کلان شهر؛ پر/ مدیریت شهری ساری پوزش بخواهد
کلان شهر شدن حالا حالاها برای ساروی ها همچنان باید در حد رویا باقی بماند، رویایی که بلندپروازی بی پشتوانه برخی مدیران با حمایت رسانه ای و تبلیغاتی نسنجیده در ذهن شهروندان این شهر بی یال و دم و اشکم کاشته شده است.
مازندنومه، سرویس اجتماعی: تبدیل ساری به کلان شهر را نخستین بار یکی از خبرگزاری ها پنجم خرداد 93 از قول مهدی عبوری شهرداری ساری مطرح کرد و مدعی شد که با این کار ساری با شهرهایی چون مشهد و شیراز هم رتبه می شود.
استناد شهردار ساری برای اعلام عمومی این خبر و کاشتن نهال رویای کلان شهری در ذهن شهروندان ساری، ارتقای رتبه شهرداری این شهر از 10 به 11 بود .
عبوری که به نوشته رسانه منتشر کننده خبر تلفنی با خبرنگارش گفت و گو می کرد، گفته بود: رتبه شهرداری ساری از 10 به 11 ارتقا یافته و با تایید وزیر کشور، شهر ساری به عنوان یکی از کلان شهرهای کشور تبدیل شده است.
شهردار ساری این را هم اضافه کرده بود که "با تبدیل شدن ساری در ردیف کلان شهرهای کشور، مرکز مازندران در ردیف سایر کلان شهرهای کشور نظیر تهران، مشهد، کرج، اهواز، شیراز قرار گرفت ".
عبوری حتی با جزییات بیشتری وارد موضوع شد و گفت: شهرداری ها رتبه بندی می شوند و هر شهری که به کلان شهر تبدیل شود رتبه 11 را دریافت میکند که این اتفاق برای ساری هم صورت گرفته و دستاورد این رخداد بزرگ آن است که از این پس ساری نیز بودجه دولتی دریافت خواهد کرد و با استفاده از آن می تواند عمران و آبادانی خود را سرعت ببخشد.
شهردار ساری البته یادش نرفت تا بابت خبری که از ابتدا هیچ سند معتبری برایش نداشت، از اعضای شورای شهر و دیگر مسئولان شهرداری هم قدردانی کند و این چنین گفت: ساری در 20 ماه اخیر با همکاری مردم، شورای اسلامی شهر و همکاران بزرگوارم در شهرداری در این زمینه آنچنان عملکرد درخشانی داشت که وزارت کشور با درخواست تبدیل ساری به کلان شهر موافقت کرد.
وی تاکیدکرده بود: به هر تقدیر تبدیل ساری به کلان شهر یک رخداد بی نظیرتاریخی بوده که این حقیر آن را به مردم بزرگ این شهر و همه خادمان آن تبریک و شادباش میگویم.
* کلان شهر؛ پر
شهردار ساری و روابط عمومی این نهاد و دیگر نهادهای شهری هیچگاه این خبر را تکذیب نکردند، بلکه هر گاه فرصتی یافتند از این موضوع به عنوان یکی از عملکردها درخشان شان یاد کردند تا شهروندان ساروی قدردان شان باشند.
این موضوع در دو سال گذشته همچنین یکی از موضوع های مهم مورد بحث در محافل مردمی ساری بود و احتمالا بسیاری خودشان را برای برخورداری از مزیت های زندگی در "کلان شهر ساری" آماده کرده بودند، حتی اگر شیطنت را کنار بگذاریم و تصور نکنیم که بخش تبلیغاتی شهرداری تعداد زیادی تابلوی خوشامدگویی به مسافران و میهمانان با عنوان کلان شهر ساری آماده نکرده باشد.
اما همه این تبلیغات بی پشتوانه که در دو سال گذشته با هدف آبیاری نهال بی ریشه کاشته شده در ذهن شهروندان ساروی صورت گرفته بود، ششم اردیبهشت ماه امسال با ابلاغ مصوبه شورای عالی شهرسازی و معماری ایران در خصوص طرح جامع شهر ساری نقش بر آب شد و مشخص شد که کلان شهری به نام ساری سرابی بیش نبوده است .
