تعداد بازدید: 3816

توصیه به دیگران 1

دوشنبه 2 اسفند 1395-21:30

نگاهی به اشکال های ساخت و ساز شهری مرکز استان مازندران

شهرفروشیِ عملگراها

 تیم عملگرای شهردار ساری، تنها به به سرانجام رساندن طرح ها و تعدد آن ها توجه دارند و برای کیفیت سنجی و یا رعایت اصول در ضابطه مندی شهری و رعایت حقوق شهروندی توجهی ندارند/ دستگاه های نظارتی در جلسات متعدد استانداری تنها به تهدید شهرداران اکتفا می کنند و تاکنون در قبال جرایم ماده صد و یا تخلفات دیگر در حوزه شهری هیچ برخورد قهری و یا اصلاحی از جانب بازرس کل استان مشاهده نشده است.


 مازندنومه؛ سرویس اجتماعی، محمداسماعیل بخشی سورکی: در عصری زندگی می کنیم که در بسیاری از کشورهای پیشرفته دنیا قبل از احداث ساختمان جدید به ساکنان حریم آن سازه تا شعاع 300 متر اطلاعیه داده و از آنها در خصوص سیما و منظر بصری ساختمان نظر می خواهند تا به نوعی مردم را وادار به مشارکت در عرصه اجتماعی کنند و شهر در تقابل با نظرات مردم قرار نگیرد. اما این موضوع در ایران رعایت نمی شود و در شهرهایی مثل ساری شاهد تحقیر ساکنان قدیمی خیابان ها و کوچه های مختلف هم هستیم..

اینکه شهردار باید متخصص باشد و یا تنها مدیر، بحثی است که تنها در ایران به آن پرداخته می شود، اما آنچه عینیت دارد این است که شهردار تنها باید با افکار عده ای به نام شورای شهر سازگاری بیشتری داشته باشد و تخصص و تعهد و یا حتی مدیریت او در اولویت های انتخاب نیست .

نگاهی اجمالی به سیمای بصری در ساری این موضوع را به روشنی مشخص می کند که تیم عملگرای شهردار ساری، تنها به به سرانجام رساندن طرح ها و تعدد آن ها توجه دارند و برای کیفیت سنجی و یا رعایت اصول در ضابطه مندی شهری و رعایت حقوق شهروندی توجهی ندارند.

گزارش های متعدد بازرس کل در جلسات شورای عالی استان و یا نشست با شهرداران بر رعایت نشدن اصول شهری توسط شهرداران و شهرفروشی بی سابقه در شهرهایی مثل ساری، بابل و آمل تاکید دارد و آمار و ارقام قیمتِ واقعی ساختمان هایی که با اضافه بنا و افزایش تراکم، حقوق بسیاری از شهروندان را ضایع و سیما و منظر شهر را به هم ریخته اند با وجهی که به عنوان جریمه در کمیسیون ماده صد تصویب می شود، تفاوت معناداری دارد و این یعنی مدیریت شهری ترجیحش به شهرفروشی و تراکم فروشی است، چرا که تامین منابع مالی و یا کسری بودجه را تنها از خروج پول از جیب برج سازان و سرمایه داران جستجو می کند.

این همان دلیلی است که شما در منطقه های مختلف شهر ساری مشاهده می کنید که شهرداری به یک مالک مجوز احداث بنای 5 یا 6 و یا 7 طبقه را می دهد، در حالی که اکثر ساختمان های آن معبر 3 یا 4 طبقه هستند و این یعنی بی نظمی و به هم ریختگی معماری شهری.

البته در این خصوص مطالب بسیاری می توان نگاشت که موضوع بحث ما نیست. متاسفانه حقوق اولیه شهروندان و حتی دستگاه های دیگر در این ساز و کارهای (اگر نگوییم زد و بند) سرمایه ای ضایع می شود و هیچ کس هم در قبال این موضوع پاسخگو نیست و یا به دادن پاسخ های غیرقانع کننده اکتفا می شود.

یکی از اقدام های شهرداری مرکز استان ساخت ساختمان هفت طبقه در خیابان اندرخورای ساری است که بدون رعایت عرض معبر و با احداث ستونهای اصلی ساختمان در پیاده رو مجوز ساخت به مالک داده شده و مطابق گزارش های مستند ما، چندین بار پلیس ساختمان با مراجعه با مالک درخواست توقف عملیات در مرحله ابتدایی را داشته که بنا به دلایلی از جمله مقاومت سازندگان، مجبور به عقب نشینی می شوند.

این ساختمان به صورت غول بی شاخ و دمی در این خیابان، در جایی ساخته می شود که در شعاع 500 متری آن هیچ ساختمانی با این ارتفاع وجود ندارد.

