شنبه 6 مهر 1392-11:45

مازندران، دلاور می خواهد

در استقبال از حضور دوباره دلاور بزرگ نیا در استان مازندران(4)/دلاور بزرگ نیا جزو معدد مدیران مازندرانی است که عرصه فرهنگ ، هنر و  میراث را به خوبی می شناسد،  فیلم می بیند، کتاب می خواند و پیرامون محصولات و آثار فرهنگی صاحب نظر است.


مازندنومه؛عباس مهدوی، مدیرسایت گردشگر آنلاین: برای انتصاب ربیع فلاح در سمت استانداری مازندران یادداشت ها و تحلیل های متعددی در مازندنومه منتشر شد.

پیشتاز این جریان سازی در مازندنومه، لطف الله آجدانی -مدرس دانشگاه و سخنگوی کانون تدبیر و امید مازندران- بود.

در یادداشت چند روز پیش آجدانی نکته ای ذکر شده بود که استاندار جدید مازندران برای موفقیت و کارآمدی هرچه بیشتر باید سرلوحه فعالیت هایش قرار دهد.

 آجدانی از استاندار خواسته بود که برای پیشبرد اهدافش به نقد و تحلیل رسانه ها توجه کند؛ رویکردی که جزو نقاط قوت مدیریتی سیدعلی اکبر طاهایی -استاندار پیشین مازندران- محسوب می شد.

معرفی توانمندی و داشته های مدیریتی افراد در رسانه ها لزوماً با هدف تحمیل مدیران به استاندار نیست، بلکه در راستای شناخت و رصدی است که در دوران فعالیت یک مدیر انجام می گیرد.

سردبیر مازند نومه هم در یادداشت اخیر خود، به معرفی و پیشنهاد یکی از کارآمدترین مدیران مازندرانی پرداخت که یاد او همواره  با تحسین همگان همراه است.

دلاور بزرگ نیا جزو معدد مدیران مازندرانی است که عرصه فرهنگ ، هنر و  میراث را به خوبی می شناسد،  فیلم می بیند، کتاب می خواند و پیرامون محصولات و آثار فرهنگی صاحب نظر است.

بزرگ نیا در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران پایه گذار رویدادهایی است که پیش از این هیچ گاه مورد توجه قرار نگرفته بود.

جشنواره بین المللی فیلم کوتاه وارش ، جشنواره بین المللی تئاتر اکو ، تلاش برای بین المللی شدن جشنواره شعر علوی، از جمله رویکردهای وی برای ارتباط و تعامل برای کشورهای همسایه بود.

حضور او در سازمان مهم میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری هم سرمنشأ تحولاتی بودکه تداوم نیافت؛ سازمانی که حتی دارای یک ساختمان آبرومند نبود،اما با تلاش های بزرگ نیا به مکان فعلی این سازمان در خیابان جام جم ساری منتقل شد و جایگاهی مناسب یافت.

گردشگری مازندران برای معرفی در ابعاد داخلی و خارجی محصولی در چنته نداشت. بزرگ نیا سفارش ساخت اثری تصویری را داد که با سه زبان فارسی ، عربی ، انگلیسی و توسط مهدی قربانپور -کارگردان مازندرانی- تولید شد. این مجموعه هنوز هم تنها اثر تصویری است که در مناسبت ها و آیین های مختلف پخش و در قالب بسته های فرهنگی هدیه داده می شود.

بزرگ نیا رمز موفقیت گردشگری مازندران را احیای فرهنگ بومی و میراث فرهنگی آن می داند و معتقد است که این استان جاذبه های بسیاری برای جذب گردشگران خارجی دارد.

بر همین اساس جشنواره بین المللی اقوام حاشیه دریای مازندران را طراحی و اجرا کرد؛ رویدادی که میهمانان خارجی و رسانه ای آن معتقد بودند تداوم آن موجب معرفی مازندران در ابعاد بین المللی خواهد شد.

این خلاقیت بزرگ نیادر سازمان میراث فرهنگی ، مورد استقبال مدیران بعدی این دستگاه قرار نگرفت و به استان گلستان رفت.

 گلستانی ها تاکنون هفت جشنواره بین المللی اقوام را برگزار کرده اند و مهرماه امسال هم با حضور سفیران 30 کشور ، جشنی بزرگ را رقم خواهند زد.

بزرگ نیا در همه این سالها از فرهنگ جدا نشد. او در باغ موزه هنر ایرانی هم فارغ از حاشیه و هیاهوی مدیریتی که کشوربا آن روبرو بود، دغدغه هایش را اجرایی کرد.

اعتدال ، اخلاق گرایی و نقد پذیری از ویژگی های بارز مدیریتی بزرگ نیا است. حال فعالان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری مازندران چشم به تحولات دولت یازدهم دوخته اند و براین باورند که این عرصه بیش از اعتبارات و بودجه ، نیازمند نگاه مدیریتی کارشناسانه و فرهنگ محور برای حمایت و همراهی و جذب سرمایه گذاری های داخلی و خارجی است.

هویت تاریخی و طبیعی مازندران در صنعت گردشگری به کار گرفته نشده است و مدیران استان همواره به آمار سفر میلیون مسافری دلخوش کرده اند که مسافرند و نه گردشگر.

گردشگر اقامت می کند، هزینه می پردازد و به دیدن جاذبه های طبیعی ، فرهنگی و تاریخی می رود.تحقق این رویکرد در مازندران به مدیرانی همچون بزرگ نیا نیازمند است که آن را باور دارند.

*مطالب مرتبط:

- چنین رفته است بر ما ماجراها http://www.mazandnume.com/?PNID=V16174

- ناخدای دریادل و کشتی به گل نشسته میراث http://www.mazandnume.com/?PNID=V16191

- حالا زنگ گردشگری http://www.mazandnume.com/?PNID=V16205