چهارشنبه 2 شهريور 1390-14:55

حاجي پور در روستا،يوسفيان در شهر؛برنده کيست؟

 حاجی پور به طور نسبی از پایگاه اجتماعی خوبی در حوزه های روستایی برخوردار است،اما یوسفیان به طور نسبی در حوزه های شهری پایگاه اجتماعی خوبی دارد/نگران رد صلاحیت سیاسی خود از سوی شورای نگهبان نیستم/در انتخابات ریاست جمهوری بدون وابستگی به هیچ یک احزاب سیاسی،به حمایت از یکی کاندیداهایی پرداختم.(فضای انتخاباتی مجلس در آمل در گفت و گو با مريم پروين،فعال سياسي و فرهنگي)


مازندنومه: مریم پروین-عضو سابق شورای اسلامی بخش ، شهر و شهرستان آمل و از فعالان اجتماعی و فرهنگی آمل-از چهره هاي به نسبت مقبول و مورد اعتماد مردم آمل محسوب مي شود. از وي که دانشجوی کارشناسی ارشد MBA است ، تاکنون مقالات و یاداشت های متعددی در مطبوعات و رسانه های مختلف خبری در استان و کشور از جمله در پايگاه خبري مازندنومه و نيز روزنامه های اعتماد ، روزگار ، ایران ، شرق و جام جم در سطح کشور منتشر شده است.راجع به فضاي انتخابات در آمل گفت و گويي با پروين انجام داده ايم که از نظرتان مي گذرد.

------------------------------

مازندنومه:تحلیل شما از فضای انتخاباتی مجلس نهم در آمل چیست ؟ عملکرد آقای عزت الله یوسفیان ملا -نمایده کنونی مردم آمل در مجلس شورای اسلامی -و موقعیت کاندیداهای احتمالی اتخابات مجلس نهم در آمل و نتیجه رقابت های انتخاباتی را چگونه ارزیابی می کنید ؟

 پروین:فکر می کنم برای پیش بینی نتیجه انتخابات مجلس نهم در آمل زود است . باید دقیقا کاندیداهای قطعی انتخاباتی مشخص و با توجه به برنامه ها و دیدگاه های آنان ، سوابق و عملکرد و وزن سیاسی و اجتماعی آنان دست به یک تحلیل نزدیک به واقعیت زد،اما در میان کاندیداهای احتمالی تاکنون مطرح در آمل ، رقابت اصلی میان آقای یوسفیان و آقای رضا حاجی پور خواهد بود .

 آقای حاجی پور به طور نسبی از پایگاه اجتماعی خوبی در حوزه های روستایی برخوردار است، اما تاکنون موقعیت اجتماعی مستحکمی در حوزه های شهری به دست نياورده است و نیازمند کار و برنامه ریزی بیشتر است. از سوی دیگر اگر چه آقای یوسفیان به طور نسبی در حوزه های شهری پایگاه اجتماعی خوبی دارد، در حوزه های روستایی از موقعیت چندان مناسبی برخوردار نیست.

اینکه آقای حاجی پور تا چه اندازه بتواند ضعف پایگاه اجتماعی خود را در شهر و آقای یوسفیان نیز ضعف پایگاه اجتماعی خود را در روستا ها ترمیم و موقعیت خود را تقویت کنند ، می تواند سمت و سوی نتایج آرا به سود یا زیان هر یک از آنان را تغییر دهد.

 البته دوگانه یوسفیان و حاجی پور زمانی وجه غالب رقابت های انتخاباتی مجلس نهم در آمل خواهد بود که گزینه سوم قدرتمندی در رقابت های انتخاباتی حضور نداشته باشد.

 هم آقای حاجی پور و هم آقای یوسفیان ممکن است نقاط قوت و ضعفی داشته باشند که انتخاب نیز با مقایسه نقاط قوت و ضعف اشخاص صورت می گیرد .

درباره آقای حاجی پور باید منتظر ماند تا به شرح و معرفی بیشتر دیدگاه ها و برنامه هایش بپردازد . در مورد آقای یوسفیان هم منتقدانش غالبا عملکرد و سوابق او را نامطلوب تلقی کرده و معتقدند او بسیار ضعیف عمل کرده است، اما من معتقدم که در نقد عملکردها باید انصاف داشته باشیم.نمی توان عملکرد مثبت را سیاه نمایی و کوچک نمایی کرد و نادیده گرفت و عملکرد منفی را هم پنهان کرد . من با تخریب و توهین مخالفم.

 واقعیت این است که آقای یوسفیان در بعضی از موارد خوب عمل کرده است . پس نباید خدمات و عملکرد مثبت ایشان را نادیده بگیریم . در مواردی هم ضعیف عمل کرده و یا می توانسته است بهتر عمل کند که لذا  انتقادات وارد به او را هم نمی توان انکار کرد .

همان طور که اشاره کردم باید صبر کرد و دید چه کسانی به رقابت ها خواهند آمد مثلا آقای رستم حسن نژاد یکی از گزینه هایی است که چنانچه با برنامه های مدون وارد رقابت های انتخاباتی شود ممکن است در سر نوشت انتخابات در آمل تغییرموثر باشد.