در موارد متعدد دیگری در خیابان های امام حسین(ع)، مهیار و ... ساختمان هایی با این مشخصات به چشم می خورد و جای این سوال اساسی از شهرداران مناطق مختلف و در راس از شهردار ساری و تیم عمرانی او باقی است که بر مبنای چه قانونی اجازه ساخت چنین بناهایی به متقاضیان داده می شود؟

در اقدام دیگر صبح امروز در خیابان ترنج ساری متاسفانه مشاهده شد که مالک، با بی تدبیری تیم مدیریت شهری دیوارکشی دور ملک خود را در حریم قانونی معبر هشت متری بن بست 100 متری  احداث و با تماس های مکرر با شهرداری منطقه یک تیم بازرسی و پلیس ساختمان از ادامه روند انجام کار ممانعت کرده است، اما مشخص نشد که با چه مجوزی اینکار بعد از ساعت اداری مجدداً از جانب مالک پیگیری شده است و دیوار فعلی با تجاوز 40 سانتی به معبر هشت متری در خیابان احداث شده است.

نکته جالب این جاست که اداره برق نیز پست کنترل و انتقال برق را در این کوچه جانمایی کرده بود که مالک در اقدام بی سابقه نسبت به دیوار کشی، جلوی آن اقدام کرده است که با ممانعت مردم اندکی از جلوی این پست برق را برای باز شدن در آن باز گذاشته و دیوار به سمت ملک جانبی قفل و بست نشده است.

عصر دوشنبه در مراسم گرامیداشت چهلیمن روز ارتحال آیت الله هاشمی با یکی از اعضای شورای شهر ساری-آقای زلیکانی- این موضوع مطرح و طی تماس تلفنی ایشان با شهردار منطقه یک مساله مطرح شد که شهردار قول پیگیری و همکاری دادند.

با یکی از مسئولان برق ناحیه هم صحبت شد که از طریق ریاست اداره پیگیری قانونی و حقوقی موضوع در دستور کار قرار گیرد.

ذکر چند نکته در این حادثه ضروری است:

1- قبل از آسفالت این کوچه و ساخت ساختمان ضلع شمالی همین ملک -روبروی دیوار کشیده شده- تیم بازرسی شهرداری منطقه یک در زمان شهردار قبلی منطقه جهت مشخص شدن جای دیوار به محل آمدند و بر روی دیوار نقطه مورد نظر را مشخص کردند که آثار آن در عکس با رنگ سیاه و قرمز مشخص است و حتی جهت زیر سازی کوچه ماموران و مجریان طرح آسفالت اقدام به دیوار کشی دور این ملک کردند که جای درست حصارکشی ملک مورد نظر بود، اما دیوار فعلی با فاصله از دیوار قبلی در حریم قانونی کوچه هشت متری احداث شده است.

2-اگر متولیان و مسئولان شهرداری در آن زمان اشتباه کرده و یا محاسبه نادرست کردند، چرا بر مبنای آن مجوز استقرار پست برق داده شد که امروز پست برق در داخل ملک شخصی یک فرد واقع شود و یا اصلاً شهردار محترم وقت مسئول تضییع حقوق بیت المال است؟ چرا که بر مبنای چه محاسباتی ایشان اقدام به دیوارچینی، زیر سازی و آسفالت ملک شخصی یکی از شهروندان کرده است و اگر هم که این موضوع خلاف و محاسبات درست بوده است مالک با چه استنادی اقدام به دیوار کشی در معبر عام کرده است.

3-نکته دیگر در خصوص مالک این ملک است که این چنین به تخریب کوچه و بستن پست برقی اقدام کرده و در صورت بروز حادثه، مسئولان اتفاقات برق شهری باید از طریق همین پست به شهروندان خدمات رسانی کنند.

4- این کوچه کمتر از دو ماه است که آسفالت شده و متاسفانه به دلیل نداشتن قیر کافی، واشدگی دانه ها و به هم ریختگی سطح آسفالت در کمتر از دو ماه به چشم می خورد که سازمان عمران شهری به عنوان متولی نهضت آسفالت در ساری باید پاسخگوی این مساله باشد که چرا از هزینه بیت المال بهره می برد اما کار با کیفیت پایین ارائه و تحویل می کند!.

به هرحال باید قبول کرد که ضعف های اساسی در ساخت و سازهای درون شهری ساری حاکم است و متاسفانه راه و شهرسازی به عنوان دستگاه دولتی ناظر، بیشتر از آنکه به فکر شهر سازی باشد و نظارت بر موضوع سیمای شهری در دستور کارش قرار گیرد، مشغول راه سازی و کاشتن نیوجرسی بر این بلوار و آن بلوار است و متاسفانه ضعف مفرط معماری در شهرهای استان مشهود است و هر روز هم که می گذرد اوضاغ غیرقابل تحمل تر می شود.

