پنجشنبه 9 آبان 1392-21:58

استاندار در آمل/نماینده غایب بود

گزارش+عکس+حاشیه های مازندنومه از جشن بزرگ تیرگان و روز ملی مازندران در آمل/اجرای موسیقی محلی، شعر خوانی شاعران بومی، امیری خوانی، لال بازی، نوروزخوانی، بازی های محلی و تشت لاک سماع (رقص محلی مازندرانی ) از جمله برنامه های هنری ارایه شده در این مراسم بود.


مازندنومه: چهارشنبه شب، هشتم آبان، مجتمع فرهنگی و هنری ولیعصر (عج) اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی آمل، شاهد برگزاری مراسم پرشکوه جشن بزرگ تیرگان و روز ملی مازندران بود.

این جشن بزرگ که به پاسداشت آیین سنتی سه هزارساله تیرماه سیزده شو و سالروز آرش کمانگیر قهرمان اسطوره ای مازندرانی و نیز بزرگداشت سالروز بیعت رسمی مردم مازندران با علویان طبرستان که روز ملی مازندران نامگذاری شذه است برگزار شد، با استقبال گسترده خانواده ها و اهالی فرهنگ و هنر روبرو گردید.

سالن اجتماعات ،به سبب ازدحام جمعیت علاقه مند و پر شدن صندلی ها شاهد سروپا ایستادن بیش از دویست نفر از حضار بود.

 مهمان ویژه این جشن بزرگ تاریخی و فرهنگی، دکتر ربیع فلاح -استاندار مازندران- بود. لطف الله آجدانی -مشاور فرهنگی و رسانه ای استاندار- و حجت الاسلام ابراهیمی مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران از دیگر مسوولان استانی حاضر در این مراسم بودند.

اجرای برنامه را حشمت الله ایاز -شاعر نامدار مازنی و رییس گروه فرهنگی و هنری بومی سرود آمل- برعهده داشت.

 پس از تلاوت قرآن کریم و نواختن سرود جمهوری اسلامی و خیرمقدم از سوی شعبانعلی واحدی -سرپرست فرمانداری آمل- شاعران و هنرمندان در خلال مراسم به ارایه برنامه های مختلف و متنوع فرهنگی و هنری پرداخته و تنی چند از مسوولان و صاحب نطران تاریخ و فرهنگ به سخنرانی پرداختند.

اجرای موسیقی محلی، شعر خوانی شاعران بومی، امیری خوانی، لال بازی، نوروزخوانی، بازی های محلی و تشت لاک سماع (رقص محلی مازندرانی ) از جمله برنامه های هنری ارایه شده در این مراسم بود که با استقبال گسترده حضار روبرو شد.

 مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران در سخنرانی خود درباره اهمیت تلاش های فرهنگی مسوولان برای حفظ و احیای فرهنگ و آداب و رسوم محلی مازندران سخن گفت.

 نصرالله هومند -محقق و پژوهشگر تاریخ و فرهنگ و زبان مازندرانی و رییس موسسه آمل شناسی- نیز از دیگر سخنرانان این مراسم بود که اشاراتی به پیشینه تاریخی تیرماه سیزده شو و فرهنگ و آداب و رسوم محلی مازندرانی داشت.

لطف الله آجدانی -روزنامه نگار، مدرس دانشگاه، تاریخ نگار و مشاور فرهنگی و رسانه ای استاندار مازندران- نیز در سخنرانی خود با تاکید بر ضرورت و اهمیت حفظ و احیای فرهنگ و هنر و تاریخ محلی، به تحلیل زوایایی از اهمیت و دستاوردهای جنبش و حکومت شیعی علویان طبرستان پرداخت.

تاکید بر توجه به ضرورت آزاداندیشی فرهنگی و خردگرایی برای توسعه و اعتلای فرهنگ و جامعه، بخش دیگری از اشارات آجدانی در سخنرانی اش بود.

 وی هم چنین در پایان سخنرانی خود و به مناسبت روز ملی مازندران، به خواندن ابیاتی از سروده علیرضا یونسی -معاون سیاسی و امنیتی استاندار مازندران- که درباره مازندران بود پرداخت .

استاندار مازندران آخرین سخنران مراسم بود. ربیع فلاح در سخنرانی خود با تجلیل از تلاش فرهیختگان و هنرمندانی که در راه حفظ و احیا و گسترش تاریخ و فرهنگ و زبان و آداب و رسوم محلی تلاش می کنند، بر آمادگی کامل خود در حمایت از اهالی فرهنگ و هنر تاکید کرد.

ربیع فلاح با اشاره به تاریخچه تیرماه سیزده شو، خواستار تلاش برای آموزش و انتقال فرهنگ اصیل و بومی به ویژه به نسل جوان شد.

*حاشیه ها

- ربیع فلاح نخستین استاندار مازندران است که در چنین مراسمی که هرسال در آمل برگزار می شود حضور پیدا کرد. حضور استاندار مازندران در این جشن و در میان مردم که بدون تشریفات  اداری رایج صورت گرفته بود با بازتاب مثبت وشادی و تحسین بسیاری از حضار همراه بود.

- به رغم حضور استاندار در آمل که به عنوان عالی ترین مقام اجرایی دولت در استان و به دعوت لطف الله آجدانی صورت گرفته بود، فرمانداری و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان آمل برخلاف شیوه معمول و معقول، از نصب حتی یک پارچه و بنر برای خیرمقدم به استاندار خودداری کردند که این موضوع مورد انتقاد و اعتراض گروهی از حاضران در این مراسم قرار گرفت.

-عزت الله یوسفیان -نماینده آمل- در این مراسم حاضر نبود.

- سیدجعفر رسولی -معاون فرمانداری آمل- در اقدامی غیر منتظره و به رغم حضور استاندار، پس از سخنرانی لطف الله آجدانی مراسم را ترک کرد و از سالن اجتماعات خارج شده، دیگر به سالن بازنگشت.