پنجشنبه 14 اسفند 1393-1:12

گزارشی از یک سازمان مردم نهاد روستایی

روستایی که بوی زندگی می دهد

معرفی یک سازمان مردم نهاد روستایی که کارهای مختلفی را در روستایی کوچک در قائم شهر انجام می دهد/جمع آوری و نصب سطل زباله+ رنگ آمیزی دیوارهای روستا+ پارک+ نصب منبع آب+ آموزش های هنری+ ایستگاه گپ سالمندان روستا+ جشنواره بومی و...


 مازندنومه؛ سرویس اجتماعی، رضاشریعتی: روستای میانرود، با 50 خانوار جمعیت در جنوب شرقی شهرستان قائم شهر قرار دارد.
در این روستای به ظاهر کوچک، یک سازمان مردم نهادِ دوستدار محیط زیست فعال است که که کارهای متنوعی را از زیبا سازی محل گرفته تا فعالیت های فرهنگی و محیط زیستی دیگر اجرا می کند که می تواند الگوی سایر روستاها باشد. بهمن ذوالفقاری یکی از اعضای این NGO روستایی است که با او به گفت و گو نشستیم.

* مازندنومه: آقای ذوالفقاری بفرمایید که اسم سازمان مردم نهاد شما چیست؟
سازمان مردم نهاد دوستداران محیط زیست میانرود

مازندنومه: چه کسانی اعضای این سازمان هستند؟
هسته مرکزی این سازمان متشکل از چهار نفر است: من و برادرم جعفر ذوالفقاری، سیف الله برزگر که در انگلیس زندگی می کند و دوستعلی بهزادی که مقیم دانمارک است و هزینه ها اغلب توسط این افراد تامین می شود.

مازندنومه: یعنی مردم هزینه ای نمی کنند؟
نه این طور نیست. در برخی موارد مردم هم کمک می کنند و با یاری مردم صورت می پذیرد. مثلا در بحث ساخت مسجد که 300 میلیون تومان هزینه داشت مردم همیار بوده اند یا در مورد جمع آوری زباله ها که هفته ای دو بار این کار صورت می گیرد، در ابتدا تا دوسال این هزینه توسط ما پرداخت می شد، اما الان ماهانه مردم هزینه کمی را پرداخت می کنند و با این هزینه جمع آوری زباله ها صورت می گیرد اما در برخی موارد هزینه تنها توسط اعضا تامین شده است، مثلا نصب منبع آب جهت تامین آب آشامیدنی که توسط برادر من با هزینه 12 میلیون تومان  انجام گرفته و منقش به نام برادر شهیدمان شده است.

مازندنومه: برای این سازمان مردم نهاد روستایی چه اهدافی را تعیین کرده اید؟
ما برای این سازمان مردم نهاد اهداف کوتاه مدت و بلند مدتی را تعریف کرده ایم و بر اساس آن پیش می رویم. اولین اقدامی که صورت گرفت جمع آوری زباله ها در سطح روستا بود. ما بالغ بر 70 کیسه 50 کیلویی زباله از دروازه ورودی تا درون روستا جمع آوری کردیم اما مردم بازهم زباله را در سطح روستا می ریختند. برای فرهنگ سازی نایلون های زباله در سطح روستا توزیع کردیم اما با توجه به آنکه حیوانات تا آمدن ماشین حمل زباله نایلون ها را پاره می کردند، در مرحله بعد سطل های زباله در روستا نصب کردیم.

برای استقرار و گذران ساعات استراحت و گپ زدن پیران ده با یکدیگر، ایستگاهی را آماده کردیم تا محل استراحت آنان باشد. در حریم رودخانه محل نیز زباله ها جمع آوری و پارک کوچکی تاسیس شد.

مسطح سازی برخی مدخل های ورودی روستا ورنگ آمیزی دیوارها و درخت کاری در روستا فعالیت های اخیر ما بود. به زودی جشن بزرگی را هم به مناسبت رسیدن نوروز خواهیم داشت.

مازندنومه: کل دیوارهای روستا به همت «ان جی او»ی شما رنگ آمیزی شده است. هزینه رنگ آمیزی روستا چقدر بوده است؟
برآورد هزینه ما بالغ بر چهار میلیون تومان بوده است.

مازندنومه: و حرف آخر؟

از دیگر برنامه هایی که در روستا ترتیب داده ایم برگزاری کلاس موسیقی و خط با همکاری جمشید نیکوزاد هنرمند برجسته اهل میانرود است که که در استان شناخته  شده است. فنس کشی زمین فوتبال روستا را هم جزو برنامه آینده تشکل مان است.