دستگاه های نظارتی هم در جلسات متعدد استانداری تنها به تهدید شهرداران اکتفا می کنند و تاکنون در قبال جرایم ماده صد و یا تخلفات دیگر در حوزه شهری هیچ برخورد قهری و یا اصلاحی از جانب بازرس کل استان مشاهده نشده است و نیاز است که برای اصلاح امور اقدام شایسته تری انجام شود.

 


  • يکشنبه 8 اسفند 1395-14:11

    ....خخخخخخ اون می خواد از حقوق ملت دفاع کنه

    • شنبه 7 اسفند 1395-4:28

      سلام خیلی وقته این سایتو دنبال میکنم مقاله خوبی بود حرف حق زدن و شهرداری باید تابع قانون باشه اگه انتقاد سازنده باشه عالیه و شهر پیشترفت خوبی میکنه ولی بخشس سورکی حساسیت عجیبی به ساری داره اگر خودتو ساروی میدونی پس اینقدر اسم دهاتت سورکو نیار صادقی هم ادم نرمالیه و انتقاداتش سوزناکه به دل دارو دسته های جیره خور انگار خیلی برخوردش هیسسسس جیره خور حرف نباشه انتقاد منطقیو سازنده بود عاایییی

      • جمعه 6 اسفند 1395-15:54

        از سايت مازند نومه به عنوان يه شهروند ساروي خواهانم تو نوشتن مطالب و مقاله ها دقت نظر رو بيشتر كنن و بيشتر هدف بيان نواقص در جهت رشد و تعالي شهر ساري يا ديگر شهر ها باشه نه به خواننده خداي نكرده احساس تخريب فرد يا سازماني القاء شود اميدوارم سايت شما كه وزين هست به رشد و تعالي بيشتر برسد و خدماتش به جامعه ملموس تر باشه. از جناب اقاي عبوري به عنوان يك جوان خواهشمندم يه انقلابي تو شهر از لحاظ زيباسازي و نورپردازي صورت بدن و ايده نو و خلاقانه داشته باشن ، واسه ساخت و ساز دقت داشته باشن تا هر كس هر چي دلش خواست نسازه و به معماري و نماي شهر هويت بدن و معماري و ساخت و ساز به سمت كيفيت و شيك سازي سوق پيدا كنه. تو خيابون فرهنگ پر شده از ديوارهاي كهنه، پست برق هاي نازيبا، حمام مرمر با بوي تعفن و ... كه همه اين موارد نمونه هايي از ايرادات و نازيبايي هايي هست كه ما هر روز از كنارش ميگذريم و انگار كسي نيست كه اين ايراد ها رو ببينه بايد قبول كنيم كه مبلمان شهري ساري نازيباست و ايمان داريم كه جناب عبوري خودش با بازديدهاي ميداني و رفت و امد در شهر چشم بيناي همه شهروندان هستن و به اميد خدا اين مشكلات رفع خواهند شد.

        • پنجشنبه 5 اسفند 1395-8:13

          اگه اقای بخشی و صادقی دلسوز هستن برن یه زادگاه خودشون نظر بدن..سورک رو از ساری جدا کردن که مطمعنم 150 سال دیگه هم گذر کنی همون روستاست.قایمشهر هم که هر چی بگیم کم گفتین اگه تو 4 تا خیابون اصلیش دو تا گربه از کنار هم رد بشن شاخ به شاخ گیر میکنن.....

          • قائمشهریپاسخ به این دیدگاه 3 0
            جمعه 6 اسفند 1395-23:2

            زادگاهمون مازندران و تبرستان هست نه ساری،سورک،قائمشهر،آمل،بابل و... .اگه یه شهر توی استان تو زمینه ای ضعف داره همه باید نظر بدن و اگه یه شهر تو استان تو زمینه ای قدرت داره همه باید تشویق کنن،مثل پارک ملل ساری که به نظرم باید همه سازنده چنین پروژه ای رو تشویق کنیم و در زمینه های مختلف از این کار الگو برداری کنیم.مثال ساده:وقتی کاله تو آسیا اول شد افتخار همه شد کسی نگفت کاله برای آمله و کسی نباید بهش افتخار کنه.

