چهارشنبه 24 دی 1393-17:18

گردشگری مازندران تعطیل نیست

آن سکوت و این فریاد!

آقای علیپور در جریان باشند که بزرگ نیا وارث ویرانه ای در استان است که به دست مدیران ضعیف و تحت سیطره جریان انحرافی دولت قبل به چنین روزی گرفتار آمده است.


 مازندنومه؛ سرویس سیاسی، کلثوم فلاحی: آقای کمال علیپور خیلی نیاز به معرفی ندارد. او را نماینده ای می دانیم که گهگاهی با حمله به دولتمردان خبرساز می شود، تند انتقاد می کند و فریاد می کشد تا مردم حوزه انتخابیه‌ یادشان نرود نماینده‌ای در مجلس دارند!

او در استخدام واژه ها تعارف و رودربایستی ندارد. زمانی بدون خط کش و متر و معیاری، همین طوری ربیع فلاح را ضعیف ترین استاندار بعد از انقلاب نامید. اینک نیز در تازه ترین اظهارات خود، اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مازندران را تعطیل اعلام کرده است.

این نماینده اعلام کرده: میراث فرهنگی و گردشگری باید جهادی باشد نه سیاسی و در حال سکون در حالی که  اگر نگوییم  به شیوه سکون، خود به شیوه سیاسی عمل می‌کند و نه جهادی.

البته برخلاف نظر این نماینده، اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران با مدیریت دکتر دلاور بزرگ‌نیا از جمله دستگاه‌هایی است که به جرات می‌توان گفت سیاسی عمل نمی‌کند و فرهنگ و میراث فرهنگی و گردشگری را در اولویت کاری خود قرار داده است.

گواه شاهدان اهل رسانه هم بر رسانه ای و فرهنگی بودن شخص دلاور بزرگ‌نیا است و می‌توان گفت این اداره کل اصلا" در سایه سیاست‌زدگی قرار ندارد.

آقای علیپور به جای پرداختن به رفع محرومیت در حوزه انتخابیه‌اش برای حضور مجدد در انتخابات آینده، به اشتباه مسیری در پی گرفته که به احتمال، دیگر به بهارستان ختم نمی‌شود.

انتقاد حد و اندازه و پارامتر دارد و نمی‌توان و نباید بی‌جهت و بدون استدلال و منطق، راه انتقاد را در پیش گرفت. اگر این نماینده مجلس به اداره کل گردشگری استان انتقاد دارد، آیا قبل از استفاده از تریبون مجلس، این مشکلات و گلایه‌ها و به زعم وی تعطیلی این اداره کل را با دکتر بزرگ‌نیا در میان گذاشته‌ است که به نتیجه نرسیده و تصمیم به داد و فریاد و انتقاد علنی در این باره گرفته است؟

حال که جناب ایشان بر اساس عادت، این بار سازمان گردشگری استان را به اصطلاح زیر گرفته است، در مقابل انتقادها، چه پیشنهادها و ساز و کارهایی ارائه داده است؟ حال چه کنیم که گردشگری استان به قول آقای نماینده، تعطیل نباشد؟ انتقاد یکسویه و بدون پیشنهاد که دردی را دوا نمی‌کند. فریاد باید نتیجه بخش باشد نه برای قیل و قال.

نماینده اصولگرای قائم شهر با این شیوه به عاقبت دونماینده قبلی حوزه انتخابیه‌اش مبتلا می‌شود. مردم هوشیار و آگاه هستند و اگر نماینده آنها، در راستای وظیفه نمایندگی‌اش اقدام نکند، در انتخاب‌های بعدی، گزینه قبلی خود را حذف می‌کنند.

امروز نمی‌توان مخاطب آگاه را با نطق‌ها و سخنرانی‌های به اصطلاح آتشین، گمراه کرد. یا نمی توان از طرف کارگران نساجی و بازنشسته ها، بنرهای آن چنانی در شهر زد و از خود متشکر بود!

