شنبه 18 مرداد 1393-8:6
با کسب 5 جایزه صورت گرفت:درخشش مازندنومه در جشنواره مطبوعات و رسانه های مجازی
در آیین اختتامیه چهارمین جشنواره مطبوعات، خبرگزاری ها و رسانه ای مجازی، 5 نفر از همکاران مازندنومه در بخش های مختلف حایز رتبه شدند+بیانیه هیات داوران جشنواره
مازندنومه، سرویس اجتماعی: از سه شنبه تا پنج شنبه گذشته، دهمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری های استان مازندران که امسال پایگاه های مجازی نیز در آن شرکت داشتند، در ساری برپا شد که به مازندنومه هم غرفه ای اختصاص داده شد.
در طول برپایی نمایشگاه با تعدادی قابل توجهی از نماینده های مجلس و مدیران استان گفت و گو کردیم که درهفته جاری به تدریج این مصاحبه ها را روی خروجی قرار می دهیم.
جمعه شب هم مراسم جشن روز خبرنگار و آیین اختتامیه چهارمین جشنواره مطبوعات، خبرگزاری ها و رسانه ای مجازی در متل بانک ملی بابلسر با حضور خبرنگاران و مسئولان از جمله استاندار مازندران، معاون سیاسی امنیتی استاندار و معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد برگزار شد.
در این مراسم که همراه با چند سخنرانی و برنامه های جنبی بود، به خبرنگاران برتر در حوزه های مختلف جوایزی اعطا شد.
در آیین اختتامیه مراسم روز خبرنگار، برگزیدگان چهارمین دوره جشنواره مطبوعات، خبرگزاری ها و سایت های مجازی معرفی شدند که 5 نفر از همکاران مازندنومه نیز در این فهرست قرار داشتند.
بر اساس این گزارش در بخش مصاحبه رسانه های مجازی و خبرگزاری ها محمداسماعیل بخشی سورکی با ارسال مصاحبه خود با وزیر کشور نفر اول شد.
در بخش تیتر هم علی حسن نژاد با تیتر"روسفیدان سیاه روی" که گزارش تصویری از کارگران معدن سوادکوه بود، نفر دوم شد.
در بخش مقاله و تفسیر و تحلیل خبر هم حسین برزگر -دیگر همکار ما- با ارسال تحلیلی درباره وضعیت اصلاح طلب ها و اعتدالیون مازندرانی به چهارمین جشنواره مطبوعات، خبرگزاری ها و سایت های مجازی، نفر نخست شد.
در بخش خبر رضا شریعتی -خبرنگار مازندنومه- با ارسال خبری درباره واگذاری بیمارستان رازی قائم شهر به اوقاف، نفر سوم شد.
اما در بخش ويژه(نقش مطبوعات در ترویج ارزش ها) هم دیگر همکار ما کلثوم فلاحی نفر اول شد که جایزه نقدی 400 هزار تومانی خود را به بیماران سرطانی ماهک اعطا کرد و با تشویق حاضران روبه رو شد.
موفقیت کسب شده از سوی همکاران مان را تبریک می گوییم و امیدمندیم در ادامه راه موفق و سرفراز باشند.
*بیانیه هیات داوران
در آیین اختتامیه چهارمین جشنواره مطبوعات ، خبرگزاری ها و رسانه های مجازی مازندران به دلیل نبود وقت، بیانیه هیات داوران خوانده نشد. نسخه ی کامل این بیانیه را که حاوی مطالب و نکته های درخور و قابل تاملی است، در زیر می آوریم:
بسم الله الرحمن الرحیم
بیانیه هیات داوران چهارمین جشنواره مطبوعات ، خبرگزاری ها و رسانه های مجازی مازندران
به نام خداوندلوح و قلم؛حقیقت نگار وجود و عدم
خدایی که داننده رازهاست؛نخستین سر آغاز آغازهاست
حضارمحترم و همکاران رسانه ای !
برگزاری جشنواره های مطبوعات،خبرگزاریها و رسانه های مجازی که از سالهاپیش درسطح ملی آغازشده و به مرور به سطوح منطق های ومحلی نیز تسری یافت،ابزاری است برای ارتقای سطح روزنامه نگاری کشور و درنتیجه هرگونه قضاوت درباره میزان موفقیت یاعدم موفقیت آن هم بایددر این چارچوب انجام شود.
