دوشنبه 20 آبان 1392-17:52
خلا مديريتي را درك كنيم
من به عنوان كسي كه سالها در اين حوزه كاركرده ام، هرگز شاهد اين همه صبر و حوصله در انتصاب مديران نبودم/اكنون حدود دو ماه از زمان انتقال خدمت به بعضي ازاستانداران ميگذرد،ولی هنوز در بعضي از استان ها تحول خاصي صورت نگرفته و مديران جديد با گرايش به دولت تدبير و اميد منصوب نشدهاند.
مازندنومه، محمدرضا منصوریان: می دانیم که استانداري ها، فرمانداريها و بخشداريها؛ مهمترين وسيله و ابزار تحقق منويات يك دولت است كه ماموريت ذاتي آن معطوف به اجراي سياست عمومي دولت براي پيشبرد برنامههاي سياسي، اجتماعي، اقتصادي و عمراني پايدار و ارتقاي سطح مشاركت عمومي از جمله ساماندهي و تمشيت امور در جهت تامين و توسعه آزاديهاي سياسي و اجتماعي و زمينهسازي براي فعاليت مطلوب احزاب و تشكلهاي سياسي و نهادهاي مدني، تمشيت امور انتظامي و فراهم نمودن اسباب تامين و حفظ امنيت داخلي و استقرار نظم و آرامش در كشور است.
برگزاري انتخابات هم تمهيد بستر مناسب جهت مشاركت مردم دراداره كشور است؛ از اين رو با قاطعيت ميتوان ادعا كرد كه وزارت كشور و دستگاههاي تحت امر آن مانند استانداري ها «شاهكليد» گشودن بزرگترين قفل مشكلات و معضلات اساسي جامعه و تحقق مطالبات مردم است.
حال اگر قرار باشد در اثر مقاومت جريان بازنده انتخابات و با اعمال فشار بر استانداران تازه منصوب شده استان ها به نمايندگي از دولت، اين «شاهكليد» را به هر دليلي از او گرفته يا دور شود و يا آن را دوباره به همان كساني بسپارند كه خود مولد مشكلات موجود بوده اند، اين اقدام نه تنها نافي اهداف رئيس جمهوری و در تقابل با مطالبات مردمي است كه در 24 خرداد با صداي بلند وشفاف خواسته هاي خود را گفتند ، بلكه اين عمل موجب ازدست دادن عقبهيي خواهد شد كه حامي تغييرات بودند.
اكنون حدود دو ماه از زمان انتقال خدمت به بعضي ازاستانداران ميگذرد و به دلايل كاملا مشخص كه همه مسئولان و شهروندان به آن آگاه هستند هنوز در بعضي از استان ها تحول خاصي صورت نگرفته و مديران جديد با گرايش به دولت تدبير و اميد منصوب نشدهاند.
من به عنوان كسي كه سالها در اين حوزه كاركرده ام، هرگز شاهد اين همه صبر و حوصله در انتصاب مديران نبودم.
استقلال استانداران در انتخاب همكارانش و تعامل مثبت با نمايندگان مجلس و ائمه جمعه و حفظ حرمت كامل آنان، هرگز نبايد انتخاب نمايندگان سياسي خود در ستاد و صف در مركز استان و شهرستانهاي مختلف را به اراده كساني كه فاصله توقعات آنان با اراده ملت درانتخابات اخير كاملا مشخص شده است پيوند بزند، درغير اين صورت بايد با هرگونه تغيير دلخواه مردم وداع گفته و به تثبيت وضع نامطلوب گذشته و هموار شدن مسير پيروزي كانديداهاي مورد نظر آنان كه درانتخابات آينده مجلس شوراي اسلامي تن دهند.
از اينرو رفع هرگونه ترديد درباره ضرورت عدم دخالت نمايندگان مجلس و ساير اشخاص غيرمرتبط در انتصابات را در رضايت مردم و راي بالاي مردم شريف استانها به جناب اقاي دكتر روحاني دانست.
علاوه بر استدلال هاي كه برشمرده شد توجه به نظرات دوچهره تاثيرگذار ملي و استاني حاوي پياميست كه اين روزها در محافل سياسي واجرائي استان بهتر مي تواند راهگشا باشد.
اول اينكه وزيركشور در مراسم توديع ومعارفه استاندار گلستان در تاریخ 23 مهر ماه با صراحت مطالبي گفتند كه به ضرس قاطع مي تواند به عنوان يك رهبرد مورد توجه استانداران باشد.
