پنجشنبه 29 خرداد 1393-12:29

این بازدیدها به چه کار آمده است؟

گزارش+عکس مازندنومه از بازدید اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی از کارخانه چوب و کاغذ مازندران


مازندنومه؛ سرویس اقتصادی، کلثوم فلاحی: اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی از کارخانه چوب و کاغذ مازندران بازدید کردند و بعد از آن درجلسه‌ای در سالن اجتماعات این کارخانه حضور یافتند.

ابوالفضل روغنی -مدیرعامل کارخانه چوب و کاغذ مازندران- در این نشست اظهار داشت: کاغذ به عنوان مقوله فرهنگی و اقتصادی در دنیا نقش مهمی دارد و از شاخصه‌های توسعه یافتگی است.

وی ادامه داد: فنلاند بیشترین و عراق کمترین مصرف کاغذ دنیا را به خود اختصاص داده‌اند.

روغنی با اشاره به اینکه تامین چوب از معضلات شرکت چوب و کاغذ مازندران است، افزود:  کشور با کمبود منابع چوبی مواجه است و مقررات سختی هم برای واحدهای چوبی در واردات چوب وجود دارد.

وی با بیان اینکه کاغذ از سهل‌الوصل‌ترین کالاهای وارداتی است، یادآور شد:‌ هر کسی پول اضافه دارد به ویژه افراد غیر مسئول و کارشناس، به واردات کاغذ ورود  پیدا می‌کند.

علیرضا یونسی معاون سیاسی استاندار مازندران هم در سخنانی گفت: پرچمداران انقلاب ما برجسته‌ترین انسان‌های فرهنگی بودند.

وی با بیان اینکه 60 درصد از مطالبات مردم ما در به پیروزی رساندن انقللاب اسلامی، مطالبات فرهنگی بود، افزود: انقلاب ما یک انقلاب فرهنگی بود.



حجت‌الاسلام احمد سالک -رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی- هم در این نشست اظهار داشت: کارخانه چوب و کاغذ مازندران مصداق بارز اقتصاد مقاومتی و فرهنگ است که برد اقتصادی، فرهنگی و زیرساختی دارد.

وی با اشاره به اینکه احیای مطالبات رهبری و تقویت زیرساخت‌های فرهنگی کشور در دستور کار کمیسیون فرهنگی مجلس قرار دارد، گفت: توسعه چوب و کاغذ مازندران را هم در دستور کار این کمیسیون قرار می‌دهیم.



سالک با بیان اینکه باید واردات کاغذ را به حالت تعادل برسانیم، ادامه داد: بین تولید و نیاز داخل، هم‌پوشانی وجود ندارد. در واردات کاغذ هم عدم تناسب وجود دارد و باید کنترل شده کاغذ وارد کنیم.

وی متذکر شد: هدف نخست ما از سفر به مازندران، بازدید از کارخانه چوب و کاغذ بود و اگرچه بازدید مختصری داشتیم اما این بازدیدها به برنامه‌ریزی بودجه در سال آینده کمک می‌کند.



حجت‌الاسلام مرتضی آقاتهرانی -نائب‌رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس- هم در سخنانی اظهار داشت: جالب بود که معاون سیاسی استاندار مازندران، حرف‌های فرهنگی می‌زند.

وی ادامه داد: تاکنون در چند دوره نمایندگان از چوب و کاغذ مازندران بازدید کرده‌اند، این بازدیدها به چه کار آمده است؟ مثبت و منفی این سفرها را نمی‌دانم. باید در کمیسیون فرهنگی، کمیته‌ای راه‌اندازی کنیم که پیگیری عملکردهای این سفر را داشته باشد و مسئولیت آن را هم به آقای شجاعی بسپاریم.

آقاتهرانی با اشاره به تفکیک زباله از مبدا، افزود: ننه بی‌سواد من هم می‌داند پلاستیک سبز برای چه موادی است! در اصفهان، زباله را در خانه تفکیک می‌کنند و استانداری و شهرداری و ... درگیر این کار نیست.



آقاتهرانی متذکر شد: در کشور مهندسی فرهنگی داریم اما مهندسی صنعتی نداریم.

علی مطهری -نماینده مردم تهران و عضو کمیسیون فرهنگی- در این نشست، گفت: من در دو جمله سخنانم را خلاصه می‌کنم.

اما با طولانی شدن سخنان مطهری، شجاعی -نماینده مردم ساری در مجلس و عضو کمیسیون فرهنگی- با خنده گفت: معنی دو جمله را هم فهمیدیم.



وی درباره اخبار برخی رسانه‌ها مبنی بر ورود 90 نفره کمیسیون فرهنگی به استان، اظهار داشت: کمیسیون فرهنگی یازده عضو دارد، ما 90 نفر نیستیم.

علی مطهری در این نشست، با اشاره به اینکه ذائقه مردم ما به گونه‌ای شده که بیشتر کاغذهای خارجی را می‌پسندند، ادامه داد: چون دست‌اندر کار نشر آثار شهید مطهری بودم این مسئله را به خوبی لمس کردم. در دوره‌ای که آثار شهید مطهری را با کاغذ ایرانی منتشر کردیم به ما خیلی اعتراض می‌شد که چرا آثار شهید مطهری را روی کاغذ ایرانی چاپ می‌کنید.



وی با بیان اینکه این موضوع در جامعه ما باید اصلاح شود، تصریح‌کرد: کیفیت کاغذ تولید داخل هم باید افزایش یابد. متخصصان چاپ معتقدند کاغذ تولید داخل از نظر ضخامت، یکنواخت نیست و مشکلاتی را برای دستگاه چاپ ایجاد می‌کند.

نماینده مردم تهران اظهار داشت: تعرفه واردات کاغذ به گونه‌ای است که کاغذ خارجی راحت‌تر و ارزان‌تر به دست مصرف کننده می‌رسد برای همین از کاغذ تولید داخل استفاده نمی‌شود که نیاز است وزارت صنعت، معدن و تجارت تعرفه واردات کاغذ را اصلاح کند.

گفتنی است اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس سپس به بازدید از طرح دریا در ساحل فرح‌آباد ساری رفتند.

رمضان شجاعی نماینده مردم ساری درباره این سفر، گفت: سفر فشرده و خوبی بود و در طول یک روز، جلسات اثرگذاری داشتیم.

وی با بیان اینکه فضای جدیدی از توانمندی‌ها و ظرفیت‌های مازندران برای اعضای کمیسیون فرهنگی ایجاد شد، ادامه داد: این سفر می‌تواند در تصمیم‌گیری‌های جدید، لحاظ شده و اثرگذار باشد.

نماینده مردم ساری خاطرنشان‌کرد: کمیسیون فرهنگی مجلس به اجرایی شدن این پروژه‌ها کمک می کند تا طرح سالم‌سازی دریا نسبت به گذشته، بهتر اجرا شود