جمعه 3 تير 1390-17:9
وقتي مديران، مات شدند ما چرا كيش نشويم!؟
صالح زاده-شهردار قائم شهر-در پاسخ به سئوال خبرنگار مازندنومه که از او راجع به سفر گروهي تعدادي از اعضاي شورا،شهردار و جمعي ديگر از کارکنان شهرداري به کيش پرسيده بود،گفت:پنج شنبه شب هم نمی توانم با خانواده ام به جایی بروم؟/اصلا هرچه دوست دارید بنویسید،مگر قبلا ننوشتید؟/در ساعت اداری تماس بگیرید پاسخ دهم!(ماجراي سفر کيش تعدادي از مسئولان شهري قائم شهر)
به گزارش مازندنومه،پس از سفر خارجي برخي از مديران استان،خبر رسيده كه گروهي از اعضاي شوراي اسلامي شهر و كاركنان شهرداري قائمشهر براي چندمين سال، به جنوب كشور (كيش) اعزام شدند.
در اين زمينه ابهامات و سئوال هايي براي افکار عمومي در قائم شهر به وجود آمده که برخي از آن ها بدين شرح است:
1- چند نفر از مسئولان شهري قائم شهر به اين سفر رفتهاند؟
2- آيا آنان به مأموريت اداري رفتهاند يا اين سفر شخصي بود؟
3- اگر سفر اداري بوده،چه مبلغي هزينه شده است و هزينه اين سفر از كجا آمده است؟
4- برخي ميگويند هزينه سفر از سوي پيمانكاران شهرداري تأمين شده و بعضي نيز ميگويند از سوي شهرداري پرداخت شده است.در هر حال اگر سفر اداري بوده با چه انگيزهاي شكل گرفت؟
5- دستور و ضرورت انجام اين سفر را چه كسي تعيين کرده است؟
6- نتيجه اين سفر تفريحي چيست و چقدر براي شهر مثمرثمر است؟(اين در حاليست که قبلا" هم تعدادي از کارکنان شهري قائم شهر به کيش رفته بودند و اين سفر نخست آن ها نبود،سئوال اين است که دستاوردهاي سفر پيشين چه بوده است؟)
7- اگر هم شهرداري يا متولي سفر، به صحيح بودن آن يقين داشته باشند، ناظران بايد پاسخ دهند آيا نظارتي بر ضرورت،نحوه و چگونگي انجام اين سفر صورت دادند يا خير؟
خبرنگار مازندنومه برای پرسیدن چند سوال در خصوص علت سفر برخی کارکنان شهرداری و اعضای شورای قائم شهر،پنج شنبه شب ابتدا با رئیس و نائب رئیس شورای شهر تماس گرفتم که پاسخگوی تلفن همراه خود نبودند.
اگرچه که می توانستیم طبق روند معمول برخی رسانه ها ، به انتشار یک سویه اين خبر دست بزنیم، اما خواستیم علاوه بر انتشار خبر ، اظهار نظر مسئولان و به کيش رفتگان را نيز جویا شویم.
در ادامه با صالح زاده-شهردار قائم شهر-تماس برقرار کرديم.او هرچند تلفن خود را پاسخ داد اما به سئوالی پاسخ نداد.
صالح زاده که خود همراه سه عضو شورا به کيش رفته بود، با بیان اینکه"پنج شنبه شب هم نمی توانم با خانواده ام به جایی بروم"،گفت:"اصلا هرچه دوست دارید بنویسید ، مگر قبلا ننوشتید ، در ساعت اداری تماس بگیرید پاسخ دهم!"
حامد سه سلطانی،دیگر عضو شورای شهر قائم شهر بود که پاسخگوی سئوالات ما شد. وی در رابطه با این سفر ، اظهار داشت: چند نفر از مسئولان واحدهای شهرداری که در طول سال به عنوان مسئول نمونه شناخته شده بودند،به همراه تعدادي از اعضای شورای شهر ، عازم این سفر شدند.
سه سلطانی با بیان اینکه این سفر تفریحی نبود و یک ماموریت کاری بود، افزود: ماموریت بعدی در تبریز و یا یزد خواهد بود.
وی تصریح کرد: در این سفر از فضای سبز، گلخانه ، پارک دلفین ، پارک پرندگان و چند پروژه عمرانی و زیرساختی و پروژه اتوبان ساحلی جزیره ، بازدید به عمل آمد.
این عضو شورای شهر قائم شهر ، با بیان اینکه جدای از اینکه هزینه این سفر در ردیف بودجه بود ، یادآور شد:در ردیف های بودجه وزارت کشور برای شهرداری ها ردیف بودجه ماموریت های خارجی هم لحاظ شده است.