نطق و تذکر در مجلس باید پایه پژوهشی و کارشناسی و نخبگان و مردم نسبت به آن باورپذیری داشته باشند.

دلاور بزرگ‌نیا اما در پی درخواست‌های گسترده نخبگان، فعالان میراث فرهنگی، رسانه ها و مدیر ارشد استان، به مازندران آمد و مسئولیت پذیرفت و بسان برخی، با اعمال فشار و پنهان شدن در قفای بزرگان، برای خود میز فراهم نکرد. این نخستین تفاوت مدیرکل گردشگری استان با بسیاری از مدیران دیگر است.

اما چند اقدام مهم دلاور بزرگ نیا در ماه های گذشته:

-توجه ویژه به حوزه گردشگری سلامت، گردشگری دریایی و ورزشی از اقدامات بزرگ‌نیا است. بعد از برگزاری اجلاس گردشگری سلامت کشورهای عضو اکو در رامسر، چندین پروژه درخواستی از سوی سرمایه‌گذاران مطرح شد و اکنون امکان‌سنجی و مطالعات اولیه پنج پروژه سرمایه‌گذاری گردشگری سلامت در دست اقدام است.

-در حوزه گردشگری دریایی سه پروژه اسکله تفریحی توریستی در نوشهر و نور در مسیر پیشرفت فیزیکی قابل توجهی قرار دارد.

-با فعال‌سازی کمیته هماهنگی طبیعت‌گردی، اکنون در شهرهای ساری، نکا و بهشهر سرمایه‌گذار شروع به فعالیت کرده است.

-در حوزه گردشگری ورزشی هم 10 کیلومتر از رودخانه هراز برای قایقرانی در رودخانه‌های خروشان، پاکسازی شد. این طرح اکنون به دلیل فصل سرما تعطیل است و از بهار دوباره آغاز به کار می‌کند.

-همه با مشکلات دانش‌آموختگان جویای کار در مازندران آشنا هستیم و می‌دانیم در بدو ورود دکتر بزرگ‌نیا، نیروهای انسانی این اداره کل را که در آستانه تعدیل بودند، ساماندهی کرد و به کار بازگرداند.

- اداره کل گردشگری مازندران برای نخستین بار به عنوان نماینده جمهوری اسلامی ایران در نمایشگاه بین‌المللی جاده ابریشم در چین حضور یافت.

-حدود 25 طرح سرمایه‌گذاری صنایع دستی برای دریافت یارانه، سود و کارمزد بانکی به مبلغ 2 میلیارد و یکصد میلیون تومان به بانک‌ها معرفی شدند. همچنین از محل صندوق تعاون هم یک میلیارد و 200 میلیون تومان برای طرح‌های صنایع دستی جذب شد و مبلغ 2 میلیارد تومان هم ارتقای کمک‌های فنی اعتباری برای سایر متقاضیان درنظر گرفته شد.

-در یک ماه و نیم اخیر 2 میلیارد و 200 میلیون تومان برای حمایت از کارگاه‌های صنایع دستی و مشاغل خانگی صنایع دستی و هنرهای سنتی اختصاص یافت.

-خانه ناظری با اختصاص 40 میلیون تومان تملک و تجهیز کارگاهی به عنوان خانه صنایع دستی مازندران معرفی شد.

-معرفی آلاشت به عنوان روستای هدف گردشگری در حوزه صنایع دستی و پیش‌بینی 90 میلیون تومان اعتبار برای شکل‌گیری هم از دیگر اقدامات بزرگ‌نیا است.

-اختصاص اعتبار یک میلیارد تومانی برای ایجاد بازارچه صنایع دستی و اخذ مجوز مراکز آموزشی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری که با همکاری آموزش و پرورش مازندران صورت گرفت هم در راستای اقدامات این اداره کل است.

