شنبه 2 آبان 1394-22:51
دومینوی ربیع فلاح در ساختمان استانداری مازندرانوقتی استاندار قورباغه اش را قورت می دهد!
«به زودی» اصطلاحی است که در عرف سیاسی بار معنایی خاصی دارد. شنیده ها و شواهد حاکیست استاندار دل بر آن آراسته «به زودی» در معاونت سیاسی و امنیتی اش تغییر ایجاد و از مهره های نزدیک به اصلاح طلبان در این پست مهم استفاده کند. شاید تا موعد رسیدن این «به زودی»، «به زودی» پیش تغییرات دیگری نیز کلید بخورد/ربیع فلاح که فرصت خواندن کتاب، آن هم کتاب های برایان تریسی را ندارد، اما به هزار و یک دلیل انگار دارد قورباغه اش را قورت می دهد!
مازندنومه، سرویس سیاسی: حتی شب های سوگواری امام حسین (ع) هم مانع انتشار این خبر غافلگیرانه نشد؛ چه از طریق گروه های اجتماعی و با روش های ارتباطی مختلف، قبل از تاسوعا و عاشورا فعالان رسانه و سیاست استان از یکدیگر می پرسیدند: آیا شایعه برکناری معاون سیاسی، امنیتی استاندار مازندران صحت دارد؟ این سئوال پس از شام غریبان گامی به پیش نهاد و این گونه تغییر یافت: چه کسی جایگزین علیرضا یونسی رستمی خواهد شد؟
پیش از انتشار این گمانه زنی، مدیرکل سیاسی و انتخابات استانداری به ناگاه برکنار شد. حسین حسن نژاد که تک مهره تشکیلات اصلاح طلب ها در استانداری مازندران و حلقه واسط نیروهای اصلاح طلب با دولت در مجموعه استانداری بود، در آستانه تعطیلات تاسوعا و عاشورا به شکل عزل های احمدی نژادی کنار گذاشته شد.
این شکل برکناری که قرار بود در دولت تدبیر و امید محلی از اعراب نداشته باشد، هفته گذشته برای صادق فیروز -فرماندار سابق کلاردشت- نیز تکرار شد و او در گفت و گو با ما گفت: « آیا این درست است که مدیری را در عرض 12 ساعت برکنار کنند؟ این روش و منش دولت گذشته است .»
فرماندار سابق کلاردشت پس از برکناری اش حرف های جالبی زد؛ این که استاندار به معاون سیاسی ضعیفش بیش از حد اعتماد دارد، او احمدی نژادی است و 90 درصد فرمانداران استان منسوب دولت گذشته اند و به این دولت سمپاتی ندارند و....
پس از عزل فیروز که 10 ماه پیش فرماندار شده بود و گفته می شود از نزدیکان سید حسن خمینی است، حالا عنصر نزدیک به اصلاح طلب های استان که زیر مجموعه تشکیلات معاونت سیاسی و اصلاح طلبی شناسنامه دار بود و البته با ربیع فلاح هم موضع افتراق و اختلاف زیادی داشت، برکنار شده است.
تشکیلات اصلاح طلب استان که خط قرمزشان در جابه جایی ها حسن نژاد بود، به خاطر حفظ حرمت ایام تاسوعا و عاشورا ترجیح دادند سکوت کنند تا پس از آن در فضای تحلیل رسانه ای استاندار مازندران را مورد انتقاد شدید قرار دهند، لیکن در همین فاصله خبر عزل دو مدیرکل دیگر که از قضا در حوزه سیاسی نیستند، شنیده شد؛ محمدي تاكامي -مدیرکل شهري و امور شوراهاي استان- و علوي -مدیرکل مالي و اداري استانداري مازندران-
قضایا کمی پیچیده شده است و حالا تحلیل چرایی برکناری حسن نژاد که پیش تر به نظر می رسید تنها به خاطر مخالفت استاندار با جریان اصلاح طلبی یا جلوگیری ازعرض اندام های گاه و بیگاه مدیرکل سیاسی در برابر فرامین ربیع فلاح باشد، کمی غامض شده است.
انگار نیرویی ماورایی به ربیع فلاحی که در تغییرات به هیچ وجه گشاده دست نبود و انتصاباتش به کندی صورت می گرفت، فرمان می دهد که: «اگر می خواهی بمانی، رحم نکن و به سرعت تغییر بده، حتی اگر شب تاسوعا و عاشورا باشد!»
پس از سفر رییس جمهوری به مازندران و اتفاقات بعد از آن، فلاح برای ماندگاری اش دو هدف اولیه را به جدیت پیگیری می کند؛ برداشتن برخی مدیران منسوب به دولت گذشته که زورش به آن ها می رسد(مثل علوی) 2-برداشتن نیروهایی که موی دماغ او هستند(مثل حسن نژاد).
