سه شنبه 7 مهر 1394-21:58

کتاب "گفت‌وگو با میرعبدالله سیار کاوردی" رونمایی شد

کتاب "گفت‌وگو با میرعبدالله سیار کاوردی" به قلم حسین اعتمادزاده و سید مجتبی مصیبی در کافه کتاب مهرگان ساری با حضور اهالی فرهنگ و هنر، رونمایی شد/ سیار: امیدوارم چند روزی که زنده هستم، بتوانم در خدمت جامعه و انسانیت باشم و از جامعه انسانی، پا را فراتر نگذارم.


مازندنومه؛ سرویس فرهنگی و هنری، کلثوم فلاحی: کتاب "گفت‌وگو با میرعبدالله سیار کاوردی" به قلم حسین اعتمادزاده و سید مجتبی مصیبی از سوی انتشارات هاوژین منتشر و در کافه کتاب مهرگان ساری با حضور اهالی فرهنگ و هنر، رونمایی شد.

در ابتدای این مراسم علی امینیان از دوستان شاهرودی سیار در این مراسم اظهار کرد: سیار توانست شوق یاد گرفتن، میل خواندن، پرسشگری و جویایی را در نسل جوان شاهرود آن زمان، تقویت کند.

وی گفت: برخوردهای سیار با دانش‌آموزان و همکاران، به گونه‌ای بود که با روحیه یاس و بیکارگی مبارزه کنند.

امینیان با بیان اینکه در سال 59 و 63 در پس تحولاتی از محیط آموزش و پرورش، طرد شدیم، افزود: سیار در عرصه دیگری کار کرد و نقش تاثیرگذار او بر محیط، انکارناپذیر و ماندگار است.

* زندگی‌نامه‌های ما حاوی خودسانسوری است

در بخش دیگری از این نشست حسین اعتمادزاده -یکی از نویسندگان کتاب "گفت‌وگو با میرعبدالله سیار کاوردی"- در سخنانی اظهار کرد: نوشتن زندگی‌نامه از اهمیت بسیاری برخوردار است و در دنیای امروز هم به این موضوع توجه می‌کنند اما در کشور ما، زندگی‌نامه‌نویسی کم‌رنگ است.

وی با بیان اینکه پژوهشگران ما فراموش کردند باید زندگی‌نامه بنویسند، افزود: در زندگی‌نامه بسیاری مسائل مطرح می‌شود که در کتاب فرد وجود ندارد.

اعتمادزاده با اشاره به اینکه فراز و نشیب و دشواری‌های زندگی نویسندگان و پژوهشگران باید برای دیگران درس باشد، گفت: نباید تصور کنیم زندگی‌نامه ارزش آنچنانی ندارد. زندگی‌نامه‌های ما حاوی خودسانسوری است. اگر فراز و نشیب‌های زندگی مطرح شود، جوانان هم به آن عشق و جایگاهی می‌رسند که استاد سیار رسیده است.

این مولف با بیان اینکه در گفت‌وگو هم می‌توان بخشی از زندگی اشخاص را ثبت کرد، ادامه داد: کتاب حاضر هم به شیوه گفت‌وگو تالیف شده است. در کنار گفت‌وگوها، مقالاتی هم منتشر شده که مکمل کار است.

* اگر صادق نباشیم کسی راه ما را دنبال نخواهد کرد

نیت‌زاده از شاعران نور، با خواندن شعری، کتاب خود را به استاد سیار تقدیم کرد و همچنین شاگردان شاهرودی سیار، تابلویی منقش به تصویر سیار را به وی تقدیم کردند.

خانم خاتمی -مدیرمسئول انتشارات هاوژین- هم اظهار کرد: برای اهالی قلم مازندران، کاری در خور شان انجام نشده است.

در پایان این مراسم، میرعبدالله سیار کاوردی در سخنانی گفت: دوست دارم همه شما را در عرصه فرهنگ و دانش ببینم. در زندگی نیاز داریم در مسیر دانش و بینش گام برداریم.

وی با بیان اینکه برای ترسیم زندگی باید در فعل و عمل، صادق باشیم، افزود: اگر صادق نباشیم کسی راه ما را دنبال نخواهد کرد.

سیار با اشاره به اینکه قانون علم دیالکتیک بر این اساس است که از تغییر تدریجی کمی، به تغییر کیفی ناگهانی حرکت کنیم، تصریح کرد: وظیفه ما تغییر جهان است و تا آنجا که می‌توانیم باید این تغییر را ایجاد کنیم.

وی با بیان اینکه افق گذشته که سنت است با افق امروز و مدرن باید پیوند بخورد، ادامه داد: در گذشته گفته می‌شد جمع اضداد محال است اما هگل می‌گوید جمع اضداد محال نیست. در پیوند سنت و مدرنیته، سنتزی به وجود می‌آید که کامل‌تر از سنت و مدرنیته به صورت جدا است. هرمونوتیک چنین دانشی است. با این دانش می‌توان با گذشته مکالمه داشت.

سیار با اشاره به اینکه وقتی نخستین کتابم با عنوان "ادبیات در هاله‌ای از عرفان" را نوشتم از من پرسیدند ماتریالیست هستی یا ایده‌آلیست، تصریح کرد: پاسخ دادم هیچکدام. من ماتریالیست را با ایده‌آلیست تلفیق می‌کنم و از آن نتیجه تازه‌ای می‌گیرم. سپس گفتند ادبیات چه ربطی به عرفان دارد، عرفان ملکوتی و آسمانی است اما ادبیات و هنر مخصوص زندگی انسان‌هاست. به آنها پاسخ دادم از گذشته عرفان در کنار ادبیات بود.

وی افزود: امیدوارم چند روزی که زنده هستم، بتوانم در خدمت جامعه و انسانیت باشم و از جامعه انسانی، پا را فراتر نگذارم.