شنبه 11 آبان 1392-7:38
انتقاد مورخ از نماینده/آجدانی، یوسفیان ملا را به مناظره دعوت کرد
در نقد اظهارات و مواضع اخیر آقای عزت الله یوسفیان ملا/ضرورت تعامل قوا به مفهوم مشورت دستگاه های اجرایی با نمایندگان، هرگز به مفهوم اجازه عبور نمایندگان از مرزهای اختیارات و صلاحیت های قانونی نیست/ آیا آقای یوسفیان ملا که اتفاقا در زمان طرح روزهنگام شرکت سروچمان و جنگل های شمال، مسند نشین جایگاه دادستان استان مازندران بودند، همین دلسوزی برای جنگل های شمال را از خود نشان داده اند؟
مازندنومه؛ لطف الله آجدانی، روزنامه نگار و مدرس دانشگاه: 1-به حکم آداب و ادب اسلامی و انسانی، به گاه سخن و قلم نباید حرمت و شرافت زبان و قلم را به هرزه درآیی آلود و به خود اجازه داد افسار زبان و قلم را پاره کنیم و دهان به تهمت و تخریب بگشاییم.
تهمت و تخریب مصادیقی از یاوه گویی ها و کژتابی ها و بداخلاقی هایی است که به دیده خرد و اخلاق ، نتیجه و نشانه مرض و غرض است.
در عرصه ی سیاست و سیاست ورزی نیز بر همه کسانی که مصالح نظام و منافع ملی را بر مصالح و منافع شخصی و باندی خود ترجیح می دهند پوشیده نیست در شرایطی که مصالح نظام و منافع ملی نیازمند همدلی عمومی درجامعه و نیز تعامل همه مسوولان با رعایت حدود و اختیارات قانونی هریک از آنان در چارچوب رعایت اصل تفکیک قوا است، هرگونه اقدام و رفتار سیاسی نسنجیده از سوی هر مقام مسوولی، اقدام و رفتاری غیر مسوولانه و مغایر با منویات مقام معظم رهبری و متضاد با با مصالح نظام و منافع ملی است .
2- بر آقای عزت الله یوسفیان -نماینده محترم مردم شریف آمل در مجلس شورای اسلامی- که سالها در عرصه ی حقوق و قضا مسند نشین بوده و نیز در جایگاه قانونگذار قرار دارند، نباید پوشیده باشد که قانون برای همه یکسان است.
تخلف از قانون برای هر شخص حقیقی و حقوقی در هر جایگاهی که باشد ممنوع است. در سپهر سیاست و مدیریت سیاسی جامعه نمی توان و نباید بیش از حوزه و حدود وظایف و اختیاراتی که قانون تعیین کرده است گام برداشت.
قانونگذاری و نیز نظارت بر دستگاه های اجرایی دو وظیفه نمایندگان محترم مردم در مجلس شورای اسلامی است و نیاز به تاکید نیست که اگر حتی بهره ای اندک از هوشمندی سیاسی و آگاهی به قانون داشته باشیم نمی توان با این واقعیت درآویخت که هر اقدام از سوی هر نماینده فراتراز نظارت بر عملکرد دستگاه های اجرایی به قصد ورود به دخالت در تعیین مدیران اجرایی از جمله فرمانداران، اقدام و ورودی غیر قانونی بوده و رفتارهای غیرقانونی و فراقانونی ،خارج از حدود و صلاحیت قانونی یک نماینده خواهد بود.
ضرورت تعامل قوا به مفهوم مشورت دستگاه های اجرایی با نمایندگان، هرگز به مفهوم اجازه عبور نمایندگان از مرزهای اختیارات و صلاحیت های قانونی نیست.
چندی است نماینده مردم شریف آمل در مجلس شورای اسلامی با پافشاری بر روی انتصاب یک گزینه مورد حمایت خود برای فرمانداری شهرستان آمل، این شائبه را به وجود آورده است که در جایگاه یک عضو از اعضای قانونگذار، یا به حدود اختیارات و صلاحیت قانونی خویش آگاه نیست یا به رغم آگاهی به قانون، علاقه ای برای پایبندی به آن ندارد.
بر عزت الله یوسفیان نباید پوشیده باشد که هم قانون و هم افکار عمومی ،هرگونه اقدامات فراقانونی را که به تضعیف و خدشه دار کردن اصل تفکیک و استقلال قوا بینجامد و نیز زیاده خواهی ها و قدرت نمایی های غیر مسوولانه ازسوی هر مقامی که بخواهد فراتر از صلاحیت قانونی خویش گام بردارد را بر نمی تابد.
3- به گزارش خبرگزاری مجلس شورای اسلامی با کد خبر86789 ،به نقل از آقای عزت الله یوسفیان ملا در نطق میان دستورجلسه علنی هشتم آبان مجلس شورای اسلامی با عنوان "دولتی که قانون گرایی را شعار می دهد ، خلاف قانون عمل نکند"، آمده است :
" کم نیست جنگل های شمال کشور که با طرح های قبلی سروچمان رو به نابودی نهاده است و اکنون همان هایی که در این مسئله دخالت مستقیم داشتند، مسوولیت و تولیت استان (استانداری) را بر عهده گرفته اند."
