يکشنبه 30 فروردين 1394-16:51

به قانون برگردیم

درباره انتخابات خانه مطبوعات مازندران/هر گونه تصمیم گیری سیاسی در این خصوص به صلاح خانه مطبوعات و حقوق اعضای این خانه نخواهد بود، اگر چه دولت مردان تدبیرو امید در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تا کنون ثابت کردند که بر محور و بر مدار قانون و حقوق اساسی این ملت حرکت می کنند.


مازندنومه؛ سرویس اجتماعی، حسین برزگر ولیکچالی، بازرس پنجمین دوره خانه مطبوعات استان مازندران: انتخابات دوره ششم خانه مطبوعات 12 اسفند 1393 برگزار شد که همراه با ابهاماتی بود.

  مراحل برگزاری انتخابات اخیر خانه مطبوعات مازندران حاوی نکاتی بود که اعتراضاتی را از سوی برخی همکاران مطبوعاتی در پی داشت.

اشکالات و ایراداتی مطابق مفاد اساسنامه خانه مطبوعات به انتخابات فوق وارد است که باید در این خصوص معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصمیم گیری و اعلام نظر کند.

یک ماه و نیم پس از اجرای انتخابات و حضور بازرس ویژه معاونت مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ساری، فرصت مناسبی است که چند نکته در این راستا مطرح شود:

الف- طبق مصوبه مورخ 25/10/1393 هیات مدیره، افرادی می توانستند در انتخابات فوق شرکت کنند که عضویت آنان به امضای آخرین مدیر عامل خانه مطبوعات رسیده باشد. در این میان برخی از افراد کارت هایی داشتند که مربوط به سال ها قبل بود. بر اساس بررسی های صورت گرفته بخشی از افرادی که رای دادند از کارت های قدیمی استفاده کرده اند که خلاف مقررات است.

ب- تشکیل هیات اجرایی انتخابات با ماده 22 اساسنامه مغایرت دارد، چرا که فقط وظیفه احراز صلاحیت نامزد ها و نظارت بر نحوه برگزاری و مراحل انتخابات بر عهده اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی است.

این در حالی است که بر اساس ماده 9 اساسنامه پس از افتتاح مجمع عمومی توسط رئیس هیئت مدیره، اعضای هیئت رئیسه برای اداره جلسه و برگزاری انتخابات و سایر دستورات باید از میان اعضای مجمع انتخاب می شدند.

ج- اخذ رای از افرادی که حق عضویت خود را پرداخت نکرده اند مطابق با تبصره 3 ماده 44 اساسنامه خلاف قانون بوده است. در این بین حدود 50 نفر از اعضا حق عضویت پرداخت نکرده بودند که نام چند تن از کاندیداها و حتی افراد انتخاب شده نیز در این فهرست دیده می شود.

د- اجازه ورود افراد عضو نهادهای دولتی، عمومی ( کارکنان دولت) برای تصدی برخی از سمت های هیئت مدیره (تبصره 2 ماده 11 اساسنامه)بدون برگزاری انتخابات و تصویب مجمع فوق العاده خلاف اساسنامه بوده است. در این راستا استعلام صورت گرفته از اداره کل مطبوعات د اخلی بدون مصوبه مجمع فوق العاده با ماده 18 اساسنامه مغایرت دارد .

ه- تایید و احتساب آرای چند نفر از اعضای خانه مطبوعات که نه خود و نه وکلای آنان در روز رأی گیری (براساس اسناد و مدارک موجود)حضور نداشتند غیر قانونی است و در حکم آرای مخدوش و باطله محسوب می شود؛ چون این آرا با توجه به نزدیگی آرای منتخبان در نتیجه انتخابات تاثیر گذاراست.

همه موارد فوق به همراه اسناد و مدارک به معاونت مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انعکاس داده شد و با دستور معاون محترم مطبوعاتی وزارت خانه، یکی از مدیران کل این حوزه به عنوان بازرس ویژه به ساری سفر کرد و طی دو جلسه فشرده چند ساعته با بازرسان، معترضان، برگزار کنندگان و مسئولان حوزه معاونت فرهنگی اداره کل ارشاد موضوعات و ابهامات ، مورد بررسی و رسیدگی قرار گرفت.

 در این راستا کلیه اسناد و مدارک به همراه برخی از مستندات انتخابات و روز رأی گیری به معاونت مطبوعاتی انتقال داده شد تا تصمیم گیری نهایی در یک فرایند کاملا قانونی، منطقی و جدی اتخاذ شود .

  با توجه به حساسیت، اهمیت و ضرورت موضوع به نظر می رسد که با حفظ همه ی جوانب و مطابق با نص قانون بار دیگر شرایط انتخاب شوندگان و مراحل برگزاری انتخابات مورد بررسی دقیق تری صورت گیرد تا بنای خانه مطبوعات به عنوان بازوی اجرایی ادارات کل ارشاد در استان ها بر مبنای قانون محوری، پاک دستی، صلاحیت حرفه ای و عدالت مداری شکل گیرد.

  هر گونه تصمیم گیری سیاسی در این خصوص به صلاح خانه مطبوعات و حقوق اعضای این خانه نخواهد بود، اگر چه دولت مردان تدبیرو امید در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تا کنون ثابت کردند که بر محور و بر مدار قانون و حقوق اساسی این ملت حرکت می کنند.