پالايشگاه جنگلي
گزارش خبري Hamshahri با عنوان "پالايشگاه در جنگل با مجوز سازمان محيط زيست"
درحاليكه كارشناسان با اشاره به اهميت حياتي جنگلهاي شمال، كه بخش مركزي آنها قديميترين جنگل جهان و ميراث طبيعي بشر محسوب ميشود، خواستار حفظ عرصه اين جنگلها و ممانعت از تخريب آنها شدهاند، سازمان حفاظت محيط زيست با بهانه توسعه صنعت و ايجاد اشتغال بهتازگي مجوز احداث صنايع آلايندهاي همچون پالايشگاه و پتروشيميرا در اين مناطق صادر كرده است.
عجيب است كه هيچ طرحي براي مزيت اقتصادي واقعي اين جنگلها، يعني اكوتوريسم وجود ندارد، اما اصرار ميشود كه با اين جنگلها همچون بيابانهاي خوزستان و هرمزگان برخورد شده و به احداث صنايع نفتي اختصاص يابند. صنايعي كه مواد اوليه آنها از صدها كيلومتر دورتر تأمين خواهد شد.
در اين باره استانداري مازندران به نقل از رئيس سازمان حفاظت محيط زيست اعلام كرد: با اصل احداث پالايشگاه در مازندران مخالفتي نداريم.
فاطمه واعظ جوادي، معاون رئيسجمهوري در حاشيه سفر به استان مازندران در حالي اين مسئله را عنوان كرده است كه بر اساس مصوبه سال 81 هيأت وزيران استقرار پالايشگاه و پتروشيميدر استانهاي گيلان، مازندران و گلستان به دليل حساسيت اكولوژيكي مناطق شمالي كشور ممنوع شده بود.
اين درحالي است كه بنا بر مصوبه سال 81 هيأت دولت تنها صنايع كشاورزي، گروههاي كد «الف» و «ب»، گروه «و» به استثناي گروه شيميايي، صنايع كاني غيرفلزي وابسته به مواد معدني و كشتارگاهها كه داراي آلايندگي پايين و فاقد فاضلاب خروجي، با رعايت ضوابط استقرار صنايع مجاز بودند در 3 استان شمالي كشور و خارج از شهركهاي صنعتي مستقر شوند كه اخيرا استقرار صنايع گروه «ج» نيز با موافقت سازمان حفاظت محيط زيست بلامانع شد. اين در حاليست كه پالايشگاهها جزو صنايع شيميايي گروه «و» هستند.
به گزارش ايسنا، به نقل از استانداري مازندران، دكتر فاطمه واعظ جوادي، رئيس سازمان حفاظت محيط زيست در خصوص احداث پالايشگاه در مازندران با اشاره به اين كه با اصل احداث پالايشگاه در مازندران مخالفتي نداريم همچنين گفت: در اين خصوص سؤالاتي مطرح بود که با بازديدي که از منطقه اميرآباد انجام و با گزارش ارزيابي که در اين زمينه دريافت شد نقطه نظراتي وجود دارد که با برطرف كردن ايرادات و گزارش ارزيابي از سوي سرمايهگذاران، نظر نهايي با بازديد از طرح اعلام ميشود.
وي با بازديد از زمين احداث کارخانه سيمان در بلده نور، زمين را براي احداث مناسب عنوان کرد و گفت: فعلا منتظر ارزيابي زيستمحيطي در خصوص آن هستيم. ابوطالب شفقت، استاندار مازندران نيز در اين بازديد گفت: بخش خصوصي بدون درخواست ارز اعلام آمادگي احداث کارخانه سيمان در بخش بلده نور را دارد.
وي افزود: با بازديدي که به اتفاق دکتر جوادي از منطقه شد فعلاً کلياتي تأييد و پيگير حل ساير مسائل هستيم. استاندار مازندران گفت: چندين جلسه کارشناسي و تخصصي براي هدايت سرمايهگذاران در جهت در نظر گرفتن مسائل زيستي منطقه، کشاورزي و ساير جنبههاي منطقه براي احداث پالايشگاه برگزار شد.