* تعریف کلان شهر
در تعریف بینالمللی که سازمان ملل متحد از آن ارائه داد، کلانشهر یا مادرشهر به شهرهایی گفته میشود که بیش از هشت میلیون نفر جمعیت داشته باشد. بر اساس این تعریف در ایران تنها شهر تهران به عنوان کلانشهر شناخته میشود.
تعریف کلان شهر در ایران اما با تعریف سازمان ملل متفاوت است و این موضوع هم امری طبیعی محسوب می شود .
آخرین بار کلان شهر در سال 1387 در شورای عالی شهرسازی و معماری تعریف شد و بر این اساس کلان شهر به شهری گفته می شود که بیش از ۵۰۰ هزار نفر جمعیت داشته باشد.
اگر چه این شورا جمعیت بیش از نیم میلیون نفری را مبنای تعریف کلان شهر قرار داد، ولی در عمل تنها شهرهای بالای یک میلیون نفر میتوانند از مزایای قانونی بهره بیشتری ببرند.
بر این اساس نیز در حال حاضر شهرهای تهران، مشهد، اصفهان، کرج، تبریز، شیراز، اهواز و قم به صورت رسمی کلانشهر محسوب میشوند .
* طرحی برای 400 هزار نفر جمعیت
طرح جامع شهر سازی هم اکنون ابلاغ شده است. در این طرح برای افق 1405 یعنی تا 10 سال دیگر برای ساری جمعیت 440 هزار و 156 نفری در نظر گرفته شده است. این جمعیت باید در محدوده ای به مساحت سه هزار و 517 هکتار و حریم 12 هزار و 959 هکتاری سکونت کند.
شورای عالی شهرسازی و معماری تاکید کرده است که از تاریخ ابلاغ مصوبه برابر ماده ۷ قانون تأسیس شورای عالی شهرسازی و معماری ایران این طرح لازم الاجراست و تمامی اقدامات شهرداری در خصوص توسعه و برنامه های اجرایی آن در چارچوب اسناد و مدارک ذیربط امکان پذیر است .
همچنین ایجاد تغییر در اسناد و برنامه های طرح جامع (اعم از مغایرت های اساسی و غیر اساسی) منوط به رعایت ضوابط آیین نامه نحوه بررسی و تصویب طرحهای توسعه و عمران شهری و سایر مصوبات شورای عالی خواهد بود.
* شاید وقتی دیگر
اکنون با ابلاغ مصوبه شورای عالی شهرسازی و معماری پرونده بی مدرک و سند کلان شهر شدن ساری بسته شده است، پرونده ای که شاید بهتر بود از ابتدا باز نمی شد .
به هر صورت به قول معروف آب رفته از جوی را نمی شود برگرداند، ولی می توان جبران مافات کرد و این جبران کردن هم هزینه زیادی برای شهرداری و شورای اسلامی شهر ساری در پی نخواهد داشت که نیازمند مصوبه و افزایش درآمد باشند، هزینه جبران مافات تنها "صداقت" است .
مدیران محترم و رسانه های وزینی که در دو سال گذشته ذهن شهروندان ساری را با شعار کلان شهر شدن پر کردند و گاهی که نه بلکه همواره بر آنان منت نهادند که بی نظیرترین اقدام تاریخ بشریت را برای رساندن ساری به رتبه کلان شهری انجام دادند، اکنون لازم است با جرات مختومه شدن پرونده را اعلام کنند .
البته تاکید کرده ایم که جبران مافات هزینه اش صداقت است، و دقیقا صداقت در چگونگی اعلام مختومه شدن پرونده مشخص خواهدشد، این که آیا مدیران محترم و رسانه های منتسب این بار وزارت کشور را بابت کلان شهر نشدن ساری سرزنش خواهند کرد یا فرمانداری ساری را و یا استانداری مازندران را؟
اگر ما جای شهردار محترم ساری بودیم، همین فردا مصاحبه مطبوعاتی ترتیب می دادیم و ضمن پوزش خواهی از شهروندان ساروی این گونه به آنان توضیح می دادیم :
«کلام کلان شهر شدن ساری از همان ابتدا یک اشتباه محاسباتی ناشی از کمبود اطلاعات من و دیگر مدیرانم و مشاورانم بود که ارتقای رتبه شهرداری ساری از 10 به 11 را به معنای تبدیل شدن به کلان شهر تعبیر کردیم، در حالی که تبدیل شدن به کلان شهر معیارهایی دارد که یکی از آنها ارتقای رتبه است و در کنارش معیارهای دیگری مانند تعداد جمعیت و برخورداری از مرکزیت سیاسی - اقتصادی ناحیه ای (استانی) یا ملی نیز باید وجود داشته باشد.»
