چهارشنبه 20 خرداد 1394-16:41
تغییر در مدیریت نهاد کتابخانه های استان؛ باقری رفت، عمرانی آمدواحدی: شبکههای اجتماعی مانع کتابخوانی نیست
معاون امور مجلس نهاد کتابخانههای عمومی: مقامهای سیاسی کشورعلاوه بر دغدغه تامین اجتماعی، بهداشت و... باید دغدغه کتابخوانی هم داشته باشند/آمار کتابخوانی در کشور ما اسفبار است/موبایل بهصورت 24 ساعته در دست ماست و این زنگ خطر است/ هر سخنی را به دکتر شریعتی، کوروش و ... نسبت دادن باعث میشود از جوان ما اقیانوسی به عمق نیمسانتیمتر باقی بماند.
مازندنومه؛ سرویس اجتماعی، مینا محسن پور: آئین معارفه مدیر کل جدید کتابخانه های عمومی مازندران با حضور مسوولان کشوری و استانی، صبح چهارشنبه در سالن اجتماعات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد.
در این مراسم حجت الاسلام محمدرضا واحدی –معاون مجلس امور کتابخانه های عمومی- ابراز داشت: اگرچه کتابخانه های عمومی در کشور ما از جایگاه درخور شأن، برخوردار نیست، ضرورت اجتماعی در همه جوامع به شمار می رود.
وی با بیان اینکه ناگزیر از تأسیس و پشتیبانی این نهاد هستیم، ابراز داشت: کتابخانه عمومی محل دانشافزایی مردم کوچه و بازار است.
واحدی با اشاره به برنامه های آموزشی دستگاهها مختلف برای ارتقای سطح دانش کارکنان خود، گفت: کتابخانه عمومی آموزش تمام اقشار را در بر دارد.
این مسئول با بیان اینکه کتابخوانی، اصل و اساس بنیادین ارتقای علمی افراد است، ابراز داشت: در عرف بینالملل از کتابخانه با عنوان دانشگاه یاد میکنند.
وی با تاکید بر نگاه کاربردی مسئولان به کتابخانهها و همچنین باور متولیان کتابخانهها بر این اصل که آموزش اقشار عمومی جامعه بر عهده آنها است، افزود: کسانی که در خدمت علم هستند، با افراد بیخرد برابر نیستند و کتابداران باید قدردان خود باشند.
این مسوول با بیان اینکه مقامهای سیاسی کشورعلاوه بر دغدغه تامین اجتماعی، بهداشت و... باید دغدغه کتابخوانی هم داشته باشند، تصریح کرد: آمار کتابخوانی در کشور ما اسفبار است.
معاون امور مجلس نهاد کتابخانههای عمومی گفت: با وجود ریشه فرهنگی مردم ایران، دغدغه کتابخوانی و توجه به کتاب میان افراد فرهنگی و مسئولان سیاسی وجود ندارد.
واحدی با بیان اینکه شبکههای اجتماعی مانعی بر کتابخوانی نیست، ادامه داد: با اینکه این شبکهها پیش از ما در اختیار دیگر کشورها بوده، اما بر کتابخوانی آنها تأثیر نگذاشته است.
وی با اشاره به استفاده کشورهای غربی از شبکههای اجتماعی بهصورت برنامهریزیشده و با بیان اینکه موبایل بهصورت 24 ساعته در دست ماست و این زنگ خطر است، افزود: شبکه های اجتماعی حس نیاز به مطالعه را در جوان ما اشباع میکند و باعث میشود جوانان سراغ کتاب نروند.
معاون امور مجلس نهاد کتابخانه های عمومی با اشاره به مواجهه افقشار مختلف با اطلاعات زیاد در حوزه گروههای اجتماعی و نرفتن به سمت مطالعه عمیق، گفت: هر سخنی را به دکتر شریعتی، کوروش و ... نسبت دادن باعث میشود از جوان ما اقیانوسی به عمق نیمسانتیمتر باقی بماند.
واحدی با بیان اینکه هیچ چیز جای کتاب و کتابخانه را نمیگیرد، خاطرنشان کرد: تا کتابخوانی دغدغه ما نشود، به شأنی از شئون اجتماعی ما تبدیل نمیشود و سابقه فرهنگمداری ملت ایران، پایدار نخواهد بود.
وی با بیان اینکه مازندران در برخی شاخصهای کتابخانه از ویژگی برخوردار است، ابراز داشت: مازندران موفق به کسب رتبه دوم میان استان ها درسال گذشته شد که توانست نیمدرصد سهم فرهنگی شهرداریها را تخصیص دهد.
این مسوول با اشاره به اینکه 88 درصد از سهم نهاد کتابخانه در مازندران دریافت شده در حالی که در برخی استانها این رقم به 25 درصد هم نرسیده است، تصریح کرد: برخی شاخصها که در افق چشمانداز دیده شده در مازندران جایگاه مناسبی ندارد.
معاون امور مجلس نهادکتابخانه های عمومی با اشاره به رتبه 18 مازندران در شاخص عضویت در میان 31 استان کشور گفت: مازندران رتبه 21 در پوشش کتابخانه ای کشور و رتبه 20 در منابع دارد که نشان دهنده نیاز این استان به یک همت جدی است.
* هیچ جامعه ای با نادانی پیشرفت نمی کند
در ادامه جلسه علیرضایونسی- معاون سیاسی امنیتی استاندار مازندران- با تاکید بر لزوم قدردانی از مدیرانی که تلاش صادقانه داشته اند، اظهار داشت: باقری خالصانه تلاش کرده و با وجود مشکلات در بسیاری از حوزه ها، خدماتی بی منت انجام داد.
وی با بیان اینکه وجود فرهنگ شایسته و لزوم گسترش آن در جامعه سبب پاکی و فرزانگی جامعه می شود، ابراز داشت: خداوند به ما عقل، دل و وحی داده است و مجموع این ها مرکز شناخت را تشکیل می دهد.
یونسی جامعه را نیازمند تعالی مداوم دانست و گفت: جامعه باید به دنبال کسب اطلاعات مورد نیازش برود و علم کسب کند و این امر تنها با کتاب خوانی ممکن است.
معاون استاندار مازندران با بیان اینکه هیچ جامعه ای با نادانی پیشرفت نمی کند، افزود: همه جوامع پیشرفته به سمت پویایی و دانایی حرکت می کنند و عام باید به سمت معنویت و پاکی برود.
وی در پایان گفت: همه مشکلات ما را پول حل نمی کند ولی برای رفع مشکلات نقش دارد.
در این بخش از مراسم حکم مدیر کل جدید خوانده و به او تحویل داده شد.
سخنران پایانی مرتضی عمرانی – مدیرکل جدید کتابخانه های عمومی مازندران – بود که با سپاس از مدیران پیشین و ابراز امیدواری به استفاده از تجربیات آن ها سخنانش را آغاز کرد.
وی با بیان چند آیه از قرآن و سخنان بزرگان در باب کتابخوانی، اهمیت مطالعه را خاطر نشان کرد و افزود: کتاب دروازه ای به سوی جهان دانش و کسب معرفت است و برای حفظ فرهنگ ارزشی جامعه باید فرهنگ کتابخوانی ترویج یابد.
عمرانی ادامه داد: کتابداران بیشترین نقش را در این فرضیه الهی به عهده دارند.
وی گفت: تلاش خواهد شد در حوزه کتاب از سیاست زدگی جلوگیری شود، از منزلت کتابداران و حقوق آن ها دفاع و فضای دل انگیز و آرام در کتابخانه ها برقرار شود.