آقاي رحماني فضلي وزير كشور گفتند:« وقتی دولتها جابهجا میشوند بنابه تغییر گفتمان، مردم انتظار دارند در حوزه مدیران اصلی تغییراتی صورت بگیرد و این تغییر متناسب با رأی و خواست مردم به دنبال دگرگونی، تحول و نوآوری است. این جابجاییها یک رسم است و امیدواریم تبدیل به خیر و نیکی برای همه باشد.»
وزیرکشور با بیان اینکه، جابجاییها نباید موجب دلخوری شود، تصریح کرد: «هر دولتی با یک نگاه و گفتمان و رویکرد ویژه بر سرکار میآیند و مردم به دولت ها رأی میدهند و توقع جابجاییها را در مسئولیتهای کلان و اصلی را دارد.»
وی با اشاره به اینکه مراجعه و پیگیری مردم به طور مستمر موجب جابجاییها میشود افزود:« این امر به دلیل ضعف مدیران نیست بلکه برای حرمت گذاشتن به نظر مردم است.»
موضوع دومي كه موجب خرسندي است مصاحبه حجت الاسلام روحاني -امام جمعه بابل- است كه در سايتها و نشريات استاني انعكاس داشت و بهترين سفارش را به استاندار مازندران داشت كه تغيير را يك امر عادي و معمولي بدانيد همچنان كه استانداران گذشته اين كار را با جديت و زودتر از شما انجام داده اند: «امام جمعه بابل با اشاره به اینکه عزل و نصبهای مدیران مازندران سریعتر انجام شود، گفت: استاندار مازندران با انتصابهای جدید خلاء مدیریتی مازندران را برطرف کند.»
حجتالاسلام حسن روحانی اظهار داشت : «جابهجایی مدیران از جمله اختیاراتی است که قانون اساسی به هر دولتی داده است و دولتها بر اساس معیارهای مورد نظر خود مدیران را انتخاب میکنند.»
وی با تقدیر از استاندار مازندران به دلیل تعامل با ائمه جمعه این استان افزود: «از استاندار مازندران انتظار داریم اگر تصمیم به تغییر و تحول در هر ادارهای دارد این امر زودتر محقق شود، چرا که شایعاتی که بر سر زبانها جاری است قدرت را از مدیر یک اداره میگیرد.»
روحانی بیان داشت: «اگر مدیری دغدغه ابقا یا عزل خود را داشته باشد ثبات و قدرت تصمیمگیری از وی گرفته شده و نمیتواند پاسخگوی خوبی برای ارباب رجوع باشد.»
امام جمعه بابل با اشاره به اینکه در برهه کنونی با خلاء مدیریتی در شهر و استان مواجه هستیم، تصریح کرد: «امروز خلاء مدیریتی که به دنبال بروز برخی شایعات در شهرستان بابل به وجود آمده بسیار نگرانکننده است که نیاز است استاندار مازندران نسبت به رفع این نگرانیها اقدام کند.»
روحانی اذعان داشت: «اگر قرار است مدیری در جایگاه خود ابقا شود با قاطعیت گفته شود و اگر قرار است مدیری تغییر یابد شایسته است این امر زودتر محقق شود.»
در پايان لازم است با بازگوئي وقايع بعد انتخابات رياست جمهوري اسلامي ايران در سال 1384 به شهرونداني كه مسائل سياسي استان را رصد مي كنند ياد آوري کنیم بازندگان انتخابات رياست جمهوري در آن سال با كمترين مقاومت صحنه اجرايي كشور را به برنده انتخابات سپردند و پي كارخودشان رفتند.
اما چرا اکنون رفتار برعكس را از بازندگان مي بينيم؟ در پاسخ بايد گفت: جريانهاي بازنده رقابت انتخابات 92 نمي خواهد باور كند مردم به مديريت شان جواب نه دادند، لذا تلاش مي كنند به هر طريق ممكن وقت بخرند و با سرگرم كردن تصميم گيران به اين دست امور، فرصت لازم را از دولت بگيرند.
اين حركات شك برانگيز ريشه در خوابيست كه مخالفان و بازندگان رقابت براي شكست سيستم هاي دولت تدبير و اميد ديده اند.
نگراني از اين حركات موجب شد حضرت آيت الله هاشمي رفسنجاني -رئيس تشخيص مصلحت نظام- و حجت الاسلام سيد محمد خاتمي هم احساس خطر کنند و بارها گوشزد کردند که عده ای مي خواهند اقاي رئيس جمهوری را از عقبه اش جدا كنند.
به عبارتي كساني هستندكه سعي دارند اطراف آقاي روحاني را خالي كنند و بين مردم و رییس جمهوري فاصله بيندازند. پس ما بايد اين خطر را تا به مرز هشدار نرسيده درك كنيم.