چهارشنبه 24 آبان 1391-23:23

طاهایی:سئوال از رییس جمهوری تاکتیک های نظام را لو می دهد

یک فیلم را هم که درباره مازندران ساختند به اسم علی آباد تولید شد/به دعوت طرف چینی به دو استان جیلین و ججیانگ چین سفر کردیم/اعتبارات استانی تنها 17 درصد بودجه ماست/بانک ایده تشکیل شود/الان زمان سئوال از رییس جمهوری نیست/هادی ابراهیمی را به خاطر این که اهل رسانه بود،انتخاب کردم.(متن وحاشیه نشست استاندار با مدیران پایگاه های مجازی مازندران)


مازندنومه،سردبیر:نخستین نشست استاندار مازندران با مدیران پایگاه های مجازی مازندران(حدود 30 پایگاه)،پیش از ظهر چهارشنبه در ساختمان استانداری مازندران برگزار شد.

علاوه بر استاندار،معاون سیاسی و امنیتی استاندار،مدیر روابط عمومی،رییس دفتر و مدیرکل حراست استانداری و نیز معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران در جلسه حضور داشتند که جز طاهایی و رستمعلی سایران ترجیح دادند سکوت کنند و از اظهارنظر خودداری کردند.چکیده ای از اظهارات حاضران به همراه برخی حاشیه های این نشست را بخوانید.

*استاندار صدها برابر بیشتر دغدغه دارد

*کمال رستمعلی-مدیر روابط عمومی و امور بین الملل استانداری مازندران ابتدای جلسه شعری را از استاد شهریار با موضوع محرم و در توصیف امام حسین(ع)خواند که استاندار از او پرسید:این شعر را همان شهریار مشهور سروده؟ رستمعلی تایید کرد و گفت:از اشعار معروف زنده یاد شهریار است.

*رستمعلی ضمن تمجید از عملکرد سایت های خبری استان و تخصصی شدن فعالیت های آنان،پیشنهاد داد پایگاه های خبری به دنبال ثبت و آرشیو کردن عکس ها،نوحه ها،سرودها و آیين های مذهبی و محلی قدیمی باشند.

*مدیر روابط عمومی استانداری مازندران گفت:تهران کم تر اجازه نمایش فیلم ها و برنامه های محلی مراکز را می دهد و خودمان باید همین جا جبران کنیم که طاهایی گفت:یک فیلم را هم که درباره مازندران ساختند به اسم علی آباد تولید شد!(اشاره به سریال پایتخت)

*رستمعلی با بیان این که من تاکنون از رسانه ها گلایه نکردم و بابت مطلبی به سایتی زنگ نزدم اما امروز می خواهم قدری گلایه کنم،افزود:در ماجرای سیل اخیر طوری وانمود شد که انگار والی استان به اندازه نویسنده های سایت دغدغه مردم را ندارد؟به همان اندازه که شما دغدعه مردم را دارید،آقای طاهایی صدها برابر بیشتر نگران است و دغدغه دارد و احساس مسئولیت می کند.

*رستمعلی با یادآوری خاطره ای از کمک و پیگیری شبانه معاون سیاسی و امنیتی استاندار مازندران از خانواده ای که در محور ساری به قائم شهر بی سرپناه بودند،تصریح کرد:بدون این که آقای ابراهیمی بخواهد من مطلبی نوشتم و این اقدام نیک را انتشار دادم،اما بعضی رسانه ها نوشتند ابرهیمی گروه رسانه ای دارد و برای خود تبلیغات می کند و ...،در حالی که ماجرا این گونه نبود.

*پیشنهادهای قبلی چی شد؟

*ایرج نیازآذری-مدیر سایت سلام مازندران-گفت:من در جلسات گذشته،چند پیشنهاد ارائه دادم،نمی دانم سرانجام آن پیشنهاد ها چه بود که امروز پیشنهاد تازه ای بدهم.در این لحظه طاهایی گفت:یکی از پیشنهادهای خودتان را بگویید که چه بوده است؟نیازآذری پاسخ داد:مثلا" تشکیل ستاد یا اداره کلی در استانداری برای امور بین الملل و کارهای مربوط به تجارت و سفرهای خارجی و مانند این ها که قبلا" در چنین جلساتی مطرح کردم.استاندار هم توضیحاتی را در این زمینه ارایه داد.