سه سلطانی خاطرنشان کرد: هدف از این سفر که با بودجه شهرداری و مصوبه شورای شهر صورت گرفت ، ایجاد نگاه جدید در پروژه های عمرانی ، فضای سبز و مبلمان شهری است و سعی بر این بود بازدید از جایی انجام شود که از " کلاس" و تکنولوژی بالاتری برخورددار است .
شایان ذکر است که رئیس شورای شهر قائم شهر هم دقایقی پس از این گفت و گو ، در تماس تلفنی خواستار پاسخگویی به خبرنگار مازندنومه شد و افزود: به دلیل حضور در جلسه نتوانستم پاسخگوی تلفنم باشم که البته از تعامل این دو عضو شورا برای پاسخگویی به رسانه ها ، سپاسگزاریم .
با توجه به توضيحات بالا،برخي ابهامات بر جاي مانده است:
1- اگر منظور این است که هزينه سفر در بودجه پیش بینی شد، آیا این سفر در قالب ماموريت بود یا خیر شخصی بود؟
2- اگر مأموریت بود گاهی اتفاق می افتد که برای تأمین ملزومات شهری باید سفر کرد؛ گاهی هم سازمان فرا دست از آن مقام دعوت می کند تا برای هماهنگی کاری به سفر برود؛ گاهی هم جزو برنامه های از پیش تعیین شده مانند تأمین اعتبار، این نوع سفرها صورت می گیرد؛ باید مشخص شود محصول آن کدام نوع بود؟
3- وقتی مأموریت اداری شکل می گیرد برگه درخواست مأموریت نوشته شده و موضوع (شامل وظیفه محوله به مأمور در محل مأموریت)، مدت و تاریخ، محل اقامت، نوع وسیله، نوع وسیله و تجهیزات موردنیاز، مسوول واحد اعزام کننده، مقام موافقت کننده مشخص و مسوول امور اداری ضرورت آن را تأیید و مسوول امور مالی بودجه آن را محقق می کند؛ در پایان گزارش مأموریت توسط مأمور نوشته شده و مسوول واحد اعزام کننده آن را تأیید می نماید؛ این مشخصات چیست؟
4- چنانچه شهردار خواست کارکنان نمونه را تشویق کند، آیا روابط عمومی شهرداري تاکنون در این خصوص اطلاع رسانی کرده تا کارکنان بدانند چگونه مسئول نمونه انتخاب مي شود و بیشتر تشویق شده و کار خوب تکثیر شود؟و اصلا" نحوه و فرایند انتخاب کارمند نمونه چه بود؟
برخي شهروندان قائم شهري مي گويند طرح تکریم مردم و جلب رضایت ارباب رجوع به درستی در شهرداری اجرا نمی شود.
در نظام اسلامی، فلسفه وجودی سازمانها و نهادها و نیز به کارگیری کارمندان و کارگزاران اجرایی، خدمترسانی به مردم است.
در منشور اخلاقی امام علی (ع) برای کارمندان و کارگزاران آمده:
1. نگهبان نفس خویش باش؛ 2. از سلام و تعارف و مهربانی به مردم کوتاهی مکن؛ 3. پر و بالت را برای مردم بگستران و با مردم گشادهروی و مهربان باش؛ 4. کاری که بر دوش توست طعمه نیست، امانتی است که بر دوشت نهادهاند؛ 5. بالاتر از خود را فرمان ببر، تا پایینتر از تو فرمانبردارت باشد؛ 6. کار هر روز را در همان روز انجام ده؛ زیرا هر روز، کاری مخصوص به خود دارد؛ 7. بکوش تا هر کاری را در جای خود و زمان مخصوص به خود انجام دهی؛ 8. با خدا، مردم و خویشاوندان انصاف را رعایت کن؛ 9. هرگز به خدمتهایی که انجام دادی، بر مردم منت مگذار؛ 10. در وعدهای که به مردم دادی، خلف وعده مکن؛ 11. هرگز نیکوکار و بدکار را در نظرت یکسان قرار مده؛ 12. از همکاران نزدیکت سخت مراقبت کن؛ 13. از حوادث گذشته تاریخ، برای آینده عبرت بگیر.
آيا مسئولان ما اين گونه اند و واقعا" سفرهاي شان در راه خدمت و رضاي پروردگار است؟
جا دارد شهرداري و مراجع ناظر از مديريت شهري شهر قائمشهر به افكار عمومي پاسخ دهند و ابهامهاي موجود را مرتفع نمايند. ما هم بر حسب لزوم همكاري، آمادگي خويش را براي پاسخگويي به خوانندگان ارجمند اعلام ميداريم.