جمعه 1 آبان 1388-0:0

چپ و راست در يک ضيافت

استانداران قديم وجديد مازندران در ساري گرهم آمدند-کشاورزیان،حاجی،شفقت، پنجه فولادگران، رحمان زاده، صالحی و قربانی از استانداران ادواری مازندران بودند که در این نشست حضور داشتند- امام جمعه ساري،يکي از استانداران قبلي مازندران را که در قيد حيات است، مرده خواند!-جلسه جز يک سري کلي گويي و نقل خاطرات چيزي ديگري در برنداشت.


مازندنومه:

هتل سالار دره ساری شامگاه پنج شنبه گذشته شاهد حضور تعدادی از استانداران پس از انقلاب اسلامی مازندران با میزبانی استاندار فعلی بود.برايند کلي اين گونه نشست ها به ظاهر براي توسعه همه جانبه استان مفيد است؛اما در واقع در اين گونه جلسه ها بيشتر نکته هاي کلي مطرح مي شود و حاضران بدون برنامه و طرح قبلي، به کلي گويي و نقل خاطره هاي گذشته بسنده مي کنند.

مسايلي که در ضيافت پنج شنبه شب کريمي-استاندار کنوني مازندران- مطرح شد،در همين راستا ارزيابي مي شود.نبود انگيزه اي براي پيگيري هاي بعدي(شايد به خاطر عمر کواته مديريت در استان) از جمله آسيب هاي اين گونه نشست هاست.

يادمان نمي رود که دوسال پيش ساروي هاي مقيم پايتخت مجمعي تشکيل دادند تا از دور براي توسعه مرکز استان بينديشند و طرح دهند؛اما از همان آغاز مشخص بود که اين جمع ره به جايي نخواهد برد و آن چه در ذهن باقي خواهد ماند همان ديده بوسي هاي دوستان قديم و آواز مختاباد و پذيرايي جلسه است.

هم اکنون که ساختار حاکميت يک دست شده است،حتي بين اصولگرايان هم انشقاق ايجاد شده و سنتي هاي راست عملکرد نئومحافظه کاران را برنمي تابند و آنان نيز؛پس چگونه استانداران دوران هاشمي وخاتمي خواهند توانست با نمايندگان دولت احمدي نژاد در مازندران کنار ايند و براي مازندران نقشه توسعه فراهم کنند؟!

افق توسعه فرهنگي و اقتصادي چپ ها و راست ها در کشور و استان متفاوت است.براي مثال عملکرد دلاور بزرگ نيا را با اسماعيل امامزاده در ارشاد دوران خاتمي و احمدي نژاد مقايسه کنيد،يا مثلا" به نظر شما مدل مديريتي انصاري و کشاورزيان مي تواند به موازات و در راستاي مديريت شفقت و کريمي قرار بگيرد؟

اصول مدنظر و تفکر توسعه اي اصلاح طلب ها و اصولگرايان تفاوت فراوان دارد و اين دو هرگز نخواهند توانست به مشترکاتي مهم براي توسعه استان دست يابند(به همين دليل است که هر چهارسال انتخاباتي برگزار مي شود تا مردم خود هر انديشه اي را که مي پسندند انتخاب کنند)

مازندران در جابه جايي استانداران رتبه نخست را در کشور دارد.عمر مديريت ارشد استان هرگز به دوسال نرسيده است.کريمي هم که پنج شنبه شب ميزبان بود،احتمالا" به زودي جايش را به قناعت يا هرکس ديگري خواهد داد و آن چه مي ماند عکس هاي يادگاري و گزارش رنگارنگ رسانه هاست و ديگر هيچ.

زمان مي گذرد.شايد استاندار بعدي هم در سالاردره يا هر هتل ديگري نشستي اين چنيني برگزار کند. آن روز محمد کريمي هم يکي از مدعوين خواهد بود و براي توسعه اين استان پرمسئله راه حل ارايه خواهد داد.همان طور که پريشب ديگران ارايه دادند.با اين تفاوت که آن روز او ديگر ميزبان نيست.

اما حاشيه هاي اين نشست را به روايت mehrnews بخوانيد:

* نماینده ولی فقیه در مازندران و سید علی ادیانی راد به عنوان دبیر مجمع نمایندگان مازندران از میهمانان ویژه این نشست بودند که هر کدام سخنرانی هایی را ایراد کردند. رهی استاندار مازندرانی سمنان، دبیر و مسئول هماهنگی مجمع استانداران پس از انقلاب کشور و معاونان برنامه ریزی و پشتیبابی استاندار مازندران از دیگر میهمانان این نشست بودند و علاوه بر آن حضور فرزندان برخی از استاندران نیز قابل توجه بود.

