پنجشنبه 2 تير 1390-5:57

خبرهای پرحاشیه برای مازندران:مجسمه،ترکیه و استخاره!

شبکه ماهواره ای (voa) این هفته دربرنامه بی هویت پارازیت ، ماجرای جمع آوری مجسمه های میدان امام (ره ) ساری را دستمایه توهین به امام راحل (ره) ومقام معظم رهبری قرار داد/صرف دیدن شهری مانند استانبول باجمعیت 17 میلیونی که فاقد ترافیک است برای مردم شهری کم جمعیت مانند ساری که دچار ترافیک عذاب آورند چه فایده ای به همراه دارد؟/(يادداشتي از عباس مهدوی،روزنامه نگار-ساري)


  این هفته مازندران درقالب سه خبر پرحاشیه مورد توجه رسانه های سراسری و حتی معاند نظام قرار گرفت .

 ابعاد و دلایل رخداد این خبر ها بايد مورد تحلیل کارشناسانه قرار گیرد تا شاهد اغنای افکار عمومی در رویارویی با این خبرها باشیم .

شورای اطلاع رسانی استان بايد در نشست های خود به بررسی زوایای مختلف چنین خبرهایی بپردازد و با تشکیل میز تحلیل رویدادهای پرحاشیه و فراگیر ، میزان آگاهی مخاطبان را نسبت به خبرهایی که بازتاب وسیعی دارند ، افزایش بخشد.

 صرف تکذیب اخبار ، انفعال و یا مجادله های رسانه ای، افکار عمومی را نسبت به روند مدیریت در استان و تصمیم گیری ها بدبین خواهد ساخت و زمینه های بهره برداری برای القاي حس ناکارآمدی را گسترش خواهد بخشید ....و اما سه خبر پرحاشیه :

مجسمه ها در voa

شبکه ماهواره ای صدای آمریکا (voa) که در راستای جنگ نرم و براندازی جمهوری اسلامی ایران راه اندازی شده است ، این هفته دربرنامه بی هویت پارازیت ، ماجرای جمع آوری مجسمه های میدان امام (ره ) ساری را دستمایه توهین به امام راحل (ره) ومقام معظم رهبری قرار داد .

پارازیت با محور قرار دادن این مجسمه ها ، سعی کرد ایرانیت و انقلاب اسلامی رادر تضاد با هم توصیف کند و به مخاطبان این گونه القا کند که نظام با هرگونه مظاهر تاریخی مخالف است .

متاسفانه تصمیم ناسنجیده مسوولان استان در جمع آوری مجسمه های میدان امام (ره) تبعات وسیعی در محافل عمومی و رسانه ای داشت و سایت ها وشبکه های ماهواره ای مخالف نظام نیز درصدد بهره برداری ازاین اقدام برآمدند .

 اندکی تدبیر و اقدامی معقول، می توانست از این همه حاشیه پردازی ها و تحلیل های ناصواب جلوگیری کند .

مجسمه ها پس از جمع آوری از میدان امام به جای دور انداختن درحاشیه شهر ، بايد با مکان یابی صحیح ، درسایر نقاط و بوستان های مرکز استان نصب می شد .

مسوولان شهرداری ساری نیزبیش از این تصمیم می توانستند با فراخوانی تخصصی از مجسمه سازان و طراحان فضاهای شهری برای ارائه المانی جدید ، جذاب و منطبق بانام میدان ، دعوت به همکاری كنند .

درجامعه امروز که شاهد سرعت انتقال اطلاعات و دسترسی آسان مردم به اخبار ، رویدادها و اتفاقات هستیم، اتخاذ هرگونه تصمیمی باید مبتنی برارزیابی جنبه های مختلف تاثیرگذاری آن برافکار عمومی ، باشد .

 مازندرانی ها دراستانبول!

دوشنبه شب ، بخش پربیننده خبری 20:30 شبکه دوم سیما ، در آیتم ، زیر ذره بین خود به موضوع سفر اخیر جمعی از شهرداران ، فرمانداران و مسوولان استانداری به ترکیه پرداخت و این پرسش رامطرح کرد که آیا این سفر درراستای وظایف کاری انجام گرفته و یا یک عزیمت تفریحی بوده است .

 خبرنگار 20:30در تماس تلفنی با تعدادی از مسوولان حاضر دراین سفر دلایل حضور در ترکیه را از آنان جویا شد .

پاسخ های داده شده برای مخاطبان قانع کننده نبود . نکته جالب توجه در این گفتگو که از سوی یکی از مسوولان مطرح شد ، نا هماهنگی دربرنامه ریزی سفر و پذیرا نشدن شهرداري استانبول برای نشست بامسوولان مازندرانی بود .

هزینه این سفر 30 میلیون تومان عنوان شد که از سوی سازمان همیاری شهرداری های مازندران تامین شده است .

برخی رسانه ها نیز هدف این سفر راتفریح مسوولان مازندرانی درشهر آنتالیای ترکیه توصیف کردند که باواکنش و تکذیب صریح روابط عمومی استانداری مازندران روبرو شد.

 آنچه موجب شد تا سفر به ترکیه با حاشیه های رسانه ای همراه شود، اطلاع رسانی ناصحیح و غیر شفاف سازمان همیاری شهرداری ها ، قبل از عزیمت مدیران به این کشور بود .

بیان منطقی دلایل سفر مدیران آن هم با هزینه های بیت المال و شرایط کنونی بودجه ، می توانست مانع قضاوت های متعدد کنونی شود .

 برای رسانه ها و افکار عمومی این پرسش مطرح است که سفرهای مدیران استان به کشورهای نظیر مالزی ، ترکیه و ... برای توسعه استان چه ره آوردهایی به همراه دارد و چرا نتایج و ماحصل آن در نحوه مدیریت و تغییر نگرش این مسولان مشهود نیست .

صرف دیدن شهری مانند استانبول باجمعیت 17 میلیونی که فاقد ترافیک است برای مردم شهری کم جمعیت مانند ساری که دچار ترافیک عذاب آورند چه فایده ای به همراه دارد ؟

 استخاره پرماجرا !

ماجرای استخاره استاندار مازندران درلغو حکم علی بابایی به عنوان فرماندار جدید ساری ، این هفته به سوژه پرحاشیه رسانه های سراسري و استانی مبدل شد .

تعدادي از روزنامه های سراسری نیز تیتر صفحه نخست و ستون های پرمخاطب خود را به این موضوع اختصاص دادند .

برخی معتقدند اغلب سخنرانی های مهندس طاهایی به رقم صداقت درگفتار و سال ها تجربه مدیریتی ، با احساس و بیان درونمایه های عاطفی همراه است و همین امر گاهی استاندار مازندران را با دردسرهایی مواجه می سازد .

 بی تردید استاندار با سابقه و با تجربه ای همچون طاهایی ، در سایه مدیریت مبتنی بر عقلانیت و درایت پله های ترقی را پیموده و مسوولیت های متعدد ملی و استانی را درکارنامه مدیریتی خود به ثبت رسانده است .

همچنين اميدواريم خبر انتشار يافته از سوي استاندار؛راجع به خبرنگار پرتلاش مازندراني؛ در بخش بامدادي راديو سراسري صحت نداشته باشد. هرچند فایل صوتی این گفتگو در برخی سایت ها منتشر شده است. 

ايميل نويسنده: (abbas_mahdavi2009@yahoo.com)