شنبه 17 بهمن 1394-3:51
نماینده مردم ساری و میاندرود:پلاکارد دلواپسان در دولت قبل بالا نمی رفت/ مجلس دهم پویاتر است
محمد دامادی گفت: وقتی که سه هزار میلیارد پول مملکت به هدر رفت جوهر خودکار دلواپس ها برای پلاکارد نوشتن رنگ نداشت/ چرا وقتی مسکن مهر با مشکلات زیرساختی در دولت قبل آغاز می شد پلاکارد انتقادی ننوشتند؟/ تداوم حضور یک نماینده در چند دوره مجلس می تواند برای پیشرفت منطقه تأثیرگذار باشد.
مازندنومه؛ سرویس سیاسی، کمیته رسانه نماینده ساری و میاندورود در مجلس: نماینده مردم ساری و میاندرود در مجلس گفت: همیشه اعتقاد داشتم که چشم بیدار جامعه رهبری معظم است که روشنگری و مباحث را کنترل می کنند. وقتی دولت خدمت رهبری رسید ایشان فرمودند حتماً نظر مجلس را بگیرید. همچنین فرمودند همه نظراتم همین است که علنی گفتم و چیز پنهانی ندارم. رهبری همیشه در بزنگاه های مهم کشور صراحتاً با شجاعت موضع شان را اعلام کردند.
محمد دامادی با بیان اینکه نهایتاً طرح برای بررسی در مجلس مطرح شد، تصریح کرد: متأسفانه نگاه هایی در مجلس وجود داشت و تصور می کرد آنهایی که قرار است به برجام رأی مثبت دهند یا قوه تشخیص ندارند یا اینکه نسبت به شهدای هسته ای و زحمات هسته ای بی تفاوت هستند.
وی ادامه داد: این دوستان دلواپس همان هایی هستند که چند ماه قبل می گفتند «برجام را ما به اینجا رساندیم چرا دولت این قدر هیاهو کرده و همه چیز را به نام خود می زند!» همان وقت برای من علامت سوال بود که اگر شما رساندید چرا دلواپس هستید؟
عضو کمیسیون عمران مجلس با بیان اینکه اعتقاد دارم همه دولت ها برای موضوع هسته ای زحمت کشیدند، خاطرنشان ساخت: همان طور که رهبری تاریخچه جریان نشست های هسته ای را توضیح دادند همه دولت ها زحمت کشیدند. اما مدیریت ها متفاوت بوده است. قطعاً اگر تلاش های شهدای هسته ای نبود و بر حق مان پافشاری نمی کردیم، تمام کشورهای دنیا به این نتیجه نمی رسیدند که ما ملت شجاعی هستیم. اگر از اول لبخند می زدیم آنها پیش ما سر تعظیم فرود نمی آوردند. اما با مقاومت و دیپلماسی خوب دولت یازدهم، کار به سرانجام رسید.
دامادی افزود: وقتی طرح در مجلس مطرح شد، عده ای موافق، عده ای مخالف و برخی سکوت کردند. من نیز موضع گیری مستقیم کرده و موافقت خودم را اعلام داشتم. بعضی ها سکوت کردند که نمی پسندم. همان طور که رهبری فرمودند رأی ممتنع معنایی ندارد. همچنین شورای نگهبان هم برجام را تأیید کرد. اما باید در نظر داشت هشدار رهبری در نامه ای که زدند فصل الخطاب است.
نماینده مردم ساری و میاندورود با اشاره به رفتار نادرست برخی دلواپسان مجلس، یادآور شد: گاهی گفتمان برخی دوستان گفتمان مناسبی نبود. بعضی از گفتمان ها در شان نظام نیست که یکدیگر را متهم کنیم. قبل از اینکه برجام وارد مجلس شود رهبری فرمودند که که خط کشی نکنیم و دو قسمت نشویم. یعنی برجام نباید منجر به دو دستگی شود. بعضی از عزیزان پلاکاردهای شان همین یکی دو سال اخیر ظهور و بروز کرد. آن وقتی که سه هزار میلیارد پول مملکت به هدر رفت جوهر خودکارشان برای پلاکارد نوشتن رنگ نداشت. آن وقتی که پورشه وارد کشور می شد و عده ای بچه پولدار در اتوبان های تهران با سرعت زیاد در وضعیت روانی نامناسب چپ می کردند آنها پلاکاردهای شان بیرون نیامد و دلواپس نشدند.