-تجدید نظر در طرح‌های میراثی، حمایت از بافت‌های تاریخی، برگزاری اجلاس سالانه خانه سینما در مازندران، نشست‌های ویژه با شهرداران شهرهای دارای بافت تاریخی، راه‌اندازی و ساماندهی مجدد انجمن میراث به ریاست استاندار مازندران، پیگیری مسائل و مشکلات حفاظت از آثار تاریخی با طرح در مراجع قضایی و آموزش یگان‌های حفاظت برای اخذ کارت ضابط دادگستری، تشکیل 9 انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی برای نخستین بار در مازندران و برنامه‌ریزی برای تشکیل کانون انجمن‌های دفاتر مسافرتی در استان، نشست هتلداران با معاون گردشگری کشور و ... از دیگر فعالیت‌های اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در مازندران است.

-جامعه هتلداران مازندران از سال 88 تاکنون هیچ نشستی برگزار نکرده بودند. فردا جلسه هیئت مدیره جامعه هتلداران مازندران برگزار می‌شود و هفته آینده هم مجمع عمومی شکل می‌گیرد.

در طول 10 ماه اخیر معاون سرمایه‌گذاری چهار بار، رئیس سازمان 2 بار، معاون صنایع دستی 1 بار و معاون امور استان‌ها و مجلس هم 3 بار به مازندران سفر و از پروژه‌ها بازدید کرده‌اند.

-18 طرح سرمایه‌گذاری هفت میلیارد و یکصد میلیون تومان، تسهیلات دریافت کرده‌اند. یک طرح به صندوق توسعه ملی معرفی شده است. 6 پروژه سرمایه‌گذاری هم برای دریافت یارانه پنج میلیارد و یکصد میلیون تومانی معرفی شده‌اند.

حال در حوزه انتخابیه آقای نماینده، نساجی همچون استخوان سال‌ها لای زخم باقی مانده، تبدیل به وعده انتخاباتی همه نماینده ها شده، وعده حل شدن مشکلات نساجی فقط کاربرد انتخاباتی پیدا کرده بود.

بعد از سال‌ها دربه‌دری کارگران، بالاخره دولت یازدهم با تدبیر خود مشکلات کارگران نساجی را رفع کرد. دستگاه های کارخانه نیز با تدبیر استاندار کنونی و مسئولان کشوری بعد از سال ها از گمرک ترخیص شد. جناب علیپور در دولت گذشته هم که با آن همسویی کامل داشتند، نتوانستند در این زمینه کاری از پیش ببرند. حال معلوم نیست بنیان تعطیلی در کجاست؟ سازمان فعال گردشگری یا جاهای دیگر؟

آقای علیپور در جریان باشند که بزرگ نیا وارث ویرانه ای در استان است که به دست مدیران ضعیف و تحت سیطره جریان انحرافی دولت قبل به چنین روزی گرفتار آمده است. اداره ای فشل، با نیروهای مازاد و نورچشمی و بدون انگیزه. آن روز  که سازمان میراث فرهنگی و گردشگری  با توصیه برخی نیرو جذب می کرد و دچار حاشیه و حیاط خلوت عده ای شده بود، چرا امثال آقای علیپور معترض نشدند و حالا انتقاد می کنند؟ آن سکوت و این فریاد و اعتراض، چیزی جز سیاسی کاری و دور شدن از عدالت و انصاف نیست.

به قول علی مطهری:« مجلس در سال 90 در فضای متاثر از فتنه 88 و در حالی که بسیاری از افراد خوش‌فکر کاندیدا نشدند یا رد صلاحیت شدند شکل گرفت. به عبارت دیگر این مجلس یک استثنا است و به امید خدا مجالس آینده چنین نخواهد بود و دفاع از حقوق ملت را در راس کار خود قرار خواهند داد».

آقای نمانده، میراث فرهنگی و گردشگری مازندران تعطیل نیست، تعطیل بود و از قضا تازه بازگشایی شده است.