شهردار محترم اگر خواستند اشتباه خود و همکاران شان را قیاس کنند تا مطلب بهتر برای شهروندان جا بیفتد می توانند گرفتن دیپلم و رفتن به دانشگاه درجه یک کشور برای تحصیل رشته پزشکی را مثال بزنند. یعنی همان طور که برای رفتن به دانشگاه و تحصیل در رشته پزشکی در دانشگاه درجه یک داشتن دیپلم لازم است، ولی صرف گرفتن دیپلم کسی را راهی چنین دانشگاهی نمی کند، بلکه باید بعد از آن در کنکور شرکت کردند، رتبه احتمالا تک رقمی یا دو رقمی کسب کنند و بعد بتوانند به عنوان دانشجوی پزشکی ادامه تحصیل بدهند.
به هر صورت پرونده کلان شهر شدن ساری عجالتا تا افق 1405 بسته شده است، ولی به قول معروف "نشد، نشد، ولی اگه می شد چه می شد!؟"
- يکشنبه 13 تير 1395-9:32
چه اصراری دارید که یه شهررو با زور وفشار کلان شهرش کنید ؟؟؟؟؟؟؟؟؟فکر نمی کنید که دچار عقب ماندگی فرهنگی هستیم ؟؟؟مهم اینه که شهرهای شمالی زیبا باشند وبه سوی گردشگری مدرن حرکت کنند حالا چه با کلانشهر شدن چه بدون کلانشهر شدن مهم اینه.واقعا از تفکرات بازدید کننده ها متاسف ومتاثر شدم .گسترش شهر وبزرگ شدن شهر یعنی مشکل بیشتر .
- چهارشنبه 5 خرداد 1395-9:49
سلام بر همگی برای حل یک مساله باید آن را باز کرد واکاوی کرد.بعضی از ساروی چقد هول میشند .مسئولین ساری خصوصا شهردار جوان بجای اینکه نگاه رو به جلو وپیشرفت داشته باشن هی برمیگرده پشت سر نگاه میندازه احیانا شهرهای دیگه نرسند دروازه بابل حذف میکنه با هزینه میلیاردی همه تلاش کنیم واقع نگر باشیم برای پیشرفت ساری و مازندران کوشا باشیم
- چهارشنبه 5 خرداد 1395-8:38
بسیار باید بر بدبختی فرهنگ و رسانه و شبکه های فاضلابی چون مازند نومه گریست ... . دستمان به این پایگاه ...پراکنی برسد ... میکنیم که از ....شب و روز نداشته باشند . منتظر برخورد قهر آمیز و بی برو برگشت باشند که امروزه تاوان صحبت و حرکت بیجا را بد باید پس داد !
- چهارشنبه 5 خرداد 1395-17:40
خخخخ
چقدر بادب اند این دوستان شهردار! پول می گیرند که فحش بدهند. مازندنومه کارت رو بکن. اینا دارند می ترکن که شما رو نمی تونن بخرند!
- سه شنبه 4 خرداد 1395-14:33
اصلا ساری روستا همینقدر که اباد شد و دست دوستان شما مثل م. د رو ...کوتاه کرد بسه. تا کور شود هر انکه نتواند دید پیشرفت ساری رو. مطمعنم که انتشار نمیدی چون قبلا هم پیام هامو نمیزاشتی
- چهارشنبه 5 خرداد 1395-17:41
حالا خجالت کشیدی که کامنتت رو گذاشتن!! ما که هرچی گذاشتیم منتشر شد. ساری به قهقرا رفته بعدا گندش درمیاد. شما برو پستونکت رو بخور . بزرگ شدی می فهمی چه کلاهی رفته سر ساری
- جمعه 7 خرداد 1395-4:34
هه مشکل جامعه ما امثال شما هستید که الت دست یه عده دیگه اید پسرم . ما موافق ابادانی هستیم شما و امثال شما به شخص وابسته ایید.من به شخصه واسم مهم ابادانیه شهرمه شهر نیاز به امثال کرباسچی داره شهرو بسازه حالا بعدش میخوان هر تهمتی بهش بزنن بزنن. البته اگه سنت قد بده بدونی کرباسچی کی بود!!
