شنبه 4 تير 1390-20:40

...زبانم لال!

موقع واريز يارانه ها،شعبات بانک ها و جلوي خودپردازها شلوغ مي شود،پیشنهاد می کنم یا تعداد عابر بانک ها را افزایش دهید و یا طرح واریز یارانه ها را به صورت زوج و فرد اجرا کنید؛ به این صورت که یارانه عده ای را در ابتدای ماه و یارانه عده باقی مانده را در دوره دیگری از ماه واریز کنید! (طنز و جدي درباره واريز شدن ماهانه يارانه ها؛از:کلثوم فلاحي،خبرنگار-ساري)


اول ماه شد و باز هم دولت یارانه واريز کرد واين بار البته با يک روز تاخير! حکايتي شده اين يارانه هاي واريزي به حساب ملت!

واضح و مبرهن است و همه مي دانيم که برای نهادینه کردن یک فرهنگ (فرهنگ به معنای خاص)  ابتدا باید زیرساخت آن را مهیا کرد. به طور مثال ، سازمان گردشگری به این نتیجه رسیده که باید با مقوله چادرخوابی مسافران که هیچ خیری برای استان ندارد و ممکن است به امنیت گردشگران هم صدمه بزند ، مقابله کند و به همین منظور عنوان شده زیرساخت هایی در چهار شهرستان مهیا شده است.

 یعنی اگر قرار است مسافر به چادرخوابی نپردازد باید کمپ ها ، سوئیت ها و یا مراکز ارزان قیمت در اختیار این افراد قرار گیرد تا شب را در چادر مسافرتی سر نکنند.

 یا مثال ديگري در همين ارتباط مي زنم؛مي گويند و درست مي گويند که فقط در محدوده طرح دريا شنا کنيد، اما از آنجایی که زیرساخت ها در طرح های دریا مهیا نیست ، به همین دلیل مسافر هم رغبتی به استفاده از مناطق مجاز برای شنا ندارد.

 این دو مثال مشتي بود نمونه خروار مشتی از خروار، اما مسئله ديگر که موضوع اين نوشتار است،مقوله دولت الکترونیک است که آماده نبودن زیرساخت در این زمینه،نمود بیشتری دارد.

سال ها قبل طی یادداشتی با عنوان "دق پرداز" در یکی از نشریات محلی ، به مشکلات خودپرداز ها پرداختم و اینکه "باید مانند گذشتگان همیان های زر را به همراه داشته باشیم تا مجبور به استفاده از عابر بانک ها نشویم".

 دولت شعار الکترونیک شدن سر می دهد،در صورتی که هرچه می دویم و می خواهیم خود را با این شعار همراه کنیم ، گویا دولت نمی خواهد کسی با این شعار هماهنگ شود.

رسانه ها فریاد همسو شدن با دولت الکترونیک را سر مي دهند که" ایها الناس بنشینید در خانه های تان و همراه با نوشیدن یک فنجان چای، به امور بانکی و اداری خود هم رسیدگی کنید و یا به جای ایستادن در صف های طولانی بانک ها ، برای پرداخت قبوض از عابربانک ها استفاده کنید " اما زیاد "حساس نشوید"، چراکه اين قضيه در حد حرف وشعار باقي مانده است.

همکار قائم شهري ام مي گفت بنابر تبليغات فراوان مخابرات مازندران،خواستم قبض تلفنم را با سامانه 1818 بپردازم و الکترونيکي شوم! يک شب از ساعت 10 تا 10:45 شماره گرفتم اما پاسخي نشنيدم.بعدا" متوجه شدم که 1818 در قائم شهر فعال نيست!ببينيد شيوه کار را،اول تبليغات مي کنند و بعد شايد نوبت آماده کردن زيرساخت فرا برسد!

 اما يارانه ها؛در روزهایی که اعلام مي شود یارانه ها به حساب ها واریز شده، تا چند روز پس از واریز واقعی یارانه ها ، عابربانک ها به غایت شلوغ هستند و علی رغم اینکه عنوان می شود بسیاری از مردم به حساب یارانه خود دست نمی زنند ، این صف ها خلاف این ادعا را ثابت مي کند.

 باور بفرمایید هرچه می خواهیم به سمت الکترونیک شدن پیش برویم اما خود دولت بیش از این اجازه الکترونیک شدن را به ما نمی دهد.

 هر وقت عابربانک های شلوغ را می بینم متوجه می شوم که یارانه ها را واریز کرده اند و به خودم مي گويم که در این مدت یک هفته تا 10 روز ، دور الکترونیکی شدن را خط کشیده و سنتی عمل کنم!

بر اساس گفته هاي خودتان،دولت جراحی به این بزرگی را با موفقيت پشت سر گذاشته اما از نظر این جانب که البته تخصصی هم در زمینه جراحی ندارم، احساس می کنم در زمان جراحی ، قیچی را در داخل شکم موضوع جراحی جا گذاشتید!

کار به اين بزرگي بدون زيرساخت-حداقل از نظر بانکي- اجرا شده است.پیشنهاد می کنم یا تعداد عابر بانک ها را افزایش دهید و یا طرح واریز یارانه ها را به صورت زوج و فرد اجرا کنید؛ به این صورت که یارانه عده ای را در ابتدای ماه و یارانه عده باقی مانده را در دوره دیگری از ماه واریز کنید تا ما هم بتوانیم با دولت الکترونیک شما پیشگام شویم و هی ننشینیم و غصه بخوریم و امارات و مالزی برای ما آرزو شود که چه قدر الکترونیک هستند و ما نیستیم!

البته در بعضی مواقع به جای رفع مشکل ، صورت مسئله را پاک می کنیم و این را هم پیشاپیش عنوان کنم که اگر نتوانستید زیرساخت ها را مهیا کنید،زبانم لال به فکر قطع یارانه مردم نباشید!