دوشنبه 6 تير 1390-23:54

راهي به سوي خانه نيست؟

مازندنومه ماجراي ميان کاله را بررسي مي کند:مقيمي:نه تنها ميانکاله،بلکه آشوراده هم مال ماست-هیچ کس حق ندارد میانکاله را از مازندران جدا کند-استاندار باید هوشیار باشد/عظيمي:در دهه 30 سمنان و کاشان و گلستان زير نظر مازندران بودند-هیچ نشانه ای از تمدن منطقه گرگان در ميان کاله وجود ندارد.


نماینده مردم بهشهر ، نکا و گلوگاه در خصوص صحبت هایی که چند روز گذشته راجع به جدا شدن منطقه میانکاله از مازندران و پیوستن آن به استان گلستان شده،به مازندنومه گفت: نه تنها میانکاله متعلق به مازندران است بلکه آشوراده هم در شناسنامه مازندران قرار دارد.

 احمد مقیمی با بیان اینکه میانکاله از مازندران جداشدنی نیست ، اظهار داشت: این مسئله باعث بروز تنش های جدی خواهد شد.

 وی با اشاره به اینکه در این خصوص هشدار می دهیم،تصریح کرد: هیچ کس حق ندارد میانکاله را از مازندران جدا کند.

مقیمی یادآور شد: 12 روستایی که وقتی گلستان از مازندران جدا شد و همه صلاحیت قضایی ، فرهنگی ، اجتماعی ، سیاسی و کلیه امور انتخاباتی این 12 روستا مربوط به مازندران است اما هنوز نتوانسته اند این 12 روستا را از مازندران تحویل بگیرند،اما بهره برداری از جنگل و مراتع این 12 روستا به عهده گلستان است و آقايان اگر خیلی عرضه دارند این روستاها را تحویل بگیرند.

وی اظهار داشت: مگر مردم مازندران اجازه خواهند داد که قطعه ای از میانکاله جدا شود؟

 مقیمی با اشاره به اینکه من در این خصوص فقط شایعاتی شنیدم اما چون هنوز رسما اعلام نشده،اعلام موضع نکردم ،به خبرنگار ما گفت: از همین تریبون به وزیر کشور اخطار می دهم در تصمیم گیری ها تبعات اجتماعی مسائل را هم در نظر بگیرد.

وی با بیان اینکه با حوزه مالکیت نمی شود کار سیاسی کرد ، یادآور شد:مسئولیت اصلی این قضیه بر عهده استاندار است و استاندار باید هوشیار باشد.

*میانکاله در شرایط بسیار اسف باری قرار دارد


یک محقق بهشهری در خصوص تاریخ میانکاله به مازندنومه گفت: در طول تاریخ ، مسیر ورود به میانکاله از بهشهر بوده و برای رفتن به این منطقه محکوم هستند که از بهشهر عبور کنند.

 محمد عظیمی با بیان اینکه تالاب میانکاله در کنوانسیون رامسر با محدوده جغرافیایی مازندران به ثبت رسیده ، اظهار داشت: بزرگ ترین مشکل ، بیماری مدیریتی است که منابع را از بین می برد اما آیا ما باید مرزهای فرهنگی را هم از بین ببریم؟

 وی با اشاره به اینکه طبق اسناد ، در دهه 30 مازندران شامل مازندران فعلی ، گلستان فعلی ، سمنان فعلی و کاشان بود ، خاطرنشان کرد: در آن موقع مرکز حکومت در ساری بود و در شهر سمنان هم فرمانداری کل داشتیم که مسائل مرتبط حکومتی در آنجا انجام می شد.

عظیمی که کتابي را هم درباره تاريخ ميان کاله زير چاپ دارد،با بیان اینکه با توجه به انفصال کاشان از مازندران و متصل شدن به اصفهان ، تفکیک سمنان از مازندران ، جدایی گلستان از مازندران و در ایام اخیر هم که زمزمه جدایی غرب استان از مازندران داریم که این صدا گاهی به اوج رسیده و گاهی هم آرام می شود ، افزود: آیا این مسئله به معنی آن است که با این شرایط مدیریتی که شهرها را تبدیل به شهرستان و روستاها را تبدیل به شهر می کنیم تا دچار سهم خواهی شده و منابع را هدر بدهیم؟

 وی با اشاره به اینکه امروز میانکاله در شرایط بسیار اسف باری قرار دارد ، یادآور شد: بخش زیادی از زمین های بالادستی از بین رفته ، با ایجاد سد سفره های آب زیرزمینی را از دست داده ایم ، کشاورزی دچار مشکل شده ، رودخانه های ما آلوده هستند و ماهی ها ناچار برای تخم ریزی به مناطق آب شیرین متوسل شوند .

عظیمی با بیان اینکه میانکاله از نظر جلبک ها ، پلنگتن ها و تخم ریزی در وضعیت بسیار بدی قرار دارد ، گفت: آب میانکاله کم شده است.

 وی با اشاره به اینکه میانکاله با بیش از 65 کیلومتر مربع مساحت به عنوان دومین ذخیره گاه بیوسفری جهان مطرح است ، خاطرنشان کرد: این ذخیره گاه متعلق به ایران نیست بلکه متعلق به کره زمین است به این خاطر که در پاییز میزبان پرندگان سیبری است که پس از استراحت در این منطقه به سمت اروپا پرواز می کنند.

عظیمی اظهار داشت: در ماه های اخیر میانکاله به عنوان زیستگاه احیاي ببر سیبری مطرح شده اما با این اوضاع ، وضعیت میانکاله به کجا خواهد انجامید؟

 وی با بیان اینکه در دوره صفویه در منطقه میانکاله ببرهايي وجود داشت و این منطقه قرق شکار شاه عباس بود ، افزود:انار اشرف در اسناد تاریخی مطرح است و اسب های وحشی در این منطقه زندگی می کنند ، حیاتی که خودش ، خودش را تغذیه می کند ولي با این شرایط قطعا از بین می رود.

 عظیمی گفت: تقسیم و تبدیل میانکاله به شرایط دیگر ، کاملا ضد طبیعت و حیات مازندران است چراکه بخش زیادی از فضای این منطقه را با ورود انسان از دست می دهیم.

 این محقق با اشاره به اینکه بخش اعظمی از گیاهان خاص در میانکاله خودرو هستند ، اظهار داشت: روز به روز حیات جانوری و گیاهی مازندران را به تهدید و خطر بیشتری نزدیک می شود.

 وی با بیان اینکه بر اساس اسناد تاریخی از قرن سوم این مکان کاملا با همین شکل طبیعی وجود داشته و حفظ شده ، تصریح کرد: 2 قلعه بزرگ در میانکاله وجود دارد که حاکم قلعه پلنگان که در ورودی میانکاله قرار دارد ، حاکم اشرف بوده است و به همین خاطر گرگان به هیچ عنوان نمی تواند مالکیت این منطقه را داشته باشد.

عظیمی با اشاره به اینکه هیچ نشانه ای از تمدن منطقه گرگان در این منطقه وجود ندارد ، یادآور شد: هیچ وقت حضور استرآبادی ها و ترکمن ها در منطقه نداشتیم و اگرچه ترکمن ها در منطقه عبور و مرور می کردند ولی هیچ نشانه ای از حاکمیت آنها در میانکاله نبود و حضور عده ای ترکمن هم در حاشیه دریا به دلیل صیادی است و از این طریق امرار معاش می کردند.

وی در پايان خاطرنشان کرد: مالکیت تاریخی میانکاله مربوط به مازندران است.