چهارمين جشنواره مطبوعات،خبرگزاریها ورسانه های مجازی مازندران راه پرپیچ وخمی را تا رسیدن به این مرحله که معرفی برترینهااست پیموده است و درتمامی این مسیرطولانی حفظ اخلاق حرفه ای مهم ترین دغدغه برای دست اندرکاران بویژه اعضای هیات داوری بوده است.
رسانه های یک جامعه آیینه تمام نمای واقعیات آن جامعه هستند و روزنامه نگاران به عنوان عنصراصلی رسانه ها با انعکاس واقعیات از زوایای مختلف، درعین حال وظیفه سنگین جست وجوی حقیقت و بازنمایی آن را به جامعه برعهده دارند و از همین جاست که مسوولیت اجتماعی متوجه آنان می شود و ملزم شان میسازد تا تحت هر شرایطی، همسو باوجدان اخلاقی خودعمل کنند و این در واقع مهمترین معیارقضاوت درباره آثار یک روزنامه نگار است.
هیات داوران چهارمين جشنواره مطبوعات،خبرگزاریها و رسانه های مجازی مازندران تلاش کردند تا وظیفه خطیر قضاوت را براساس آن انجام دهند.
البته توجه به وجدان حرفه ای روزنامه نگاری اگر چه معیار لازم برای قضاوت است، ولی برای شناسایی بهترین ها کافی نیست و برهمین مبنا نیز هیات داوران برای دستیابی به نتیجه ای که حق و حقوق همگان را باکمترین کاستی تضمین کند و حق رابه صاحب حق برساند، برای هرگرایشی از کار روزنامه نگاری، معیارهای حرفه ای را باتبدیل شاخصهای کیفی به کمی و طراحی فرمتی ویژه مد نظر قرار داد تا بهترین هابدون دخالت سلایق شخصی داوران و همچنین باقضاوت جمعی درصف اول قرارگیرندو ازاین طریق حق کسی ضایع نشود.
هیات داوران اگرچه کارقضاوت چهارمين جشنواره را ایده آل وخالی ازضعف نمی داند، ولی به عنوان نخستین تجربه دراستفاده ازظرفیت استانی برای قضاوت، باهمه توان تلاش کرده است تاکاستی هاي داوری های گذشته را رفع وچنان سنگ بنایی را برجای نهدکه انگیزه ها را برای بهره گیری ازظرفیت های بومی درتمامی بخشها افزایش دهد.
هیات داوران بر این اعتقاد است که آثار ارسالی به جشنواره اگرچه معرف تمامی ظرفیت های رسانه ای استان نبوده،ولی مشتی از خروار و نمایانگروضع موجودبوده است ونه وضع مطلوب و رسیدن به وضع مطلوب نیازمند همکاری تمامی عناصررسانه ای بویژه مدیران مسوول باچشم پوشی بر کاستی هاوتلاش برای رفع آنها می باشد.
حضارمحترم،همکاران رسانه ای !
هیات داوران چهارمين جشنواره مطبوعات،خبرگزاریها ورسانه های مجازی مازندران ضمن ارج نهادن به اعتماد روزنامه نگاران استان درسپردن قضاوت این دوره از جشنواره به هم استانیهای خود، موارد حاشیه ای زیر را قابل ذکر می داند تا ان شاالله نقطه هایی باشد در اعتلای روزنامه نگاری این دیار سرسبز و پیشرو در نواندیشی و نوآوری :
اول
هنر باخلاقیت و نوآوری همنام است واین یعنی شکستن کلیشه ها و روزنامه نگاری مادرمازندران بشدت نیازمند دوری از کلیشه ها درتمامی زمینه هابه مقتضای شرایط و امکانات است. پیام های اصلی درکلیشه ها حتی اگر بهترین باشند،گم می شوند.
دوم
تخصص گرایی در عصرارتباطات بیش از هرزمان دیگری به پیامها اعتبار و غنابخشیده و مخاطبان را اقناع می کند.
