يکشنبه 9 شهريور 1393-18:30

در جلسه شورای شهر ساری مطرح شد:

اخلال "بعضی" ها در پروژه های شهرداری

پروژه جمع آوری آب های سطحی باید 4 ماه پیش انجام می شد ولی به دلیل اخلال برخی، هنوز بلاتکلیف مانده است/شهرداری پروژه های زیادی در دست دارد که تاکنون پیشرفت چندانی نداشته اند+یادداشت


مازندنومه؛ سرویس اجتماعی، مینا محسن پور: دکتر جمال باقری رئیس شورای شهر ساری با بیان اینکه هشتم شهریور ماه روز ملی مبارزه با تروریسم نامیده شده است، گفت: گرچه طی سال های اخیر چند نفر از نوابغ کشورمان ازجمله دانشمندان هسته ای، ترور شده اند، باز هم ایران جزو امن ترین کشورها محسوب می شود.

وی با تاکید بر اینکه امنیت کنونی کشور در سایه مقام معظم رهبری و با درایت ایشان محقق شده است، افزود|: هرگونه ترور خصوصا از نوع شخصیتی باید از کشور ما برچیده شود.

هادی بریمانی -رئیس مخابرات شهرستان ساری- که مهمان این جلسه بود، از فعال بودن 253 هزار شماره ثابت در ساری خبر داد و یادآور شد: در حال حاضر 9 مرکز پرظرفیت شهری و 100 مرکز کم ظرفیت روستایی در ساری وجود دارد که هر کدام از مراکز کم ظرفیت روستایی 10 روستا را پوشش می دهند.

رئیس مخابرات ساری در ادامه افزود: 80 هزار پورت اینترنت در ساری وجود دارد که از این تعداد 57 هزار پورت اینترنت پرسرعت مشغول به کار است.

بریمانی با بیان اینکه مشکلات مربوط به نگهداری از تجهیزات مخابراتی زیاد است، گفت: تحریم ها باعث شده اند که هزینه تعمیر و نگهداری تجهیزات مخابراتی افزایش یابد.

وی دلیل سرعت و کیفیت پایین سرویس های اینترنت کاربران را ناشی از آسیب دیدگی کابل های مخابراتی عنوان و تصریح کرد: حفاری های بدون مجوز و عقب نشینی ساخت وسازهای سطح شهر باعث صدمه دیدن این شبکه کابلی می شود.

این مسئول با تاکید بر عمر مفید 25 ساله کابل های مخابراتی گفت: در حال حاضر هزینه های حفاری و نوسازی کابل ها بسیار بالاست و پرداخت آن از سوی مخابرات دشوار است.

محمدحسن محمدی کیادهی -مشاور ارشد شهردار شهر ساری- یاد آور دو نکته قانونی برای دستگاه های حفاری شد و گفت: با وجود اینکه برای اعتراض به عوارض تصویب شده از سوی شورای شهر برای دستگاه های مرتبط 10 روز فرصت در نظر گرفته شده، هیچ کدام از دستگاه های حفار اقدام به اعتراض نکرده اند.

وی همچنین تصریح کرد: دستگاه ها ملزم به ارائه برنامه های خود به شهرداری هستند که این کار نیز تاکنون از سوی هیچ یک از دستگاه ها صورت نگرفته است.

علی اکبر زلیکانی -عضو شورای شهر ساری- با اشاره به اینکه هنوز تا پایان سال حدود هفت ماه باقی مانده است، گفت: شهرداری نیز پروژه های زیادی در دست دارد که تاکنون پیشرفت چندانی نداشته اند.

وی در خصوص نامه شهرداری مبنی بر اختصاص 750 میلیون تومان هزینه طرح مطالعه پروژه جمع آوری آب های سطحی شهر ساری توسط شرکت مهاب قدس گفت: جمع آوری آب های سطحی مشکل بزرگ شهر ساری است و این مساله در زمان بارش باران نگرانی همه اعضای شورا را در بر دارد.

زلیکانی با بیان اینکه این پروژه 400 میلیارد تومان هزینه در بر دارد و اعتبار دولتی را می طلبد، افزود: این پروژه باید 4 ماه پیش انجام می شد ولی به دلیل اخلال برخی، هنوز بلاتکلیف مانده است.

علی جان شمشیربند -دیگرعضو شورای شهر ساری- با بیان اینکه برخی از مناطق ساری نزدیک به 4 سال است که نمی توانند تلفن ثابت بگیرند، گفت: این موضوع باید هرچه سریع تر از سوی مخابرات رسیدگی شود.

سید محمد آقامیری -عضو دیگر شورای شهر- با تاکید بر پیگیری جریمه های میلیاردی مخابرات از سوی شهرداری گفت: مازندران بعد از تهران بیشترین کاربران اینترنت را داراست و به همین دلیل باید بیشترین تلاش را برای ارائه خدمات به شهروندان داشته باشد.

