دوشنبه 1 اسفند 1390-23:48

تخلفات انتخاباتی بیداد می کند/آقایان ناظر،عینک بدیم خدمت تون؟!

با وجود این که موعد قانونی تبلیغات انتخاباتی آغاز نشده است،نامزدها در شهرهای مختلف استان تبلیغات آشکار انتخاباتی راه انداخته اند.(میتینگ تبلیغاتی به اسم افتتاح پروژه در قائم شهر+پرداخت پول میلیونی به مدرسه ای در آمل+پخش سی دی تبلیغاتی در بابلسر و فریدون کنار+افتتاح ستاد انتخاباتی در ساری و...)


مازندنومه،سردبیر:در حالی که زمان رسمی تبلیغات انتخابات مجلس هنوز آغاز نشده است،بسیاری از نامزدها تبلیغات خود را علنی کرده اند و نهادهای ناظر حتی از تذکر خشک و خالی هم خودداری می کنند!

از آمل خبر می رسد که نامزدها مدت هاست در مکان های معروف شهر از جمله جنب ساختمان تامین اجتماعی(یوسفیان)-خیابان هراز،مقابل پمب بنزین(تورنگ) و ابتدای خیابان طالب آملی،جنب درمانگاه فرهنگیان(حاجی پور) ستاد تبلیغاتی راه انداخته اند و ضمن تشکیل کمیته های مختلف،آمد و شد انتخاباتی دارند.

به ظاهر در خروجی ستادها تابلویی نصب نشده،اما پارتیشن بندی و نصب اتیکت کمیته های مختلف در اتاق ها،نیز پارک خودروهای مختلف و آمد و شد مکرر به درون این ستادها،خبر از تحرکات وسیع تبلیغاتی دارد.

نوع دیگر تبلیغات،ریخت و پاش های مالی و بذل و بخشش های میلیونی نامزدها و هواداران آن هاست،از اهدای توپ و گرم کن ورزشی و مانند این ها به روستاها گرفته تا دادن مایع دست شویی و هدایایی از این دست به مدرسه ها و هدیه ای میلیونی به دبیرستانی در آمل از سوی یکی از کاندیداها که فریاد سایر نامزدها را بلند کرده که اگر کمک به این دبیرستان اولویت داشت،چرا این موقع و درست شب انتخابات؟!

این گونه بذل و بخشش های شب انتخاباتی،شبیه اقدامات دولت نهم در آستانه انتخابات گذشته ریاست جمهوری است که برای کسب محبوبیت و گرفتن رای به افزایش 20درصدی حقوق بازنشسته ها(اکنون به 6 درصد تقلیل یافته است)و دادن معوقات آن ها و توزیع رایگان سیب زمینی در مناطق مختلف و... مبادرت کردند؛آن هم درست چند هفته مانده به انتخابات ریاست جمهوری!

در مرکز استان نیز اوضاع مشابه آمل است و ستادها عین شب انتخابات فعالند و برخی نامزدها علاوه بر فعالیت در ستاد،به توزیع اقلام تبلیغاتی از جمله کارت ویزیت و پخش پیامک انبوه اقدام کرده اند.

در قائم شهر یکی از نامزدها به ظاهر برای افتتاح کارخانه نساجی و در باطن برای تبلیغات انتخاباتی خود، خبرنگاران و تعدادی دیگر را دور خود جمع کرد،فضایی کاملا" تبلیغاتی را برای خود فراهم آورد و عین شب انتخابات میتینگ راه انداخت که گزارش این مراسم را در یک باکس خبری ويژه تقدیم کرده ایم.

عزت الله اکبری که چهارسال شعار احیای نساجی داده،اما اتفاق خاصی در این مدت نیفتاده است و کارگران نساجی با تجمعات متعدد خواهان حقوق و معوقات خود هستند،ناگهان تصمیم گرفت 11 روز مانده به انتخابات دوباره سوار موج تبلیغاتی احیای نساجی شود و با دعوت از رسانه هایی که چهارسال با آن ها رابطه نداشت،محبوبیت از دست رفته را احیا کند.

میتینگ انتخاباتی اکبری در روز روشن،بدون حضور مسئولان،در کارخانه شماره دو برگزار شد و وقتی ماجرای این جلسه تبلیغاتی را از یکی از مدیران ارشد استان پرسیدیم،با تعجب گفت:"مگر نساجی افتتاح شده؟کی؟!کی گفته؟!"

اما تخلف آشکار دیگر در حوزه بابلسر و فریدون کنار روی داده است،آن جا که رقیب اصلی یک نامزد متخلف،در نامه ای به مقامات شهرستان،معترض قضیه شده است!

از قرار نماینده کنونی این منطقه با پخش لوح فشرده در شمارگان بالا،به تبلیغات زودهنگام انتخاباتی روی آورده و مرتکب تخلف شده است.

به گزارش خبرنگار مازندنومه در فریدون کنار، "مقداد نجف نژاد" -که طرفدارانش او را دکتر خطاب می کنند-"سی دی" عملکردش درشش سال گذشته را بین شهروندان این دو شهرستان ساحلی پخش کرد و شبانه داخل منازل انداخت.

در این سی دی تصاویری از بندر آمده تا القا کند تصویب بودجه بندرفریدونکنار را او انجام داده است (این کار در زمان دکتر روحی به بهره برداری رسید)

هم چنین تصاویری از بیمارستان(بیمارستان امام فریدون کنار با پیگیری امام جمعه و اختصاص حدود 50 درصد بوجه توسط خیران شهرتجهیز شد)-پروژه مسکن مهر در 2 شهرستان( از طرح های ملی)-احداث چند پروژه ورزشی در روستاها(از مصوبات سفر اول ریاست جمهوری و مصوبه زمان نمایندگی دکتر روحی)-نیز تصاویری از کلنگ زدن چند پروژه ورزشی(که در سه هفته گذشته برای جذب آرا با حضور "پریچهره" انجام شد و فرماندار فریدونکنار ومعاونش به جهت تبلیغاتی و نمایشی بودن موضوع حاضربه شرکت در این مراسم نشدند)- در این سی دی تبلیغاتی وجود دارد.