          • چهارشنبه 4 اسفند 1395-20:7

            به نظرم گزارش خوبی بود. هرچند می توانست با چاشنی آمار و نظربه های روزآمد این حوزه همراه باشد. اما بزرگترین اشکال این متن این است که این ضعف و تخلف قانونی را در یک شهر پررنگ کرده. این تنها مشکل ساری نیست. کافی است سری به مناطق 8/12/4/2 تهران یزنید تا بفهمید شهرفروشی یعنی چه. ضمن اینکه اگر گذرتان به نوشهر و آمل هم افتاد می توانید ببینید که وضعت به مراتب از ساری وخیم تر است. تیتر کردن این مشکل در ساری گرفتاری اصلی متن است. ضمن اینکه نباید این مسئله را نادیده گرفت که به لطف نمایندگان وقت ساری آقایان شجاعی و یوسف نژاد و جدایی میاندرود از ساری، عملا راه برای توسعه افقی مرکز استان مازندران بسته شده است و چاره ای جز سوار کردن ةآدم ها روی هم و رشد افقی باقی نمانده. ساری در کنار 7 شهر دیگر ایران یعنی رشت، تهران، مشهد، قزوین، کرج، ارومیه و اهواز بیشترین میزان رشد جمعیت را در یک دهه اخیر داشته است. بنابراین اگر از منظر موقعیت مکانی، کمبود زمین در مازندران و گرانی آن به علاوه کاهش محدوده شهر( به عنوان مثال در ساری) به مسئله نگاه شود همه بار مسئولیت را نمی توان روی دوش شهرداری گذاشت. بنده مسئله اصلی این گزارش را فهمیدم و از طرفی اینکه این مسئله ربطی به یک قائمشهری یا سورکی ندارد را هم نمی فهمم. وقتی یک نفر می توان از آمریکا در باره مسائل هند مقاله بنوید احمقانه است که منتقدی را به جرم ساروی نبودن از چنین حقی منع کنیم. هرچند این نقد به غیرساروی هایی که در باره مسائل تاریخی و اجتماعی ساری و شیوه فکر کردن مردم می نویسند نقدی درست است، زیرا آنها اصلا در این شهر زندگی نمی کنند که بخواهند برای مردمانش تصمیم بگیرند یا تصمیم سازی کنند. مثل این است که یک کرد یک ترک را نصیحت کند که مثلا از زبان مادری ات استفاده نکن. ولی نویسنده این گزارش از این زاویه وارد نشده بلکه به موضوع درستی اشاره کرده که مبتلابه بسیاری از شهرهای ایران از جمله ساری است. آنچه باعث شده یکی از مخاطبان غیرساروی بودن این رسانه را دستمایه قرار دهد در واقع تیتری است که برای این گزارش انتخاب شده است. البته نویسنده می تواند دلیل بیاورد که مورد خاص من ساری بوده و اصلا من این مشکل را در ساری برررسی کرده ام که پاسخ درستی است اما به شرطی که باقی پارامترها را هم بررسی می کردو گزارشی جامع ارائه می داد که سهم قصور شهرداری با استعانت به شاخص های فراوان و موثر دیده شود، نه اینکه یک جانبه به قاضی برود

            • چهارشنبه 4 اسفند 1395-16:46

              تلاش هاي زيادي تو اين ٤ سال اخير توسط شهردار محترم و اعضاي شوراي شهر صورت گرفته و خدماتشان قابل چشم پوشي نيست به راحتي، اما بايد قبول كرد در برخي پروژه ها كيفيت فداي كميت شده و لاقل مي توام اذغان كرد ساري شبهاي دلگيري هنوز داره مثلا تو همين خيابان فرهنگ كه به قول خيلي ها جزء خيابوناي معروف هست شبها خيلي تاريك هست و خيلي جاهاي ديگه اميدوارم الان كه نزديك سال نو و جديد هستيم و مسافران به اين شهر ميان تو نورپردازي شهر و خيابوناي پر رفت و امد مثل فرهنگ و قارن يه همت و سليقه اي به خرج داده شود و شهري نوراني و پر نشاط داشته باشيم

              • مهندس علیپاسخ به این دیدگاه 2 4
                چهارشنبه 4 اسفند 1395-16:36

                آقایان کامنت گذار محترم ، ببینیم آیا از نظر شما این افتضاح شهرسازی که در ساری توسط شهردار جریان دارد به من مهندس شهرساز ساروی مربوط می شود یا خیر !!!!؟؟؟

                • سه شنبه 3 اسفند 1395-13:33

                  شهر ورشکسته

                  • سه شنبه 3 اسفند 1395-13:30

                    اقای بخشی شما سورکی هستی و اقای صادقی شما قایمشهری .مسایل ساری هیچ ربطی به شما نداره..هیسسسسسس


                  ©2013 APG.ir