*آن چه باید گفت، آن چه نباید گفت!

مازندنومه؛ سرویس اجتماعی، کلثوم فلاحی: در آستانه یک سالگی شورای پنجم قرار داریم و شورا هنوز به آن بلوغ فکری، فرهنگی و سیاسی مورد نظر نرسیده است.

مشکلات پیرامون شوراها بسیار زیاد است و اخبار انحراف بعضی شورائیان در شهرهای مختلف کشور، دلیلی بر این ادعا بوده و دلیل دیگری بر نظارت بیشتر در زمان احراز صلاحیت نامزدهای انتخابات شورا است.

در انتخابات سال 92 که نخستین تجربه در برگزاری انتخابات همزمان ریاست جمهوری و شوراها بود، تصورم بر این است که همه نگاه‌ها به سمت انتخابات ریاست جمهوری رفت و تعیین صلاحیت نامزدهای انتخابات شورا، مورد غفلت قرار گرفت و در این میان، عده‌ای که دارای دانش و علم کافی نبودند به شورا راه پیدا کردند.

می‌توان این گونه گفت که به اندازه آن قشر پرتوان و دارای دانش راه یافته به شورا، افراد بی‌دانش هم مجال حضور در شورا یافتند و صفی موازی از این دو گروه در شوراها وجود دارد.

شورا به عنوان نهاد ناظر بر حسن انجام کار دستگاه‌های اجرایی، جایگاه دارد، اما آنجا که عضو شورا به وظایف ذاتی خود آگاهی ندارد، جایگاه شورا و هم‌قطاران خود را هم متزلزل می‌کند.

گاهی عضو شورا، غافل از ابتدایی‌ترین وظیفه این نهاد است و نه انگار که در جایگاه نمایندگی مردم قرار گرفته است.

چندی قبل که مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران به جلسه علنی شورای شهر ساری دعوت شده بود، یکی از اعضای شورا که گویی جلسات مجلس را به جد پیگیری می‌کند، مانند نماینده‌ای که از وزیر سوال می‌پرسد، از این مدیرکل سوال می‌پرسید که «اشتغال جوانان چه شد» نه یک بار بلکه چندین بار این جمله را تکرار کرد و نمی‌دانم که می‌دانست هزینه 300 میلیونی ایجاد هر شغل، صرفا در توان مدیرکل کار نیست؟ اشتغال جوانان مهم است و رئیس دولت هم در نشست خبری خود به موضوع اشتغال جوانان اشاره کرد.

آن جلسه گذشت و در جلسه علنی یکشنبه شب هم رئیس اداره مخابرات شهرستان ساری، به عنوان مهمان حضور داشت. از قضا موضوع وضعیت اینترنت کشور هم از سوالاتی بود که از رئیس جمهوری سوال شد. سوالی که از رئیس‌جمهوری پرسیده می‌شود را مقایسه کنید با سوال این عضو شورا که از رئیس یک اداره شهرستان می‌پرسد!

ضعف اینترنت از مشکلات کشوری است که گاهی وزیر هم از پاسخ دادن به زمان سامان یافتن اینترنت کشور، تفره می‌رود و همین هفته گذشته بود که نماینده شهرستان بابل در مجلس نسبت به اوضاع اینترنت و کمی پهنای باند اعتراض کرد.

وقتی نماینده از وزیر پاسخی دریافت نمی‌کند، پرسیدن این سوال از رئیس یک اداره شهرستان چه دردی را دوا می‌کند؛ آنجا که می‌دانیم دخلی به او ندارد؟

پرسیدن سوالات این چینی از یک مدیر و به صحنه استیضاح تبدیل کردن آن، درمان بی‌کاری و اینترنت و مسائل این چنینی نیست. آنجا که سوالات این چنینی مطرح شده و بر آن پافشاری می‌شود، جز اصلاح قانون انتخابات شوراها و لحاظ کردن فیلترهای بیشتر برای رسیدن افراد به صندلی شورا، گزینه دیگری در ذهن متبادر نمی‌شود.

شما هم شاید گاهی در مقابل شنیدن برخی جملات نامربوط از اطرافیان خود، این جمله طنز نقادانه را با لبخند به او گفته‌اید که « اگه حرف نزنی، کسی فکر نمی کنه تو زبون نداری!» و بزرگان ادبیات ما از جمله سعدی هم در حکایت‌هایی به فوائد خاموشی و آداب سخن گفتن، اشاره کرده است.

روسای شوراها اگر نمی‌توانند به این افراد بگویند که خاموش باشند اما می‌توانند در خفا، در آداب سخن گفتن به آنها تذکر دهند و اگر این موضوع جزو وظایف رئیس شورا نباشد، در مقام یک دوست، به همکار خود بگوید که "چه بگوید و چه نگوید".