تعداد بازدید: 2522

توصیه به دیگران 3

جمعه 13 دی 1398-10:41

«کلیله» هدیه فرهنگی مازندران به مردم جهان

در سال‌های اخیر پژوهش‌های صورت گرفته توسط این جانب، این نکته را آشکار می کند که کتاب کلیله، هدیه فرهنگی مردم مازندران به فرهنگ ایران و جهان است و بر اثر اشتباه و غفلت تاریخی بعضی کاتبان ایرانی این گوهر والای فرهنگ ما به جایی دیگر، به شبه قاره هند نسبت داده شد.


 مازندنومه؛ سرویس فرهنگی و هنری، درویشعلی کولائیان: کلیله و دمنه شاهکاری کم‌نظیر و شاید بی‌نظیر است. گفته می شود این کتاب  به بیش از 100 زبان برگردانده شد.

در سال های اخیر پژوهشهای صورت گرفته توسط این جانب، این نکته را آشکار می کند که کتاب کلیله، هدیه فرهنگی مردم مازندران به فرهنگ ایران و جهان است و بر اثر اشتباه و غفلت تاریخی بعضی کاتبان ایرانی این گوهر والای فرهنگ ما به جایی دیگر، به شبه قاره هند نسبت داده شد.

اخیراً از مقاله ای مهم  با عنوان "سرچشمه کلیله " با خبر شدم که تصویر آن در ذیل همین مقدمه آمده است. مقاله‌ای که نامبرده شد، سالها پیش در نشریه "انجمن فرهنگ ایران باستان دوره دوم فروردین ۱۳۴۴ شماره 1"  درج شده ، ترجمه ای از شادروان مسعود رجب نیا است. (رجب نیا سالها در تهران معاون کتابخانه ملی بود)

اصل مقاله به قلم ایرانشناس پاکستانی اهل سند، شادروان دکتر نبی بخش بلوچ است که در تاریخ، فولکلور، باستان‌شناسی، مردم شناسی، موسیقی، فرهنگ و تمدن اسلامی  آثاری ارزشمند از او باقی است. اهمیت مقاله اثبات ایرانی بودن کلیله و دمنه و نفی منشا هندی برای آن است. 

فرصت را غنیمت شمرده، نظریه عالمانه دانشمند برجسته پاکستان  پروفسور نبی بخش بلوچ را که تاکید بر ایرانی بودن  کلیله محتوای آن است و نتایج پژوهش اینجانب با آن سازگاری دارد با خوانندگان  محترم در میان می گذارم.

دکتر نبی بخش بلوچ هشت سال پیش در 94 سالگی در حیدرآباد پاکستان در گذشت. او از دانشگاه کلمبیا درجه دکتری گرفت به کسب نشان های متعدد فرهنگی در کشور خود  نیز نائل شد و از  برکت فضائلی که داشت او در سند پاکستان و میان مردم ، کتابخانه ای سیار لقب گرفت

شادروان دکتر نبی بخش بلوچ

مطلب مرتبط:

کتاب کلیله و دمنه به مازندران تعلق دارد

 


  • دوستدار تالش و گیلکپاسخ به این دیدگاه 0 1
    يکشنبه 27 بهمن 1398-10:43

    من نمی دانم چرا با وجود توصیه همه خیر خواهان چرا جناب کولاییان به این بدعت غیر علمی اشان اصرار دارند. ...چرا اگر به این نتایج اتان ایمان دارید کتاب را جهت داوری علمی به دانشگاه تهران یا دانشگاههای هند یا حتی انگلیس نمی سپارید؟ مازندران یا بهتر عرض کنم طبرستان و ولایت تمیشه هدیه هایی به مراتب ارزشمندتر از غرور و هویت ملی ایرانی به کشورمان عرضه کرده و نه این هدیه ادعایی شما را. جناب صادقی عزیز !

    • دوستدار تالش و گیلکپاسخ به این دیدگاه
      جمعه 25 بهمن 1398-13:39

      جناب کولاییان بارها توسط مرتبطین به شما پیام دادم چرا این داده های علمی اتان در دانشگاه تهران یا مجمع علمی یا همان هند مطرح نمی کنید. تا جایی که اسناد و رفرانسهای علمی می گویند حرف شما خلاف واقع است و این مازندران یا طبرستان باستانی در افسانه ها مامن کیانیان بوده و ربطی به هندی که شما می فرمایید ندارد اینکه به ضرب و زور بخواهید با تغییر آواها برای حرف خود حجت پیدا کنید یا اینکه سانسکریت باستانی با سانسکریت متاخرتر حتما متفاوت است خودتان هم دیدید نه یه اصلاح دیار اسپهبدان ایران است و هم آب به آسیاب دشمنان ایران.

      • سه شنبه 17 دی 1398-23:54

        نویسنده متن کدام بزرگوار هستند؟


        ©2013 APG.ir