شنبه 24 مرداد 1383-0:0
يك مقام كارگري در استان مازندران:مجلس شوراي اسلامي- دوره پنجم- بزرگ ترين ضربه را به قانون كار زد
دبير اجرايي خانه كارگر قائم شهر و نماينده كارگران در شوراي عالي كار گفت: عدالت اجتماعي به عنوان يكي از محوريترين اهداف نظام بايد با حضور پررنگ خود در قانون كار كه بعد از قانون اساسي از مهم ترين قوانين كشور به شمار ميآيد، زمينه حفظ منافع كارگران و كارفرمايان را به طور توأمان فراهم سازد.
" نصرالله دريا بيگي، ضمن بيان اين مطلب افزود: تا سال 1369 كه بيش از يك دهه از پيروزي انقلاب ميگذشت قانون كاري كه بر كشور حاكم بود, قانون كاري بود كه قبل از انقلاب و در رژيم گذشته وضع شده بود و به علت مشكلاتي كه بر سر تفسير اين قانون در بين افراد حقيقي و حقوقي ايجاد شده بود, كارگران و تشكلات كارگري از مسوولين نظام, تدوين, تصويب و اجراي قانون كار جمهوري اسلامي را خواستار شدند.
وي افزود: نگرش جامعه كارگري و تشكلات مربوطه, منافع كارگري و برقراري عدل و قسط از ديدگاه اسلامي بود كه اين موضوع در مجالس دوم و سوم در جاهايي مورد اختلاف شوراي محترم نگهبان قرار گرفت كه با پاسخ به استفساريه وزير كار و امور اجتماعي وقت و صدور فرمان تشكيل مجمع تشخيص مصلحت نظام از جانب حضرت امام ( ره ) و بر طرف شدن اختلافات, قانون كار جمهوري اسلامي در سال 68 تصويب و به مرحله اجرا گذاشته شد.
وي در ادامه سخنان خود گفت: از سال 73 به بعد صاحبان تفكر سرمايهداري, كم كم بحث قراردادهاي موقت را مطرح نمود و رفته رفته به قانون كار انتقاداتي متعدد و پي در پي وارد شد و از جانب كانونهاي ثروت, بدون در نظر گرفته شدن مسائل اقتصادي موضوعاتي مطرح شد كه محور اين موضوعات غالباً رفع مشكلات اقتصادي از طريق رفع معضلات قاچاق و واردات كالا و توجه به مسائل بانكي و كاهش سود سرمايهگذاري بانكي بود.
وي افزود: كارفرمايان و كانونهاي كارفرمايي و نمايندگان مجلس كه متصل به اين كانونها بودند، با اين كه ميدانستند نقش كارگر و مزد او در قيمت تمام شده كالاها كمتر از 14 درصد است، بدون توجه به مسائل پيراموني مطرح در اين بحث, به جوسازي عليه قانون كار كه يكي از دستآوردهاي مهم انقلاب است, دست زدند و چنين جو دور از واقعيتي را ايجاد نمودند.
اين مقام كارگري تصريح كرد: مجلس پنجم بزرگ ترين ضربه را به پيكره قانون كار و عدالت اجتماعي در كشور وارد نمود و از مصداق هاي بارز اين اقدامات طرح خروج كارگران قاليباف از مشمول قانون كار و در ادامه آن خروج كارگاههاي زير 10 نفر از حمايت اين قانون و موارد متعدد و تاسفبار ديگري است كه تبعات نامطلوب آن در اجتماع كشور به ويژه جامعه كارگري كاملاً ملموس است.
وي افزود: امروز كار به جايي رسيده كه در جمهوري اسلامي, كارگران احساس امنيت نميكنند و از اين رو به دنبال بازنشستگي پيش از موعد به عناوين مختلف هستند.
نماينده كارگران در شوراي عالي كار گفت: بيش از 62 درصد از كارگران از ناامنيهاي شغلي و معيشتي رنج ميبرند و بسياري از آن ها به خاطر مشكلات اقتصادي مجبور به بازخريد شده و عده كثيري از كارگران با كمال تاسف زندگي شرافت مندانه خود را از دست داده و يا در بهترين حالت, به سمت كميته امداد سوق داده شدهاند و فرزندان اين افراد اكثراً از تحصيل باز ماندهاند.
دبير اجرايي خانه كارگر قائمشهر گفت: تنها راه رفع معضلات موجود بر سر اجراي قانون كار و حل و فصل مشكلات كارگران و كارفرمايان و از بين رفتن ناامنيهاي شغلي و معيشتي, تلاش مجدانه دولت در ايجاد اشتغال و حمايت از كارگر و كارفرما و ايجاد ارتباط قانونمند ميان اين دو قشر است.
اين مقام كارگري در ادامه تصريح كرد: اين كه كارفرمايان همواره به قانون كار انتقاد ميكنند, بدون اطلاع از روابط كار در كشور است و اين در حالي است كه در 90 درصد موارد, مراجع تشخيص و حل اختلاف در ادارات كار در ارتباط با قراردادهاي موقت به نفع كارفرمايان راي صادر ميكنند.
دريا بيگي در خاتمه اظهار داشت: ما به عنوان تشكيلات كارگري كشور, به اين مساله معتقد و اميدواريم كه براي ايجاد اقتصادي شكوفا, افزايش توليد و بهرهوري و ايجاد اشتغال, به قانون كار و حفظ منافع كارگر و كارفرما با عنايت به عدالت اجتماعي در جامعه بيش از پيش پرداخته شود و اگر اعمال اصلاحاتي در قانون كار مد نظر است بايد طوري باشد كه كارگر و كارفرما در سايه اين قانون بتوانند، تعامل سازنده و مستمري داشته باشند.