در راستای تحقق این هدف های اولیه، استاندار به هدفی غایی و مهم تر هم می اندیشد؛ حذف معاون سیاسی و امنیتی خود که بعد از سفر اخیر رییس جمهوری اختلاف شان سرباز زد، تا جایی که در مراسم تودیع و معارفه فرماندارهای قدیم و جدید کلاردشت، به جای یونسی رستمی، حسن خیریان پور به غرب استان رفت و سخنرانی کرد.
در واقع حذف مدیرکل سیاسی، مقدمه ای برای برکناری آرام معاون سیاسی قلمداد می شود تا تبعات کم تری برای فلاح ایجاد شود؛ معاون سیاسی ای که در دو سال گذشته، با بهره مندی از فضای اعتمادی که برایش ایجاد شده بود، انتصابات شائبه دار فرماندارها و بخشدارها را هدایت کرد.
بارها عزل و نصب های معنادار یونسی، نیز بی توجهی او به حامیان دولت کنونی، فریاد نیروهای همسو را بلند کرد. اوج بی تدبیری او هم در ماجرای حضور احمدی نژاد در بابل اتفاق افتاد و به تازگی نیز بی احترامی به برخی نیروهای حامی دولت در جریان سفر رییس دولت که باعث کدورت و رنجش و اعتراض آنان شد.
ربیع فلاح از حوزه سیاسی اش بسیار آسیب پذیر شده است و اگر نگوییم همه، غالب انتقادات ناظران بیرونی از او در دوسال گذشته، به بی تدبیری ها و ضعف هایش در همین حوزه برمی گردد. اینک او با تغییر در معاونت سیاسی، قصد ترمیم این وضعیت را دارد تا شنیده های حاکی از رفتنش در ماه های آخر مانده به انتخابات مجلس، محقق نشود و سیگنال مثبت به اردوگاه اصلاح طلب ها و نیروهای حامی دولت بفرستد که «صدای اعتراض تان را شنیدم.»
او می داند که دولت پس از موفقیت های بین المللی اش، در حوزه داخلی بازتر و گشاده دست تر عمل می کند و برای تغییر حتی استاندارها، قدرت مانور بیشتری دارد. به این اضافه کنید ماه های پایانی فعالیت مجلس کنونی را که دولت به مماشات حداکثری با نمایندگان، نیاز چندانی ندارد.
«به زودی» اصطلاحی است که در عرف سیاسی بار معنایی خاصی دارد. شنیده ها و شواهد حاکیست استاندار دل بر آن آراسته «به زودی» در معاونت سیاسی و امنیتی اش تغییر ایجاد و از مهره های نزدیک به اصلاح طلبان در این پست مهم استفاده کند. شاید تا موعد رسیدن این «به زودی»، «به زودی» پیش تغییرات دیگری نیز کلید بخورد؛ مثلا" برکناری مدیرکل روابط عمومی استانداری که با معاون سیاسی هم رابطه نزدیکی دارد.
منتقدان استاندار به ویژه نیروهای اصیل و ریشه دار طیف اصلاح طلب که در دوسال گذشته به بازی گرفته نشده اند و حتی برخی برنامه های شان دقیقه آخر لغو شد، به این نمی اندیشند که چه کسی می رود، بلکه به این می نگرند که چه کسی می آید! حالا که حسین حسن نژاد برکنار شده است، اگر اینان اتفاقات بعدی را پسند نکنند و کار بر وفق مرادشان پیش نرود، شاید لحن صحبت و رفتارشان با استاندار کمی متفاوت تر شود. این ها نمی خواهند با وجود و حضور برخی مدیران اغلب احمدی نژادی و بعضا" ضعیف کنونی، نتیجه انتخابات آینده مجلس را به مخالفان اعتدال و اصلاحات وا نهند.
«برایان تریسی» در کتاب معروف «قورباغه ات را قورت بده» آورده: «اگر اولين كاري كه بايد هر روز صبح انجام بدهيد، اين باشد كه قورباغه زندهاي را قورت بدهيد، در بقيه روز خيال تان راحت خواهد بود كه سختترين و بدترين اتفاقي را كه ممكن است در تمام روز براي شما پيش بيايد پشت سر گذاشتهايد. قورباغه شما در واقع بزرگترين و مهمترين كاري است كه بايد انجام بدهيد. همان كاري كه اگر الآن فكري به حالش نكنيد به احتمال زياد همين طور براي انجام آن تنبلي خواهيد كرد. ضمناً كار موردنظر همان كاري است كه انجام آن در حال حاضر ميتواند بيشترين تأثير مثبت را در زندگي شما بگذارد.... اگر قرار است دو تا قورباغه را بخوريد، اول آن يكي را كه زشت تر است بخورید!»
ربیع فلاح که فرصت خواندن کتاب، آن هم کتاب های برایان تریسی را ندارد، اما به هزار و یک دلیل انگار دارد قورباغه اش را قورت می دهد؛ زشت و زیبا با خودش!