*عباس مهدوی-مدیر سایت گردشگرآنلاین-ضمن بیان این که ما در بخش جلب و جذب توریست خارجی ضعیف عمل می کنیم،به معرفی کتاب مازندران،اثر تازه اتشارات شلفین پرداخت و حمایت های نهادهای دولتی را از این کتاب نفیس خواستار شد.

*طاهایی با اشاره به این که ما در حوزه گردشگری نقص جدی در زیرساخت ها داریم،درباره سفر اخیرش به چین گفت:ما به دعوت طرف چینی به دو استان جیلین و ججیانگ چین سفر کردیم و سرخود نرفتیم،بلکه دعوت شده بودیم.همین دو استان چین بیشتر از ایران و 83 میلیون نفر جمعیت دارند و هتل 5 ستاره شان جلوی چشم بود،در حالی که ما فعلا" در استان هتل 5 ستاره نداریم،مگر این که آقای عظیم زاده بنا کند.

*استاندار گفت:در راه جذب گردشگر خارجی و معرفی مازندران ، قدم هایی برداشته شده اما کافی نیست.مثلا" محتوای بسته هایی که برای عرضه در سفرهای خارجی می بریم،شامل صنایع دستی استان خودمان می شود.

*طاهایی در جایی از صحبت هایش گفت:خزر قوم خوش نامی نبوده و بهتر است به جای ساحل خزرآباد از نام ساحل فرح آباد استفاده کنیم که البته منظور از این فرح آن فرح معروف نیست!

*استاندار گفت:این اولین نشست ما با رسانه های مجازی بود و تقاضا کردیم رسانه های دولتی و شبه دولتی مثل مهر و فارس نباشند،حتی هیچ کدام از معاون های خودم را نیاوردم و آقای ابراهیمی هم که این جا هستند به عنوان رییس شورای اطلاع رسانی حاضرند،نه معاون استاندار.به پیشنهاد شما جلسات آینده را موضوعی می کنیم و خودتان موضوع پیشنهاد دهید.

*طاهایی گفت:اعتبار عمرانی استان در 8 ماه اول امسال فقط 30 میلیارد تومان بود،در حالی که مازندرانی ها هر ماه بیشتر از 140 میلیارد تومان یارانه می گیرند.

*طاهایی با بیان این که برخی طرح های مهم استانی مثل سد گلورد و آزاد راه تهران شمال در شمار پروژه های مهر ماندگار قرار گرفته است،افزود:من هنگام کلنگ زنی نیروگاه سیاه بیشه که حدود 27 سال پیش بود،حضور داشتم.او از ابراهیمی و رستمعلی خواست توری برای بازدید مدیران سایت های مجازی از این نیروگاه مهیا کنند تا دستاوردهای مهم دولت معرفی شود.

او اضافه کرد که در زمان کلنگ زنی شرکت سفال طبرستان و سد شهید رجایی هم حضور داشتم و به عنوان نماینده نوشهر و چالوس(غرب استان) در مجلس پیگیری هایی برای این پروژه های شرق استانی انجام دادم و جذب اعتبار کردم.

*طاهایی گفت:خرده پول های استان و اعتبارات استانی تنها 17 درصد بودجه ماست و 83 درصد مابقی باید از تهران و از اعتبارات ملی جذب شود که هنر نماینده های مازندران است که اعتبارات را به استان بیاورند.وی افزود:ما که خودمان یک بار با کمک وزیر اقتصاد 130میلیارد تومان از تهران برای غرب استان بودجه ملی جذب کردیم،در معرض سئوال و تحقیق و تفحص قرار گرفتیم!

