پنجشنبه 24 اسفند 1385-0:0
تغيير كاربري به مثابه دستمال كاغذي
زمزمههايي در زمينه تغيير كاربري زمين هاي كارخانه حرير قائم شهر كه هم اكنون در مكان مناسبي از شهر قائم شهر واقع است شنيده ميشود.
جمعي از كارگران شركت صنايع كاغذسازي حرير قائم شهر و مسوولان شهري و استاني با انتقاد از پيشنهاد هيات مديره اين كارخانه مبني بر تغيير كاربري اين واحد توليدي، خواستار رفع اين مشكل شدند.
شركت صنايع كاغذسازي حرير قائم شهر از سال ۱۳۶۴در زميني به مساحت ۶۳هزار مترمربع و با ۶۵۰كارگر در زمينه توليد خمير كاغذ، دستمال كاغذي و نايلون فعاليت خود را آغاز كرد.
اين كارخانه روزانه ۴/۵تن خمير كاغذ، ۵۰كارتن ۴۲عددي دستمال كاغذي ۲۰برگي، ۵۰كارتن ۴۲عددي دستمال كاغذي ۳۰۰برگي، ۱۰تن دستمال لوله و ۱۷۰كارتن ۲۰تايي پوشك را توليد و به بازار عرضه ميكند.
با اين روند و تنوع توليد، به دليل تصميمات و سياستهاي مديران مركزي اين كارخانه، اين واحد توليدي در سال هاي اخير به سمت تعطيلي كشانده شد.
تعدادي از كارگران كارخانه حرير قائم شهر خواستار رسيدگي به مسايل اين كارخانه شدند.
آنان گفتند: كارخانه حرير قائم شهر با لينتر پنبه اقدام به توليد خمير كاغذ ميكند.
به گفته آنان اين واحد توليدي تا امسال سالانه سه ميليارد و ۵۰۰ميليون ريال سوددهي داشت.
آنان افزودند: مديران اين كارخانه به بهانهها و ترفندهاي مختلف از سال ۱۳۸۲با وعده ايجاد اشتغال مجدد و با پاداش سه ميليون و ۵۰۰هزار ريالي اقدام به تعديل نيرو كردند.
"احمد گرجينژاد" از اعضاي سابق شوراي اسلامي كار شركت صنايع كاغذسازي حرير قائم شهر گفت: هيچ يك از مديران در كارخانه و حتي در مازندران حضور ندارند.
وي افزود: هيات مديره اين واحد توليدي قصد دارد به بهانه زياندهي، زمين كارخانه را به فروش برساند.
به گفته وي مديران استان و شهرستان موافق راهاندازي و اشتغال مجدد اين كارخانه هستند.
گرجينژاد خاطرنشان كرد: سالهاست ميلياردها ريال سرمايهگذاري و اميد كارگران به انجام حركت مثبت راكد مانده است.
"حسن احمدي" يكي ديگر از كارگران اين كارخانه گفت: سوء مديريت و سليقهاي عمل كردن مديران باعث ايجاد بدهي ۲۵۰ميليون ريالي اين شركت به سازمان تامين اجتماعي شد.
وي افزود: در حالي كه اين سهلانگاري را به پاي بدهي شركت و سودده نبودن كارخانه گذاشتهاند.
اين كارگر با اشاره به اينكه كارگران چهاردرصد سهام اين كارخانه را دارند ادامه داد: قبل از سفر رييس جمهوري تمام حقوق معوقه كارگران پرداخت شد اما پس از آن مسايل و مشكلات كارگران دوباره به وضعيت اول بازگشت.
به گفته احمدي، كارگران براي حفظ اين واحد اشتغال زاي شهر حاضرند تا مدتي بدون دريافت حقوق كار كنند.
دبير اجرايي خانه گارگر استان مازندران با اشاره به اينكه كارخانه حرير قائم شهر يكي از بهترين واحدهاي توليدي كشور به شمار ميرود گفت: اين واحد تحت پوشش سازمان بازنشستگي كل كشور فعاليت ميكند.
"نصرالله دريابيگي" افزود: به بهانه خصوصيسازي، كارگران بازخريد شدهاند.
وي ادامه داد: از ۶۵۰كارگر اين واحد هم اكنون فقط ۲۰كارگر در آن مشغول به كار هستند.
وي افزود: سياست دولت، ايجاد عدالت اجتماعي، حفظ اشتغال و زندگي آبرومند است ولي درباره مساله كارخانه حرير قضيه فرق ميكند.
دريابيگي گفت: با توجه به بالا بودن نرخ بيكاري و روند كنوني بازخريد كردن كارگران كارخانهها بايد شاهد معضلات اجتماعي ناشي از آن در جامعه باشيم.
به گفته وي دستورالعمل رهبري در خصوص اجراي اصل ۴۴قانون اساسي مبني بر واگذاري كار و بنگاههاي اقتصادي به مردم در راستاي مشاركت آنان در اداره كشور است.
وي افزود: بايد كارخانه حرير احيا شود تا زمينه مشاركت مردم در فعاليت به منصه ظهور برسد.
دبير اجرايي خانه كارگر استان مازندران با انتقاد از سياست هاي غلط سازمان بازنشستگي كشوري در زمينه بازخريد كردن كارگران و به تعطيلي كشاندن كارخانه حرير گفت: مديران اين واحد بايد با تغيير در سياست خود، اشتغال را در جامعه پايدار نگه دارند.
فرماندار قائمشهر با تاييد وجود بحران در كارخانههاي اين شهرستان گفت:
مدير و اعضاي هيات مديره كارخانه حرير با مراجعه حضوري به فرمانداري خواستار تغيير كاربري زمينهاي كارخانه و انجام انبوهسازي در آن شدند.
"عباسعلي عليجانزاده" افزود: كارخانه حرير ظرفيت توسعه را دارد.
وي اظهار داشت : با فرايند خصوصيسازي و در اختيار گذاشتن كارخانهها به شركتهايي همچون سازمان بازنشستگي كشوري، بنيادي سست براي آنان فراهم آورده شد.
وي ادامه داد: كارخانههايي مانند حرير در سايه بحرانهاي بزرگتر نظير كارخانههاي نساجي مازندران به فراموشي سپرده شدهاند.
به گفته فرماندار قائم شهر، مديران پروازي و غيربومي يكي از عوامل ايجاد مشكل براي كارخانههاي اين شهرستان به شمار ميروند و اين مديران تنها زمين را به عنوان اصل سرمايه قبول دارند و در سرمايهگذاري به دنبال ارزش افزوده زمين هستند.
عليجانزاده ادامه داد: اين مديران دغدغه اشتغال را ندارند ولي مسوولان شهر و استان بايد پاسخگوي مشكلات كارگران باشند.
گزارشگر ايرنا در ادامه تهيه اين گزارش، براي دريافت ديدگاههاي مدير كارخانه حرير، تماسهاي متعددي با اين مركز توليدي گرفت كه كسي به هيچ يك از شماره تلفنهاي اين واحد پاسخ نداد.(irna)