به راستی انگیزه یوسفیان ملا از طرح دیرهنگام موضوع سروچمان چیست و دلسوزی ایشان برای جنگل های شمال ریشه در چه اهدافی دارد؟
آیا روی سخن وی با آقای دکتر ربیع فلاح استاندار محترم مازندران است؟ آیا یوسفیان ملا که مدعی کاشف بودن آمران و عاملان جنگل خواری شمال کشور است دلایل و مستندات لازم و کافی دراثبات این ادعای خود را که در صورت عدم اثبات، از مصادیق تهمت و افترا و تشویش افکار عمومی خواهد بود در اختیار دارد؟
آیا ممکن است این ادعا و انگیزه یوسفیان ملا از ناخرسندی وی از مواضع استاندار مازندران در برخورداری از استقلال رای قانونی او برای عزل و نصب های مدیران اجرایی در استان مازندران ریشه گرفته باشد؟
آیا آقای یوسفیان ملا که اتفاقا در زمان طرح روزهنگام شرکت سروچمان و جنگل های شمال، مسند نشین جایگاه دادستان استان مازندران بودند، همین دلسوزی برای جنگل های شمال را از خود نشان داده اند؟
آقای یوسفیان ملا باید به افکار عمومی پاسخ دهند که در زمان قرار داشتن در مسند و جایگاه دادستان استان مازندران برای مقابله با آمران و عاملان نابودی جنگل های شمال چه کردند؟
4- آقای یوسفیان، بر شما و من و بسیاری از کسانی که حتی بهره ای اندک از هوشمندی داشته باشند پنهان نیست که از خود را به در و دیوار کوبیدن و آسمان و زمین را به هم بافتن، اعجازی برنمی خیزد و گره ای گشوده نمی شود.
این شیوه ها نه در ترازوی اخلاق وزنی دارد و نه در بازار خرد و عقلانیت خریداری. خوب است از هوشمندی ، که لازمه مدیریت و سیاست است و درس آموزی های اخلاق سیاسی یاد بگیریم که گفتار و رفتار خود را به مرض و غرض آلوده نکنیم.
پیشنهاد می کنم در جایگاه قانونی خود به عنوان نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی به وظایف قانونی خود عمل کنید و در نگاهی به عملکرد صد البته قابل نقد خود، از سرصدق و انصاف به تلاش بیشتر برای عمل به وعده ها و شعارهای داده شده ولی همچنان تحقق نیافته خود برخیزید و از تلاش برای ورود به حوزه هایی از جمله انتصاب ها و عزل و نصب های مدیران اجرایی که فراتر از ارایه نظر مشورتی، خارج از حیطه و حدود و اختیارات و صلاحیت قانونی نمایندگان محترم مردم شریف در مجلس شورای اسلامی است، بپرهیزید.
درست است که شما از حق شهروندی و قانونی خود در یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران استفاده کردید وحتی فراتر از اصل آزادی انتخاب آقای محمد باقر قالیباف به عنوان گزینه مطلوب خود برای ریاست جمهوری، شان دیگر نامزدهای محترم ریاست جمهوری و از جمله آقای دکتر حسن روحانی رییس جمهور محبوب و منتخب مردم و سکاندار دولت تدبیر و امید را در حد اعضای کابینه ی( البته تحقق نیافته) آقای قالیباف هم ندانستید.
درست است که شما از حق شهروندی و قانونی خود در رقابت های گزینه های استانداری مازندران استفاده کردید و از استانداری آقای دکتر ربیع فلاح، استاندار منتخب و منصوب دولت تدبیر و امید و رییس ستاد انتخاباتی دکتر حسن روحانی در مازندران حمایت نکردید، اما این هم درست است که شما فراتر از حدود و اختیارات و صلاحیت قانونی خود ،حق دخالت در انتصاب و عزل و نصب های مدیران اجرایی را فراتر از ارایه نظر مشورتی ندارید.
بر آقای یوسفیان نباید پوشیده باشد که به گاه نقد عملکرد ها- یک نقد سالم اما شفاف و بی پرده - پای سخن ها و مستندات و دلایل بسیاری برای گفتن و نوشتن را می توان به میان کشید و با حرف درآوردن اسناد خاموش، نهان ها را عیان کرد.
به صراحت بگویم آقای یوسفیان ملا که به سخن گفتن و توانایی در سخن گفتن در تریبون های یک طرفه پیش از دستور و میان دستور و بعد دستور، مهارت و شهرت دارند، خوب است یک بار نیز مهارت و توانایی و بخت خود را در یک تریبون دو طرفه و مناظره مطبوعاتی و با حضور مردم برای پاسخگویی به نقد منتقدان خود و دفاع از عملکرد خود بیازماید.
آزمونی که اگر یوسفیان ملا نخواهد به آن تن دهد، مانع از نقد عملکرد وی و بازتاب آن در افکارعمومی نخواهد بود.