مازندنومه : آیا شما در رقابت های انتخاباتی مجلس نهم در آمل حضور خواهید داشت ؟ بعضی از شنیده ها حاکی از آن است که شما  را در صورت کاندیدا شدن ، به سبب حضور و فعالیت شما در ستاد انتخاباتی یکی از کاندیدا های انتخابات ریاست جمهوری سال 1388 ، رد صلاحیت سیاسی خواهند کرد . ارزیابی شما چیست ؟

پروین:من از آمادگی کامل برای حضور در رقابت های انتخاباتی مجلس نهم در آمل برخوردار هستم،اما با توجه به مصوبه مجلس که می گوید نامزدهای انتخاباتی مجلس باید مدرک کارشناسی ارشد داشته باشند ، تا زمانی که در این مصوبه تغییری ایجاد نشود ، این مصوبه مانع امکان حضور من در رقابت های انتخاباتی خواهد شد، اما قطعا نگران رد صلاحیت سیاسی خود از سوی شورای نگهبان نیستم.

هیچ مستند و دلیل قانونی و حجت شرعی برای امکان رد صلاحیت من وجود ندارد.اینکه من در انتخابات ریاست جمهوری بدون وابستگی به هیچ یک احزاب سیاسی،به حمایت از یکی کاندیداهایی پرداختم که خود شورای نگهبان صلاحیتش را تایید کرده بود، نمی تواند دلیلی برای رد صلاحیت  باشد .

 پس از انتخابات ریاست جمهوری ، حوادثی به وجود آمد که در آن عده ای کم، دست به اقدامات غیر قانونی زدند که با نادیده گرفتن مصالح نظام و منافع ملی ، شائبه قصد آنان برای بر اندازی نظام را به وجود آورد . اما من همیشه معتقد به فعالیت های سیاسی و اجتماعی در چارچوب قانون اساسی بوده و هستم .

 در مقالات متعددی هم که منتشر کرده ام به صراحت بر اعتدال در چارچوب قانون و حفظ مصالح نظام و منافع ملی تاکید کرده ام . پس شایعه و توهم رد صلاحیت سیاسی من را جدی نگیرید .

مازندنومه:در صورتی که امکان حضور در رقابت های انتخاباتی مجلس نهم در آمل را نیابید ، مواضع انتخاباتی شما چه خواهد بود ؟

 پروین:برای من مهم ترین اولویت،انتخاب اصلح برای دفاع از حقوق و مطالبات مردم و برگزاری یک انتخابات سالم ، عادلانه و رعایت اخلاق انتخاباتی است . در صورتی که امکان حضور در رقابت های انتخاباتی را نداشته باشم ، از میان کاندیداهای قطعی حاضر در رقابت های انتخاباتی به گزینه اي رای خواهم داد که با توجه به چگونگی برنامه ها ، عملکرد ، سوابق ، توانایی ها و خصوصیات فردی و اجتماعی ، به طور نسبی از سایرین بالاتر و بهتر و به معیارهای من برای یک نماینده مطلوب نزدیک تر باشد .

به نظر من ، نماینده مطلوب ، نماینده ای است که از جنس مردم و برای مردم باشد، وامدار عده ای خاص و منافع آنان نباشد، از زد و بندهای سیاسی و اجتماعی دور باشد،روحیه تعامل بالایی با دستگاه های اجرایی و مدیران و فعالان سیاسی اجتماعی و فرهنگی حوزه انتخابیه خود داشته باشد،اولویت های مسایل و مشکلات و نیاز های کلان ملی و منطقه ای را بشناسد،دارای قدرت بالای طراحی و برنامه ریزی و شجاعت کافی در حیطه اختیارات و وظایف قانونگذاری و نظارتی باشد،به خرد جمعی و اعتدال در افکار و رفتار باور داشته و پای بند باشد،قاطعیت را با خودخواهی و اقتدار را با قدرت طلبی اشتباه نگیرد و روحیه مشورت گرایی و نقد پذیری  بالایی داشته باشد.

مازندنومه:با توجه به وجود گرایش ها و اختلافات مواضع سیاسی میان احزاب و تشکل های سیاسی اصولگرا و اصلاح طلب ، مواضع شما درباره اصولگرایان و اصلاح طلبان چیست ؟

 پروین:اگر اصول گرایی و اصلاح طلبی درست فهیمده شود،این دو مکمل یکدیگرند. اصلاحات برای هر نظام حکومتی و ساختار سیاسی ، اجتماعی ، اقتصادی و فرهنگی یک ضرورت است، اما هر گونه اقدامات به نام اصلاحات که خارج از چارچوب قانون و مصالح نظام و منافع ملی باشد غیر قابل دفاع و محکوم است؛همان گونه که هر نوع افراطی گری ها و تحجرگرایی هایی که در قالب و به نام و بهانه اصولگرایی بخواهد باعث از بین رفتن حقوق و آزادی های سیاسی و مدنی و قانونی مردم شود،محکوم است.

جمهوری اسلامی از دو رکن اساسی جمهوریت و اسلامیت تشکیل شده است . باید به هر دو رکن آن احترام گذاشت و پای بند بود.

 من معتقدم به رغم وجود برخی اختلافات سلیقه ها و نگرش ها ، باید با اعتدال سیاسی و همدلی و همکاری ، در چارچوب قانون اساسی و مصالح نظام و منافع ملی در راه خدمت به مردم گام برداریم .