دوشنبه 12 شهريور 1386-0:0
روزي،روزگاري،خاويار
تاچند سال آينده شاهد انقراض نسل ماهيان خاوياري خواهيم بود و اين آبزيان خوش خط و خال را تنها در فيلمها و عكسها بايد ببينيم.
صيد غيرمجاز، عدم مديريت در برداشت ذخاير از درياي خزر كه با مشكلات اجتماعي و اقتصادي در كشورهاي حاشيه خزر گره خورده است، ساخت انواع سد و آلودگيهاي نفتي باعث شده تا ذخاير ماهيان خاوياري به سرعت به سمت نابودي كشيده شود و اين نگراني را سبب شود كه تاچند سال آينده شاهد انقراض نسل ماهيان خاوياري باشيم و اين آبزيان خوش خطوخال را تنها در فيلمها و عكسها ببينيم.
محمد پوركاظمي، رئيس انستيتو تحقيقات بينالمللي ماهيان خاوياري ميگويد: در صورت ادامه روند نزولي ذخاير تا 14سال آينده منابع ماهيان خاوياري به صفر خواهد رسيد.
وي با اشاره به كاهش 30 درصدي ذخاير در سال 84 ، علت كاهش شديد ماهيان مولد را صيد بيرويه عنوان و خاطرنشان ميكند: درياي خزر تنها متعلق به ايران نيست و هر اقدامي بايد با همكاري كشورهاي ساحلي انجام شود.
براساس گزارش سايت ستاد مبارزه با قاچاق كالا، روحا... يزداننژاد رئيس اتحاديه سراسري تعاونيهاي صيادي ايران نيز در اينباره ميگويد: صيادان غيرمجاز با صيد ماهيان خاوياري نابالغ نسبت به فروش گوشت آن در بازار اقدام ميكنند. با اين اقدام قاچاقچيان، تعداد ماهيان مولد خاوياري به شدت رو به كاهش است. يزداننژاد با اشاره به هجوم صيادان غيرمجاز به درياي خزر تاكيد ميكند: صيد بيرويه توسط اين صيادان منجر به خالي شدن درياي خزر از ماهيان خاوياري شده است.
به اعتقاد وي، در صورت ادامه اين روند ظرف چند سال آينده ماهيان خاوياري را تنها در عكسها خواهيم ديد. يزدان نژاد با اشاره به اينكه ذخاير ماهيان خاوياري در سال 84 نسبت به سال قبل از آن تا 35 درصد كاهش يافته است، تاكيد ميكند: دولت بايد با برنامهريزي صحيح به منظور كنترل قاچاق و بازگرداندن تصدي امور ماهيان خاوياري به شيلات از ادامه اين كاهش جلوگيري كند.(chonews)