*دلواپس ها در دولت قبل کجا بودند؟
وی افزود: در زمان طرح سوال از رییس جمهوری گذشته به ما حمله کرده ، ما را به ضد ارزش بودن متهم می کردند. آن وقت هم حرف ما همین بود که امروز قوه قضاییه در حال رسیدگی است. سوال اینجاست که چرا آن وقت پلاکاردهای شان در نیامد؟ اگر در پلاکاردها و حرفهای شان چیزی باشد که درست باشد و دولت انحرافی داشته باشد، مطمئن باشید ما سربازان ولایت هستیم و جلوی هر دولتی می ایستیم. وقتی که پای ارزش های نظام باشد ما کوتاه نمی آییم. اما کاش آن وقت هم دوستان دلواپس همین پلاکاردها را در می آوردند.
دامادی در همین رابطه با اشاره به استیضاح وزیر راه و شهرسازی گفت: دوستان دلواپس در زمان استیضاح وزیر راه و شهرسازی پلاکارد انتقادی در مورد مسکن مهر نوشتند. در این رابطه باید بگویم چرا وقتی مسکن مهر با مشکلات زیرساختی در دولت قبل آغاز می شد پلاکارد انتقادی ننوشتند؟ مسکن مهری که در بستر رودخانه ساخته می شود، مسکن مهری که سرانه ها را نمی بیند، مسکن مهری که تعهداتش کلاً مشکل دارد، مسکن مهری که قراردادهایش سه جانبه و چهارجانبه است که به هیچ کدام عمل نمی شود، همه در دولت قبل آغاز شده و به این شکل پیش رفت. دوستان دلواپس سال ها پیش کجا بودند؟ آن روز چرا مصلحت مردم را ندیدند؟ آن روز هم ما فریاد می زدیم و مشکلات را عنوان می کردیم.
وی ادامه داد: همین مسکن مهر میارکلا را ببینید در چه وضعیت اسفباری است. اولین نیازهای انسان در آن لحاظ نشده است. حتی ورودی و خروجی اش درست طراحی نشد.
*طرح حذف آب بهای کشاورزی در مجلس
نماینده مردم ساری و میاندورود همچنین در مورد بحث حذف آب بهای کشاورزی گفت: ما وقتی به کشاورز امکانات نمی دهیم چه انتظاری از او می توانیم داشته باشیم؟ نگاه به کشاورز باید تغییر کند. شاید چون اسمش کشاورز است هیچ حمایتی از او نمی شود. باید می گفتیم تولید کننده میوه یا برنج که در آن صورت شاید دولت تصمیم جدی تری در این حوزه می گرفت. وقتی حرف از حمایت می زنیم، دولت می گوید پول نداریم و کیسه دولت خالی است. در پاسخ باید گفت آیا کیسه کشاورز پر است؟
دامادی با بیان اینکه باید تکلیف خودمان را مشخص کنیم، افزود: اگر اوضاع خراب است برای همه خراب است. در همین شرایط بحرانی از کشاورز آب بها می گیریم که در این باره بارها در مجلس تذکر دادم. حتی دیده شده چشمه ای که کشاورز به علت بی پولی نمی تواند آب بهای آن را پرداخت کند با کامیون روی آن خاک می ریزند. در این زمینه که مدیران شهرستانی این کار را کردند تصویر دارم و می توانم آن را ثابت کنم. به همین خاطر طرحی نوشتم تا آب بها از کشاورز گرفته نشود.
کشاورزان بیشتر از مدیران دلسوز منابع آبی هستند
این عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این بحث که در صورت رایگان شدن آب کشاورزی امکان هدررفت آن افزایش می یابد، گفت: مگر در گذشته سد و شبکه های آبرسانی مدرن وجود داشت؟ پدربزرگ من میراب بود. او پیرمردی چکمه به پا بود و با دست خالی آب را تقسیم می کرد. اینکه بگوییم اگر آب رایگان شود کشاورز آب را هدر می دهد، توهین به کشاورز است. کشاورزان بیشتر از مدیران آب در حفظ و نگهداری و هدر ندادن آن تلاش می کنند؛ چون حیات کشاورز به آب بستگی دارد. او اجازه نمی دهد که آب هدر برود. اگر کسی این حرف را زده باید از کشاورزان عذرخواهی کند. آیا در گذشته که سد شهید رجایی نداشتیم کشاورزان با هم کشت و کشتار داشتند؟ چطور تا الان مدیریت می کردند؟ 100 سال پیش چکار می کردند؟ هیچ وقت در تاریخ کشاورزی یادم نمی آید پدربزرگم روی چشمه ای خاک ریخته باشد.