* در ابتدای جلسه به علت فوت آقایان مرحوم مجد آرا، مرحوم  عبدالعلی مصحف و مرحوم دکتر سید احمد طباطبایی استانداران فقید مازندران با درخواست استاندار مازندران فاتحه ای برای شادی روح آنان تلاوت شد. البته به گفته کریمی از فرزندان این افراد دعوت به عمل آمده بود که تنها فرزند مرحوم مصحف توانسته بود در این جلسه حضور پیدا کند.

* کشاورزیان (استاندار اسبق مازندران)، مرتضی حاجی ( وزیر سابق دولت خاتمی)، شفقت (استاندار فعلی بوشهر)، پنجه فولادگران، رحمان زاده، صالحی و قربانی از استانداران ادواری مازندران بودند که در این نشست حضور داشتند و بوشهری، رفیعی پور، طاهایی، مفیدی، گرانمایه پور و انصاری از دیگر استانداران سابق مازندران بودند که در این نشست حضور نیافتند که کریمی علت این عدم حضور را ارسال با تاخیر دعوتنامه و مشغله های کاری و مدیریتی آنان عنوان کرد.

* پس از سخنرانی کریمی استاندار مازندران و ادیانی راد دبیر مجمع نمایندگان مجلس کلیپی با عنوان " یاد باد آن روزگاران، یاد باد" که از سوی روابط عمومی استانداری مازندران از فعالیت های استانداران سابق تهیه شده بود پخش شد که به علت نمایش عکس ها و فیلم های افتتاحیه ها، بازدید ها و جلسات مختلف 30 سال گذشته با حضور روسای جمهوری دولت های قبل در سنین جوانی مدعویین، حاضرین را به وجد آورد و خاطره هایی را در ذهن آنان زنده کرد که چند خاطره نیز بازگو شد.

* مرتضی حاجی بیشتر از همه افراد حاضر در جلسه در این فیلم دیده شد که شاید به علت حضور دو دوره در مسند استانداری مازندران در سال های 59 تا 61 و 65 تا 68 بود.

* پخش فیلم ها و عکس هایی از حضور رهبر معظم انقلاب اسلامی، شهید رجایی، آیت الله هاشمی رفسنجانی و خاتمی به عنوان روسای جمهور وقت در مازندران و به خصوص دیده شدن کریمی استاندار فعلی مازندران در کنار کشاورزیان استاندار سالهای 71 تا 72 و 76 تا 79 برای خبرنگاران جالب بود.

* برگزاری مراسم های افتتاحیه، بازدید های مختلف و سخنرانی هایی در راستای دعوت از سرمایه گذاران و توسعه استان از نقاط مشترک کلیه استاندران بود که در این فیلم کاملا مشهود بود.

* حضرت آیت الله طبرسی در ابتدای صحبت های خود آقای بوشهری را که در قید حیات هست را در کنار دیگر استانداران سابق فوت شده یاد کرد و برای ایشان نیز طلب مغفرت کرد که با واکنش برخی حاضرین در جهت اعلام اینکه آقای بوشهری در قید حیات هستند مواجه شد و با عنوان اینکه کاغذی که به ایشان دادند اسم آقای بوشهری در کنار متوفیان دیگر خط خورده است خود را بی تقصیر اعلام کرد.

* مشکلات کشاورزی و عدم توسعه آن، توجه به صنعت گردشگری، ساماندهی دریا، واردات بی رویه، اعتماد به بخش خصوصی، اشتغال جوانان از نکات کلی بود که اکثر استانداران سابق حاضر در جلسه از آن صحبت کردند و انتقاد هایی نیز به وضعیت فعلی کشور و سیاست های کلی آن نیز داشتند.

* در این جلسه نکات کلی مطرح شد که در اکثر جلسات فعلی استان و کشور مطرح می شود و مطمئنا در مدیریت های 30 سال گذشته نیز بحث و تبادل نظر شده است. شاید به دلیل اینکه این جلسه نخستین نشست بود و مدیران سابق حاضر در جلسه آشنایی کافی با وضعیت فعلی استان نداشتند به کلی گویی پرداختند ولی جدا از جنبه مثبت گردهمایی مدیرانی با تفکرات مختلف سیاسی، بهتر است آقایان حاضر در این گونه نشست ها با فکر و برنامه حضور پیدا کرده تا در راستای توسعه استان گامی برداشته شود.

* عکس یادگاری استانداران سابق و فعلی مازندران پایان بخش این نشست بود.