- سه شنبه 4 خرداد 1395-8:7
شهردار ساری بابت دروغش و رییس شورا بابت سکوتش باید عذرخواهی کنند
- سه شنبه 4 خرداد 1395-0:28
حالا شما چرا اينقدر خوشحال شدي!! اي بد بخت ساري كه ١ عده از پيشرفت نكردنش خوشحالن... چقدر چشم تنگيم ما مازندراني ها به حال شما و سايت شما!!!!كه از عقب ماندگي ساري بشكن ميزنيد بايد تاسف خورد...
- سه شنبه 4 خرداد 1395-9:33
یه پرنده ای هست که میگن شش ماه سال غذا جمع می کنه، بعد توی شش ماه دوم یادش میره دونه رو کجا گذاشت. اسمش رو نمیارم. همون.
- سه شنبه 4 خرداد 1395-8:11
کسی از عقب ماندگی ساری بشکن نزد، از دروغگویی و پوپولیسم نگرانیم. برو کمی فکر کن. این نیز بگذرد
- سه شنبه 4 خرداد 1395-0:20
مازند نومه ... مگه چند تا مخاطب داره که چهار نفر کامنت میذارن؟؟ فیلم باز ی نکن. رتبه کلانشهری یعنی استفاده از مزیت های قانونی کلانشهری.حالا اگه حد نصاب جمعیت نرسید دلیل نمشه شما کل داستان رو زیر سوال ببری. ممد دامادی با این حربه ها ره به جایی نمیره. داره به خاطر از دست دادن چهل هزار رای میسوزه. بسوز که خوب میسوزی. سیاست شتر مرغی.ها ها ها
- سه شنبه 4 خرداد 1395-19:19
طرفداران شهردار چقدر فحش های ناب بلدند!
- سه شنبه 4 خرداد 1395-8:8
این طرفدارای شهردار دارند می ترکند که یه مقاله علمی و جالب رو دیدند. نه این که خودشون فقط بلدند دروغ بگن فکر می کنند بقیه هم دروغگو هستند! اگه عرضه اش رو دارید مستدل جواب این مقاله رو بدید نه این که فحش بدید!
- سه شنبه 4 خرداد 1395-19:18
جالبه مقاله علمی!
از کی تا حالا کپی پیست شده مقاله علمی؟
در حد و اندازه ای نیستی که به حب و بغض های شخصی و فرو خورده ات جواب داده بشه.
یه مقاله علمی نام و نشانی از نویسنده داره که تو سرویس اجتماعیتون مفقوده
یه نگاهی به آمار بازدیدهات کنی دستت میاد در حوزه اثر گذاری چقدر مهم تلقی میشی و به اصطلاح از طرفداران دولت و اصلاحات هستی اما حتی تو جلسات مهم دعوتت نمی کنن.
راستی از ممد دامادی چه خبر که داشتی خودتو می کشتی. شنیدی گفته من نماینده مستقلم- پنجشنبه 6 خرداد 1395-13:24
شمه عباسعلی ابراهیمی کجه دره؟ عبوری همون انتخابات دله نشون هدا که کلا 20 تا 25 هزار تا طرفدار دارنه. اسا بورین هی باد هاکنین.