دامادی با انتقاد از صنعت بیمه کشور نیز ابراز داشت: در بخش کشاورزی بیمه ها به انحای مختلف برای پرداخت نشدن حق کشاورزان بهانه جویی می کنند. بارها مردم به من مراجعه کردند که بیمه حق آنها را نمی دهد. متأسفانه کلا صنعت بیمه کشور علی رغم همه پیشرفت هایی که در بخش های مختلف کشور وجود دارد، یک صنعت غیر مترقی است.
*سند راهبردی توسعه نداریم
نماینده مردم ساری در مورد بحث منطقه آزاد گفت: مازندران، استان جالبی است. متأسفانه باز هم بحث ها منطقه ای و شخصی شد و نیروهای سیاسی به اجماع نرسیدند. دولت هم آن وقت اراده ای برای اعلام منطقه آزاد نداشت. چون مطالعات کامل نشده و از دو سال قبل که پیگیر بودیم هنوز مطالعه جامعی انجام نشد.
وی با بیان اینکه در مازندران هنوز سند راهبردی توسعه نداریم، تصریح کرد: هیچ چشم اندازی در حوزه های مختلف استان وجود ندارد. همین اداره راه را آورده و از اهداف پیش رو و چشم اندازش بپرسید. ما باید در چارچوب آمایش سرزمینی جایگاه هر چیزی را در استان تعیین کنیم. صنعت در مازندران باید چه جایگاهی داشته باشد؟ چه نوع صنعتی در کجا باید راه اندازی شود؟
دامادی ادامه داد: نمی توانیم بگوییم صرفاً استاندار یا فلان مدیر مقصر است. همه اینها به یک دسته عوامل مرتبط است. باید ببینیم نقش بانک ها در توسعه استان چیست؟ امروز نقش بانک ها بر اساس پیشنهاداتی تعیین می شود که از طرف ارباب رجوع می آید. این اشتباه است. چرا که سند توسعه باید هدف ها را تعیین کند. سند راهبردی باید مردم را هدایت کرده و حوزه های سرمایه گذاری را مشخص کند.
*مجمع نمایندگان مازندران موفق بود
نماینده مردم ساری انتقادها به عملکرد مجمع نمایندگان مازندران را وارد ندانست و گفت: مجمع نمایندگان مازندران در بسیاری از موارد اجماع داشته و هماهنگ عمل کرد. من فکر می کنم این مجمع نمایندگان مازندران به نسبت مجامع دوره های گذشته موفق تر بود.
وی به موضوع تداوم نمایندگی در مجلس نیز به عنوان یکی از شاخصه های پیشرفت اشاره کرده و تأکید کرد: تداوم حضور یک نماینده در چند دوره مجلس می تواند برای پیشرفت منطقه تأثیرگذار باشد. در اصفهان دکتر کامران و همسرشان چند دوره نماینده اند که این تداوم حضور نماینده تأثیر فراوانی دارد. همین حوزه انتخابیه آمل را نیز می توان مثال زد که چون حضور دکتر یوسفیان تداوم داشت رشد کرد. مرحوم پدر وقتی دو دوره نماینده بود تحولاتی ایجاد شد که همچنان زبانزد است.
*مجلس آینده محل حضور همه سلایق خواهد بود
دامادی همچنین در مورد مجلس دهم ابراز داشت: با تایید صلاحیت های اخیر، مجلس آینده مجلسی خواهد بود که از همه عرصه های تفکر مشروع سیاسی کشور در آن حضور خواهند داشت. از این رو به نظر می رسد مجلس پویاتری خواهیم داشت؛ یک چیزی مثل مجلس سوم که مجلسی بسیار پویا بود. اگر مجلس محل تضارب آرا باشد خروجی بهتری خواهد داشت.