*بانک ایده تشکیل دهیم

*علی صادقی-مدیرمسئول مازندنومه-در این نشست گفت:انتقاد رسانه ها ی مجازی از سفرهای خارجی مسئولان،نه به خاطر نفس سفر و یا خرج از کیسه بیت المال است،حتی گاه ضروریست که مدیران به این گونه سفرها بروند و با مدیریت و فن آوری ها و پیشرفت های نوین آشنا شوند،اما حرف ما این است که در چند سفری که انجام شد چرا گزارش کاری ارایه نشد؟نتیجه ملموس این سفرها چیست؟هیچ وقت بعد از بازگشت گزارش کاری،نموداری،جدولی و...از نتیجه سفرها ارایه نشد و این گونه به نظر می رسد که سفرها بی فایده است.

*استاندار در پاسخ گفت:در هیچ یک از سفرها ما ریالی از بودجه وزارت کشور خرج نکردیم و حتی ماموریت هم نگرفتیم،چون من حقوقی از وزارت کشور دریافت نمی کنم.وی افزود:البته تذکر خوبی داده شد که دستاوردهای سفر بازتاب داده شود و من می پذیرم.در ادامه برگه ای را کپی کرده و به حاضران دادند که در آن مختصری درباره سفر اخیر به چین توضیح داده شده بود.

*مدیرمسئول مازندنومه در ادامه بیان داشت:باید در استان و به سرپرستی استانداری بانک ایده تشکیل شود.این بانک در خیلی از کشورهای دنیا وجود دارد و در برخی سازمان های پیشرو در ایران هم مرسوم است. باید نرم افزار مدیریت ایده و سایتی طراحی شود که همه از نخبگان و رسانه چی ها و دانشگاهیان تا آحاد مردم بتوانند با مراجعه به این سایت، ایده های خود را در زمینه های مختلف ارایه دهند و هر چند ماه به ایده های برتر نیز جایزه داده شود.با ایجاد بانک ایده از نیروهای خوش فکر جوان استفاده بهینه می شود،دغدغه ها و نیازها شناسایی می شود و شبکه های ارتباطی و هم اندیشی های استانی شکل می گیرد.

*صادقی در ادامه به بیان ساز و کار تشکیل بانک ایده در استان پرداخت و افزود:در خیلی از مواقع ما در استان کارآفرین وطراح و سرمایه گذار داریم،ولی ترجیح می دهیم در استان های دیگر یا حتی خارج از کشور به دنبال او بگردیم و آن چه خود داریم از بیگانه تمنا می کنیم.مثلا" دو سال پیش صاحب ایده ای در همین ساری با کسب مجوز از سازمان انرژی های نو از زباله برق تولید کرد که با تمام تلاش هایش مهجور ماند و ما در چین به دنبال حل مشکل زباله برآمدیم.

*طرح راه اندازی بانک ایده با استقبال استاندار مازندران مواجه شد و او از مدیرمازندنومه خواست طرح كامل را جهت بررسي به استانداري ارائه دهد.طاهایی درباره موضوع زباله هم گفت:این را هم شما خودتان با ما پی گیری کنید.

*زمان سئوال از رییس جمهوری نیست

*استاندار در بخشی از اظهاراتش تاکید کرد:الان زمان سئوال از رییس جمهوری نیست،چراکه ایشان مجبورند در مجلس به بعضی موارد اشاره کنند و برخی تاکتیک های نظام لو برود.

*محمدعلی روشن-مدیر پایگاه صنایع نیوز-ضمن بیان مشکلات صنعت استان،گفت:تجمع کارگران نساجی جلوی بهارستان انصاف نبود و برای بیگانگان خوراک فراهم کرد.

*عادل روحی-مدیر سایت اصلاح نیوز-تاکید کرد:دادخواستی را در چند روز آینده آماده می کنم تا نام خزر را در مکاتبات داخلی حذف کنیم.

*رضا بحرگرد-مدیر پایگاه رو به شادی-در این جلسه اظهار داشت:بروز سیل در استان از سوءمدیریت ناشی می شود و اگر مدیریت ضعیف نبود ما این همه بلایای طبیعی نداشتیم،مسیری که 7 سال پیش جنگل بود،الان ویلا سازی شده است.وی افزود:بعضی فرماندارها تحت امر مجموعه استانداری نیستند و از نماینده شهرشان حساب می برند.بحرگرد ادامه داد:ما باید نگاه فصلی را از دریا حذف کنیم و برای تمام سال برای دریا برنامه داشته باشیم و نام طرح سالم سازی دریا را هم تغییر دهیم.

