سه شنبه 16 آذر 1389-16:29
دلباخته
...شهید کشوری همواره برای وحدت و انسجام دو قشر ارتشی و پاسدار، می کوشید به نحوی که مسوولان ، هماهنگی و حفظ غرب کشور را مرهون تلاش او می دانستند.(به بهانه 15 آذرماه،سالروز شهادت سرلشگر شهيد احمد کشوري؛فاطمه قنبري قاديکلايي،خبرنگار-قائم شهر)
پانزدهم آذر ماه یاد آور شهادت سرلشگر خلبان "احمد کشوری" -عقاب تیزپرواز جبهه های جنگ-است که دلاوری ها و جنگ آوری هایش در یادها ماند و خاطره شد.
او در تیرماه 1332، در خانواده ای متوسط در فیروزکوه چشم به جهان گشود. در عنفوان جوانی به خاطر عشق و علاقه سرشارش به اسلام، قدم در راه فعالیت های مذهبی گذاشت و با صدایی پرسوز حال و هوای خاصی به مجالس مذهبی می بخشید.
وي دلباخته امام حسین (ع) بود و درروزهای محرم، عاشقانه و بی ریا عزاداری و مرثیه خوانی می کرد.
" فاطمه سیلاخوری" مادر شیهد خلبان سرلشگر کشوری می گوید: این شهید همچنان که به فعالیتهای تحصیلی و مذهبی می پرداخت در خصوص مسایل سیاسی جامعه نیز کنجکاو و حساس بود به طوری که در سال آخر دبیرستان، با دو تن از هم کلاسان خود، به فعالیت های سیاسی دست زد و با کشیدن طرح ها و نقاشی های سیاسی، ماهیت رژیم را افشا کرد.
مادر شهيد ادامه داد: شهید کشوری پس از گرفتن دیپلم ، آماده ورود به دانشگاه شد،اما به علت فقر مالی و هزینه سنگین دانشگاه، از ورود به آن بازماند و در سال 1351، وارد ارتش (هوانیروز) شد.
به گفته سیلاخوری،شهید احمد کشوری به خاطر هوش سرشار و استعداد فوق العاده ای که داشت، توانست دوره های آموزش خلبانی بالگردهای "کبری" و "جت رنجر" را با موفقیت به پایان رساند.
وی ادامه داد : با توجه به ممنوعیت نگهداری و مطالعه کتاب های مذهبی، سیاسی و روشنگر در ارتش، کشوری این گونه کتاب ها را مخفیانه نگهداری و در فرصت مقتضی مطالعه می کرد و به همین دلیل چندین بار مورد بازجویی و تهدید قرار گرفت.
مادر شهید کشوری تصریح کرد:شهید کشوری که سعی وافری در زمینه ترویج روحیه انفاق در بین همکارانش داشت در اوایل اشتغال به کار در کرمانشاه ، پس از شناسایی فقرا و نیازمندان شهر، همراه با تعدادی از همکاران و با کمک افراد خیّر و نیکوکار هوانیروز، مخفیانه صندوق اعانه ای جهت کمک و مساعدت به آنها تشکیل داد.
کشوری، چه در زمان قبل و بعد از انقلاب اسلامی، به عنوان مجاهد فی سبیل الله برای اعتلای اسلام عزیز و تحقق حکومت الهی، پیوسته تلاش کرد و همگام و همراه با حرکت های توفنده ملت، در همه صحنه های انقلاب حضور داشت و بسیاری از شب ها را با چاپ اعلامیه های امام خمینی (قدس سره ) به صبح رسانید.
به گفته سیلاخوری این شهید در راه دفاع از آرمان های امام عزیز، چندین بار مورد ضرب و شتم قرار گرفته بود اما با افتخار از آن یاد می کرد و می گفت : "این باتومی که من خوردم ، چون برای خدا بود، شیرین بود."
شهید کشوری همواره برای وحدت و انسجام دو قشر ارتشی و پاسدار، می کوشید به نحوی که مسوولان ، هماهنگی و حفظ غرب کشور را مرهون تلاش او می دانستند.
شهید سرلشگر خلبان احمد کشوری به اذعان بسیاری از دوستان و هم رزمانش مرد میدان کارزار بود و قلبش برای حفظ نظام و کشورش می تپید و در راستای این اهداف بلندش جان را نیز نثار کرد.
او با جسمی مجروح به جبهه رفت و شجاعانه با دشمن بعثی آن گونه جنگید که بیابان های غرب کشور را به گورستانی از تانک ها و نفرات دشمن تبدیل کرد.
شهید کشوری شجاعانه به استقبال خطر می رفت، ماموریت های سخت و خطرناک را از همه زودتر و از همه بیشتر انجام می داد، شب ها دیر می خوابید و صبح ها خیلی زود بیدار می شد و نیمه شب ها نماز شب می خواند.
سرانجام شهید سرلشگر خلبان احمد کشوری در روز 15 آذر 1359، در حالی که از یک ماموریت بسیار مشکل ، اما پیروز باز می گشت ، در ایلام (منطقه میمک - دره بینا) مورد حمله مزدوران بعثی قرار گرفت.
در حالی که هلیکوپترش در اثر اصابت راکت های دو فروند میگ عراقی به شدت می سوخت، آن را تا مواضع خودی هدایت کرد و آن گاه در خاک وطن سقوط کرد و به آرزوی دیرینه اش رسید.
پیکر پاک او را به تهران انتقال دادند و در مزار شهیدان (بهشت زهرا)، میعادگاه عاشقان الله ، به خاک سپردند .
گفتني است امسال همزمان با بیست و نهمین سالگرد شهادت شهید خلبان کشوری ، یادواره این شهید و 150 شهید کیاکلا با حضور مسئولان در بخش کیاکلا برگزار خواهد شد.
ايميل نويسنده: (irna_mazand@yahoo.com)