- چهارشنبه 5 خرداد 1395-17:45
اگه بازدید کننده نداره این سایت و اثری نداره چرا تو داری خودت رو ...می دی؟! خب بزار هرچی میخوان بنویسند، بیینده که نداره، اثر که نداره. تو برو چایی ات رو بخور. هر روز می ایید طرفداری شهردار اینجا فحش می دید بعد زیرش می نویسید بیننده نداره! بیینده نداره که دارید خودتون رو هلاک می کنید واسه یه مطلب. شهردار باید عذرخواهی کنه بابت دروغش به مردم . و البته دروغهای دیگه که رو شده. ساری عقب گرد داشته. فقط افتتاح پروژه های ضعیف. ترافیک سرجاش هست. مشکل ابهای سطحی سرجاش هست. امروز جایی رو اسفالت می کنند فردا اسفالتش پریده. فقط واکسی و ظاهرسازی.مردم 8 سال گفتند احمدی نژاد احمدی نژاد الان فهمیدند اون و کابینه اش بیشترشون غارتگر و دزد بودند و فاسد و مختلس. اینم بعدا صداش در میاد
- دوشنبه 3 خرداد 1395-22:43
درست این مقاله را بعد از افتتاح پل روگذر باید می نوشتید تا اثر این کار بزرگ را ندیده بگیرید. لا اقل خبر افتتاح را نزدید این طور بغض خود را نشان نمی دادید.
شرکت چند هزار نفره مردم در مراسم افتتاح تشکر مردم از شهرداری ساری بود.
ساری برای ما کلان شهر است و نشا الله تحقق هم پیدا می کند. - دوشنبه 3 خرداد 1395-22:34
مازند نومه بدبخت حقیر عقده ای ...
- دوشنبه 3 خرداد 1395-20:41
این هم مثل همان مسئله دکتر کردان و اخیراٌ دکتر عبوری است که در سطح شهر شاهد آن هستیم . آقا جان این رسم اسلامیت نیست و از منظر قانونی نیز جرم محسوب می شود و دروغگوئی از گناهان کبیره است . جریده وارش نیوز نیز تیتری مبنی بر مقصر بودن ریاست جمهور قبلی و نمایندگان مجلس و فرمانداران قبلی ساری در تصویب طرح جامع ساری که گسترش آنرا به سمت جنوب شهر پیش بینی نموده است چاپ نمود غافل از آنکه افرادی که نام برد هیچگونه مسئولیت و دخالتی در تصویب طرح های جامع ندارند بلکه اعضاء کمیسیون مادّه 5 که طرح های جامع را بررسی و تصویب می نمایند مشتمل بر شهردار و رئیس شورای شهر است ( البته سریعاٌ مقاله مذکور از سایت حذف گردید ولی چرا جراید محترم بدون مطالعه و بررسی اقدام به درج اینگونه مطالب می نمایند ) .
نمی دانم چطور شعار می دهیم که سیاست ما عین دیانت ماست . - دوشنبه 3 خرداد 1395-10:47
بسیار عالی بود. منتظر عذرخواهی هستیم. مردم رو چی فرض کردند؟
- دوشنبه 3 خرداد 1395-9:31
اینها بخشی از همان پوپولیسم هست که اغلب مسولین کشور به آن مبتلا هستند
- دوشنبه 3 خرداد 1395-8:35
رتبه شهرداري ساري از ده به يازده ارتقا يافت
يعني چارت تشكيلاتي وسازماني شهرداري ساري وسيع ترشد
يعني شهرداري ساري در راه دريافت مطالبات وبودجه واعتبارپروزه هاي عمراني دركشور ويزه ترشد
تعريف كلان شهرهايي كه برشمرديد در ست حالا اگر كسي اومده عضو هيات رييسه سازمان شهرداريها ي كشور شده واين ارتقاي درجه را انجام داد كار بدي كرده
چرا تيشه به ريشه خودمون ميزنيم تا كي حب بغض تاكي عنوان زيراب زني رابرايتان بكارذببريم تناكي ....چرا- دوشنبه 3 خرداد 1395-17:11
قربون دهنت گل گفتی. با حرفت کاملا موافقم. دلیل پسرفت استانهای شمالی دقیقا همین دیدگاه هست الان استلن کرمانشاه بری اول شهرش نوشته کلانشهرپس اون هم غلط کرده یا مطبوعات وومسئولین همراهش هستند.
- دوشنبه 3 خرداد 1395-16:16
رتبه شهرداری از ده شد یازده عبوری باید مصاحبه کنه و بگه شدیم کلانشهر؟!! چرا دروغ؟ تا کی دروغ؟