*استاندار در این لحظه از حاضران پرسید:به جای طرح سالم سازی دریا شما چه اسمی را پیشنهاد می کنید؟وی در جای دیگری گفت:به دلیل حذف بودجه فرهنگی ما هنوز نتوانستیم حق الزحمه ناجیان غریق را بپردازیم.

*راحله حاجیان-مدیر سایت خط سوم-صحبت هایش را با شعری از آرزو ولیپور-شاعر قائم شهری-در وصف حضرت زینب(س)آغاز کرد که استاندار گفت:این شعر را در سایت تان قرار دهید یا تکثیر کنید و در اختیار همه بگذارید.او در ادامه راجع به مصوبه دولت درباره حمایت از برنجکاران مطلبی را بیان داشت.

*آش شما مرا نمک گیر کرد!

*لابه لای اظهارات به بهانه قرار گرفتن در آستانه ماه محرم،از حاضران با آش پذیرایی به عمل آمد.محمدقلی نژاد-مدیر پایگاه شمال امروز-گفت:اول می خواستم موضوع دیگری را مطرح کنم اما چون آش خوردم،نمک گیر شدم و چیزی نمی گویم.او درباره توجه بیشتر به هیات های عزاداری محرم مطالبی را را بیان داشت.قلی نژاد گفت:حاج منصور در مهدیه تهران هزاران نفر را دور خود جمع می کند و ما اگر در مازندران چننین فضایی داشته باشیم،حتما" می توانیم جوان ها را جذب کنیم.

*عبدالله سعيدي كياسري-مدیر سایت شمال پرس- به بیکاری در مازندران اشاره کرد و یادآور شد:سازمان نظام مهندسي استان حدود 18 هزار عضو دارد كه 6 هزار نفر پروانه دارند و فعاليت مي كنند و بقیه بيكار هستند.

*موسی علی اکبری-مدیر سایت شمالنا-در این جلسه ضمن انتقاد از صدا وسیما به خاطر کم کای درباره زبان مازندرانی گفت:با وجود نیروهای متخصص در استان،اداره کل مسکن و شهرسازی با هزینه بالا طراحی سایتش را به تهران واگذار کرد که استاندار از رستمعلی خواست این موضوع را پیگیری کند.

*علیرضاسعیدی کیاسری-مدیر شمال آرت-آخرین نفری بود که صحبت کرد و گفت:فرهنگ هیچگاه به عنوان ضرورت مطرح نشده است.او گفت:در مدرسه از دانش آموزان پرسیدم:معروف ترین شاعر مازندرانی کیست؟گفتند:علی گراییلی(خنده حاضران!)سعیدی افزود:کانون فرهنگی-تربیتی آموزش و پرورش را در ساری به بخش درمانی دادند،در حالی که ما در مرکز استان مشکل فضای بهداشت و درمان نداریم و مشکل فضای آموزشی داریم که استاندار از رستمعلی خواست این موضوع را هم پیگیری کند.

*طاهایی در پایان گفت:از هیچ کس گله ای ندارم و جز صمیمیت و دستاوردهای مثبت،خاطره ای ندارم.وی افزود:من ادبیات خاصی دارم و در استان های دیگر هم که بودم نیرو با خود نمی بردم و تنها می رفتم و تنها برمی گشتم و اگر استاندار سابق گیلان به تذکر من توجه می کرد، الان این مشکلات برایش پیش نمی آمد.طاهایی ادامه داد: ابراهیمی را نیز به خاطر رفتن آقای قناعت به استان گلستان انتخاب کردم و اگر قناعت نمی رفت شاید این معاونت را هم تغییر نمی دادم. استاندار گفت:هادی ابراهیمی را به خاطر این که اهل رسانه بود،انتخاب کردم.

*به حاضران دو گزارش مکتوب:1-گزارش تطبیقی بین سال های 1357 تا 1384 و 1390 در برخی شاخص های اقتصادی و اجتماعی و 2-گزارش از پروژه های در دست اجرای دولت در مازندران داده شد.

*عکس از:سایت استانداری مازندران