موفقیت در این عصر ازآن رسانه ای است که به جای اضافه کردن طول و عرض و خلق اقیانوسهای بندانگشتی، چاه های عمیقی ازا طلاعات زلال پیش روی مخاطب قرار دهدکه جان تشنه اش را سیراب و ازسراب بی نیازش کند.
سوم
تکرار، تقلید، کپی برداری، ضعف درمنبع شناسی، عدم شناخت مخاطب وغیره، آفت هایی هستندکه روزنامه نگاری مارا بیش از هر چیزی آزارمی دهد.
دفع این آفات نیازمندآموزش مستمر از یکسو و مطالعه بی وقفه ازسوی دیگر است.
مسوولیت آموزش برعهده دستگاه های فرهنگی متولی و رسانه هاست ومسوولیت مطالعه و به روز بودن نیز بر عهده شخص روزنامه نگار.
چهارم
مطالعه حدود 500اثر ارسالی برای جشنواره چهارم اگرچه درنگاه اول به خاطر استقبال روزنامه نگاران دلگرم کننده است، ولی بررسی آثار وضعفهای غیرقابل اغماض بعضی ازآنها نشانگرعدم درک جایگاه جشنواره ومفهوم رقابت نزد برخی ازعزیران است.
امیداست این نقصان برای جشنواره های بعدی با اتخاذ تدابیر لازم ازجمله دقت بیشتر در چارچوب بندی برای فراخوان وشفاف سازی معیارها برطرف شود.
پنجم
خبرنویسی وبه تبع آن تیترنویسی پایه های اصلی و به عبارتی پله نخست صعود به مراتب بعدی روزنامه نگاری شامل گزارش نویسی،مصاحبه،یادداشت، مقاله نویسی وغیره است. رسانه های استان به قضاوت آثارارسالی دراین دو زمینه دارای ضعفهای آشکاری هستندکه باید برای رفع آنهاچاره اندیشی شود.
ششم
به کارگیری مفاهیمی چون مقاله،سرمقاله،یادداشت،تفسیر و تحلیل برای فراورده های رسانه ای نه ازروی تفنن و تلون که به مقتضای پیام رسانی درقالب حرفه ای است و هرمحصولی که در ذیل هر یک از این مفاهیم قرار گیرد فی نفسه معنای خاصی را برای مخاطب افاده و رعایت چارچوبهای خاصی راطلب می کند.
قضاوت از روی مجموعه آثار ارسالی به جشنواره چهارم نشان می دهدکه مرزهای این مفاهیم نه تنها رعایت نشده،بلکه در یک محدوده گسترده از انشا تا گزارش در نوسان بوده است و به همین دلیل نیز هیات داوران مجبور شد ههمه این محصولات را به خاطر قرین بودن در ذیل سرفصل " مقاله " موردقضاوت قرار دهد.
هفتم
اگر چه رسانه های استان در کلیت امر چارچوب های قانونی، شرعی وعرفی رابه درستی در تولید و انعکاس مسایل رعایت کردند و انتظاری جز این نیز از قلم بدستان دیارعلوی نمی رود، ولی در محور پرداختن به شعارسال، هیات داوران انتظار دریافت آثار بیشتری را داشت که محقق نشده است.
اگرچه باتوجه به گذشت تنها سه ماه ازسال این مورد نمی تواند کاستی جدی تلقی شود، ولی انتظاراست در روزها ،هفته ها و ماههای باقیمانده ازسال به این مهم بیشتر توجه شود.
هشتم
هیات داوران در پایان ضمن قدردانی مجدد از اعتماد همکاران به توان رسانه ای استان در قضاوت،ازتمامی کسانی که آثارشان را برای جشنواره ارسال کردند تشکرکرده و اعلام می دارد : هرجشنواره مطبوعات آلبومی از آثار برتر همکاران رسانه ای است که درجای خود محفوظ می ماند و برترین ها نیز به طور نسبی آثاری هستندکه درقاب قرار داده شدند تا الگویی برای ارتقای روزنامه نگاری دیارهميشه سرسبزمازندران باشند.
به امید پربارترشدن جشنواره پنجم .
هيات داوران:
1- علي سینا رويگريان
2- صادقعلي رنجبر
3- علي صادقي
4-حسن فلاحتي
5- مصطفي کاظمي
6-اصغر نوذري
7- علي اصغر نيک نظر