تبعات داره فقط اعتراض كردن آن هم درحالي كه جانمايي آن چند سال پيش انجام شده قرارداد بسته شده بود وعبوري درعرض دوسال يكسري ازكارها را انجام دادبخشي ازقطعات كارخانه نصب شد حالا چه كارميشه كرد!!! نيروگاه زباله سوز درشهرك صنعتي بايد باشه بايد جاي شهرك صنعتي را عوض ميكردين!!

          • سه شنبه 17 آذر 1394-15:39

            جالبه سر درخت نشستی منتظری یه خبر دامادی بیاد تخریب کنی؟؟؟ پسر خوب بدون مردم دامادی خوب میشناسن شما ها که تا میتونستین سانسورش کردین دیگه با این حرفا نمیتونین تخریبش کنین

          • دوشنبه 16 آذر 1394-18:53

            یعنی سازمان حفاظت محیط زیست و نهاد های مربوطه و شهرداری و غیره که مجوز ساخت این کارو دادن کلا هیشکی نمیفهمه فقط شما میفهمی و تیمت که این نیروگاه مشکل محیط زیستی داره ! این که تمام شهرای شمالو گند و کثافت زبانه برداشته و آشغالا رو تو جنگلا و کنار رودخونه ها انبار میکنن و شیرابه هاش از طریق دریا و رودخونه به خورد خودمون داره میره و هیشکی هم صداش در نمیاد مشکلی نیست مشکل فقط آلودگی ساخت یه نیروگاه بزرگ و مجهزه که همه کارشناسام تاییدش کردن !!! عمو جان شما مشکلت جایی دیگه است دیگه همه میدونن نزدیک انتخابات که میشه یه سری دلواپسام این مدلی پیداشون میشه و فقط مخالفت میکنن که دیده بشن !!! مازند نومه خواهشا بدون سانسور تایید کن...

            • دوشنبه 16 آذر 1394-16:3

              ایکاش دامادی در این واپسین روزهای نمایندگی مجلس یک جای بهتر را هم برای نصب زباله سوز تهیه وتدارک می دیدند وگرنه ساز مخالف را هرکسی هم میتواند بنوازد.در ضمن یادآور ی میشود بر اساس جدید ترین برنامه های نرم افزاری که در سیستم جی آی اس جانمایی برای احداث کلیه پروژه ها امکان پذیر میباشد .

              • دوشنبه 16 آذر 1394-8:56

                واقعا این بخشدار رودپی جنوبی ضعیف است چرا کاری انجام نمی دهد

                • پیشنهاد به نماینده محترم پاسخ به این دیدگاه 3 5
                  دوشنبه 16 آذر 1394-0:42

                  نظر آقای دامادی را بسیار می پسندم و به ایشان پیشنهاد می کنم استفاده از جزیره مصنوعی در دریا را مد نظر داشته باشند و برآورد اولیه آن را از مراجع فنی و مهندسی استان هر چه زودتر مطالبه فرمایند . زیرا :
                  1- همسایه های عرب در خلیج فارس جزایری وسیع با هدف های متفاوت ایجاد کرده اند و از آن به خوبی نیز منتفع شده اند .

                  2- اقتصاد زمین ، فضای محدود در مازندران و مسائل زیست محیطی در شمال ایران، طرح استفاده از فضای بیکران دریا را برایمان موضوعی بسیار با اهمیت تر نموده است .

                  3- برای ساختن جزیره ، از مصالح طبیعی مورد نیاز مثلاً معادن سنگ در فاصله یی معقول از ساحل دریا و تقریباً در همه جا برخورداریم .

                  4- در جزیره مصنوعی که با فاصله کافی از ساحل دریا ایجاد می شود علاوه بر دپو زباله، کارخانه های زباله سوز هم از شرایط بهتری برخوردار می شوند.

                  4 - جزیره مصنوعی ظرفیت های کاربردی و آلترناتیو دیگری نیز پیدا می کنند که در جای خود بسیار مفید و جالب توجه به نظر می رسند .

                  موفقیت اقدام در این زمینه توسط نمایندگان شهر را صمیمانه آرزو می کنم .

                  • دکتری علوم محیطیپاسخ به این دیدگاه 10 1
                    يکشنبه 15 آذر 1394-23:21

                    با سلام و عرض ادب محضر همه عزیزان مازندنومه
                    مطالب اقای دامادی مرا یاد یک تراژدی غمبار عدم توسعه مازندران به دستان مسولین استان انداخت. جناب اقای دامادی اسکیت سوار قهار سیاست ایا بحث زباله سوز کار چند هفته پیش است که شما در زمان انتخابات بدان پرداخته اید؟ ایا تحقیقات علمی که نشان از الودگی این واحد صنعتی است را ارایه می فرمایید طرحی که دارای تاییده محیط زیست می باشد دارای اشکال است؟ پس الفاتحه
                    به نظر می رسد تاریخ در رثای فعالیت های غمبار توسعه محورانه شما تصمیم و ارزیابی خواهد داشت که شما با اقای نماینده که قصد استانداری!! را داشت چگونه به شعور مردم این شهرستان ورود داشته اید.حال با نزدیک شدن انتخابات و صدای طبل هوچی گری و وعده های سر خرمن شروع شد. و...

                    • سه شنبه 17 آذر 1394-15:4

                      دکترای قلابی علوم طبیعی جیره خور...مخالفت دامادی با این داستان مربوط به زمان شورا می باشد نه الان برای انتخابات مجلس


                    ©2013 APG.ir