در بخش دیگری از این لوح فشرده انتخاباتی،تصاویری از دو ساختمان نیمه کاره به عنوان منطقه و یا شهرک صنعتی فریدونکنار آمده که منطقه اش نامشخص است.نیز تصویری مبهم از یک راه روستائی که دوربین ، آسفات جاده را نشان می داد و معلوم نبود این جاده ،متعلق به استان ماست یا اصفهان و لرستان و...!و تصاویری از کمر بندی فریدونکنار که تاریخچه ای همچون کمربندی مرکز استان دارد.

در انتهای فیلم هم مقداد در مجلس پشت تریبون تذکر می دهد و از رئیس گله می کند که:اگر درست نمی کنید حداقل یک بلندگو دستی به من بدهید تا صحبت کنم که در جوابش رئیس جلسه با طعنه گفت: تو که خودت یک بلندگو هستی!؟

نجف نژاد چنان از عملکردش در فریدون کنار می گوید که او طی چهار ساله گذشته هیچ دفتر ارتباطات مردمی در این شهرستان نداشت.از مدتی پیش نیز برخی اعضای شوراها در مساجد بابلسر و مناطق اطراف آشکارا به تبلیغ او می پردازند و به مردم القا می کنند که اگر او رای نیاورد طرح ها و پروژه های عمرانی به فریدون کنار خواهد رفت و بابلسر از قافله توسعه عقب خواهد افتاد و... این یعنی نطفه آغاز تنش و التهاب و دو دستگی در منطقه.

در همین رابطه ولی الله نانواکناری-رقیب اصلی مقداد در انتخابات آتی-نامه ای به فرماندار فریدون کنار نوشته و از تخلف انتخاباتی مقداد شکایت کرده است.

در بخشی از این نامه آمده:" از آنجائی که براساس قانون انتخابات، تبلیغات انتخاباتی تا قبل از تاریخ تعیین شده ممنوع می باشد، متاسفانه جناب آقای مقداد نجف نژاد-کاندیدای دوره نهم مجلس شورای اسلامی- روز جمعه مورخه28/11/90 راس ساعت 45/4 بعداز ظهر در محل تکیه سیدالشهدا روستای ازباران از توابع فریدونکنار ضمن تبلیغ انتخاباتی اقدام به پخش cd ازعملکرد خود نموده که نسخه آن ضمیمه می باشد بین اهالی نموده است .

لذا از آن مقام محترم در خواست می شود که نسبت به موضوع برخورد قانونی به عمل آورده تا انتخاباتی سالم را در پیش داشته باشیم."

در میان خبرها و گزارش های ریز و درشت تخلفات انتخاباتی در استان،خبر خوشی هم از یکی از نامزدهای شرق استان به دست ما رسید که حرف حساب زد.

به گزارش مازندنومه،دکتر عبدالرحیم نیکخواه-یکی از چهره های دانشگاهی و عضو هیأت علمی جهاد دانشگاهی که کاندیدای انتخابات بهشهر و نکاست-در میان جمعی از هنرمندان شرق استان مازندران با تأکید بر استفاده از مشی درست و رویکرد های علمی در تبلیغات انتخاباتی بیان داشت: نوع تبلیغات کاندیداها نشانگر شأن اخلاقی و علمی و سطح فرهنگ و مرام انسانی است و لذا شیوه های غیر اخلاقی بیانگر فقر فرهنگی و تربیتی است.

او از تهمت، دروغ، وعده های نادرست، خشونت ورزی، تهدید، تطمیع و خرج های آن چنانی به عنوان یکی از مصادیق بد اخلاقی های متأسفانه رایج نام برده و از مردم و به ویژه دانشگاهیان و معتمدین خواست تا نسبت به خسارت های فرهنگی و اجتماعی ناشی از این بد اخلاقی ها در جامعه روشنگری کنند.

وی همچنین تحریک احساسات مردمی و نیز تحریکات ابلهانه‌ی تعصبات قومی و منطقه‌ای را یکی دیگر از نشانه های عقب ماندگی علمی و فرهنگی و اجتماعی دانست و بیان داشت: آنانی که به این روش ها متوسّل می‌شوند به دنبال فرافکنی و فرار از پاسخگویی به مخاطبان خود در قبال سوء مدیریت ها و ضعف‌های پیدا و پنهان خود هستند و این افراد برای اینکه مردم از آنها برنامه و رویکرد علمی و اخلاقی نخواهند به چنین شیوه هایی متوسل می‌شوند.

دکتر نیکخواه شهمیری تأکید کرد که انتخابات باید منشأء تحول به سوی پیشرفت و تعالی شود نه موجب گروکشی و نزاع های تخریبگر.

***

"آن کسی که می خواهد در انتخابات شرکت کند و کاندیدا می شود،آن کسی که کاندیدا می کند کسی را،آن کسی که فعالیت انتخاباتی می کند،آن کسی که تبلیغ می کند برای خودش یا غیر،این آزمایش اش همان جاست....تویی که فعالیت می کنی و تبلیغ می کنی برای انتخابات،تبلیغ خودت را می کنی یا تبلیغ برای اسلام می کنی؟...شما که تبلیغ برای خودت می کنی،همان تبلیغ برای شیطان است."-امام خمینی(ره)