سه شنبه 27 مرداد 1383-0:0
كشف جسد زن جوان شكنجه شده درآمل
جسد زن جواني كه شكنجه شده بود در خانهاش در آمل پيدا شد.
به دور گردن اين زن 23 ساله پارچهيي گره خورده بود و يك رشته زنجير آهني به طول سه متر بر پيكر شكنجه شدهاش، بسته شده بود. همچنين آثار زخم و كبودي بر پيشاني و پيكرش ديده ميشد كه نشان ميداد قاتل پس از آزار و شكنجه بسيار، اين زن را به قتل رسانده است.
در تحقيقات اوليه، قتل «سپيده ـ ك» كه از اهالي محمودآباد بود، مشخص شد، وي با شوهرش در آمل زندگي ميكرده است و همسايهها ميگويند اين زن و شوهر به دليل اختلافات خانوادگي هميشه با هم درگير بودند؛ همچنين سپيده همسر دوم شوهرش بود و هوو داشت.
پدر اين زن جوان در بازجويي پليس مدعي شده است: من از شوهر دخترم شاكي هستم، چون اين مرد هميشه دخترم را آزار ميداد و شكنجهاش ميكرد.
براساس اين گزارش، شوهر سپيده اكنون فراري است و ماموران در جست و جوي اين مرد هستند.
يك روانشناس در آسيبشناسي اين حادثه معتقد است: معمولا زنان كتك خورده توسط همسرانشان به دليل نداشتن حامي قانوني، مجبور به سوختن و ساختن هستند، حتي اگر به قيمت جانشان تمام شود.
دكتر خداياري افزود: متاسفانه در فرهنگ عمومي كشور كتك زدن در هنگام خشم به صورت عادت درآمده و معمولا افراد قادر به كنترل خود در هنگام خشم نيستند، چرا كه در طول تاريخ اغلب مردان ما از اوايل كودكي ياد گرفتهاند در زمان عصبانيت زد و خورد داشته باشند و اين موضوع براي آنها دروني شده است.
اين روانشناس با اشاره به قوانيني كه در برخي از كشورها كه براي دفاع از حقوق خانواده اعمال ميشود، گفت: در اين كشورها مردان بعد از چنين حوادثي به طور جدي مورد پيگرد قرار گرفته و جريمه ميشوند و در مواردي تا مدتها حق نزديك شدن به منزل را ندارند.
وي تصريح كرد: در كشور ما بسياري از آسيبهاي همسران به خاطر تخلفات آنها نيست، بلكه به دليل عدم كنترل نامناسب خشمشان است و اين يك مساله پيچيده رواني است، كه البته با آموزش و كار بيشتر روي فرهنگ قابل درمان است.
خداياري خاطرنشان كرد: تعداد قليلي از مرداني كه همسران خود را كتك ميزنند، دچار هيجانات رواني هستند كه احتياج به درمان دارد و بيشتر همسرآزاريها ناشي از خشم و هيجانات آني مردان است.
دكتر خداياري همچنين در گفتوگو با خبرنگار «حوادث» ايسنا يكي از دلايلي سكوت و اطلاع ندادن به اطرافيان و پليس از سوي زنان كتك خورده و شكنجه شده توسط مردانشان را بيپناهي و نبود قانون حمايتي از آنان دانست و اظهار كرد: برخي از زنان خانهداري كه در معرض شكنجه و آسيب شديد قرار دارند، از ترس اين كه حقوقشان از مراجع قانوني تحقق نيابد و دوباره بايد با شوهر خود زندگي كند، سكوت ميكنند.
خداياري با تاكيد بر اين كه برخي از زنان شكنجه شده از ترس زندگي دوباره با همسرشان سكوت ميكنند، افزود: زماني كه قانون محكم و مدوني در مورد آسيبهاي خانوادگي وجود نداشته باشند، مردان همسر آزار، چنين حقي را براي خود قائل ميشوند.